Evo taman prican sa covikom sta je bija sa doticnim clanom foruma na atlantshipa.Kaze da je bija samo za minjat zarulje.Vjerovatno u danasnje doba security levela I skala bi mu bila previse...[emoji12] [emoji12] [emoji12]Kadeti moji ma nema straha..bit ce izlazaka..druzenja..partija...rada...a bit ce nekad i tesko ali to je brod...i ako smo svi zivi i zdravi zavrsili to pa cete i vi
Samo treba puno ucit da se ne dogodi ka jednom nasem clanu foruma da je nekad zna cuvat skalu a bija je elektricar...
A dobra mi ke ova tema pomalo me baca na na film austin powers....u glavnim ulogama gavro i mini me(8m)
Evo kako to riješavaju norvežani, koji usput i nisu baš neki maritimi i pomorska zemlja sa tradicijom.
....
Evo taman prican sa covikom sta je bija sa doticnim clanom foruma na atlantshipa.Kaze da je bija samo za minjat zarulje.Vjerovatno u danasnje doba security levela I skala bi mu bila previse...[emoji12] [emoji12] [emoji12]
Profesore hvala na ukazanim greskama.Manja omaska s moje strane za rijec vjeroVatno umjesto vjeroJatno.Atlantship mi je sam mob ponudio.Znam da je Atlanship.Sorry.To ne umanjuje cinjenicu da ste bili samo za zarulje pardon sijalice minjat.Usput nije brza visa nego redovan student uz potporu ministarstva.Davno je to bilo.Profesore ne ljutite se, nego prihvatite tudje misljenje.Ipak ste vi obican elektricar u moru elektronicara i ETO-a mladjih generacija.Zivjeli druze!!![emoji41]
Gospodo, dobar dan!
Kako vidim, inducirao sam mnoge frustracije na forumu.
Sinoć sam govorio o psiholoÅ¡koj anomaliji i druÅ¡tvenoj perverziji narcisoidnosti na brodovima. Izrazio sam se po naučnom i to je trebalo već apsolvirati. Sad ću dati samo jednu upadicu vezanu za daljni tok rasprave. Naime, želim pozvati nepismene i skromno pismene da se suzdrže od postovanja. Postovima iz takvih glava nitko ne pridaje značaj.
Ovdje sam ad-hoc citirao jedan post kao primjer nepismenosti i zaboldao učinjene greÅ¡ke.
Ako takve greÅ¡ke stavi na CV, jasno je da će zavrÅ¡iti u koÅ¡u.
I vjerujem da se ne radi o konobaru, nego o brzoj višoj.
![]()
Ma znan sve je to za ljude, kaze se sta te ne slomije ojaca te, postoji zdrava zafrkancija i bolesna, uvik ce bit ljudi i ne ljudi ali sve se da prigrmit.Nautical
Ma dobro toga je manje..to maltretiranje..nike samo vezano za kadete vec i za posadu i oficire..a i neko je drugo vrime...ali ako gledamo unazad te neke price nisi se jos popisa na brod i takve spike...a mislin nes ti...ka da ces umrit od toga...osobno ne mislin da san od cukra....u kaficu ti recu..neznas ni tacnu nosit...a mislin nes ti.

Pa e...dosadno je pricat o pituri...ali evo jedne zgode iz brazila...znaju oni koji su navigali sa brazilcima...uglavnom na brodu tribalo stavit cini mi se 3ruke piture ili prajmera neman pojma...a brazilci ko brazilci uvik po jednu...i sad pita nostromo kadeta koliko su ruka stavili a govori kado u strahu da jednu...na kofi tajmu...a ekipa se naljutila na kadeta da sto govori da je dana jedna ruka kad su oni rekli 3....a vidis nostroma ni pet ni sest zamisa on pituru i doda malo crvene...i govori kad sad date 2ruku onda cete dobit zamisano sa plavom za 3ruku...ste mene nasli hebat...govori kado Vinku nostromu...ovo nikad necu zaboravit...vec san vidija svadu jer kako ce nostromo znati koliko ke ruka dano....eto nije najbitnije ali meni dobar primjer...neka mi se oprosti sto pisen samo o deku ali najvise vrimena provodim sa njima pa eto.Ma znan sve je to za ljude, kaze se sta te ne slomije ojaca te, postoji zdrava zafrkancija i bolesna, uvik ce bit ljudi i ne ljudi ali sve se da prigrmit. View attachment 3305
Evo kako to riješavaju norvežani, koji usput i nisu baš neki maritimi i pomorska zemlja sa tradicijom.
NepromiÅ¡ljena izjava o Norvežanima je obična zabluda...
Crta Zara.., tovarish, paz'vako..,
ViÅ¡e ja cijenim kadeta s viÅ¡im obrazovanjem, nego prvog s 3 mjeseca brze viÅ¡e. Vrati se natrag u Å¡kolu pa kad polučiÅ¡ puno obrazovanje prihvatiti ćemo meritornim evaluation koji ti dajes nekome.
Ajde.., stari.., zamalo si me natjerao da ti rečem "paasha na hoooy!",
al'eto ... ovaj put ću se suzdržati.
![]()