palamida_ri
New member
Momci,malo smirit strasti..... čitam sve gore napisano i svako od vas je u većini stvari u pravu. Gdje je i kome je bolje to je već stvar osobnog izbora, treba samo bit sretan da se posao ima i naravno težiti ka boljemu. Svi smo mi različiti i neko ima a neko nema ambicije.
Å to se gore navedenog interview-a tiče, za neke je bio smijurija,nekima lagan,nekima težak a nekima i uspjeÅ¡an. Mjerila za prolaz su poznata samo poslodavcu i nikome viÅ¡e. Iako radim u njihovom ogranku ni meni nisu jasne mnoge stvari niti kriteriji. Kako sam ja shvatio, oni rade interview u Splitu, CV-e odabranih kandidata Å¡alju na brod gdje je ta pozicija potrebna i onda o tome odlučuju glavni od tog departmenta. Pričam iz osobnog iskustva od pred par mjeseci. Druga situacija je ta da sam se osobno čuo sa spomenutim gospodinom i poslao sam mu CV od prijatelja kojeg sam tražio da dođe kod mene na brod za prvoga, da skratim detalje,trebao je bit sada na interview-u u Splitu početkom 3 mjeseca ali ga nisu niti pozvali. Neznam u čemu je stvar jer ima sve brevete i pozamaÅ¡no iskustvo u cruise industriji ali eto,kako vidim uzeli su dečka sa cargo broda. Dakle, kako vidim neka mjerila,nama logična,kod njih ne postoje, valjda 'kako im puhne' taj dan...
Nemas ti kome.to pricat to je nekima veliki IQ test...
Valjda si tamo skužija da nije IQ test u pitanju već za koncentraciju i stres.
Ako ti je 25 i pičiÅ¡ po PS-u onda nikakav problem. Ako si već uvatija godina onda i nije
jednostavno.
U tome je cila priča.
Zapravo tu HAL smijuriju i trebaÅ¡ proć da bi doÅ¡ao na Seabourn.
Evo ja sam spreman preustiti svoju poziciju vama koji ste pisali test...jer imam posao i nisu mi odgovrali uvjeti HAL-a tako da neka vam.je sretno