400$ je super, to je 10% više nego šta dobiješ u Jadroplova ka asistent.
Ako san dobro razumija, ispada da hrvatski kadet piza ka 3 holandeza ili si to nešto pomiša?
Je, je, dobro si razumia. Bar je meni tako rekla gda Josephine (sad jel me laze ne znam). Al koliko san cua, oni dobiju od drzave neke novce za to vrime sta su na brodu, pa tako da firma netriba puno dat (mislin da in sve skupa dode do 1000$). A cini mi se da mi je rekla da je to njima sve u sklopu studija koji traje 4 godine.

biti ces prvi elec kadet is HR na kompaniji, do sada su sve bez iskustva uzimali za 3rd elec.
400$ ti taman za pokrit bar bill![]()
Kako mislis bez iskustva? Jel to bas bez ikakvog iskustva ili bez iskustva na brodu, al imaju iskustva na kopnu?
A jebenti da san prije zna aplicira bi onda za 3rd elec. A tih 400$ mi je bas nenormalno sta nude, al eto...
Jel moze netko tko zna kolika je tocno placa za 3rd engineera na HAL-u. U prijasnjim postovima nema nigdje tocan podatak za placu.(bruto-neto, posto je holandska zastava). Za ugovor znam da je 4-2 i da za poziciju 3rd eng treba imat brevet 2nd eng. Hvala unaprijed.
Bez ikakvog iskustva
Placa ti ovisi da li imas 2nd brevet ili nemas, od 200-240$ dnevno, ugvor je 4-2 ili 3-3 sta odlucis.
Da podjelim sa vama iskustvo sa danasnjeg intervju-a...
Takoder iskustvo s intervjua, paluba, sve isto kao sto su kolege i napisali. Stres test s bojama i zvukovima sa tim pedalama i stiskanjem botuna, test koncentracije 20 min spajanje tockica na ekranu u kvadrate, te neka vjezba predodzbe i procjene putanje loptice, znaci pokazuje kretanje loptice i onda stane i ti moras odabrati otprilike mjesto gdjr ce loptica nastaviti kretati...
Sto se intervjua tice, mene takoder intervjuirao drugi kapetan kojemu nisam bas shvatio ime, nizozemac mladi koji je master. a jednom od brodova. Struke nije pitao apsolutno nista, prvo se od predstavio zatim ja, pitao me zasto zelim na kruzere i zasto zelim promjeniti firmu, i tako malo smo pricali 10 - 15 min cisto druzeljubivo.
Trazio je da mu pokazem brevet od C/O kojeg imam, te takoder 2 zadnja appraisala.
Na kraju mi je reko dali bi bio zainteresiran za nesto drugo ako nema mjesta na Hollandu, dakle Seaborn, Princess ili P&O na sta sam ja rekao da nema problema. Eto ukratko za palubu.
Sto se tice posla, rekao mi je da na HAL-u gvardiju drzi 2/O navigator, a 3/O je isto na mostu kao additional, dakle eventualno bi me zaposlili za 3/O jer je to ulazna pozicija.
Rekao mi je da traze ljude s brevetom chiefa i da ce napisati potvrdu da se slaze da me zaposle jer da traze takve ljude. Nisam pitao za ugovor ni za placu iako me pitao dali imam kakvih pitanja, nisam bas htio na prvom intervjuu to pitati da ne ispadnem nepristojan, nego smo pricali nesto o ledu i plovidbi tim podrucjima![]()
Rekli su da cu dobiti mail iduci tjedan, pa cu znaci vise, dali bi me uopce uzeli ili ne.
P.S. nemam iskustva na putnickim, inace sam sekondo na crudu.
Takoder u istoj prostoriji Capt. Lefering je intervjuirao drugog kandidata, tako da koga dopadne kod njega se ide, nije nista striktno.
Lp svima
Hvala. Jel to bruto ili neto iznos?
Svi kompjuteri su im zablokali na interwiev jako su neorganizirani ...vidjet cemo
Meni blokiralo jedno 10 minuta sa zvukovima ubili se ja i ona dok smo namistili. Da poprilično su neorganizirani ali ovo je nekako i bolje jer nisam vidia puno ljudi recimo ka 2014 kad je doslovno 100 ljudi denvno znalo prodefilirat.
Nebitno 100 ljudi ili 5 ljudi. Pitanje je Å¡to oni uopće mogu ponuditi i da li uopće nude? Jedino Å¡to se zna da ubiru sebi dobre dnevnice i glume "nedostižnu kompaniju". Ne zna se na koju kompaniju ideÅ¡ niti kada tj. ni približno kada. Imam mačku staru 4 godine i da je ona aplicirala i nju bi pozvali na interview. Znači "bilo tko" aplicira pozvan je.
ImaÅ¡ onu tak it or day. HAL daje dobru lovu meni jednaka zrada di sam sad na tankerima svejedno otiÅ¡a bi i na seaborna za manju lovu jer su mi puno stvari prikurčile. Svak ima svoj ukus. Jebiga ljudi su dopi pokupit CVe nekome če se od kolega posrečit neko če jebat ater. Možda baÅ¡ tebe uzmu. Tako ti to ide tak it or day.
Gle onda nemoj otic i to je to svi riskiramo i igramo svoju igru kako najbolje znamo. Neda mi se dalje spamat temu. Sto se tice detalja leta i ma mojoj sadasnjoj firmi ih poprilicno sjebu.Sve je to super i ja se u teoriji slažem. ALI...iako si i primljen i iako si rijeÅ¡io cijeli "recruitment process" koji traje već 6 mjeseci, ne znaÅ¡ da li ideÅ¡ i gdje ideÅ¡. Evo recimo primjer...proÅ¡li četvrtak dolazi let letenja za Australiju da sam trebao letjeti rano ujutro. Flight details su doÅ¡li u nekoliko sati kasnije i kao iz neba da sam trebao letjeti prije par sati. Naravno da nema objaÅ¡njenja i naravno da nisam dobio pravovaljani ugovor i naravno da se joÅ¡ niÅ¡ta ne zna...ni nakon 6 mjeseci. O tome ja govorim. Oni nude , ponude, sve crno na bijelo. Međutim onaj zadnji dio koji je najbitniji nisu sposobni organizirati. Tako da "baÅ¡ mene uzmu" ne znači apsolutno niÅ¡ta. A da ne govorim o momcima koji su u "procesu" već 9 mjeseci ili viÅ¡e.
Gle onda nemoj otic i to je to svi riskiramo i igramo svoju igru kako najbolje znamo. Neda mi se dalje spamat temu. Sto se tice detalja leta i ma mojoj sadasnjoj firmi ih poprilicno sjebu.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk