Poz ljudi evo info kako je meni prosa intervju za kadeta struje.
Prvo nam je bilo rjesavanje testova. Jedan je bia sa bojama (5 boja), noznim pedalama i zvukovima i traje otrpilike 5-6 minuta. Cilj je pogoditi boju/zvuk/pedalu dok se na ekranu vrte isti. Ocito je test motorike, ali poprilicno se brzo vrti. Drugi test je bia sa 7 trokuta (neznan sta je za palubu) i triba pritisnit botun kad budu 3 trokuta okrenuta prema dole, a ostali gore (reka bi da je test koncentracije jer traje 36 minuta, a stalno se isto vrti).
Mene je intevjuirala Josephine van Gent, al nista struke ne pitaju, tako san cua od drugih ljudi isto. Najvise pita da se kaze nesto o sebi tipa: kakva si osoba, kako bi te neko drugi opisa, koje su tvoje vrline/mane, zasto bas tebe triba uzet, sta ti je cilj u zivotu, cilj za 5 godina... Dalje, sta mozes ocekivat od posla na brodu (ioako nisan bia na brodu?), sta ocekujes radit, radno vrime, kako bi se osjeca da nekom englezu nisi drag, kako nekog nagovorit da ti pokaze ako ne zeli (?), bi li bilo dobro da naucis i druge poslove tipa strojarstvo (naravno), malo o faksu i nasem sistemu istog...
Dosta me ispitivala sta znan o njihovoj firmi, koliko brodova imaju, di plove, kakav je standard i to, objasnit razliku izmedu njih i royala...
I na kraju ono sta je bitno je da placaju put, smjestaj, spizu, ako ti se razboli tko od obitelji srede ti let nazad, pomazu oko vize (nisan pita jel placaju al pitat cu kad se cujen priko maila), mislin da placaju mirovinsko/zdravstveno i na kraju da placaju kadete 400$. Sad ovo 400$ je mozda rekla jer me pitala jel iman koju drugu opciju, a ja panj reka da neman pa je mozda zato tako malo (ako neko zna sta o tome bilo bi dobro da napise). Kaze to je pocket money, al da nizozemce placaju cca 130$. Poznavajuci da royal asistentu daje 1000$ to je stvarno malo, al kako nema nista drugo bolje ista nego nista.
I rekla je javit kroz tjedan/dva dana rezultate pa cu znat vise. Sve u svemu razgovor je ok, ugodan, al eto malo me sokirala ta pocket money placa, al sta ces.
Eto nadan se da san pomoga kome i sritno ostalima sta idu na razgovor.