Carnival

ja poslo aplikaciju Eurosu u deset ura a čovjek me podne odma zvao,da nema problema,ja mu reko da nemogu prije desetog mjeseca-kraja devetog.Da mu se onda javim krajem osmog,da cemo interviju napravit pocetkom devetog i da bi krajem devetog mogo bit na brodu.
Iz dubrovnika je masu momaka pošlo na Carnivala,kaže mi prijatelj,koji je sad tamo 3 makinje,a prvi ugovor 3 junior,da su talijani takvi smradovi,da su ga neki dan pitali da sto mi hrvati radimo na brodu kad je to talijanska firma...ali i da mu je banja poslje atlantske...da je život 100 na sat

.......da su ga neki dan pitali da sto mi hrvati radimo na brodu kad je to talijanska firma

tipična pui??ka prepotencija........

Na Carnivalu su polutalijani -poluarapi koji ne da ne trpe naše već ne trpe ni svoje sa sjevera one malo više od 170cm.Cijela Sicilija je tamo,njima ne dolaze žene ,a navigaju cijele porodice.Jedan mi je održao predavanje iz zemljopisa kako je cijela istra ,otoci zadar i sve dolje još i sad njihovo i da bi trebala s njim razgovarat na materinjem jeziku tj. talijanskom.

Dijalog je završio mojim brzim odlaskom ili ja ili maneken

Evo da vam ja kazen iz prve ruke posto sam na Carnivalu 9 i nesto sitno godina.
Dosa san 2000g. medju prvim nasim casnicima na CCL posli 30 godina talijana,i nije bilo lako ali smo uspili probit led za nase.
Skovaca mozes nac svugdi,pa i ovdi mozda u malo vecoj kolicini,ali ima i O.K.ekipe.Bija san i sa svim nasim casnicima na strancu i ima san jedan od najtezih ugovora u zivotu,jer takvu primitivnu bagru podiljenu u klanove nisam nikad prije vidija.
Dakle sve ovisi od covika do covika i nevalja generalizirat.Sta se posla tice,odnosno organizacije,neda bog da ovo dopadne nasima u ruke,jer bi dusu ispustili,a ovdi se radi ipak malo vise opusteno.Normalno svak radi kako je navika,pa sam ja za dosta njih manijak koji goni ljude,ali i ja znan odvalit i po14,15 uri u izvanrednim situacijama,a tako trazim i od onih koji sa mnom rade.
To nebi niti jedan od njih napravija,jer ima i sutra dana,ali oni imaju i zaledje koje ih stiti,a nama bi pribrokvali da nas se jebe sta stvar ne radi,a da smo isli ca.
O znanju i kvaliteti nebi prica jer se isto moze nac i kod nas i kod njih.
Ovdi se od fizikale necete ubit,ali odredjene pozicije ipak nose svoju odgovornost, ovo je idealna firma za terce.Avancavat ce te puno sporije od njih,ali to triba ili prihvatit ili ic dalje.

ja poslo aplikaciju Eurosu u deset ura a čovjek me podne odma zvao,da nema problema,ja mu reko da nemogu prije desetog mjeseca-kraja devetog.Da mu se onda javim krajem osmog,da cemo interviju napravit pocetkom devetog i da bi krajem devetog mogo bit na brodu.
Iz dubrovnika je masu momaka po??lo na Carnivala,ka?že mi prijatelj,koji je sad tamo 3 makinje,a prvi ugovor 3 junior,da su talijani takvi smradovi,da su ga neki dan pitali da sto mi hrvati radimo na brodu kad je to talijanska firma...ali i da mu je banja poslje atlantske...da je ?život 100 na sat
Da pricao sam ja s covjekom u Eurosu,za makiniste nema zime,ali paluba...uffff:udriglavom

Iz dubrovnika je masu momaka po??lo na Carnivala,ka?že mi prijatelj,koji je sad tamo 3 makinje,a prvi ugovor 3 junior,da su talijani takvi smradovi,da su ga neki dan pitali da sto mi hrvati radimo na brodu kad je to talijanska firma...ali i da mu je banja poslje atlantske...da je ?život 100 na sat

Ma talijani su cigani...nevezano uz ovu temu...ali oni su postali svjetski prvaci u nogometu da im napadač nije gol zabio...ali u svakom slučaju, bolje poć tamo nego se topit na atlanskoj za 2000eura....

Ma talijani su cigani...nevezano uz ovu temu...ali oni su postali svjetski prvaci u nogometu da im napadač nije gol zabio...ali u svakom slučaju, bolje poć tamo nego se topit na atlanskoj za 2000eura....

Evo jo?? jedan ?želi u manekene:hihi

ja san na atlantskoj ima 5700 e a na ER 4900,ali ER je prihvatija 3-3 i to je prevagnilo

kokolo,a sto si ti bio na Atlantskoj kad si imo toliku plaću?zapovjednik ili upravitelj (ili inspektor).a za nas početnike,koji idemo za terca ili sekonda je bolje poć tamo,bar znas zasto se topis,a ne ko ko na Atlanskoj u strepnjni iscekujes hoce li ti poslat smjenu kad ti zavrsi ugovor,

nemoj tako jer sam 8 godina na carnivalu i senior sam casnik na palubi,nikada nisam imao nikakvih problema s njima i malo hrvata znam da su imali ,ako ih sami nisu izazvali.Imam dosta prijatelja na LNG brodovima gdje prvi palube ima duplo vise od mene od 12000 eura pa navise ,sve su hrvati posada,ali o medjuljudskim odnosima i pricama kakve cujem necu pisat ,ali mogu reci da je danas kada usporedim kolege sa RCCL,LNG i svega ostalog,sve dobro izvazem Carnival jedna od najboljih svjetskih kompanija gdje nasi ljudi mogu u miru navegat ,ako zele.Pisem po osobnom iskustvu i slusanju prica kolega,a cujem ih mnogo.Zivot je dug trebam navegat jos 35 godina "zivce i zdravlje" trebam cuvat,a sa 55000 eura ili 75000 u RH cu zivit na isti nacin.

ja bi se donekle slozio s REFULOM naprevio sam tamo 2 broda prvi je bio katastrofa od ljudi i samog broda dok na drugom mi je bilo stvarno odlicno i niko me nije diro i vrlo je malo bilo hrvata skoro niko ,i vise bi imo problema da mi je recimo hrvat bio sef jer sam bio na brodovima gdje su sve bili hrvati i nisam se dobro proveo

ja bi se donekle slozio s REFULOM naprevio sam tamo 2 broda prvi je bio katastrofa od ljudi i samog broda dok na drugom mi je bilo stvarno odlicno i niko me nije diro i vrlo je malo bilo hrvata skoro niko ,i vise bi imo problema da mi je recimo hrvat bio sef jer sam bio na brodovima gdje su sve bili hrvati i nisam se dobro proveo

Svaki je brod "dr?žava "za sebe:rolleyes:
? to kod jednih vrijedi kod rugih nema,a o posadi kao i o ukusima nije za diskutirati:confused:

Ono kao trgovina sve i sva??ta.:uzdravlje

nemoj tako jer sam 8 godina na carnivalu i senior sam casnik na palubi,nikada nisam imao nikakvih problema s njima i malo hrvata znam da su imali ,ako ih sami nisu izazvali.Imam dosta prijatelja na LNG brodovima gdje prvi palube ima duplo vise od mene od 12000 eura pa navise ,sve su hrvati posada,ali o medjuljudskim odnosima i pricama kakve cujem necu pisat ,ali mogu reci da je danas kada usporedim kolege sa RCCL,LNG i svega ostalog,sve dobro izvazem Carnival jedna od najboljih svjetskih kompanija gdje nasi ljudi mogu u miru navegat ,ako zele.Pisem po osobnom iskustvu i slusanju prica kolega,a cujem ih mnogo.Zivot je dug trebam navegat jos 35 godina "zivce i zdravlje" trebam cuvat,a sa 55000 eura ili 75000 u RH cu zivit na isti nacin.
Slazem se 100%.
Je to je istina ako nemas zdravlja(pogotovo psihickog),sva lova svijeta ne sluzi nicemu.
Ja sam svoj prvi doticaj mora imao sa fenomanlnim ljudimai izuzetnim radnicima(na LNGu) ,i zahvaljujuci tome zavolio sam posao.....
Tako da po mom pisljenju...dusevni mir nema cijenu,pogotovo..kad znas da ce ti to zivotni posao bit.

Back