Evo vako...Nadan se da se san necu spetljati i upetljati
1.Dane provedene Van Hrvatske gledati iz putovnice,a ne iz matrikule.
2.Skinuti limit s dana provedenih na tecajevima tijekom cijele godine
3.Traziti da se porezna olaksica po danu od 400kn,povisi na 1.600kn po danu.
4.Stopu poreza na dohodak svesti na jedinstvenu stopu od 10% i to nakon sto se od ukupne zarade odbiju porezne olaksice od 1.600kn po danu na brodu,te ostale na koje svi gradjani Hrvatske imaju pravo.(uzdrzavani clanovi,te razni doprinosi)
5.Valutni tecaj se gleda na dan primitka place,a ne na dan predavanja porezne prijave.
6.Za dokaz o primanjima se uzima ugovor kojeg pomorac ima s firmom i to OSNOVICA.Bonusi i sve ostalo se izostavlja.
7.Dani ljecenja koje je pomorac imao se TREBAJU PRIZNATI bez ikakvih limita da se trebao razboliti u roku 5 dana nakon dolaska s broda.
6.Ukinuti prijavljivanje u L.Kapetanije u roku 10dana.
Slusajte.....Ovo je moje brzinsko napisano,a sada...Ajmo i ovo doradjivati,pa cemo malo pomalo doci do nekih okvirnih zahtjeva.
Moze se to izvesti i bez svadja i pripucavanja.Znaci ukoliko sam ja nesto fulala do bola,onda neka to netko drugi ispravi ili mi nesto sto sam zaboravila,neka mi napomene.
Sto se tice mirov. i zdra. doprinosa ...Ja to ne znam jer ja svog supruga jos uvijek naisam uspila prijaviti za te doprinose.Oni koji o tome znaju vise,neka nesto napisu ili predloze.
Hvala