Bravo,ovo je poucno stivo za ove mladje...i za Gavru...
Bobby1.., druže.., nema niÅ¡ta poučno za Gavru, to Å¡to je kolega rekao. Pa tako, eo, za te i za Crtu Zara joÅ¡ malo traktata od Gavra:
Prežde vsevo.., osobna higijena, higijena radnog i životnog okoliša
je meni osobito važna. Ja jednostavno ne mogu funkcionirati u sredinama gdje vlada načelo protivno tome, tj. gdje vlada stanje bezporetka, nered. Dosta mi je ući pod provu, letimično bacim pogled i odmah skužim koliko je uvjerljivo ovo Å¡to vi govorite. Ne mislim na vas osobno, vaÅ¡u provu i makinju, nego općenito, da ne bude zabune.
Ti si Bobby ufatija mene na zub zbog onog
"laicizma" kojeg sam spomenija ranije, kao prevladavajuću okosnicu psihologijskog modela kojeg sam zapazio kod tebe i priklonio si se stavovima Crte Zara?! Onda ste obojica ždruženo krenuli ispoljavati agresivnost, uvjetno rečeno, na me.
Nisam psiholog, ipak sve mi te vaÅ¡e karafeke miriÅ¡u na NARCISOIDNOST, tj. koja je u vama. Inducirana odbrambena agresivnost (vaÅ¡a) je odmah preÅ¡la u takozvanu preventivnu agresivnost kojoj je cilj da, po principu napad je najbolja odbrana, uniÅ¡ti ugled i čast nekoga za koga vaÅ¡a narcisoidna maÅ¡ta utvrdi, bolje rečeno predpostavi, da bi mogao na neki način ugroziti
vaÅ¡ neupitni lik, status i lažnu moć. Općenito možemo kazati.., narcisoidne osobe posjeduju stalni unutraÅ¡nji strah od bilo čijeg drugačijeg miÅ¡ljenja, zbog razotkrivanja njihovih tj. narcisovih suÅ¡tinskih slabosti i nemoći. Posebno strahuju od određenih neugodnih pitanja koja bi joj se mogla postaviti, a oni nisu sposobni razumjeti ta pitanja, a kamoli dati odgovore na ta pitanja.
Sve to skupa, kao i dodatne okolnosti tjeraju
narcisoidne lidere u stanje trajnog nezadovoljstva i frustracija. Narcisoidni lideri ne nalaze načina i nemaju sposobnosti da izađu iz labirinta svojih nametnutih i samonametnutih frustracija. Budući su prazne i nemoćne da generiraju svoje vlastite druÅ¡tveno opravdane aktivnosti one nekontrolisano izražavaju različite forme agresivnosti prema ljudima iz svoje okoline. Ako naiđu na zgodnu priliku u blizini, tj. istog takvog pajdu, narcisoidni lideri lako se i hitro udružuju i zajedničkim nastojanjima ispoljavaju narcisoidnu agresiju prema okolini služeći se svakim marifetlukom.
Narcisoidnost kao psiholoÅ¡ka anomalija i druÅ¡tvena perverzija je po brodovima veoma raÅ¡irena. Nayebu uglavnom ljudi koji su niži po hijerarhiji sistema, u ovom slučaju brod, prijevozno sredstvo u međunarodnoj plovidbi. JoÅ¡ jedno zapažanje.., naÅ¡i 'rvacki narcisoidni lideri nemaju moÅ¡nje ispoljavati svoj narcizam prema pripadnicima drugih nacija. Ovo zadnje mislim da je posljedica kompleksa manje vrijednosti, ali ne osobnog, nego zbirnog nacionalnog kompleksa.
BTW, takav kompleks zapažam kod svih nacija koje su imale komunizam.
Eto ti.., moj Bobby1.., moÅ¡ ti i Zara na ovo reći jedino
Amen