Offshore Industry

pitanje

pitanje

Molim za jednu info ukoliko je kome poznato...S kojim kompanijama (offshore - zapadna Afrika) radi agencija Humber ship services i ako je tko bio ukrcan preko njih na offshore da napi??e riječ,dvije o uvjetima.
Hvala i pozdrav

Evo ja sam novi na forumu,pa vas sve lipo pozdravljam.U offshoru sam preko 11god i sad sam trenutno na TW u Africi u Pointe Noire.Prvi sam makine i sta ja znam placa i ugovori nisu losi.Da li znate di bi se moglo prebacit u offshoru mislim da je isto placa i ugovor ok ali da nisi u africi.Sve me vise brinu komarci doli i malarija,jer da nije toga nebi se nikad minja.Pozdrav

Liječnički koji zahtijevaju u JAR-u ko??ta 1200 randa, to je 110 eura. Tečaj kombinirani za temeljna dva levela (oba su IDSA licenca) plus tečaj za offshore (air surface supplied, do 50m, IMCA i IDSA priznat) ??to je konačan cilj, traju ukupno 11 tjedana i dođu skupa sa smje??tajem i hranom 54000 randa ??ta je oko 4950 eura, znači ukupno 5060 eura. Kada se uzme u obzir da su hrana i smje??taj uključeni u cijenu to je dosta povoljno. A izgleda da su i ju?žnoafrički ronioci najcjenjeniji pa su valjda i breveti. Također iman osjećaj da lik koji vodi ??kolu itekako zna ??ta radi i govori, pogledaj npr. ovo! http://www.divingschool.co.za/career.aspx Dovoljno odbojno da me zaintrigira!

Ovo ??ta si spominja za IMCA odobrenje (evo i lista, pogledati pod Training establishments) http://www.imca-int.com/members/diving.html, ima u Australiji dvi ??kole koje su IMCA odobrene. Ona koju san gleda za ROV nije IMCA odobrena nego samo ADAS (australski standard) tako da se onda vjerojatno ne mo?že (ili je te?že) upast ka ROV tehničar na offshore sa njom.

Ko zna di ću jo?? na kraju zavr??it, mo?žda oden navigavat, mo?žda oden nedi sa strane, ali svakako da si mi mislit, ima tu raznih mogućnosti. Ako mo?že?? malo opisat uvjete, radni dan, status i slično za ronioce sa kojima si radija i posebno za onu ?žensku ??ta si je spomenija, kako je ona to kombinirani ronioc/ROV Pilot? He, he, dobro da mi brat ne čita ovi forum, jer bi po njemu ja već gulija svoje na Brodospasa! :hihi

Sorry sto nisam prije odgovorio ali nisam vidio post. Ovdje ti je sljedeci djir: osnovni dive team na brodu je 1 dive supervisor i 4 ronioca od kojih je bar jedan dive/medic. surface air diving vezan uz inspekciju i odrzavanje dviju spm bova. Roni se po danu osim kad se radi na izmjeni podmoskih cargo cijevi ili nekog drugog opseznijeg posla a u tom slucaju firma unajmi dodatne ronioce. Dubina na kojoj se radi je do 46 metara i zaroni su do 20-tak minuta vremena na dnu + oko 1 sat dekompresija (manje vise). U principu se ide na do 4 zarona (svaki ronilac po jedan) na dan s tim da je zadnji popodne. Imamo i mali ROV na brodu (SeaRay) s kojim se ronioci igraju. Malo sam ga i ja "letio" - fora ko video igrica. Nasa ekipa sama odrzava svoju opremu, nema dive techa na brodu. Za kompliciranije stvari / popravke firma salje leteceg dive techa koji po potrebi ide sa jedne lokacije na drugu. Trenutno imamo 2 dobra dive supervisora iz Juzne Afrike koji se mjenjaju i sareni tim (2 Egipcana, 1 Litvanac i 1 Indijac). Ta zenska koja je bila ronilac/ROV pilot je Poljakinja koja zivi u Fort Williamu i povremeno i radi tamo u centru kao asistent na obuci. Ona je upala ovamo privremeno proslo proljece kad su htjeli pozavrsavat sve poslove prije sezone SW monsoon-a i dok smo imali veci ROV Falcon na brodu. Ronioci ovdje su dosta slabo placeni u odnosu na druge firme: 90 USD po danu a dive medic i dodatnih 5 USD ali za zapocet je ok. Kad dodjem doma zainteresiranima mogu poslati par fora videa sa razlicitih poslova koje sam uspio skupit od ronilaca ovdje. Ima interesantnih stvari. Ko zeli nek se javi na PM. Imam i dosta literature vezane za ronjenje tako da i to mogu poslati kome treba ili ako koga interesira.

Originaly posted by ortalano
ja ti idem za desetak dana u Angolu pa kad se vratim mogu ti javit..
a inače sam se iskrca tamo prije misec ipo dana i mogu ti reci da su zajebani ako ides u kamp Malongo/Cabinda jer te pritresaju non-stop i cili jebeni dan izgubis prije nego se ukrcas u avion.
A rekli su mi koji su doli da ako ideš u Luandu , jer to je gl. grad,tamo je puno bolje , može se nekad i izać vanka do grada....
A za koju firmu ideš ako nije tajna? Pitam jer je doli puno brodova od TDW.

Još jedna stvar nemojte na TDW ići priko cosulicha jer se za Hrvate može dobit direktno ugovor priko offica u Aberdeenu i traže puno oficira i električara.Ako želite broj javite mi se na PM pa vam dam broj koga zvat...
Evo ja san zainteresiran za office u Aberdeen.Ako je situacija još aktivna , s obzirom da je post od 2 miseca ove godine. I kolko perfektno moran spikat engleski da bi uopće moga s nekim komunicirat putem telefona?

Last edited:
Da oživim malo ovaj najčitaniji thread na Forumu i da zamolim za malu pomoć...

Kum mi je dobia otkaz na firmi i ima se želju pribacit u offshore, iako će prihvatiti i nešto drugo ako se otvori. Zbo žene i dice primaran mu je kraći ugovor, lova u ovom trenutku manje bitna. NAvigava je na bulkovima, kontejnerima i RO-Ro, najviše za sekonda palube, a ima i višu i položen kapetanski. Ja ga na LNG trenutno neman šanse ubacit s takvim referencama, a o offshoru malo znam pa molim za savjet.

Dobia je nekakav mig od agencije Gi-Mi da bi moga upast, pa ima li ko kakvu informaciju o njima (ugovor, lova za 3/O ili 2/O)??? Nekakav savjet di da se javi još? I naravno može li ga ko ukrcat, ja osobno jamčim za čovika?!?

Ajde pomozite, ovo mi je ko da za sebe pitam...

Thnks!

neka se javi u wilhemlmsena,Roland Kala,znas li na blatine di je sola drza servis i bija je kafic shark,pa je gazda dobija na loto,ista kuca,isti red,desni kraj kad gledas sprida,znan di je pa neznan adresu,a more otic i na wilhelmsen.com,ili priko maritime connectora ih nac,dobri su i profi,stvarno

Pozdrav,
ima li itko da je radio ili radi preko Northern Marine Managmenta u Offshore. Znam da nemaju nekakva super ugled, ali me interesira kakva iskustva imaju nasi ljudi koji rade preko njih.

meni su ih neki englezi preporucili,kazu da ima nasih,ali mi nisu znali rec koji su uvjeti za nase,za engleze solidni

...Dalje, osobno sam provao i trgovacke brodove i offshore, ovim ne mislim nikog omalovazavati i vecinom se odnosi za kuvertu ovo sto cu reci, ali niti jedan oficir koji je poceo u offshore nemoze se usporediti sa oficirom koji je bio na trgovackom brodu, u offshoreu je bitno da znas manovrati, ja sam to naucio u par minuta, a bogami onaj koji je dosa odma u offshore, ovo sto mi znamo, nece nikad znati ni nauciti, no u offshore je para veca, i to samo zbog crnog zlata, a posao je milijaaaaaaaaaardu puta jednostavniji i laksi, jedino makinisti nahebu, jer prakticki rade sve, od balasta, tereta i papirologije, barem je tako sad na ovoj firmi...

Osobno nisam nikad radija u Offshore-u, a ako Bog da ni necu, no virujem Casperu na ric. Ne bi tija generalizirati, jer to nije ni pametno ni posteno, al evo navest cu neka svoja iskustva.
Iz osobnog iskustva nikad nisam dozivija vise problema u pogledu sigurnosti navigacije nego kad bi mi sika rotu neki suplajer ili slicno.
Toliko nepostivanja pravila, toliko neznjanja, usudim se reci bezobrazluka i gustanja s njihove strane jer su me uvalili u probleme. I onda ja na kraju sa tankerom od 285m i 17.5 metara gaza moram raditi vratolomije da ne ucinimo havariju, izgubim brevete i svrsim u przun. Nikad necu shvatiti zasto im close quarter situacije toliko podizu adrenalin, to jednostavno nije normalno. I svjestan sam ja da se ni njima ne gine, i svjestan sam da oni sa svojim brodem mogu ciniti ca ih volja u pogledu manevriranja(za razliku od mene), al to nije dovoljan jamac da se pizdarija nece dogoditi. Jednostavno bi ih usporedija sa ribarima, ponasaju se po istoj sabloni. Samo sam racuna da su ipak malo skolovaniji od ribara.
Inace tijekom lightering operacija ili ukrcaja sa platformi/FPSO-a iskustva su mi vecinom vrlo pozitivna.
Drugi primjer, za mene jos sokantniji su cruiseri.
Mislim logicno bi bilo ako prevozis ljude da tu dolaze najbolji od najboljih jer su u pitanju ljudski zivoti, a ono...
Ponekad mi se situacije cine komicne, tek kasnije kad promislim pa jebate oni prevoze po nekoliko tisuca ljudi, strasno...
Srica da su tako jako osvitljeni pa je reakcija svih da im se micu sa puta glavom bez obzira...

Poceli ste pizdit bez veze i opet se da procitat natrkeljanih pizdarija u malo mista...
Svi smo se mi specijalizirali za odredjenu vrstu brodova i to je to. Ucis ono sta ti treba, a ono sta ti netreba i ako si zna zaboravljas jer s time ne radis.

Sad si in sve lipo reka. Ma svaka ti dala. A za sta smo se ja i ti specijalizirali? Meni vako dobro ide voznja kareta

Da se samo ispravim,
moj tekst nije bio namjenjen odredjenim ljudima, a ako se netko nasao u mojim napisanim redovima, iskreno zalim, nije mi bila namjera nikog posebice dirati, no ono sto sam napisao, potvrdilo je masu ljudi koje sam upozna na offshoreu a probali su jedno i drugo.
Nitko se u skoli nije specijalizira za neke brodove, svi smo izisli sa istim znanjem za istu vrstu brodova, no nakon odlaska na trgovacke brodove, mora si razvijati vijuge zbog svih onih racuna i pizdarija koje sam naveo u svom postu, a ako si pak dosao u offshore, vijuge su ti jedino trebale kako zavesti ili zasijati i di kupiti vece jastoge, istina da se vremenom dosta toga i zaboravi, no barem ja, kad nesto naucim tesko zaboravljam, a i kad zaboravim, brzo se podsjetim, a ono sto nisi nikad znao i naucio, nes se nikad ni prisjetiti.

AHTS - Spanjolski jezik

AHTS - Spanjolski jezik

Ima li koji Master, Chief ili sekondo kuverte sta zna Spanjolski, da ima AHTS iskustva i unlimited DP.
Hartmann trazi za brod u Mexiku!

Ima li koji Master, Chief ili sekondo kuverte sta zna Spanjolski, da ima AHTS iskustva i unlimited DP.
Hartmann trazi za brod u Mexiku!

Eo abla espagnol.Come stai amigo.
Di si Lastor.Evo mene u mexicu na ER Bergena .Sada smo u portu Dos Bocas.

He he ako triba vozit cemo i brod ako je kasper to povata za par minuti a onda cu ja za 10 minuti.

Back