Carnival

Tija bi se nadovezat na ovo sta kaze maninjorgo,
Putnicki brod ili cruiser strojaru ako oce radit posal kako triba,moze bit cilo vrime "skver".Brod od 4-5 iljada ljudi znaci priko iljadu zahoda plus cjevovodi,4-5 kuzina plus cjevovodi,bazeni,jacuziji,protupozarni sistemi,pogon plus struja za "gradic",ventilacija...i na kraju papira ka u prici,a moze i krpit samo emergency stvari i cekat da mu prodje ugovor i uz to se dobro zabavljat.
Ovisi kako ko oce i kako ga dopadne

Uzmimo sa profesionalna gledista.Jesi li dosa na brod odraditi posteno svoj ugovor i onome tko te minja ostaviti kako tako brod u dobru stanju ili se zajebavati pa onom drugom uvaliti pusku.Posteno gledajuci takav sa menom ne bi naviga ni minute a evaluation letter bi mu bija tako lip da bi se moga odma pozdraviti sa iducim ukrcajem.Nisam ni ja vorkoholicar i isto se nadje vrimena za zabaviti se ali profesionalno triba odraditi sve ne samo zbog sebe nego i radi onoga drugoga Hrvata kojem sa svojom savjesnoscu prema poslu otvaras vrata da se nadje tu di jesi u protivnom znas sta se desava.
Pozdrav.

ja sam isto na putnickom,znaci gvardija plus 3-4 ure doli sljake....meni to i nije neki problem ali kad mi dode glavni i rece mi usmeno da ga zaboli neka stvar za to doli i da mu je vazno da krca sta manje vode i nafte jer ce mu tako bit veci bonus....meni dode za povracat....jebo ih kapitalizam....nema ovdi ljubavi nikakve......bar ne na poslu...hehe

Ja san novi ovde, a nisan nikad čuo za frižiderista, pa ako neko more reć ca bi to bilo,a co to je? Nije vrag da taj tamani sve šta je u frižideru:)

Pozdrav svima!
Novi san na forumu,cita san ga par dana al evo posto ono sto me zanima ne pise nigdi odlucija san se prikljuciti kako bi moga sudjelovati u raspravama.
Pise tu dosta stvari koje san vec zna al ima i puno toga zanimljivog za nauciti.
Uglavnom da ne duljim iden uskoro na kruzer za kadeta palube i znam da ih nije bilo puno iz Hrvatske,bar ne u zadnje vrime.Ali casnika i ljudi sto su radili na drugim pozicijama je sigurno bilo koji bi mi mogli pomoci.
Moje pitanje je sto konkretno rade kadeti na kruzeru?Tojest na Carnivalovom kruzeru.Sigurno ne piketivaju i pituravaju cilo radno vrime pa bi bio zahvalan kada bi mi netko ukratko objasnio...Hvala!

u roku od 24 sata ces dobit odgovor jer i oni koji znaju ponekad spavaju,ali,ako imas volje,projdi po portalu,sad vise ne znan jeli to udruga pomoraca hrvatske ili je privatni portal,ali udruga je zanimljiva stvar za vas mlade pomorce,pa pogledaj malo i ako ti se svidja,reci svoje utiske

Pozdrav svima!
Novi san na forumu,cita san ga par dana al evo posto ono sto me zanima ne pise nigdi odlucija san se prikljuciti kako bi moga sudjelovati u raspravama.
Pise tu dosta stvari koje san vec zna al ima i puno toga zanimljivog za nauciti.
Uglavnom da ne duljim iden uskoro na kruzer za kadeta palube i znam da ih nije bilo puno iz Hrvatske,bar ne u zadnje vrime.Ali casnika i ljudi sto su radili na drugim pozicijama je sigurno bilo koji bi mi mogli pomoci.
Moje pitanje je sto konkretno rade kadeti na kruzeru?Tojest na Carnivalovom kruzeru.Sigurno ne piketivaju i pituravaju cilo radno vrime pa bi bio zahvalan kada bi mi netko ukratko objasnio...Hvala!

kao kadet na Carnival cruise lines si u gvardiji sa prvim casnikom i njegovim assistentom trecim casnikom palube od 0400-0800 zatim od 0900-1100 si u officu s staff captain i safety oficirom. Popodne od 1500 ponovno office ,ali su vecinom manovre tako da si na mostu,a kasnije party na brodu ili u luci zavisi gdje se nalazi brod. Kroz jutro nisi samo u kancelariji zavisi od dana,vjezbe otvaranje splavi,inspekcije lajbota itd.Ima dosta toga bez panike sve se nauci.

Kako si se uspia ukrcat na Carnivala, ja već poku??ajen 6 miseci i čua sam se sa Marianom Celanom i opet ni??ta :(

Nexus posla san ti privatnu poruku,ne objasnjava previse al eto barem nesto.
Reful fala puno na informacijama.Dosad san trazija po internetu i nasa neke blogove sto su pisali Engleski deck cadeti ali niko nije bija na Carnivala vec na Cunarda ili kako se vec zove,znaci brodove sa njihovom posadom a ovdi su sve Talijani.Iman puno prijatelja sto su na bulku ili tankeru odradili al to je skroz drugi par opanaka...
Tija san te pitat to za popodne kad se opet radi od 3 kad si slobodan?Inace ovaj raspored nije ni tako los.Jedino to sto je gvardija u sugavo vrime al posto san kadet se ne zalim.
Staff captain i safety officer koje su oni inace nacionalnosti?
A to sto ima dosta toga je po meni samo plus jer cu tako vise nauciti a ne samo raditi jednu te istu stvar.

Last edited:
Nexus posla san ti privatnu poruku,ne objasnjava previse al eto barem nesto.
Reful fala puno na informacijama.Dosad san trazija po internetu i nasa neke blogove sto su pisali Engleski deck cadeti ali niko nije bija na Carnivala vec na Cunarda ili kako se vec zove,znaci brodove sa njihovom posadom a ovdi su sve Talijani.Iman puno prijatelja sto su na bulku ili tankeru odradili al to je skroz drugi par opanaka...
Tija san te pitat to za popodne kad se opet radi od 3 kad si slobodan?Inace ovaj raspored nije ni tako los.Jedino to sto je gvardija u sugavo vrime al posto san kadet se ne zalim.
Staff captain i safety officer koje su oni inace nacionalnosti?
A to sto ima dosta toga je po meni samo plus jer cu tako vise nauciti a ne samo raditi jednu te istu stvar.

popodne si od 1500 pa recimo da 1730 sada zavisi gdje je brod.Ako je zadnji dan cruise onda je office jer ima dosta papirologije pa ti i safety to pripremate za sutra ,ako ne onda su to manovre itd... Imas i jedan dan u sedmici cijelo popodne off tako da pametno iskoristi za kakvu lijepu plazu ili jet ski za malo se opustit.

Safety officer i Staff captain su Talijani i Hrvati , naravno Talijana ima puno vise ,ali vjeruj mi isto ti je.

Back