porez 15%

Zabolile su me oci citat 9 stranica...tako da san sta na 5...samo bi na ovu temu tija reci da se za sve nade rijesenje jer dogod grupa ljudi aktivna na forumu imamo sanse nesto napravit.

@dalmos sad kad ti uvedu porez...tribat ces otkazat onu tehnologiju :D

pitanje :
Imam jedan upit/informaciju za vas. Čuo sam od raznih kolega i ljudi povezanih sa pomorstvom raznorazne priče da se pomorcima sprema joÅ¡ jedan porez i to naime od 17% na godiÅ¡nja primanja!? Mislim da je i dosad sa razno raznim doprinosima bilo i vise nego dovoljno, ali ovo sad sve skupa je nevjerovatno, a ja i vjerujem da se to sprema samo je pitanje trenutka. Zanima me da li vi možda neÅ¡to znate o tome i da li mozda imate kakve informacije. Poslao sam upit u ministarstvo pomorstva ali nisam dobio nikakav odgovor.

Hvala unaprijed na odgovoru.
Lijep pozdrav iz Sjevernog mora.

Odgovor
: Poštovani,

koliko nam je poznato ne predviđaju se izmjene Pomorskog zakonika koje bi se odnosile na reguliranje porezne obveze za pomorce u smislu promjene oslobođenja od plaćanja poreza za pomorce koji provedu viÅ¡e od 183 dana po osnovi rada u međunarodnoj plovidbi.

Izmjene Pomorskog zakonika koje se odnose na poreze predviđaju se samo za tonnage tax, a ne i na oslobođenje od plaćanja poreza za pomorce po osnovi rada u međunarodnoj plovidbi.

Radi takvih specijalaca koji salju mailove u ministarstvo jos ce nekome i puknuti da stvarno rokne neki porez...
Porez za nas postoji i takav ce i ostati, da se sta promjeni svi koji imaju nesto u glavi ga nece placati i rjesena stvar.

Radi takvih specijalaca koji salju mailove u ministarstvo jos ce nekome i puknuti da stvarno rokne neki porez...
Porez za nas postoji i takav ce i ostati, da se sta promjeni svi koji imaju nesto u glavi ga nece placati i rjesena stvar.

Ne trebaju specijalci slati mailove u ministrastvo da im dadu ideju za porez.Imaju oni sigurno najmanje 10 ideja kako oporeziti pomorca samo cekaju idealan trenutak da ga sprovedu.
Ja sam misljenja da imaju i svoje ljude koji citaju i prate ovaj forum i upoznati su s opcenitom situacijom bolje nego sta mi mislimo.

Ne trebaju specijalci slati mailove u ministrastvo da im dadu ideju za porez.Imaju oni sigurno najmanje 10 ideja kako oporeziti pomorca samo cekaju idealan trenutak da ga sprovedu.
Ja sam misljenja da imaju i svoje ljude koji citaju i prate ovaj forum i upoznati su s opcenitom situacijom bolje nego sta mi mislimo.

Ima jedna jednostavna: "ako nesto radi, NE diraj..." Nema razloga ispitivati i slati mailove za nesto sta je netko bacio bombu i sada gleda sta se tu pise, neka kresnu 50% poreza sta se mene tice, samo sta ce onda od svih dobiti 0%, a nece ni za mirovinsko i zdravstveno onda dobiti nista, a prijavljenih pomoraca ce biti 100 u HR, hahahaah...
Kada gledas nama jos bolje, bar bi ustedili ovo sta bacamo u vjetar za mirovinsko i zdravstveno.:uzdravlje

Najbolje da admin zakljuca ovu temu jer ionako niko nema nista pametno i konkretno za napisat . Mlatimo praznu slamu , prepucavamo se i seruckamo " sta bi bilo kad bi bilo".

Ima jedna jednostavna: "ako nesto radi, NE diraj..." Nema razloga ispitivati i slati mailove za nesto sta je netko bacio bombu i sada gleda sta se tu pise, neka kresnu 50% poreza sta se mene tice, samo sta ce onda od svih dobiti 0%, a nece ni za mirovinsko i zdravstveno onda dobiti nista, a prijavljenih pomoraca ce biti 100 u HR, hahahaah...
Kada gledas nama jos bolje, bar bi ustedili ovo sta bacamo u vjetar za mirovinsko i zdravstveno.:uzdravlje

Sve u redu.Slazem se samo sam misljenja da njima ne treba slati mail da bi oni nesto poduzeli,ako oni oce oni to i urade.
To sto kazes da bi se zahebali to je sigurno.Svatko tko je i malo snalazljiv snasa bi se za sebe,na svoju korist te na stetu same drzave.Od ovog poreza nece biti nista,ali ako se slucajno i realizira dobit ce ono sto su i trazili. :)

ovo su sve gluposti ..komentari i nebuloze ...

1.Gdje ces dobiti informaciju vjerojatno u nadleznom ministarstvu ..mozda treba slusati nesto poput rekao -kazao ili prica se ...da bolje biti i informiran nego pisati gluposti

2.Konkretno za uplatu za tzv.benificirani staz osobmo me je zanimalo zasto se mora uplacivati za nesto sto se nece koristiti tj nije potrebno jer se ima dovoljno staza ili bolje receno zasto se po onome sa 15 god .navigacije i 60g nemoze ici u mirovinu ..niti jedan mirovinski to ne prepoznaje cak pomorce stavlja u rang povlastenih mirovina kao i saborske zastupnike ..zasto to nitko nezna objasniti.... donesen zakon a nitko ga nezna protumaciti ..i kad se upitalo za misljenje osobno tajnika ministra i u pismenom obliku obrazlozeno je I zasto .K
ao i to da ni u sindikatu pomoraca neznaju za to obrazlozenje ..tj negiraju i pozivaju me na razgovor po tom pitanju ...

3,Osobno je moja malenkost tu na forumu stavila kada i u kojem slucaju pomorac moze dobiti naknadu sa zavoda za zaposljavanje ..eto da se nije pitalo i raspitivalo ne bi se ni ta informacija dobila ...presutno ..

a sto se tice poreza zasto se talijani :svercaju :i ne prikazuju u matrikulu ukrcaj -iskrcaj ...

ovo su sve gluposti ..komentari i nebuloze ...

1.Gdje ces dobiti informaciju vjerojatno u nadleznom ministarstvu ..mozda treba slusati nesto poput rekao -kazao ili prica se ...da bolje biti i informiran nego pisati gluposti

2.Konkretno za uplatu za tzv.benificirani staz osobmo me je zanimalo zasto se mora uplacivati za nesto sto se nece koristiti tj nije potrebno jer se ima dovoljno staza ili bolje receno zasto se po onome sa 15 god .navigacije i 60g nemoze ici u mirovinu ..niti jedan mirovinski to ne prepoznaje cak pomorce stavlja u rang povlastenih mirovina kao i saborske zastupnike ..zasto to nitko nezna objasniti.... donesen zakon a nitko ga nezna protumaciti ..i kad se upitalo za misljenje osobno tajnika ministra i u pismenom obliku obrazlozeno je I zasto .K
ao i to da ni u sindikatu pomoraca neznaju za to obrazlozenje ..tj negiraju i pozivaju me na razgovor po tom pitanju ...

3,Osobno je moja malenkost tu na forumu stavila kada i u kojem slucaju pomorac moze dobiti naknadu sa zavoda za zaposljavanje ..eto da se nije pitalo i raspitivalo ne bi se ni ta informacija dobila ...presutno ..

a sto se tice poreza zasto se talijani :svercaju :i ne prikazuju u matrikulu ukrcaj -iskrcaj ...

sva bi ta pitanja trebalo postaviti tkz.SPH ali oni su na godisnjem od 1990.

Income tax

Income tax

Sve Å¡ta nan se dogodi zaslužili smo jer ih trpimo. Neću in dat ni vragutega centa. Krepali oglada. Dosta mi ih je. Ni korist sedit prid laptopon i srat. Oružje podmazat i držat ga pod kuÅ¡inon. RuÅ¡i san onu, ruÅ¡it ću i ovu. Ako ne radi sebe a ono radi dice. Å ta ćemo in sutra reć, zaÅ¡to natrpezi nima kruha, ili zaÅ¡to i oni moraju putovnicu u Å¡pag i trbuhon za kruhon? Neće mi niko uzet Å¡ta je u tuđini krvavo zarađeno. Moje i božije. A kome se ne sviđa neka mi prova uzet. Dosta mi je viÅ¡e ovih go...a. Tučen nord za papar i joÅ¡ će mi ovi "naÅ¡i" uzet miru! Ko misli da može neka prova. Pa bila to i "demokratski izabrana" gamad kojoj nikad dosta.

Last edited by a moderator:
Ma judi ne serite (niki). Sve Å¡ta nan se dogodi zaslužili smo jer ih trpimo. Neću in dat ni vragutega centa. Krepali oglada. Dosta mi ih je. Ni korist sedit prid laptopon i srat. Oružje podmazat i držat ga pod kuÅ¡inon. RuÅ¡i san onu, ruÅ¡it ću i ovu. Ako ne radi sebe a ono radi dice. Å ta ćemo in sutra reć, zaÅ¡to natrpezi nima kruha, ili zaÅ¡to i oni moraju putovnicu u Å¡pag i trbuhon za kruhon? Neće mi niko uzet Å¡ta je u tuđini krvavo zarađeno. Moje i božije. A kome se ne sviđa neka mi prova uzet. Dosta mi je viÅ¡e ovih go...a. Tučen nord za papar i joÅ¡ će mi ovi "naÅ¡i" uzet miru! Ko misli da može neka prova. Pa bila to i "demokratski izabrana" gamad kojoj nikad dosta.

Tako je :uzdravlje

Revolucija pojila svoju dicu....

Revolucija pojila svoju dicu....

01.07.2009.....noc prije vrtim se po postelji ne mogu zaspati,nema sanse.....opet onaj osjecaj,prva eskurzija,prvi odlazak na brod,prvi dogovor za izlazak.....PRVI PROSVJED......isti osjecaj,nema spavanja i samo isto pitanje "sta i kako ce to proci sutra"....stalno gledas na sat,nesmis zakasniti!
Sada se vjerovatno neki od vas pitaju koji je ovo padobranac i jesu li ovome sve koze na broju i kakve veze to ima sa ovom temom i porezom? Sada me isto zavrtija drob kad sam sve ovo vidija iako sam sebi reka da necu vise pisati jer me nema ovde vec godinama ali ovo sta cu sada napisati stoji u meni sve ove godine i samo je cekalo i cucalo u nekom kantunu,cekalo da izade i zavrsi ovu pricu.No vratimo se na ovi 01.07.2009.....nakon neprospavane noci dizem se,oblacim uzimam sve rekvizite za prosvjed i ja i "kolega" sidamo na motor i pravac Riva.Upoznajmo manju grupu nasih virtualnih kolega sa foruma i istomisljenika,zasucemo rukave i krecemo.....bina,transparenti,rekviziti i sve ostalo sta ide......Dalmos drzi govor,skupljamo ljude sa raznih mista okolo da dodu isprid bine (naravno lipse je u ladu sa pivom u ruci).....tira coban ovcice da nas bude sta vise a nekima je tesko i 10 metara uciniti.....rasporedili dicu na binu sa porukama,Dalmos ne staje sa govorom.....gledam ga probija je pocetnicku nervozu,grasci znoja cure niz lice,sunce grije sve se zahuktava i sada cemo tu stati jer bi moga do ujutro.Sta je pjesnik tija reci sa ovom pricom? Tija je reci da od te grupice ljudi koji su bili u ciloj toj organizaciji malo njih vise pise ovde na forumu ukljucujuci i mene samog a sta je razlog tome mislim da ne triba puno i ponovo pisati .Proslo je puno godina i proci ce jos puno godina ali HRVATSKI POMORAC se nece prominiti.....zalosno je da su neki od gore navedene grupice ljudi,koji su zasukali rukave imali zapravo najmanje razloga za to,jer sve ono za sto smo se provali i tili izboriti nije ih se uopce ticalo dok su oni koje su sve te promjene zakona direktno dirale gledali skrusenih ruku i nisu mrdnili onom stvari! Konkretno tu mislim na mirovinsko,zdravstveno,dane navigacije i ostalo koje su neki imali sve vec regulirano i ta ih promjena nije zahvacala.....u tome lezi cila istina i bit problema pomoraca jer uvik imas par "BUDALA" koji ce potegnuti a vecina ce gledati i sa podsmjehom se nasladivati i govoriti vidi onih budala za koga se oni boru? Boru se za bas takve kretene koji nebi mrdnili prstom a tili bi sve na gotovo a to tako ne ide! I onda nakon toliko godina "dosla maca na vratanca" ali baba je sa kolacima davno po Rivi setala.Oce li uvesti porez? ne znam,mozda oce mozda nece....jesam li za to da se uvede? jesam ali neki razumni %......sta sam zakljucija nakon svega? nisam zakljucija nista sta nisam zna o nasim ljudima i pomorcima vec prije......bili ponovo zasuka rukave? NARAVNO.....UVIK!!! Sa pravim ljudima i na kraj svita za pravu stvar.....koliko ima takvih ljudi? jako jako MALO.....grupica koju sam vec gori spomenija......upozna sam par divnih ljudi i iako se i ne cujemo i ne vidimo znam da bi sutra bili spremni za nove akcije i moju pomoc ce uvik imati kad god triba jer kako sam reka sa pravim ljudima i na kraj svita ako triba.Bija sam dio svega toga i jako sam ponosan na to,ovo je vjerovatno moj zadnji post na ovu temu......forum pratim i dalje pa barem kao citac a za sve vidove pomoci kome triba pomoci u nevolji cu uvik biti na raspolaganju i uvik cu dati sta vise mogu.Veliki pozdrav svima i MIRNO MORE!

Sve je ovo rekla-kazala I prazna prica.
Ako udare porez onda cemo pricati a ovako je samo gatanje

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

01.07.2009 he igron slucaja via najgori Dan za bilokakvi prosvjed.
Zasto.Sato state he name taj dan Dr. Ivo podnia ostavku.

Back