Ne znam kakve su mogucnosti da na celu pomorskog sindikata dodju prave osobe.

Radi takvih specijalaca koji salju mailove u ministarstvo jos ce nekome i puknuti da stvarno rokne neki porez...
Porez za nas postoji i takav ce i ostati, da se sta promjeni svi koji imaju nesto u glavi ga nece placati i rjesena stvar.
Ne trebaju specijalci slati mailove u ministrastvo da im dadu ideju za porez.Imaju oni sigurno najmanje 10 ideja kako oporeziti pomorca samo cekaju idealan trenutak da ga sprovedu.
Ja sam misljenja da imaju i svoje ljude koji citaju i prate ovaj forum i upoznati su s opcenitom situacijom bolje nego sta mi mislimo.
Ima jedna jednostavna: "ako nesto radi, NE diraj..." Nema razloga ispitivati i slati mailove za nesto sta je netko bacio bombu i sada gleda sta se tu pise, neka kresnu 50% poreza sta se mene tice, samo sta ce onda od svih dobiti 0%, a nece ni za mirovinsko i zdravstveno onda dobiti nista, a prijavljenih pomoraca ce biti 100 u HR, hahahaah...
Kada gledas nama jos bolje, bar bi ustedili ovo sta bacamo u vjetar za mirovinsko i zdravstveno.![]()
ovo su sve gluposti ..komentari i nebuloze ...
1.Gdje ces dobiti informaciju vjerojatno u nadleznom ministarstvu ..mozda treba slusati nesto poput rekao -kazao ili prica se ...da bolje biti i informiran nego pisati gluposti
2.Konkretno za uplatu za tzv.benificirani staz osobmo me je zanimalo zasto se mora uplacivati za nesto sto se nece koristiti tj nije potrebno jer se ima dovoljno staza ili bolje receno zasto se po onome sa 15 god .navigacije i 60g nemoze ici u mirovinu ..niti jedan mirovinski to ne prepoznaje cak pomorce stavlja u rang povlastenih mirovina kao i saborske zastupnike ..zasto to nitko nezna objasniti.... donesen zakon a nitko ga nezna protumaciti ..i kad se upitalo za misljenje osobno tajnika ministra i u pismenom obliku obrazlozeno je I zasto .K
ao i to da ni u sindikatu pomoraca neznaju za to obrazlozenje ..tj negiraju i pozivaju me na razgovor po tom pitanju ...
3,Osobno je moja malenkost tu na forumu stavila kada i u kojem slucaju pomorac moze dobiti naknadu sa zavoda za zaposljavanje ..eto da se nije pitalo i raspitivalo ne bi se ni ta informacija dobila ...presutno ..
a sto se tice poreza zasto se talijani :svercaju :i ne prikazuju u matrikulu ukrcaj -iskrcaj ...
sva bi ta pitanja trebalo postaviti tkz.SPH ali oni su na godisnjem od 1990.
Ma judi ne serite (niki). Sve Å¡ta nan se dogodi zaslužili smo jer ih trpimo. Neću in dat ni vragutega centa. Krepali oglada. Dosta mi ih je. Ni korist sedit prid laptopon i srat. Oružje podmazat i držat ga pod kuÅ¡inon. RuÅ¡i san onu, ruÅ¡it ću i ovu. Ako ne radi sebe a ono radi dice. Å ta ćemo in sutra reć, zaÅ¡to natrpezi nima kruha, ili zaÅ¡to i oni moraju putovnicu u Å¡pag i trbuhon za kruhon? Neće mi niko uzet Å¡ta je u tuđini krvavo zarađeno. Moje i božije. A kome se ne sviđa neka mi prova uzet. Dosta mi je viÅ¡e ovih go...a. Tučen nord za papar i joÅ¡ će mi ovi "naÅ¡i" uzet miru! Ko misli da može neka prova. Pa bila to i "demokratski izabrana" gamad kojoj nikad dosta.
Sve je ovo rekla-kazala I prazna prica.
Ako udare porez onda cemo pricati a ovako je samo gatanje
:d:d:dsva bi ta pitanja trebalo postaviti tkz.sph ali oni su na godisnjem od 1990.