• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

C1/D USA Viza

Pozdrav,

Brod mi dolazi u USA za 4 tjedna i tada bi trebao doma. Da li je ikako moguce ici iz USA doma bez Vize?
Hvala
Moguce je ali nije bas jednostavno tako da je bolje da racunas na smjenu u sljedecem portu nakon USA.

Poslano sa SM-G950F

Hvala na brzom odgovoru.

Gdje ima informacija o postupku? Slucajno smo zalutali u USA, tj samo bunker cemo obavit na Hawaima i onda imamo jos 3 tjedna puta do Azije, a ja bi trebao biti na vjencanju...

Dozvoljavaju uz pratnju, tj. placa se security koji ide s tobom dokle god se ne ukrcas. Ne vjerujem da ce te iskrcat na taj nacin ako nisi bolestan il nije neki specijani slucaj.

A vidjet cemo sta ce firma napravit posto bi trebala biti smjena za nas par. Mozda nesto i bude...:D

Security ti je prije par godina (2014-te) deral 220 $ po satu, pa sad racunaj od broda dokle god ne poletis, al poletit morate van iz amerike inace ako presjedate u americi, opet isto sranje moraju vas docekat security i opet s vama dokle god ne poletite van amerike. Znaci firma bi ti u idealnom slucaju trebala napraviti direktan let van amerike ( a limitiran si vremenenom jer ste na bunkeru), a to ti je vec tesko, jako tesko s hawaja. Velik je to trosak smjene. Nisam ti htio kvarit raspolozenje, al tek tolko da te informiram.

Security ti je prije par godina (2014-te) deral 220 $ po satu, pa sad racunaj od broda dokle god ne poletis, al poletit morate van iz amerike inace ako presjedate u americi, opet isto sranje moraju vas docekat security i opet s vama dokle god ne poletite van amerike. Znaci firma bi ti u idealnom slucaju trebala napraviti direktan let van amerike ( a limitiran si vremenenom jer ste na bunkeru), a to ti je vec tesko, jako tesko s hawaja. Velik je to trosak smjene. Nisam ti htio kvarit raspolozenje, al tek tolko da te informiram.

Lijepo oni to deru. Izgleda da cu ja ipak ostat duze, tj svi ce. Sta je tu je...
Hvala svima na informacijama!

Cudno da firma ne trazi prilikom ukrcaja da se izvadi Americka viza.Mislim glupo je reci da ste zalutatli jer u ovom poslu nikad neznas pogotovo na dugoj plovidbi di ces zavrsiti.
Bilo bi dobro kad bi te iskracli samo ako su im veliki troskovi onda nece sigurno cim se cigane s Americkom vizom odmah imam utisak da stede na svem mogucem.Kazes moras ici na vjenjcanje.Nadam se da nije tvoje,a ako je onda ce valjda nesto i napraviti po tom pitanju mislim morali bi.

Moguce ali jako tesko i komplicirano. Barem je tako bilo kad sam ja navigao pred 2 godina oko USA. Problem je sto sa tobom odnosno osobom koja nema vizu mora 24h biti policajac i tako sve dok se ne ukrcas na avion, a njega mora da plati kompanija. Takodjer, sa broda ides direktno u hotel i ne mozes van. Kolega iz Splita koji se svojedobno sa grupom filipinaca tako iskrcao mi je rekao da njih nisu pustili uopce iz soba van. Hranu su im dofurali u sobu.

Na jednoj kompaniji gdje sam bio firma je prihvatila trosak policajaca jer je jedno 10ak filipa moralo doma, a nitko nije imao vize. Ne znam je li jos uvijek tako ali svejedno, mislim (nazalost) da su to sanse male da se uspijes iskrcati ...

EDIT: Sad vidim da su kolege vec sve napisali. Tapatalk mi nije prikazao odgovore na post 🙄 ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Koliko znam ne, a isto je prije bilo i kad dodes s brodom u us luku, i da neides doma, trebala je viza, sad neznam dal se promjenilo to. Uglavnom vecinom sve firme traze da se napravi us viza bez obzira brod ide tamo ili ne.

napravi visu sam, trazi od firme da ti da barem podrsku na "papiru", jel to garantno pismo ili sto vec ne sicam se, a ti lipo sam podmiri troskove i sto te boli k... mislim sto ces tvrdoglavit za tih 500ak kuna, a vidis koliko te to na kraju moze zahebati, mozda ces sutra na drugu kompaniju pa ce ti ta viza samo biti plus...

Koliko znam ne, a isto je prije bilo i kad dodes s brodom u us luku, i da neides doma, trebala je viza, sad neznam dal se promjenilo to. Uglavnom vecinom sve firme traze da se napravi us viza bez obzira brod ide tamo ili ne.

Sve sto si napisal je NETOCNO !!!

P.S. procitaj prethodne odgovore.

Vizu nismo radili jer brod vec 3 godine ima projekte na istom kontinentu, ali evo sad odlucili da brod ide na projekt u aziju i to taman krecemo tako da se ja moram iskrcavat na pola puta (znaci Havaji, gdje stajemo na bunker). Evo govori kapetan da se nista ne brinemo da ce firma nesto sredit. E sad cemo vidjet sta ce biti od toga ili nece :)

P.S. nije moje vjencanje, hvala bogu

Vizu nismo radili jer brod vec 3 godine ima projekte na istom kontinentu, ali evo sad odlucili da brod ide na projekt u aziju i to taman krecemo tako da se ja moram iskrcavat na pola puta (znaci Havaji, gdje stajemo na bunker). Evo govori kapetan da se nista ne brinemo da ce firma nesto sredit. E sad cemo vidjet sta ce biti od toga ili nece :)

P.S. nije moje vjencanje, hvala bogu

Onda dobro ako nije tvoje.Bas me zanima sta ce napraviti.Javi kako je proslo.

Mozes se iskrcat ali ka sta su tivec rekli security guard mora bit stalno sa tobom i to placa firma
Najbolje da ti let srede isti dan ako je moguce mada vrlo tesko jer nije problem samo security guard vec homeland security
Dok oni sve pregledaju i odobre moze proc nekoliko sat a na aerodrom moras doc bar 3 sata prije leta
Nama je filipinac isa doma bez vize
Sve se moze ali kosta i gungula velika

Sent from my internet mobile device

Evo moran radit vizu
Kako napravit da mi se dostavi bez da iden u ZG
Iman uvjete za to
Sta sve triban inace nevezano za to ispunit/placat i tako

Koliko se sad ceka na vizu
Jel mi brze da iden gore ili da se zajebajen sa dostavom
U Splitu sam

Evo moran radit vizu
Kako napravit da mi se dostavi bez da iden u ZG
Iman uvjete za to
Sta sve triban inace nevezano za to ispunit/placat i tako

Koliko se sad ceka na vizu
Jel mi brze da iden gore ili da se zajebajen sa dostavom
U Splitu sam

Ne mozes birati , nego ispunis online aplikaciju pa ces viditi na kraju koju opciju ti nude

Poslano sa SM-G950F

Kolega Jose, moje mišljenje je da se osobno podje u zagreb u ambasadu napravit vizu. Zašto? Kolega sa firme je samo posla vizu c1/d, vec je ima prije vizu, i ceka je nekih 30ak dana. Kad sam ja isao po vizu, iz firme su mi rekli da MORAM osobno poci u zg po vizu da ne riskiram cekat toliko dugo. Vizu sam odmah dobio.
Nadam se da sam pomogao.
Sretno

Kolega Jose, moje mišljenje je da se osobno podje u zagreb u ambasadu napravit vizu. Zašto? Kolega sa firme je samo posla vizu c1/d, vec je ima prije vizu, i ceka je nekih 30ak dana. Kad sam ja isao po vizu, iz firme su mi rekli da MORAM osobno poci u zg po vizu da ne riskiram cekat toliko dugo. Vizu sam odmah dobio.
Nadam se da sam pomogao.
Sretno

Danas je sve online ...

https://hr.usembassy.gov/hr/nonimmigrant-visas-hr/

https://ais.usvisa-info.com/hr-hr/niv/information/fee

Do njihove ambasade se nemoze ni doci bez da se ova 2 linka ne rijese prije toga.

Poslano sa SM-G950F

Back