Carnival

Ma nije tija bi ic na Royala,ali ne bi zelija da mi se dogodi da apliciram pa zavrsim na Carnivala.Eto o tome se radi.Znaci za Carnivala je drugi kadrovik.

7000 eura ako si vise na firmi ima par stotina eura gori,uskoro dolazi povisica tocnije od 01.12 par stotina eura.

Nada sam se da je tamo malo veca placa, koji su ugovori tamo, dobija sam poziv na NCL-a za 1st Electriciana, ali vidim da je skoro na svim placa skoro ista,dosta manja nego na LNG-ima , tako da nema micanja odavde.

Fala puno na informacijama !!!

Evo, ako mogu barem malo svojim iskustvom, pomoc svim mladima, pocetnicima, a koji mozda dvoje... Mada uvijek na umu, sto ljudi sto cudi, ono sto je dobro meni ne mora biti dobro i tebi! Dilema broj jedan: putnicki ili ostali. Ima brodova gdje se zaradjuje puno vise nego na putnickima, tako da ako ti je target: plovim da zaradim sto vise, putnicki brodovi nisu tvoj izbor. Vataj se plinasa, nigerije, offshore, ostalog. Ako spadas u grupu mladih, zgodnih, mangupa, volis drustvo, zenske, zajebanciju, zavrsio si pomorsku ali nisi bas siguran da si za to zvanje i nisi bodul ili iz Kostrene - obavezno na cruisera. Karijera ti nece biti rocket, zaraditi ces manje love nego da si otisao na Mitsuia, recimo, ali zivis 365 dana u godini. Biti ce situacija kada bi najradije da ti produze ugovor za mjesec, dva, ne moraju te niti platit, ali jos ti se guzinja ta ruskinja, ukrajinka, hrvatica, ne ide ti se doma... Biti ce situacija, koje pomorci sa teretnjaka ne mogu niti zamisliti (osim ako financije nisu u pitanju), da molis boga da te zovu nazad na brod sto prije. Doma je lijepo, ali na brodu je akcija. Placena akcija. Ako si iz grupe: samo ja i moja familija, ostalo me ne interesira.. E sad, tu postoje dvije podgrupe. Prva, samo ja i moja familija, i lova mi je najvaznija - zaboravi na cruisera. Zatim, samo ja i moja familija, ali ne moram se bas slomiti radeci, daj mi manje ali da mi je lakse - cruiser je za consideration. Ovdje pricam o Carnival cruise lines, da se razumijemo (deck department, a koliko sam uspio vidjeti/cuti i engine nije daleko). Za ostale cruise lines ne znam, nisam bio. Ako si osoba karaktera jebenog (excuse my french), povucen, miran, asocijalan, komplexaros - bjezi od cruisera!! Natovarit ces si jos dodatnih kompleksa, a to ti je zadnje sto ti treba. Ako si od onih koji su najjaci, najpametniji, najzgodniji, najbolji, a onda dodji i provaj. Ako nisi to sto mislis, najgore sto ti se moze desit je da ces poljubit pajol, ali to te ceka bilo gdje da odes. Ali, ako uspijes, ti si onda na cruiseru baja, bajetina. Zelis li manje, ali sladje/lakse, cruiser je tvoja opcija. Ako ti je karijera target broj jedan, ono opsjednut si da sto prije postanes barba/chief, zaboravi na cruisera! Ajde, da bas ne rastegnem ovo do sutra, zavrsiti cu ovdje. Ako si se prepoznao da si u grupi za cruisera, Carnival je sasvim Ok. Moje reference, cisto da znas ko ti sto savjetuje: 45 godina, kapetan duge plovidbe (po starome), 15 godina na cargu, 9 godina na Carnivalu. No, ponavljam onu sa pocetka price: nismo svi isti, pa ti momak vidi.

ma ja mislim da ste Vi crew manager.Ova prica mi je najslicnija prici kad su me pokusali vrbovat u americku vojsku za ic u Irak.

Vjecne su ove rasprave di?zasto?kako?Svi ovdi spominju,a i sire triba poci na LNG....ma nemoze nitko reci da nije dobra lova....opet kao di,kakav posal s kakvom ljudima,koliko pritiska iz firme,s kakvim budaletinama navigas,papirologija!!!Ja sam na LNG par godina i mogu reci sve najbolje za te brode....ako imas volje,nisi lincina,a ima uz tebe i neko ko ti moze neke stvari onako po domaci objasniti sve pet....nema problema!!!Sto se tice cruizera,a pak tu nisam nikad bio,ali imam puno prijatelja koji navigaju i to su dva svita koji se nemogu usporedivati....kako je Vacation napisa triba se odluciti u kojoj si skupni ljudi :) !! Ja ne znam konkretno od kolikim se placama prica i naravno za koje cruizer kompanije ali nije to velika razlika a bome neke imaju i vise nego famozni LNG!! Vidim da ko si makinista da problema za ukrcati se nema,ali kuverta malo teze :( .... ako ko vidi,cuje,zna za neku poziciju sekonda kuverte za cruizera neka se javi !! Nije na LNG kako je bilo prije 10 godina....nakrcalo se cigana indijskih koliko oces,a o njohovoj strucnosti netriba puno serkati...a ovi crveni s istoka....e nije bas vise tako bajno na LNG-u!!!

Vacation; evo na??la sam se u skupini za cruisera (osim "Biti ce situacija kada bi najradije da ti produze ugovor za mjesec, dva, ne moraju te niti platit, ali jos ti se guzinja ta ruskinja, ukrajinka, hrvatica, ne ide ti se doma..." :)) samo da mi se i ukrcat, kakvi su prijedlozi za to???

Moje reference, cisto da znas ko ti sto savjetuje: 45 godina, kapetan duge plovidbe (po starome), 15 godina na cargu, 9 godina na Carnivalu. No, ponavljam onu sa pocetka price: nismo svi isti, pa ti momak vidi.

Koliko Vam Kapetane znaci tamo na brodu sta ste "master mariner", je li Vas pustaju kad im kazete bravet da nosite 4 strike na rukavu ili ne? Ma cisto me tako zanima, e i niste napisali pored sve te navigacije sta ste Vi na brodu? Nemojte mi sad rec da to Vas ne zanima i da niste ambiciozni i da ste zadovoljni sa pozicijom 4th Officer-a? Bemu 45 Vam je u guzuci i triba pocet mislit i na stare dane ili mislite odapet (ne daj Boze) tamo na brodu ka vjeciti OOW?

Koliko Vam Kapetane znaci tamo na brodu sta ste "master mariner", je li Vas pustaju kad im kazete bravet da nosite 4 strike na rukavu ili ne? Ma cisto me tako zanima, e i niste napisali pored sve te navigacije sta ste Vi na brodu? Nemojte mi sad rec da to Vas ne zanima i da niste ambiciozni i da ste zadovoljni sa pozicijom 4th Officer-a? Bemu 45 Vam je u guzuci i triba pocet mislit i na stare dane ili mislite odapet (ne daj Boze) tamo na brodu ka vjeciti OOW?

sta znaci ovaj post? jeli znas uopce koliko ima seniora hrvata sa 3 strike na carnivalu i fali samo jedna do maksimuma Master na putnickom brodu .Ima li ljepseg zanimanja na svijetu,mnogi mnogi ce reci da nema.

boje vrabac na grani nego golub iznad glave ili kobac u kokošinjcu, kako li se već reče, Ako imaš sriće radiš di moreš i di ti je redovita plaća. ponovit ću, mnogi su pozvani a rijetki odabrani. ja uvik umrem od smiha na te priče.... ako ti barba ili ujac ili tako što nisu "in" i nemas veze greš di moreš......

@reful - tija san rec da bi ja vec kad nisam doma tuka macom ako triba cili dan i doni doma 10000 eura, nego seta uniformu i donija doma 7000 eura. Kuzis sta ocu rec? Zivot je doma i vazno je koliko doma doneses, a ne kako se se provea na brodu. Bar ja to tako vidim. Skuzaj ako si se nasa uvridejn. I da ima puno lipsih poslova od Zapovjednika na Cruiseru. Vidis kako me je @Vladimir razumija....

@reful - tija san rec da bi ja vec kad nisam doma tuka macom ako triba cili dan i doni doma 10000 eura, nego seta uniformu i donija doma 7000 eura. Kuzis sta ocu rec? Zivot je doma i vazno je koliko doma doneses, a ne kako se se provea na brodu. Bar ja to tako vidim. Skuzaj ako si se nasa uvridejn. I da ima puno lipsih poslova od Zapovjednika na Cruiseru. Vidis kako me je @Vladimir razumija....

Vi??e je na?? Kokolo izvalja bubz ova 4 miseca, nego Master na cruiseru u cilom radnom vijeku..

\QUOTE=Offshore1975;49337]@reful - tija san rec da bi ja vec kad nisam doma tuka macom ako triba cili dan i doni doma 10000 eura, nego seta uniformu i donija doma 7000 eura. Kuzis sta ocu rec? Zivot je doma i vazno je koliko doma doneses, a ne kako se se provea na brodu. Bar ja to tako vidim. Skuzaj ako si se nasa uvridejn. I da ima puno lipsih poslova od Zapovjednika na Cruiseru. Vidis kako me je @Vladimir razumija....[/QUOTE]

istina je svi mi imamo razlicite ciljeve,ali isto zanimanje.Neko zeli postat barba na cruiseru,neko na bulku , nego navigaje radi love jer mora,a posao ne voli ni malo,neko bi lupa macom , svi smo razliciti ali se ne valja prepucavat i omolazavat .

nisan se tija ukljucivat u ovu raspravu, ali evo moran, neman mira. vecina vas, osin kokola naravno , ne zna da je maninjorgo bija kapo i na putnicke. ne cruisere nego casina (1000 putnika i 250 posade). ja kad citan ovo o manekenstvu, popizdin. koji to strojar na manovru ili u makinju ide u uniformu (osin ako nije emergency)? cistije ruke nego u advokata? onda dolazi famozno pitanje managementa on board? je li 3 ili 4/E management on board? nije! na putnicke to su barba, kapo, 2 stafa i hotel manager, eventualno safety. sta se zenski tice, ima na kvintale.meni je prvi ugovor bilo super, drugi ajde jos, treci iz navike, a posli cetvrtoga san trazija da me se vrati na tankere.dopizdilo mi drzat cilu plesnu grupu u kabinu, glupa i monotona pitanja sa strane putnika, kapetanske vecere di sidis na brokve a znas da ti pomocni doli kaslje... i tako to. osim toga, ako ces drzat brod u redu (narocito ako je stariji) ima svaki makinjista da sljaka 12 uri. sljaka krvavo. meni su i oni gvardijani sta su gasili alarme, morali 4 ure overtimea opizdit. necu ni spominjat slucaj kad su balasti poceli komunicirat, a niko na brod nije zna di su manholi. a puno njih je opizdila dobre godinice na isti brod. tako, ja bi se sa ovin poston od ovoga covika sa carnivala slozija. navigat a ne slomit se.
isto, cini mi se da je sve ovo kontraproduktivno. kad mladji ovo citaju, dobit ce krivu sliku. jedan mu vice, muci i radi,drugi govori cvarak na rame i gustaj.
na kraju... ko lud,ko pametan? svak zna svoju!

Back