Holland America Line

I jesu počeli sa dodjelom rasporeda kako če tko doč na intervju? Kad sam 2014 bia več negdi tejdan dana ranije sam ima termin mada je tada bilo puno viÅ¡e svita.

Svakako se oboružajte strpljenjem jer sa njima nikad niÅ¡ta nije načisto. I ne davajte otkaz na drugoj kompaniji jer taj "ukrcaj" može potrajati i 9 mjeseci da joÅ¡ ne znate na čemu ste. Moguće da radite intervju za HAL pa opet nakon 4-5 mjeseci za Seabourne. Pa nakon Å¡to sve bude gotovo umjesto da idete na Seabourne zavrÅ¡ite na HAL-a bez objaÅ¡njenja.
Uzimaju ljude kao ludi pa gdje zavrÅ¡ite. Zadnji put (intervju u 10. mjesecu) su tražili samo za Seabourne i trojici je nuđeno za prvoga makine, joÅ¡ se nitko nije ukrcao. A primljeni su neki za sekonda i trećega, ne znam da li su joÅ¡ doma.

I jesu počeli sa dodjelom rasporeda kako če tko doč na intervju? Kad sam 2014 bia več negdi tejdan dana ranije sam ima termin mada je tada bilo puno viÅ¡e svita.

Ja sam u petak dobio mail da ce ovaj tjedan raditi raspored za Split pa da ce mi se javiti s tocnim informacijama, znaci ovaj tjedan bi trebalo stici konkretno.

P.S. ja sam paluba inace, idem iz Rijeke, ako ima jos koga pa da podijelimo troskove, nek se javi..

Upravo sam dobio mail sa rasporedom kada da se pojavim, sta je potrebno imat sa sobom, samo nije mi jasna jedna stvar, u mailu pise da se radi online psychometric test, "not later than 27th of February". Zanimljivo. Pretpostavljam da je jos netko primio slican ili identican mail!?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Primia sam isti e meil i pito sam ih dali mpriznaju testov od 8 miseca ali ovo in je ka novi sistem. Zanim me jeli tko pisao zadi put tamo ikakav test jer kakozasad stvari stoje 2.5 satat če se radit intervju i pisat če se tamo isto tako neki psiho test

Upravo sam dobio mail sa rasporedom kada da se pojavim, sta je potrebno imat sa sobom, samo nije mi jasna jedna stvar, u mailu pise da se radi online psychometric test, "not later than 27th of February". Zanimljivo. Pretpostavljam da je jos netko primio slican ili identican mail!?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zadnji i predzadnji put, jedini test do sada je bio online tzv. MASTERLINE koji je trebao biti napravljen prije samog interview-a. Na samom interview-u se nije ništa ispunjalo niti pisalo. Prvo se radio sa Leferingom pa onda sa Staffom makine (za stroj, a za palubu ne znam). Sve skupa oko uru i pol vremena.

Å to se tiče prelaska na drugu kompaniju unutar Carnival-a, dobio sam slijedeći mail od Leferinga

Good day mr. Vanja B,

May I kindly request you to contact your crewing manager at Carnival Maritime in order to discuss your desire to transfer brands within the Carnival Group family.

Kind regards,

meni jucer poslali mail da ako zelim intervju za chief engineer position 7.3 u ST

Ja pitao uvjete, odgovor je bio sve cete saznat na intervju-u

Ja sam za kuvertu s tim da kad sam bia 2014 uopče nije bia nikakav test ni prije nego smo intervju. Masterline sam radio u 8 mjesec ali sam iÅ¡a na brod i pitam jeli mi ga priznaju sa marlines english testom. Engleski su mi priznali ali sada se prije intervjua radi psycchometric test stage 1 a na dan intervju radit če se na kompjuteru stage 2. E sada za costu sam ima cijedlonevna testiranja takvog tipa ali su bila daleko od normalnih to je bilo za vojnog pilota testiranje.

Zadnji i predzadnji put, jedini test do sada je bio online tzv. MASTERLINE koji je trebao biti napravljen prije samog interview-a. Na samom interview-u se nije ništa ispunjalo niti pisalo. Prvo se radio sa Leferingom pa onda sa Staffom makine (za stroj, a za palubu ne znam). Sve skupa oko uru i pol vremena.

Dobro da ne nude technical superitendenta ili možda fleet managera. Ma hajde...oni će ti obećati kao Å¡to su nama obećali, ponudili na mail i čak smo se sa plaćom nagodili za prvoga storajara. Sve crno na bijelo piÅ¡e, sve predradnje napravljene za ukrcaj. Kada je trebalo dati sve to u ugovoru onda dolazi pozicija niže i 30 % niža plaća od dogovorene ! Let dolazi u utorak da sam trebao letjeti u ponedjeljak....JoÅ¡ smo svi doma s time da je ovaj jedan radio dva intervjua i u tom procesu valjanja u blatu sa svinjama je od 5 mjeseca proÅ¡le godine...UŽAS.
Bit cijele priče da oni trebaju najviÅ¡e gvardijane jer im je to kao i drugim kompanijama problem. Znači većina nas je tamo zakrpa jer im puÅ¡ta tu i tamo pa gdje te zapadne. Jedan dan je Seabourne, drugi dan HAL. Dijele pozicije kao da su napuÅ¡eni, a joÅ¡ taj Lefering na intervju govori kako im nije potražnja sa ljudima da oni imaju sasvim dovoljno.
Tako da je sve super megaturbo dobro na intervju, a kasnije kad si pri kraju procesa onda počinje cigančenje počevÅ¡i od plaće, pozicije itd.

Jel neko mozda bia kod njih na intervju za kadeta struje vec? Ako je da podili dojmove sta pitaju. Ja iden sad u ponediljak pa bi bilo lipo znat kako se pripremit, jel pitaju dosta struke s obziron da san kadet ili opcenito samo o sebi i to...

Fala unaprid.

Od ekipa sa kuverte Å¡ta je zadnji put bila ako joÅ¡ ko prati temu zanima me jeli Leferingen ili ko več ispituje uveo Å¡ta strukovnih pitanja ili večinom pili po CVu ti di si bia Å¡to si dosad radia i zaÅ¡ti si minja firme?

Ja sam.imao skype inyerwiev sa tim Leferingom i dit nije bio davez rekao sam mu iskreno da bi ih koristio kao backup firmu u slucaju da mi zatreba pa je popizdio ....kaze da mora ulozit u mene 30.000$ hahahh evo sad me opet zove na interwiev

Ja sam.imao skype inyerwiev sa tim Leferingom i dit nije bio davez rekao sam mu iskreno da bi ih koristio kao backup firmu u slucaju da mi zatreba pa je popizdio ....kaze da mora ulozit u mene 30.000$ hahahh evo sad me opet zove na interwiev
Vidis ja sam triba sa njim imat skyp intdrvju u 9 misec pred odlazak ma brod ali je on to zaboravia i s odmora me zva na telefon i uvjerava da se moramo face to face opet vidit. U 10 misec san bia na brodu sad sam potvrdia dolazak ali uvalili su puste psihotestove sada pa me zanima jesu jos sta minjali jer zadnji put smo najmanje o brodu pricali.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Poz ljudi evo info kako je meni prosa intervju za kadeta struje.

Prvo nam je bilo rjesavanje testova. Jedan je bia sa bojama (5 boja), noznim pedalama i zvukovima i traje otrpilike 5-6 minuta. Cilj je pogoditi boju/zvuk/pedalu dok se na ekranu vrte isti. Ocito je test motorike, ali poprilicno se brzo vrti. Drugi test je bia sa 7 trokuta (neznan sta je za palubu) i triba pritisnit botun kad budu 3 trokuta okrenuta prema dole, a ostali gore (reka bi da je test koncentracije jer traje 36 minuta, a stalno se isto vrti).

Mene je intevjuirala Josephine van Gent, al nista struke ne pitaju, tako san cua od drugih ljudi isto. Najvise pita da se kaze nesto o sebi tipa: kakva si osoba, kako bi te neko drugi opisa, koje su tvoje vrline/mane, zasto bas tebe triba uzet, sta ti je cilj u zivotu, cilj za 5 godina... Dalje, sta mozes ocekivat od posla na brodu (ioako nisan bia na brodu?), sta ocekujes radit, radno vrime, kako bi se osjeca da nekom englezu nisi drag, kako nekog nagovorit da ti pokaze ako ne zeli (?), bi li bilo dobro da naucis i druge poslove tipa strojarstvo (naravno), malo o faksu i nasem sistemu istog...
Dosta me ispitivala sta znan o njihovoj firmi, koliko brodova imaju, di plove, kakav je standard i to, objasnit razliku izmedu njih i royala...

I na kraju ono sta je bitno je da placaju put, smjestaj, spizu, ako ti se razboli tko od obitelji srede ti let nazad, pomazu oko vize (nisan pita jel placaju al pitat cu kad se cujen priko maila), mislin da placaju mirovinsko/zdravstveno i na kraju da placaju kadete 400$. Sad ovo 400$ je mozda rekla jer me pitala jel iman koju drugu opciju, a ja panj reka da neman pa je mozda zato tako malo (ako neko zna sta o tome bilo bi dobro da napise). Kaze to je pocket money, al da nizozemce placaju cca 130$. Poznavajuci da royal asistentu daje 1000$ to je stvarno malo, al kako nema nista drugo bolje ista nego nista.

I rekla je javit kroz tjedan/dva dana rezultate pa cu znat vise. Sve u svemu razgovor je ok, ugodan, al eto malo me sokirala ta pocket money placa, al sta ces.

Eto nadan se da san pomoga kome i sritno ostalima sta idu na razgovor.

Back