Holland America Line

400$ je super, to je 10% više nego šta dobiješ u Jadroplova ka asistent.
Ako san dobro razumija, ispada da hrvatski kadet piza ka 3 holandeza ili si to nešto pomiša?

Last edited:
400$ je super, to je 10% više nego šta dobiješ u Jadroplova ka asistent.
Ako san dobro razumija, ispada da hrvatski kadet piza ka 3 holandeza ili si to nešto pomiša?

Je, je, dobro si razumia. Bar je meni tako rekla gda Josephine (sad jel me laze ne znam). Al koliko san cua, oni dobiju od drzave neke novce za to vrime sta su na brodu, pa tako da firma netriba puno dat (mislin da in sve skupa dode do 1000$). A cini mi se da mi je rekla da je to njima sve u sklopu studija koji traje 4 godine.

Je, je, dobro si razumia. Bar je meni tako rekla gda Josephine (sad jel me laze ne znam). Al koliko san cua, oni dobiju od drzave neke novce za to vrime sta su na brodu, pa tako da firma netriba puno dat (mislin da in sve skupa dode do 1000$). A cini mi se da mi je rekla da je to njima sve u sklopu studija koji traje 4 godine.

biti ces prvi elec kadet is HR na kompaniji, do sada su sve bez iskustva uzimali za 3rd elec.
400$ ti taman za pokrit bar bill :udriglavom

biti ces prvi elec kadet is HR na kompaniji, do sada su sve bez iskustva uzimali za 3rd elec.
400$ ti taman za pokrit bar bill :udriglavom

Kako mislis bez iskustva? Jel to bas bez ikakvog iskustva ili bez iskustva na brodu, al imaju iskustva na kopnu?
A jebenti da san prije zna aplicira bi onda za 3rd elec. A tih 400$ mi je bas nenormalno sta nude, al eto...

Covjece Bozji, stisni zube, radi i moli se Bogu da si na postenoj firmi dobio sansu za krenut od starta.
A ne da si meo stive nakon garbuna ili cistio vrhove tankova cilindricnog ulja sa krpom 5x5 koja je vec 10 puta koristena.
Bit ce love, samo uci i radi, neces u mrjet od gladi, posudi solde za klasu i kreni dalje istim putem.

Kakvi su izvještaji s terena danas? Iko od ekipe od kuverte ako ima sta novog?

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Jel moze netko tko zna kolika je tocno placa za 3rd engineera na HAL-u. U prijasnjim postovima nema nigdje tocan podatak za placu.(bruto-neto, posto je holandska zastava). Za ugovor znam da je 4-2 i da za poziciju 3rd eng treba imat brevet 2nd eng. Hvala unaprijed.

Da podjelim sa vama iskustvo sa danasnjeg intervju-a. Klasika na pocetku 'stres' test i test 'koncentracije' . Nakon toga ugodno caskanje sa capt. (zaboravio ime , nije Lefering ) , moram napomenuti da sam aplicirao za poziciju ETO-a. Klasika pitanja :sta znam o HAL-u , malo o sebi (privatno + posao) . Strucni dio 0 bodova , odnosno vrh pitanja mu je bio da objasnim koje poslove sam kao ETO obavljao do sada. Tek kad mi je napomenu da su me pozvali da popunim poziciju 3rd ETO-a(nemam iskustva u kruzingu) postalo mi je jasnije zasto nema konkretnih pitanja iz struke.
Nakraju nakon svega nekoliko puta mi je napomenuo da zaposljavanje ovisi o potrebi za posadom , odnosno da me mogu ukrcat za 1mj. ili za 1g. , dakle nakon pozitivne potvrde netreba zuriti sa otkazom. Tako da nakon svega mogu ih staviti sa strane i drzati se stare 'ako prode prode' .
Sretno Vam bilo.

Kako mislis bez iskustva? Jel to bas bez ikakvog iskustva ili bez iskustva na brodu, al imaju iskustva na kopnu?
A jebenti da san prije zna aplicira bi onda za 3rd elec. A tih 400$ mi je bas nenormalno sta nude, al eto...

Bez ikakvog iskustva

Jel moze netko tko zna kolika je tocno placa za 3rd engineera na HAL-u. U prijasnjim postovima nema nigdje tocan podatak za placu.(bruto-neto, posto je holandska zastava). Za ugovor znam da je 4-2 i da za poziciju 3rd eng treba imat brevet 2nd eng. Hvala unaprijed.

Placa ti ovisi da li imas 2nd brevet ili nemas, od 200-240$ dnevno, ugvor je 4-2 ili 3-3 sta odlucis.

Da podjelim sa vama iskustvo sa danasnjeg intervju-a...

Takoder iskustvo s intervjua, paluba, sve isto kao sto su kolege i napisali. Stres test s bojama i zvukovima sa tim pedalama i stiskanjem botuna, test koncentracije 20 min spajanje tockica na ekranu u kvadrate, te neka vjezba predodzbe i procjene putanje loptice, znaci pokazuje kretanje loptice i onda stane i ti moras odabrati otprilike mjesto gdjr ce loptica nastaviti kretati...
Sto se intervjua tice, mene takoder intervjuirao drugi kapetan kojemu nisam bas shvatio ime, nizozemac mladi koji je master. a jednom od brodova. Struke nije pitao apsolutno nista, prvo se od predstavio zatim ja, pitao me zasto zelim na kruzere i zasto zelim promjeniti firmu, i tako malo smo pricali 10 - 15 min cisto druzeljubivo.
Trazio je da mu pokazem brevet od C/O kojeg imam, te takoder 2 zadnja appraisala.
Na kraju mi je reko dali bi bio zainteresiran za nesto drugo ako nema mjesta na Hollandu, dakle Seaborn, Princess ili P&O na sta sam ja rekao da nema problema. Eto ukratko za palubu.

Sto se tice posla, rekao mi je da na HAL-u gvardiju drzi 2/O navigator, a 3/O je isto na mostu kao additional, dakle eventualno bi me zaposlili za 3/O jer je to ulazna pozicija.
Rekao mi je da traze ljude s brevetom chiefa i da ce napisati potvrdu da se slaze da me zaposle jer da traze takve ljude. Nisam pitao za ugovor ni za placu iako me pitao dali imam kakvih pitanja, nisam bas htio na prvom intervjuu to pitati da ne ispadnem nepristojan, nego smo pricali nesto o ledu i plovidbi tim podrucjima :D
Rekli su da cu dobiti mail iduci tjedan, pa cu znaci vise, dali bi me uopce uzeli ili ne.
P.S. nemam iskustva na putnickim, inace sam sekondo na crudu.
Takoder u istoj prostoriji Capt. Lefering je intervjuirao drugog kandidata, tako da koga dopadne kod njega se ide, nije nista striktno.

Lp svima

Moje drugo iskustvo s intervjua za palubu. Velika razlika spram 2014 godine kad recimo ovih testova nije bilo ali me ne čudi da su ih uveli poÅ¡to su dio carnical korporacije a sada tamo rade sve te pujste stvari. Po meni nisu mjerilo kompetencije jednog oficira palube ali njihova pravila igre. Ovi put me Lefering nije ispitiva mada me se sitia nego ovi isto navedni komadant. Pita me je malo di sam bia dosad i tako ta nke klasična pitanja. Tipa zaÅ¡to bi na kruzere Å¡to in mogu ponudit da me baÅ¡ odobre. Ne znam jeli uopče ima uvid u moje dokumente i moj cv jer ova ženska mu je sve prosljedila viÅ¡e sam mu ja govoria pa svakome savjet da bleji Å¡ta viÅ¡e jer ja mu recimo dio navigacije nisam niti spomenut unazrag zadnjih 5 godina. Isto ka i kolegu prije pito me iman li Chief mate licence nije mi je tražio na uvid i nije i pita preoruke ali sam mu ih da sknirne kako su tražili. Ono Å¡to je bitno naglasit po meni da su za razliku od prije 2 godine kad je recimo sam intervju bia teÅ¡ka pila baÅ¡ su cipili u detalje sa karijerom tada i uzeli nekoga konkretno a sada koliko vidim samo kup cv. Sam mi je reka da i u slučaju da me odobre če triba long time to be send on board Å¡to znači da definitivno i da dobijeÅ¡ meil čestitke možeÅ¡ tek slavit ako te odluče poslat na trening u nizozemsku a prema ovoj priči sada su puni s ljudima. Malo jebivjetarski dojam mi je ostavilo sve skupa ali probt niÅ¡ta ne koÅ¡ta. Sritno ostatku ekipe s rezultatima.

Meni blokiralo jedno 10 minuta sa zvukovima ubili se ja i ona dok smo namistili. Da poprilično su neorganizirani ali ovo je nekako i bolje jer nisam vidia puno ljudi recimo ka 2014 kad je doslovno 100 ljudi denvno znalo prodefilirat.

Svi kompjuteri su im zablokali na interwiev jako su neorganizirani ...vidjet cemo

Meni blokiralo jedno 10 minuta sa zvukovima ubili se ja i ona dok smo namistili. Da poprilično su neorganizirani ali ovo je nekako i bolje jer nisam vidia puno ljudi recimo ka 2014 kad je doslovno 100 ljudi denvno znalo prodefilirat.

Nebitno 100 ljudi ili 5 ljudi. Pitanje je Å¡to oni uopće mogu ponuditi i da li uopće nude? Jedino Å¡to se zna da ubiru sebi dobre dnevnice i glume "nedostižnu kompaniju". Ne zna se na koju kompaniju ideÅ¡ niti kada tj. ni približno kada. Imam mačku staru 4 godine i da je ona aplicirala i nju bi pozvali na interview. Znači "bilo tko" aplicira pozvan je.

ImaÅ¡ onu tak it or day. HAL daje dobru lovu meni jednaka zrada di sam sad na tankerima svejedno otiÅ¡a bi i na seaborna za manju lovu jer su mi puno stvari prikurčile. Svak ima svoj ukus. Jebiga ljudi su dopi pokupit CVe nekome če se od kolega posrečit neko če jebat ater. Možda baÅ¡ tebe uzmu. Tako ti to ide tak it or day.

Nebitno 100 ljudi ili 5 ljudi. Pitanje je Å¡to oni uopće mogu ponuditi i da li uopće nude? Jedino Å¡to se zna da ubiru sebi dobre dnevnice i glume "nedostižnu kompaniju". Ne zna se na koju kompaniju ideÅ¡ niti kada tj. ni približno kada. Imam mačku staru 4 godine i da je ona aplicirala i nju bi pozvali na interview. Znači "bilo tko" aplicira pozvan je.

ImaÅ¡ onu tak it or day. HAL daje dobru lovu meni jednaka zrada di sam sad na tankerima svejedno otiÅ¡a bi i na seaborna za manju lovu jer su mi puno stvari prikurčile. Svak ima svoj ukus. Jebiga ljudi su dopi pokupit CVe nekome če se od kolega posrečit neko če jebat ater. Možda baÅ¡ tebe uzmu. Tako ti to ide tak it or day.

Sve je to super i ja se u teoriji slažem. ALI...iako si i primljen i iako si rijeÅ¡io cijeli "recruitment process" koji traje već 6 mjeseci, ne znaÅ¡ da li ideÅ¡ i gdje ideÅ¡. Evo recimo primjer...proÅ¡li četvrtak dolazi let letenja za Australiju da sam trebao letjeti rano ujutro. Flight details su doÅ¡li u nekoliko sati kasnije i kao iz neba da sam trebao letjeti prije par sati. Naravno da nema objaÅ¡njenja i naravno da nisam dobio pravovaljani ugovor i naravno da se joÅ¡ niÅ¡ta ne zna...ni nakon 6 mjeseci. O tome ja govorim. Oni nude , ponude, sve crno na bijelo. Međutim onaj zadnji dio koji je najbitniji nisu sposobni organizirati. Tako da "baÅ¡ mene uzmu" ne znači apsolutno niÅ¡ta. A da ne govorim o momcima koji su u "procesu" već 9 mjeseci ili viÅ¡e.

Sve je to super i ja se u teoriji slažem. ALI...iako si i primljen i iako si rijeÅ¡io cijeli "recruitment process" koji traje već 6 mjeseci, ne znaÅ¡ da li ideÅ¡ i gdje ideÅ¡. Evo recimo primjer...proÅ¡li četvrtak dolazi let letenja za Australiju da sam trebao letjeti rano ujutro. Flight details su doÅ¡li u nekoliko sati kasnije i kao iz neba da sam trebao letjeti prije par sati. Naravno da nema objaÅ¡njenja i naravno da nisam dobio pravovaljani ugovor i naravno da se joÅ¡ niÅ¡ta ne zna...ni nakon 6 mjeseci. O tome ja govorim. Oni nude , ponude, sve crno na bijelo. Međutim onaj zadnji dio koji je najbitniji nisu sposobni organizirati. Tako da "baÅ¡ mene uzmu" ne znači apsolutno niÅ¡ta. A da ne govorim o momcima koji su u "procesu" već 9 mjeseci ili viÅ¡e.
Gle onda nemoj otic i to je to svi riskiramo i igramo svoju igru kako najbolje znamo. Neda mi se dalje spamat temu. Sto se tice detalja leta i ma mojoj sadasnjoj firmi ih poprilicno sjebu.

Gle onda nemoj otic i to je to svi riskiramo i igramo svoju igru kako najbolje znamo. Neda mi se dalje spamat temu. Sto se tice detalja leta i ma mojoj sadasnjoj firmi ih poprilicno sjebu.

Nema problema, nitko ne sili nikoga na niÅ¡ta. Bilo bi dobro da napiÅ¡eÅ¡ i svoje iskustvo s obzirom da je pozitivnije tako da sutra kada budu neki čitali znaju o čemu se radi i Å¡to mogu očekivati. Ovdje se samo piÅ¡u iskustva i zbog toga sam tu. Mada iskreno i nisam želio pisati, ali mi je krivo da se ne zna cjelokupna priča.

Back