kadeti

Status
Not open for further replies.
Gavro??
Jesi'l ovo ti? Gustih ti Staljinovih brkova??uploadfromtaptalk1426063150236.jpg

Attachments

• uploadfromtaptalk1426063150236.jpg
    uploadfromtaptalk1426063150236.jpg
    408.8 KB · Views: 0
Last edited:
Kadeti moji ma nema straha..bit ce izlazaka..druzenja..partija...rada...a bit ce nekad i tesko ali to je brod...i ako smo svi zivi i zdravi zavrsili to pa cete i vi

Samo treba puno ucit da se ne dogodi ka jednom nasem clanu foruma da je nekad zna cuvat skalu a bija je elektricar...

A dobra mi ke ova tema pomalo me baca na na film austin powers....u glavnim ulogama gavro i mini me(8m)

Kadeti moji ma nema straha..bit ce izlazaka..druzenja..partija...rada...a bit ce nekad i tesko ali to je brod...i ako smo svi zivi i zdravi zavrsili to pa cete i vi

Samo treba puno ucit da se ne dogodi ka jednom nasem clanu foruma da je nekad zna cuvat skalu a bija je elektricar...

A dobra mi ke ova tema pomalo me baca na na film austin powers....u glavnim ulogama gavro i mini me(8m)
Evo taman prican sa covikom sta je bija sa doticnim clanom foruma na atlantshipa.Kaze da je bija samo za minjat zarulje.Vjerovatno u danasnje doba security levela I skala bi mu bila previse...[emoji12] [emoji12] [emoji12]

Evo kako to riješavaju norvežani, koji usput i nisu baš neki maritimi i pomorska zemlja sa tradicijom.
Dolazi norveÅ¡ki kadet na brod, koji je jedan od rijetkih, jer naravno u norveÅ¡koj nitko baÅ¡ i ne želi previÅ¡e na brod, i kapetan mu, naravno isto norvežan govori ovo. NećeÅ¡ ti meni radit sa nižom posadom tj sa filipincima na palubi poslove koji ti nikad neće trebat u životu.
I stavi ga u gvardiju sa trećim dok ne nauči sve njegove poslove i obaveze a nakon toga sa sekondom da nauči sve njegove poslove sa napomenom da ga sekondo mora svaki put zvat kada radi passege plan.A od 13 do 17 sati ga stavi na palubu, ma vidi čuda ne da obavlja posalove mornara nego da cijelo vrijeme bude sa ćifom palube koji je u dnevnici i sa pumpmenom da ga nauče sve Å¡to ima na tankeru za naučit i sa napomenom da kod iskrcaja i ukrcaja moram radit 6-6 da nauči sve jer ce on brzo i sam to radit.
A taj prvi palube koji je u dnevnici, i ima svaki 5 dana ukrcaj ili iskrcaj tereta i dp 2 unlimited brevet i 29 godina i predobro zna svoj posao gle čuda isto tako je odgojen kao kadet bez dodira sa poslovima mornara i sada dere plaću koja je ogromna????? Pametnom dosta.

Mario koji si ti rank?i reci mi u cemu je problem da se ode malo radit na palubu..aj mi reci..evo ja san strojar..ali ni ja ne radin po cile dane...da se razumimo ja terca i mazaca posaljen na odmor ...mislim sto ce se vrtit po makini ili kontroli kad nema posla(kad nema posla)e sad znan i na palubi da momci mogu pokazat posa kadetu i kasnije momak to i napravi...ali budimo realni nije neki pressing osim ako nije nek manovra...iskrcaj...ukrcaj itd itd...u vecini slucajeva se zna dogodit da ni san vise neznas sto bi...pa umisto da toga jeli bolje da ode malo i nauci kako mu izgledaju tankovi...malo da pogleda sto ima od seftia na brodu,famozno piturivanje,itd itd...svak triba odradit dnevnicu...na kraju krajeva naucit ce i onu drugu stvara to je i rad sa ljudima i odnos sto ie isto vazno...ja ne zelin minjat tvoje misljenje ali viruj mi svak je prosa asistenturu i cadetstvo i sto ja znan ljidima je u vecini to bilo jedno od najboljih ugovora...viruj mi dobro je sve proc ako ne za nista bar da se razumiju neki poslovi u buducnosti.

Jedna je stvar uzet alat u ruke ispiketat pod pravim kuton, opiturat da znas koliko slojeva primera ide, slozit cimu, ocistit tank, a druga je stvar maltretiranje, omalovazavanje, je....nje u zdrav mozak, licenje kompleksi, znaci da si osjetija kako se radi i koliko vrimenski triba.

Nautical
Ma dobro toga je manje..to maltretiranje..nike samo vezano za kadete vec i za posadu i oficire..a i neko je drugo vrime...ali ako gledamo unazad te neke price nisi se jos popisa na brod i takve spike...a mislin nes ti...ka da ces umrit od toga...osobno ne mislin da san od cukra....u kaficu ti recu..neznas ni tacnu nosit...a mislin nes ti.

Evo kako to riješavaju norvežani, koji usput i nisu baš neki maritimi i pomorska zemlja sa tradicijom.
....

Pazi. Uzeo si za primjer tanker. Gdje baÅ¡ i nema hot worka po palubi kako kome padne na pamet. Piketavanje je hot work. Uz to imate i kratka putovanja. Znači ne baÅ¡ i puno vremena za održavanje. A nije baÅ¡ i da imate palubu nakrcanu sa deck machinery. Osim toga, ovo niža i viÅ¡a posada mi ne sjeda, kao i podjele na nacionalnosti. Nisi baÅ¡ u zdravoj sredini.
Nisu svi brodovi tankeri, i nisi svuda povlašten na temelju pasoša kojeg imaš. Rankovi su samo posao koji radiš. Nema više i niže posade, samo posada.
I shvatite jednom da se sve vrti oko novca. Nema poÅ¡teđenih. Kada brod stane, a zastoj se mjeri u 100.000,00 i viÅ¡e eura dnevno. Svi rade sve. Barba na paranku, inspektor donosi alat, Kapo drži kontru. Svi rade, puno je para igri. Ili radiÅ¡, ili nađu nekoga drugoga.

Evo taman prican sa covikom sta je bija sa doticnim clanom foruma na atlantshipa.Kaze da je bija samo za minjat zarulje.Vjerovatno u danasnje doba security levela I skala bi mu bila previse...[emoji12] [emoji12] [emoji12]

:D

Gospodo, dobar dan!

Kako vidim, inducirao sam mnoge frustracije na forumu.

Sinoć sam govorio o psiholoÅ¡koj anomaliji i druÅ¡tvenoj perverziji narcisoidnosti na brodovima. Izrazio sam se po naučnom i to je trebalo već apsolvirati. Sad ću dati samo jednu upadicu vezanu za daljni tok rasprave. Naime, želim pozvati nepismene i skromno pismene da se suzdrže od postovanja. Postovima iz takvih glava nitko ne pridaje značaj.

Ovdje sam ad-hoc citirao jedan post kao primjer nepismenosti i zaboldao učinjene greÅ¡ke.

Ako takve greÅ¡ke stavi na CV, jasno je da će zavrÅ¡iti u koÅ¡u.

I vjerujem da se ne radi o konobaru, nego o brzoj višoj.

Gospodo, dobar dan!

Kako vidim, inducirao sam mnoge frustracije na forumu.

Sinoć sam govorio o psiholoÅ¡koj anomaliji i druÅ¡tvenoj perverziji narcisoidnosti na brodovima. Izrazio sam se po naučnom i to je trebalo već apsolvirati. Sad ću dati samo jednu upadicu vezanu za daljni tok rasprave. Naime, želim pozvati nepismene i skromno pismene da se suzdrže od postovanja. Postovima iz takvih glava nitko ne pridaje značaj.

Ovdje sam ad-hoc citirao jedan post kao primjer nepismenosti i zaboldao učinjene greÅ¡ke.

Ako takve greÅ¡ke stavi na CV, jasno je da će zavrÅ¡iti u koÅ¡u.

I vjerujem da se ne radi o konobaru, nego o brzoj višoj.

Profesore hvala na ukazanim greskama.Manja omaska s moje strane za rijec vjeroVatno umjesto vjeroJatno.Atlantship mi je sam mob ponudio.Znam da je Atlanship.Sorry.To ne umanjuje cinjenicu da ste bili samo za zarulje pardon sijalice minjat.Usput nije brza visa nego redovan student uz potporu ministarstva.Davno je to bilo.Profesore ne ljutite se, nego prihvatite tudje misljenje.Ipak ste vi obican elektricar u moru elektronicara i ETO-a mladjih generacija.Zivjeli druze!!![emoji41]

Last edited:
ovo ovde vec ide na osobno prepucavanje, prvi sljedeci off-topic tema ce bit zakljucana...

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

Zanimljiva tema sa malo previse prepucavanja za k.... Ugl doticni JA iman sanse za ukrcaj na fleetpro firmu u svojstvu mornara kad vec nemogu ka kadet-brod bi triba biti ocean star 170 m 1300 putnik i oko 400 auta prima,koliko san skuzija linijski brod Portland-nova skotska 10 sati traje od tocke A do B pa sad osin piketavanja i ricavanja sta da ocekujen jos,kakvih poslica i sl pa eto ako ima ko kakva saznanja,znanja,iskustva nek se slobodno raspise i podili to smenon mladicom koji je njufer u tom poslu,etoo zahvaljujem se hah :D

Nautical
Ma dobro toga je manje..to maltretiranje..nike samo vezano za kadete vec i za posadu i oficire..a i neko je drugo vrime...ali ako gledamo unazad te neke price nisi se jos popisa na brod i takve spike...a mislin nes ti...ka da ces umrit od toga...osobno ne mislin da san od cukra....u kaficu ti recu..neznas ni tacnu nosit...a mislin nes ti.
Ma znan sve je to za ljude, kaze se sta te ne slomije ojaca te, postoji zdrava zafrkancija i bolesna, uvik ce bit ljudi i ne ljudi ali sve se da prigrmit. 11042975_775992642496824_5081372926504278841_n.jpg

Ma znan sve je to za ljude, kaze se sta te ne slomije ojaca te, postoji zdrava zafrkancija i bolesna, uvik ce bit ljudi i ne ljudi ali sve se da prigrmit. View attachment 3305
Pa e...dosadno je pricat o pituri...ali evo jedne zgode iz brazila...znaju oni koji su navigali sa brazilcima...uglavnom na brodu tribalo stavit cini mi se 3ruke piture ili prajmera neman pojma...a brazilci ko brazilci uvik po jednu...i sad pita nostromo kadeta koliko su ruka stavili a govori kado u strahu da jednu...na kofi tajmu...a ekipa se naljutila na kadeta da sto govori da je dana jedna ruka kad su oni rekli 3....a vidis nostroma ni pet ni sest zamisa on pituru i doda malo crvene...i govori kad sad date 2ruku onda cete dobit zamisano sa plavom za 3ruku...ste mene nasli hebat...govori kado Vinku nostromu...ovo nikad necu zaboravit...vec san vidija svadu jer kako ce nostromo znati koliko ke ruka dano....eto nije najbitnije ali meni dobar primjer...neka mi se oprosti sto pisen samo o deku ali najvise vrimena provodim sa njima pa eto.

Nautical

Valja ti ova slika he he

Mario b.., zapazio sam ovaj tvoj post, pa tako osjećam obavezu da ti dricam stavove i usput da stavim par riči napaljivanja za bižuteriju, ovdje prisutnu.

Dunkve, Mario, ovo Å¡to si naveo kako rade Norvežani je upravo ono Å¡to sam rekao u jednom od ranijih postova. Međutim, na temelju ovog Å¡to sam izdvojio iz tvog posta i zaboldao, zaključujem da si i ti nasjeo na falÅ¡u propagandu naÅ¡eg ekstremnog laicizma. Ako se ne odrekneÅ¡ stavova induciranih i stečenih takvom falÅ¡om propagandom i ne odbaciÅ¡ istu, ničim utemeljenu propagandu, otići ćeÅ¡ putem psiholoÅ¡kih anomalija i druÅ¡tvenih perverzija tj. u narcisoidnost.

NepromiÅ¡ljena izjava o Norvežanima je obična zabluda koju je Mario poprimio nesvjesno, a od laika i bižuterije. Držim da je suviÅ¡no ob-razlagati! Kada bi isto pročitao neki naÅ¡ meteorolog pomislio bi jedino: "Bože moj.., u nas bure i budala nikada neće nestati!" BTW, malo bure od prije neki dan desetkovalo cijelu hrvatsku trgovačku flotu, eno je tamo pod Marjanom, nasukana!

Kad govorimo o kadetima, eo, dajem usporedbu, da bi bižuterija mogla lakÅ¡e izvući ispravne smjernice. Zar je moguće da Å¡ef tamo na Firulama, ravnatelj odjela, kaže mladom liječniku: "Aaaaa, sluÅ¡aj stari, danas nije nitko doÅ¡ao na operaciju.., aj malo okreči ono oko ulaza u odjel!" ?!

Bižuterija, ovdje prisutna, nameće teze alla: "Yebo kirurga koji je preskočio krečenje u karijeri!"

Smatram da sam dokazao ono što sam htio.., koristim priliku da pozdravim Moderatora,

a i bižuteriju pozdravljam.

:uzdravlje

Last edited:
NepromiÅ¡ljena izjava o Norvežanima je obična zabluda...

Ne volim se miješati u prepirke. Riješavajte vi to bez mene.

Ali i meni je to zapelo za oko, nisam kvotao u postu ranije samo to slučajno.

Inače Vikinzi su sa Brača, a porijeklom su iz okolice Sinja. Prvi Evropljani koji su doplovili do Amerike su bili baÅ¡ ti Vikinzi. Nema nam nitko ravan. Da nema nas, svi bi brodovi stali, pa i oni na kojima ne plovimo, ne bi imali kuda proći od mase ovih zaustavljenih.

Nečija sposobnost ovisi jedino o ambicioznosti, sklonostima, mentalnim i fizičkim vjeÅ¡tinama. NajviÅ¡e o ulaganju u sebe, učenjem (npr. Å¡kolovanjem), stjecanjem iskustva (npr. radom).
Nema to veze sa nacijama, rasama i bilo čim sličnim.

Mislim da sam na ovu temu posla kadeta i asistenata rekao što sam imao.

Over and out.

Crta Zara.., tovarish, paz'vako..,

ViÅ¡e ja cijenim kadeta s viÅ¡im obrazovanjem, nego prvog s 3 mjeseca brze viÅ¡e. Vrati se natrag u Å¡kolu pa kad polučiÅ¡ puno obrazovanje prihvatiti ćemo meritornim evaluation koji ti dajes nekome.

Ajde.., stari.., zamalo si me natjerao da ti rečem "paasha na hoooy!",

al'eto ... ovaj put ću se suzdržati.

:uzdravlje

Haha,bas ti je dobro bobby reka,vidi se da si struja na brodu,
takav je bija jedan samnom na brodu,pa je mudrova ka i ti,
a ni svoj posa nije zna.
Dolazija bi na most gori pilati,gledati karte,filozofirati,kuda triba rotu povuci da se izbjegne nevrime,dok ga barba jedan put nije potira sa mosta,ist ti gavro,
koda ti je brat,haha, govorija isto to ko i ti ja cijenim ovog,ja cijenim onog,kod se tebe pita koga ti cijenis.
Gledaj sebe stari,i nezabadaj nos di mu nije misto,jer nemas pojma.

Status
Not open for further replies.
Back