Carnival

Očito mladi kolega ima mišljenje da se tamo samo tulumari ,ništa ne radi,gubi vrijeme ,a i nešto se i plati.Na Dreama su stvarno uložili vrhunsku tehnologiju ,a mogu reći da je moj maneken koji plovi skoro 10g na Carnivalu i prošao je dosta njihovih brodova rekao za ovu ljepoticu ..Činjenica je da se ukcana sve i svašta ,i da mnogi odustaju ,ne zbog težine posla već iz taštine i nespremnosti za prihvačanjem nekih drugih prioriteta .
I moj maneken ulaže u svoje znanje i evo ovo mu je 5 novi brod na što su mu Talijani veoma zavidni....

ej refule
nisan se okomia na nikoga....ovako aj reci mi kolike su to sanse za te mlade momke da dodu do najvecih pozicija na carnivala....ja iman 26 god pa me zanima,jos se smatran mladim...
ima jedan staf u makinji i jedan sad ide na kuvertu za stafa...reci mi molin te koji oni jezik parlaju na brodu....nasi mladi nemaju sanse ako ne pricaju talijanski i ako se ne uvucu u dupe talijanima dovoljno duboko...ja znam da je to najveca putnicka korporacija,,,,sta to meni znaci,ko oce radit posal ce uvik nac....i stvarno mislin da 90 % oficira nista ne zna,uvik postoji par sposobnih(koje ja stvarno postujem,i njihove i nase) koji vade sve na svoja leda....ja san upozna 15ak nasih i svi su mi pricali kako su nezadovoljni,cak se pisu CV u gvardiji,tako da mene nemoj maslt s tim pricama,,,,,
tebi i ostalima koji djele tvoje misljene zelin iskreno da navigate na carnivala cilu karijeru i da dodete do najvish pozicija
poazdrav

ej refule
nisan se okomia na nikoga....ovako aj reci mi kolike su to sanse za te mlade momke da dodu do najvecih pozicija na carnivala....ja iman 26 god pa me zanima,jos se smatran mladim...
ima jedan staf u makinji i jedan sad ide na kuvertu za stafa...reci mi molin te koji oni jezik parlaju na brodu....nasi mladi nemaju sanse ako ne pricaju talijanski i ako se ne uvucu u dupe talijanima dovoljno duboko...ja znam da je to najveca putnicka korporacija,,,,sta to meni znaci,ko oce radit posal ce uvik nac....i stvarno mislin da 90 % oficira nista ne zna,uvik postoji par sposobnih(koje ja stvarno postujem,i njihove i nase) koji vade sve na svoja leda....ja san upozna 15ak nasih i svi su mi pricali kako su nezadovoljni,cak se pisu CV u gvardiji,tako da mene nemoj maslt s tim pricama,,,,,
tebi i ostalima koji djele tvoje misljene zelin iskreno da navigate na carnivala cilu karijeru i da dodete do najvish pozicija
poazdrav

TESKO je odgovorit na tvoje pitanje ne znam koliko ima vec dugo da si napustio Carnivala i koji ti je bio zadnji brod,ali ako ti kazes ( ja to ne znam )da ima jedan na palubi staff i jedan u makinji znaci da postoji sansa za svih samo sve ovisi o tebi.Da na carnivalu hrvati nemaju sanse avancat iz razloga xy onda ne bi ni ta dvojica avancala.Opcenito na putnickim firmama se puno puno sporije avancava nego na teretnim brodovima i to se u pocetku odmah mora prihvatit.

refule
ja znam da postoji sansa,ali se jednostavno ne mogu pomirit sa tim da bi dosa do tako neke pozicije da moran pricat i govorit talijanski jezik,i to je uvjet za tako neku veliku poziciju....
ja san nekima pokusa objasnit da radin za americku kompaniju i da se brod nalazi u USA i da ne zelin pricat nista osim engleskog,,,masa ljudi tamo te ne razumi,da nismo na siciliji,prije 15 dana sam da otkaz i nasa posal za 40% vecu placu,isto na putnicke,,,,
ne pravin se pametan,samo ti zelin rec da postoji bolje
znas onu narodnu...ako ne kucas na vrata,niko ti nece otvorit
pozdrav

Vidis ja sam naucija taljansku u prvih par ugovora,ne zato sta sam ga mora naucit,nego sta je lose u tome znat jos jedan jezik,a i lako ucim.Drugo za komunicirat sa taljanima na engleski uvik ti postoji mogucnost da oni nesto krivo recu ili ti krivo svatis(s obzirom na njihov talent za jezike)pa eto ti sr..a.
Cinjenica je da oni brze avancaju,s obzirom na rodijacke veze,ali zar tako nije i kod nas doma?!Ja sam uvik govorija ono sta mislim i sto smatram ispravno,pa svidilo im se to ili ne,pa me i to kostalo sporijeg avancavanja,ali bar svakome mogu pogledat u oci i sebe mogu pogledat u ogledalo bez srama.
Nazalost i to kazem svima nasima koji tek dodju,na takav (taljanski)sistem se moras naviknit ili ti je bolje ic ca i trazit sta drugo.Svi smo u drugacijoj situaciji i svak radi sta mu u tom trenutku najbolje odgovara.

.Moj maneken zna talijanski ,ali ne želi pričati samo eng.A što možeš očekivati od žabara kad još neki misle da je naša obala i otoci pod italijom.

carnival

carnival

U DUBROVNIKU NA PRVOM PUTOVANJU
Carnival Dream u Gru?žu
Najveći Carnival kruzer, snenog naziva Carnival Dream uplovio je jutros u gru??ku luku. Najnoviji kruzer koji mo?že pru?žiti luksuz putovanja za čak 3.650 putnika izabrao je Dubrovnik kao destinaciju na svom prvom kru?žnom putovanju koje je započeo u Italiji 21. rujna. Uz već uobičajenu paletu različitih sadr?žaja u kojima se mo?že u?živati na kru?žnim putovanjima, najnoviji Carnival kruzer, najveći u floti, kao posebnost nudi omanji trg, pod nazivom The Piazza, tipa otvoreno zatvorenog cafe bara sa ?živom glazbom.

carnival

carnival

Američki megacruiser Carnival dream, 8 metara dulji od Straduna i visok pedesetak metara, koliko i most preko rijeke Omble, u četvrtak je u sklopu svog prvog, promotivnog kru?žnog putovanja Sredozemljem, nakon Napulja uplovio u putničku luku Gru?ž i najveći je brod koji je ikad pristao u dubrovački porat.

Ovaj ploveći hotel dug 306 metara, ima 14 paluba i mo?že prihvatiti oko 6 tisuća putnika i članova posade. Tridesetak zaposlenih je iz Hrvatske, a među njima, na vrlo odgovornoj du?žnosti domaćina brodskog hotela, je 31-godi??nji Splićanin, časnik Nik??a Pelić.

Carnival dream, koji je porinut početkom tjedna u rimskoj luci Civitavecchia, kao prinova američke kompanije Carnival cruise lines, najvećeg svjetskog putničkog brodara, gostima nudi niz luksuznih sadr?žaja, a ono ??to ga čini drukčijim od inače sličnih brodova, kazuje nam Pelić, su â??najveći ploveći spa, vodeni park, i golf teren u cruiser industrijiâ??.

- Cijena dvaneestodnevnog putovanja Mediteranom prosječno iznosi 3500 američkih dolara, a ovisi o vrsti usluge koju odaberete, odnosno kategorije kabine za koju se odlučite. Dio kabina primjerice, a od ukupno 2600, za goste ih je na raspolaganju 1800, omogućava direktni odlazak u spa zonu, ??to nije tipično za druge cruisere - ističe Pelić, koji je karijeru u ovoj kompaniji počeo, prije 11 godina.

Na luksuzno â??dotjeranomâ?? brodu niz je uobičajnih pratećih sadr?žaja, tipičnih za ploveće hotele - od restorana, barova, shopping zona, teretana... razvrstanih po katovima, do bazena s toboganom i sportskih terena na zadnjoj palubi.

Kapetan Carlo Corollo, Talijan, precizira kako mjesta ima za 4600 putnika i oko 1400 članova posade, zadu?ženih za ??to ugodniji boravak putnika. Dnevno se, ka?že, na Carnival dreamu priprema 12 tisuća raznih jela i delicija, a zastupljene su sve poznate svjetske kuhinje. Corollo je najavio jo?? dva uplovljavanja ove sezone u Dubrovnik - 6. i 20 listopada, a kako je uoči prvog dolaska broda rekordera dubrovačke luke spominjano, sljedeće dvije sezone plovit će isključivo u karipskim morima.

Carneval dream od 130 tisuća bruto registarskih tona, koji razvija brzinu veću od 22,5 čvorova, obi??ao je i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahu??ić, koji je na prigodnom domjenku zahvalio kapetanu, komentirajući â??kako je velika stvar, u Grad u jednom danu dovesti 6 tisuća ljudiâ??. Iz Dubrovnika, cruiser je isplovio u 19 sati u Veneciju, odakle nastavlja put prema lukama zapadnog Sredozemlja.
Jasmina Mrvaljević / EPEHA
Foto: ??eljko Tutnjević / CROPIX
Odani gostiokvira

Iako na brodu mjesta ima za 4600 putnika, u Dubrovnik ih je stiglo 3700, a svi su odreda, ka?že nam domaćin broda Nik??a Pelić, â??odani gostiâ??.

- Na promotivno krstarenje, za koje su samo pripreme trajale četiri mjeseca, pozvali smo na??e dugogodi??nje putnike. Ovaj put, na??im novim, najvećim brodom u floti, krstare ljudi koji su s kompanijm Carnival cruise lines već putovali 10 do 15 puta - dodaje Pelić.

drago mi je da su napokon stavili cimunjeru ka sta je na spirit klasi....svaka cast....
dizajn,nista nova,ka conquest klasa,malo produzen i nadozuntano 2-3 kata....
tribalo bi ga vidit iznutra da mogu rec da je nova klasa broda,ovako to nebi reka,,,
u svakom slucaju lipo da se rade novi brodi,znaci ima posla....

ma taj Carnival je cisti supljak, od posla pa do zivota. zivjeti i raditi treba ali treba i zadrzati i malo samopostovanja prema samom sebi a ne kao mi Hrvati biti spremni klanjati se svemu i svakome, u konkretnome slucaju Talijanima. Kompanija je Americka, sluzbeni jezik je Engleski a tamo se na meetinzima prica Talijanski sto nije u redu a nikad nitko od nas Hrvata nije reagirao na to a znalo nas je biti i sedmero makinista. Sve u svemu nas "poslusnicki" mentalitet je tamo u punom izrazaju.

ma taj Carnival je cisti supljak, od posla pa do zivota. zivjeti i raditi treba ali treba i zadrzati i malo samopostovanja prema samom sebi a ne kao mi Hrvati biti spremni klanjati se svemu i svakome, u konkretnome slucaju Talijanima. Kompanija je Americka, sluzbeni jezik je Engleski a tamo se na meetinzima prica Talijanski sto nije u redu a nikad nitko od nas Hrvata nije reagirao na to a znalo nas je biti i sedmero makinista. Sve u svemu nas "poslusnicki" mentalitet je tamo u punom izrazaju.

Mislim da si malo pretjerao!
Samo ne daj Bo?že da su samo Hrvati na pozicijama diretoria ili capa u odnosu na ostale Hrvate ,za većinu ,čast izuzecima.

Mislim da si malo pretjerao!
Samo ne daj Bo?že da su samo Hrvati na pozicijama diretoria ili capa u odnosu na ostale Hrvate ,za većinu ,čast izuzecima.

@Aveo
U potpunosti se slazem s tim,a ovo govorim iz vlastitog iskustva,ne da bog da nasi ovdi dodju u vecini na visoke pozicije.
Oni izmedju sebe govore talijanski,a nas sa nasim prica na engleski.

@pomorac dubrovnik
Ocito imas problem sa ucenjem stranih jezika,jer tribas shvatit kad sa njima komuniciras na njihovom jeziku indirektno im pokazujes koliko si superiorniji od njih,pretpostavljajuci da svoj posal obavljas profesionalno i jos ti nije problem naucit njihov jezik jer njihov engleski ne mozes razumit,a vecina njih ni knjizevni talijanski ne znaju.:cool:

PS.
Ja sam dosa 2000god.u prvoj turi,posli 30 god.talijana,zamisli kako je meni bilo,gledali su nas ka svemirce,ali je nas nekoliko koji smo jos tu probilo led za vas ostale,tribalo mi je 8 godina rada i strpljenja da dodjem do prvog,cilo vrime gledajuci rodijake,familiu i uvlakace sta si ih ucija poslu kako te prilaze u brzoj traci.
Nije ti ovo atlantska da ces u 3 ugovora bit kapo.;)

Prvo te ignoriraju,onda te mrze,a onda vide da ti nista ne mogu.:udriglavom

Onaj sa sjevera ne razumije onoga s juga Italije,Talijan ni nakon 30g ne nauči engleski ,ne zato što ne želi nego što mu je to prekomplicirano.Gledala sam kako njihova djeca ,u dobi srednjoškolca uče strani jezik u školi tipa slikovnice, a kod nas uči kao da je student eng.ili nekog drugog stranog jezika od gramatike ,fraza....tamo SLIKOVNICA to kod nas bi bio rang vrtićke dobi.O njihovim školama i naobrazbi za pomorca ,isto bi se moglo pričati .
A da nije sve crno -bijelo ima slučaj kad je primo Talijan po materi Slovenac uživao pričati slovenski ne pravi ali tu negdje ili Talijan koji je volio sa mnom pričati neki polu hrvatski ,uživa u našoj obali,hrani ,ali sviđaju mu se i cure.......

meni je bilo manje-vise ok sa talijanima. jedino mi je smetalo to sto te ignoriraju ako ne pricas talijanski. Idem ja u crew training center zadnja 2 ugovora, jednu vecer talijanski, drugu spanjolski ali ne zato da bi im pokazao da sam "superioran" ili im se ulizivo nego cisto radi sebe. a sto se tice Hrvata djelomicno se slazem sa Aveom jer sam dozivio da su talijani stali iza mene kad sam imao problema a da su nasi bili potpuno nezainteresirani. ali to je sve do osobe-nadam se :)

meni je bilo manje-vise ok sa talijanima. jedino mi je smetalo to sto te ignoriraju ako ne pricas talijanski. Idem ja u crew training center zadnja 2 ugovora, jednu vecer talijanski, drugu spanjolski ali ne zato da bi im pokazao da sam "superioran" ili im se ulizivo nego cisto radi sebe. a sto se tice Hrvata djelomicno se slazem sa Aveom jer sam dozivio da su talijani stali iza mene kad sam imao problema a da su nasi bili potpuno nezainteresirani. ali to je sve do osobe-nadam se :)

Ma oni Ti znaju da smo mi talenti za jezike ,za razliku od njih, a i da pričaju engleski tko zna da li bi ih tko razumio:p:p:p:p:p

Back