Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

U najgoru ruku ako ne uspijes dobit panamske i liberijske,uzmes poljsko drzavljanstvo i rjesen problem. Imas nacionalni brevet ! Pa nek se nase ministarstvo zapita ?

U najgoru ruku ako ne uspijes dobit panamske i liberijske,uzmes poljsko drzavljanstvo i rjesen problem. Imas nacionalni brevet ! Pa nek se nase ministarstvo zapita ?

stari ma ovo sto se prica frenki je neznam kako da se nazove ali svako ima pravo sto oce,ka i oni profsesori sa vise,ovako skola je internacionalna i u vecini slucajeva tu idu poljaci cesi slovaci ali i svi koji bi tili ako moj prika iz slovacke radi bez problema onda neznam,neznam zasto jednom slovaku nebi priznali poljsku licencu pogotovo liberia ili panama,ako vec priznaju hr,to je isto ka kad ides u englesku (sto bi ja i isa ali je skupo)pa ti ga nece priznat liberija ili panama,a ukrainske i ruske priznaju,necu ovo vise komentirat...nisan dosa odi a da mi kompanija nije dala zeleno svitlo

frenki

po tome poljacima se ne prizna njihova licenca

Informacija od danas je da jos ministarstvo nije fakultetima uputilo nikakav naputak u vezi skole i ove promjene zakona(danas bio prvi radni dan nakon godisnjih) tako da nemaju jos uvijek pojma kad kako gdje sta i kud

....
frenki

po tome poljacima se ne prizna njihova licenca

Ne citas s razumjevanjem. Glavna stavka STCW 95 je priznavanje breveta na temelju nacionalnog. Ja bi volija da ti prodje,ali nekako sam sumnjicav u pogledu toga da ne bi na kraju bilo da imas poljsku licencu koja ce ti bit dobra za obisit je na zid.

POzdrav

POzdrav

Evo vako da samo dam update

Dakle od MMPI-a sam dobia neki papir s razultatima naseg zadnje sastanka. Ukratko samo sta se govorilo i sta je ko napravio te grupe koje su podjeljenje bile dok smo radili taj programi pitali sa di i kako?

Trenutno je Babic uputio pitanje fakultetima kad ce se izniti njihov zakljucak te ocekuje se da se krene s tim programom do kraja godine ( po njihovim rijecima ) a tribalo bi biti kako sam i ranije napisao 3 do 4 puta godisnje na podrucju cile Hrvatske te moj prijedlog je bio da traje 3x2 miseca ili 2x3 miseca. NE postoji kraca varijanta od 6 miseci zbog toga sta je nasa srednja skola ne pokriva minimum da bi se moglo napraviti krace. Ako se posli izmjeni skolovanje u srednjoj mozda ce u buducnosti ovaj POseban Program i trajati krace kao u drugim drzavama. O cijeni se nije raspravljalo nikako i to je teski upitnik jos uvik. PO mojim naslucivanjima ja osobno mislim da nece ici priko 5 Eura ali oni zele ( fakulteti ) da cijena ovisi o broju ucenika. Dakle ako je vise ljudi jeftinije a ako je manje ljudi skuplje.

Isto tako se nadamo da ce biti recimo 2,6,9 i 12 misec u godini pa da se prilagodis . Za one koji navigaju misec misec ne postoji bolje nego da otucu 2 miseca i da to objasne firmi i to je to. Da sad ne duzim jer su neki iz Dubrovackih strojara predlagali da bude program u komadu 6 miseci ali ja sam se zestoko bunio i mislim da to nece prihvatiti.

SVe u svemu to je najnovije po tom pitanju

Upisat visu ili cekat tecaj????

Upisat visu ili cekat tecaj????

Alo ekipa evo san se vratia doma pa citan ove novosti, zanima me kolika je vjerovatnost da ce se taj tecaj ostvarit jer mislin upisat visu?

Pozdrav svima!!!!!!!!!!!

Alo ekipa evo san se vratia doma pa citan ove novosti, zanima me kolika je vjerovatnost da ce se taj tecaj ostvarit jer mislin upisat visu?

Pozdrav svima!!!!!!!!!!!

To je vec usvojeno i tribalo bi do kraja godine krenit ako fakulteti pokrenu posao. Babic ih stiska i ceka se svaki dan da dobijemo poziv za sastanak pa da to krene i zna se datum.

dobro dosao kuci

Visa ili cvekat tecaj???

Visa ili cvekat tecaj???

Fala ti puno na informacijama iman neke veze na fakultetu oni jos nemaju pojama nista?

Nisan jos platia clanarinu, a duzni ste mi majicu od prosle godine, rjescu je u ponediljak, pozdrav.

Last edited:
Fala ti puno na informacijama iman neke veze na fakultetu oni jos nemaju pojama nista?

Nisan jos platia clanarinu, a duzni ste mi majicu od prosle godine, rjescu je u ponediljak, pozdrav.

MAjice nisam stigao napaviti ovu godinu te kao uspijem do kraja odovg miseca onda cu ih napraviti ali radimo kao Udruga s nekim advokatima pa zbog toga neznamo kolike ce oni novce traziti pa ne zelimo ulaziti u trosak prije nego imamo racune od advokata tj pravnika.

P.S

Imam jednu svoju XL ako ti pase samo javi poslacu ti je :uzdravlje

reka san da necu vise pisat(nezelin nikoga provocirat)
ali eto odi u gdinji momci nakon 6 mj tecaja dobivaju pom skolu ko i mi a mora nisu vidili tako reci,posli nekoliko mjeseci imaju pravo ici na tecaj di san ja sad 5 tjedana i dobijaju second engineer licence more than 3000kw,tako da ja nista vise ne razumin sto se to kod nas laze i maze

reka san da necu vise pisat(nezelin nikoga provocirat)
ali eto odi u gdinji momci nakon 6 mj tecaja dobivaju pom skolu ko i mi a mora nisu vidili tako reci,posli nekoliko mjeseci imaju pravo ici na tecaj di san ja sad 5 tjedana i dobijaju second engineer licence more than 3000kw,tako da ja nista vise ne razumin sto se to kod nas laze i maze

Dali su njihovi braveti na bijeloj listi kao i nasi?

Nije sporkavanje,nego s obzirom di ih sve vidjam i u kojem broju to ti je znak. Pored toga ovdje se ne radi o tom problemu nego da li ce Hrvat sa poljskim brevetom uspit dobit panamski,liberijski i slicno jer STCW 95 uvjetuje posjedovanje nacionalnog breveta. Ja bi volija da sam u krivu radi crta zare ali...

Krkan ?

Krkan ?

A ja i njih jos 30 (samo nauticara) u generaciji, ko krkan 3 god dao u 4, da bi dobio (jedva mozda necu ni dobit) 5 pisljivih breveta, i to mi ne daju jer mi srednja pomorska skola ne da 2 osnovna, sto su mi bili duzni dati ! Ali kako se oni placaju 5 hilja onda je normalno da mojoj generaciji ne priznaju...
Isao i polgao ispite i proucavao kako mu??ula guzi kamenicu i sve to platio premasno...
Pa koji k**** to nisu prije uveli ?

Dali su njihovi braveti na bijeloj listi kao i nasi?

prika oni drze offshore a di su hrvati?????ma koja bjela lista

evo jos jedna informacija imamo 600sati
na kursu smo mi kandidati za 2nd e i C/E svi skupa isti kurs isti predmeti iste pare,jedino posli na ispitu je drukcije i to ka sto su mi rekle kolege jedini je problem u poljskoj do C/e mores dva puta slusat isti program

nije me briga jesu li hrvati na biloj listi ,jer neznam na kojoj su rusi itd,pa isto plove a meni je dovoljnoi od kompanije da ona je to provjerila i dala zeleno svitlo

prika oni drze offshore a di su hrvati?????ma koja bjela lista

evo jos jedna informacija imamo 600sati
na kursu smo mi kandidati za 2nd e i C/E svi skupa isti kurs isti predmeti iste pare,jedino posli na ispitu je drukcije i to ka sto su mi rekle kolege jedini je problem u poljskoj do C/e mores dva puta slusat isti program

nije me briga jesu li hrvati na biloj listi ,jer neznam na kojoj su rusi itd,pa isto plove a meni je dovoljnoi od kompanije da ona je to provjerila i dala zeleno svitlo

Isti program po nasem od 6 miseci ce imati za 2nd eng i za C/E samo sta neces morati slusati dvaput sta je opet bolje nego u Poljskoj po tome sta si ti napisao. JA sam polagao klasu u Rotterdamu i bio u Warsashu tako da znam neke razlike. Ovo za sta smo se izborili je najbolje sta se moze i molimo boga da je tako dok je Babic na mistu di je. Ako on ode sve ce stati viruj mi a to ce biti veliki korak unatrag :udriglavom

Back