Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
[QUOTE=Chorke;68320
prvo
1.2.3 je manual broda koji je napisa jedan upravnik znaci ne sluzbeni
i to je za obicnu raju

da je to pravi manual od instalacije zabolila bi te glava

(primjer ja ne pricam od sistemima koje neznam ili nisam vidio)

sljedece nista lose nije receno st tim bio sam prvi cro(o toj firmi neznas nista a ne pogotovo o pocecima i kako je probijana i sta su ljudi prosli ,zasto se hvatas nesto cega neznas)

drugo struja na takvoj nstalaciji je mali kralj(pricam kad zna i od fdg i slicnim instalacija)

ponosan sam sta sam bia tamo i znacilo mi je u zivotu jer tad sam upoznao momka koji je me doslovno doveo ovdje di jesam (a bio je belgijanac znaci da je ludi srelec nekog vraga vridia u svakom obliku)
a nakon toga sa svojim radom i zalaganjem uspjesno se zauzimam sa svoje bliznje i prijatelje

sva objasnjenja su od JDN (mora ti bit jasno da su se te stvari i sakrivale sojevremeno) i momak je konkretno pitao sta i kako

a ovo sta si ti posla je od remorkera a momak je isa na JDN
(barem ja tu ne vidim slicnosti)

niko nije bog
samo rad rad malo srece i pameti te drzi gore;)

Chorke;68320 prvo 1.2.3 je manual broda koji je napisa jedan upravnik znaci ne sluzbeni i to je za obicnu raju da je to pravi manual od instalacije zabolila bi te glava (primjer ja ne pricam od sistemima koje neznam ili nisam vidio) sljedece nista lose nije receno st tim bio sam prvi cro(o toj firmi neznas nista a ne pogotovo o pocecima i kako je probijana i sta su ljudi prosli said:
...joooj , pa to su već svi shvatili i ja poja??njavao u par postova , da ja počinjem od jednostavnog pa idemo gore...uhhh...idemo od tugova pa ćemo zavr??iti na oil rigu ili tvom FDG.....ajoooojjjjj...ma laka vam noć DRU??E Srelec!!!

Vrata

Vrata

Dobar ti dan DRUŽE SreleC!!
Evo dao sam si malo truda , pa prošarao po mom vanjskom hard disku , pa odabrao par sljikica , slikano mojim pratiocem "Olympusom" .
Pa bih postavio jedno pitanje sa dopuštenjem : " Zašto ne bi mladom električaru bila sva vrata otvorena kad bi prošao bilo čega od ovog , ili postoji samo tvoj GDJ ?".....Hvala na razumijevaju..View attachment 679

View attachment 680

View attachment 681

View attachment 682

Pozdravlja te Drug Chorke iz prvog partizanskog odreda Delnice :uzdravlje

Dobar ti dan DRU??E SreleC!!

ja tebe ne shvacam momak je isa na fdg i postavio pitanja
neka sam mu odgovorio na pm jer me tako i pitao
upoznao ga s osnovnim stvarima i dobio je mahom pozituivne odgovore

ne shvacam cega se ti vatas:udriglavom

taj brod je radna jedinica (iako ovi je jedan od manjih u floti) ali je dosta nazvizden s sustavima koji su umrezeni ,scada
i kad procitas gornje postove ako to mozes shvatit vidit ces da nikad do sad nisi mogao imat dp povezan s engine automation i radarima sve jedan ekran
a kopanju ne prican jer to bi ti zbilja bilo previse i trebalo bi ti dobra godina za naucit ma kako bio dobar struja i strojar(i zato bi mogao bit samo struja 2 na takvim jedinicama)

dobra skola za dalje je zasto
zato jer se radi 12 h jer imas repair day kad sve mora bit gotovo u 24,48h 2 puita tjedno jer nesmis stat ako stanes vise od 30min max imas poziv ili ti zoves(a imas bezicni telefon svoj samo za brod i svi vazniji na brodu ga imaju)
jer te nauci strasno brzo reagirat i razmisljat jedan od preduvjeta opstanka

jer je dosta uredaja i generalno puno cuda i zbilja se moze lipo vidit i naucit
i sutra ic dalje na ozbiljnije jedinice i place(iako i sad je za taj posal s bonusom 4200eur misec sta nije lose)

sve sta jedan dp rig novi ima ona mala skatula od 110m ima s time da je sve povezano zajedno sve na jednom pc i to jos od 2003god zato je to dobro

a ja ti zbilja zelim da se nades pa da imas sliku samo jednog broda da se seljakas svako malo.

o stvarima koje neznas ne mozemo pricat (isto kao sta ja nisam u stanju pricat o pogonu lng ja to neznam tj znam cisto okvirne crte)

uz sve to mali ce se javit s dojmovima zar ne?

Momci hvala vam na svemu. Vidim da se malo zakuhala rasprava o fdg. Meni je evo do??lo vrijeme da sjednem na avion nakon 5 dana munchena i krenem na brod. javim se kad se vratim. Pozdrav.

Nikola

Nikola

Momci hvala vam na svemu. Vidim da se malo zakuhala rasprava o fdg. Meni je evo do??lo vrijeme da sjednem na avion nakon 5 dana munchena i krenem na brod. javim se kad se vratim. Pozdrav.

Ajde Nikola dr?ži se , ne daj da te prepadne ovo bombardiranje skraćenicama i brojevima . Pomalo , stalo?ženo i ?želim ti dobre ljude tamo .
Bude li trebala ikakva pomoć zna?? di sam.:uzdravlje

Ekipa pozzzzz.....ja sutra ujutro rano odlazim....pa se čujemo, nadam se da će bit interneta na brodu , a ako bude onda se ne bojim ničeg jer imam vas koji mi čuvaju leđa :uzdravlje:uzdravlje

Ajde Nikola dr?ži se , ne daj da te prepadne ovo bombardiranje skraćenicama i brojevima . Pomalo , stalo?ženo i ?želim ti dobre ljude tamo .
Bude li trebala ikakva pomoć zna?? di sam.:uzdravlje

Druze Chorke

dobre ljude ce imat jedan struja je nas (momak ok ali barem je tad prezivljava osnove ce znat pokazat a valjda je sta i naucia iako ....??) a drugi bi triba bit guido cril(pijanac koji zna odrzat brod radit,fluke stoji u bar)
kapo je ERIK ljudina cudo od covika(ali triba ga upoznat)
inace su to zvali party brod na floti

vec kad pruzas pomoc i nudis se malom je riknia density meter sensor tj nema signala na dcd (znaci mjeri gustocu u cijevi sta imas vecu gustocu veca je produkcija
bitno je zbog auto moda ali i zbog logina za klijenta) naoko igracka i bezazlena stvar ako mi das pravi odgovor imas veceru u Taribe (vidim da je rijeka u diru a meni je tariba osta u lipon sjecanju od Lindavie(6 miseci u lenca a lipo je bilo)

stojim iza taribe 100%:uzdravlje

propuh ne brisi svakog vraga!!!!
ovo ce bit naucno informativni post>

Last edited:
Dobro jutro , Druže Srelec
Kao prvo nisi ti Upravitelj ili Inspektor , daš mi davati posao .
Ali ajde kad već bacaš ješku , dat ću ti jedan griz .
Za specifičnu gustoću tereta ima više vrsta senzora , ..o kojem se radi???
Je li to ultrasonični , jesu li to photoćelije...
A u međuvremenu ti se pozabavi sa Simple Machine i Counter Weightom , koji su povezani sa dotičnim gore spomenutim :D
Za tu Taribu nisam nikad ćuo , pa može samo na piće u Obojene Svjetlosti , Songa ili aj može i Semafora ili Fife....makar je meni bilo draže u " po noge"
A budem li gladan , češ me odvesti poviše Omiša , blizu Gata...u Poljice ...ima jedan lipi restorančić...di je specifična gustoća zraka idealna i incenerator janjetine radi idealno proporcijama zahtjeva mog organizma...mislim reći onaj od 7 kila koji još na majčinom mliku..je li more??
Otkad su probili autoput do Šestanovca , po senzorima zraka , moš naći taj restorančić :)
Ajde pa javi tip senzora Druže Srelec !

..joooj..prije nego odo naći tu taribu ..."ovo će biti naučno - iformativni post"...:)..ajjj Boga ti vrati se par postova unazad di ti ljudi odgovaraju da te ne razumiju ni ..rca...a ja ko što sam i rekao radim na proseljačenju problema..tako da ništa od nauke i informatike...:)

Last edited:
.....sam daj Nikola ,....ako ne riješimo zajedno...imamo hvala Bogu ljudi za direktne kontakte....go ahead.....sutra me ide parangal i prijatelju pomoć kaić na suvo....dok moja lipotica od Lučke kapetanije RI mi izmjeni sve brevete....

Evo Druže Srelec , ovo ti je moj post od nekih 10-15 dana unazad , da se citiram:"..ako ne riješimo zajedno..."...tako da je Chorke rekao da ne zna sve !!
Ja sam te samo pitao da mi daš tip senzora , a ne samoodgovor na samoupit .
Znaš da sam ustanovio da sam ja jedini koji čita tvoje postove .:uzdravlje
Ali evo i mene lovi umor .
Veliki pozdrav!!

brise aria sve zaj neki igrac

a sensor miri radiaciju (to nisi moga vidit)

barem neko da cita

stoj dobro moj covik:uzdravlje

To sam i čekao da mi ka?že?? , koja je baza senzora...Radijacija OK onda!!
Ni??ta , ostali smo Ti i Ja , trećeg mu??ketira ćekamo na većeri.:uzdravlje
Dotle idemo u hibernaciju , da se malo odmorimo Ti i Ja .
Budi mi silan i dobro mi stoj , Srelec Dru?že Moj!!

Braco nije me bilo 2 dana ali niste puno napredovali.Brzo sam povata koncea bitke se vode negdje drugdje.Samo naprid kraljevi. Ima mlade janjetine di se ide onda?? I zaboravija sam Vam napisat na megana je bila struja.Sad radi ko singerica.

Last edited:
franki

ma bilo je toga vise samo arija sve brise(diktator neki)

vode se bitke za tvoga covika drzim te za ric

skver je slican ka od saturna sad znas koja je ura

prvi igrac je za sad polovican(trudit ce mo se to popravit)

Pozdrav barba Frenkiju i mojim kolegama iz Vitorie (Brazil), a pogotovo Chorkeu.....ALO CHORKE kako si?????
Bit će jo?? nekih pitanja za Frenkia samo da se dočepan broda jer ćujen da su na sidru ode a imaju problema sa propulzijom a ja u hotelu u?živan i čekam ponediljak
:uzdravlje:uzdravlje

prvi igrać pozdravlja Ortalana

prvi igrać pozdravlja Ortalana

Dobro jutro , , dobro jutro Ortalano!!
He , he .." prvi igrač" ..je sad polovan..a Srelec ..ti si meni Bog..Majke mi !!!
Učini da budem Vuk , da se ne plašim vlastite sjene .
Dobro došao natrag Frankie , ostao je još bokun janjetine ,ali to Srelec stavio pod vuka ....he,he..prvi igrać..a meni Drago
Dobar posao Ortalano !!! Ne moj u štetu ovih par dana hotela , ..ehh Tubarao , Vitoria , Santos...

P.S. Frankie pošto se ti za razliku od ovih jednosmjernih razlikuješ većim obzorom psihologije ljudskog uma..pa vrati janjca u stado ...:)..da Jaganjci utihnu..:)

Last edited:
Vikend

Vikend

Vikend je , malo odmora !
Evo dopustio sam si malo komode , a vidim da ste Vi Dru?že Srelec od pomoći , a ja sa ovih par mjeseci navigacije bih najvi??e volio ovakav neki tip broda.
ubi me ovaj tempo 0-24 , i kucanje na vrata umjesto " good morning"..ono "no power boss"...a fali mi subotnjih barbicue-a na krmi i nedjeljnih popodneva .
Pa eto ako nađe?? digod za mene ;)View attachment 691

View attachment 692

View attachment 693

UGODAN VIKEND BRAĆI I SESTRAMA !!

Status
Not open for further replies.
Back