Atlanship

tamo je ludilo.

imas bazen, teretanu, bar, satelitsku tv i nisam siguran jesu li stavili ps4 po kabinama.
nikad laksu lovu neces u zivotu zaraditi ;-)

I jos imaju dobar juice

Asti ludila, mislin tu san da odradin kadeturu ali ako je to sve stvarno tako, puno ću sretnije obavljat kadeturu :D

Fischer juice carrier

Fischer juice carrier

Zanima me za Fischerove juice carriere čija je posada??? Ima 4 broda: Carlos Fischer, Premium do Brasil, Ouro do Brasil i Sol do Brasil.

Plant | Citrosuco

CARLOS_FISCHER.jpgnossa_empresa-13.jpg

Update: jeli opće ima europske posade na ovoj kompaniji. . .

Last edited:
Imam ponudu za prvoga makinje na Atlanshipa. Vidim po prijasnjim postovima da sam odgovoran za frizidere, pa me zanima strada li tu prostata? Jel se prvi makinje satare tu od posla. Vidin da nema 4th eng na brodu. Jel ipak ja imam skoro 60 god...
Ako ima ko neku info iz prve ruke neka mi pojasni. Unaprijed zahvaljujem

Imam ponudu za prvoga makinje na Atlanshipa. Vidim po prijasnjim postovima da sam odgovoran za frizidere, pa me zanima strada li tu prostata? Jel se prvi makinje satare tu od posla. Vidin da nema 4th eng na brodu. Jel ipak ja imam skoro 60 god...
Ako ima ko neku info iz prve ruke neka mi pojasni. Unaprijed zahvaljujem

Ta firma kad ima vrsnog frižideristu skaču od sriće ka ludi. Tako da im je znanje tj stručnost tu glavna stvar. Obožavat će vas kao Indijanci Kolumba ako se stvarno razumite u frižidere. Ozbiljno mislim.

Kad sam tamo bio nisam primijetio da se itko specijalno ubio od posla (bilo stroj bilo paluba), radi se normalno...
Duga putovanja od Brazila do Floride ili Rotterdama. Ukrcaj traje nekoliko dana.
Ne znam odakle dolaziÅ¡ tj. s koje firme hoću reć mentaliteta. Opet hoću reć da tamo vlada specifičan mentalitet.
Trebaš momentalno od prve sekunde prihvatit "njihovu šemu".

A Å¡to se tiče prostate, tj hladne temperature, tj promjene temp., pa to je vrlo slična situacija kao Å¡to je imaju svi kogi i stjuardi ( ne smin Hrvatske konobare zvat messmani :) ) dakle ulazak u hladne prostorije i onda izlazak na visoku temp u npr Santosu...

Evo dobrog rješenja za vašu prostatu, a kad malo bolje promislin za sve naše prostate u uvjetima rada u hladnim
područjima kao Å¡to su North sea , Murmansk itd. Daklem:

http://s.popustolovac.hr/attachment...58912465d.x-1122x800.jpeg?hash=0&w=1122&h=800

http://s.popustolovac.hr/attachment...a9b0a2a80b3f6f8f742fcd2040a98cb9&w=1575&h=800

Last edited:
Gavro

Vidis ti pises otvoreno o svemu..dopusti da nadopunim malo.

Ima firmi di covik stvarno vidi sve i svasta..pa ustvari neki rujo ispada vrhunski strucnjak....
Osobno na mojoj firmi ima puno profesionalaca pa ti rusici da in nema rusica koji bi napisalo dobro bez obzira valja nevalja vec odavno letili sa firme....necu pricat o detaljima ili teskim pogreskama koje se nebi dogodile ni 3 makine...

Sto se tice skolovanja...smatram da su nasi elektricari u dnu obrazovanja tj dodu na firmu za ETO i prave se pametni sa 3god skolovanja...cast isnimkama pa su naucili posa....sve je u redu sto oni rade posa koji more bilo koji osrednji strojar napravit u po ure sto oni rade cili dan ako ih uopce mores natirat....a kad je vec neki malo kompleksniji problem na dp pa cak i na separatoru tu postaje problem...da sad ne pisen glupe komentare koje bi zna cuti....

Nikako nike fer prema momcima koji zavrse smjer elektronicar i zavrsi jos fax da se njega stavlja u isti kos pod ETO

Uglavnom nasi elekrticari se i nisu bas proslavili kao ni rusi....

Eto sad si dobio svoje i ustvari bio sam njezan ovi put....ali sam primjetio da svi brukaju oficire palube i stroja al nekako su elektricari najpametniji i najradisniji....da se razumimo elektricar moje smene je osta cilu jednu smjenu da dode u drugu i nebude vise sa menon...da se razumimo trpija san njegova ruska sranja i nerad(nebi zna doc u makinu po cili dan)neznanje(sve mu je softver problem)pre dugo kad san puka pobiga je u drugu smjenu.

Druže, ti dajeÅ¡ pomalo pauÅ¡alne ocenke. Neću sad ulaziti u ideoloÅ¡ki konflikt s tobom.., ali ne povlačim niti jednu besjedu iz prethodnog posta. BaÅ¡ bih volio napraviti s tobom jedan ugovor čisto da te vidim na djelu.., :D

TrebaÅ¡ imati v vidu da je banderaÅ¡ samo jedan na brodu, a vas je preko nekoliko u makinji ili na kuverti. Nisam baÅ¡ imao prilike u praksi uživati stručnu pomoć niti makinjista, a joÅ¡ manje kuvertaÅ¡a. Ta pomoć se svodi uglavnom na "ogovaranja", a kada postoji doista problem onda je po vaÅ¡im interpretacijama "kriva neka žičica ili osigurač", a glupi banderaÅ¡ najčeÅ¡će ne zna niÅ¡ta.

Pazi, ne pravdam ja banderaÅ¡e, niti smatram sebe "stručnom elitom". Uostalom, na većini kompanija banderaÅ¡ nema status oficira. I Å¡to hoćete od njega?! Evo, ovim majmunima s Atlanshipa, treba banderaÅ¡ dežurati na mostu i paliti svjetla.., i slučaj koji sam spomenija nisam izmislija.

A ima sam slučaj, da mi se prvi makinje verao po dizalicama i krcavidom zavrtao trimere za namjeÅ¡tanje brzine i razdesio safety funkcije samo da meni napakosti i nadao se da to gavro neće "reÅ¡it". Zajebo se jedino Å¡to je takao pogreÅ¡nu karticu, koju je gavro i ostali banderaÅ¡i uvijek imao barem jednu rezervnu i podeÅ¡enu. Takvi majmuni poput njega ne prihvaćaju istinu da ono Å¡to on ne razumije - prosječni električar ima u malom prstu. JoÅ¡ me jednom budio noću da mu ne radi booster pumpa goriva za glavnu makinju, kaže "otiÅ¡a motor". A on prije par dana pravio overhaul pumpe s trećim i nisu napravili kako treba pa pumpa blokirala i motorna zaÅ¡tita se aktivirala. Ja u makinju u dvije ure iza ponoći, a isti pajdo otiÅ¡ao u krevet..,

Evo ako se sjetim imena ovog zadnjeg majmuna, staviti ću ga pa neka se javi i opovrgne ovo Å¡to sam spomenija. I nemoj misliti da se ja pravim pametan ovdje.., držim da sam potpuno normalna osoba i nemam problema u komunikaciji i timskom radu s normalnim ljudima. Problem je u tome kad naletiÅ¡ na Å¡uge od ljudi..,

Sjetio sam se i jednog naÅ¡eg banderaÅ¡a s kojim sam se mijenjao i stalno je "pisao karakteristike o meni". Mogao bih iz humora staviti to piskaranje, pa da vidiÅ¡ tko smo i Å¡to smo. Imam sve u kompjuteru. BTW, zadnji brod sam učinio s talijanima i za tri mjeseca nisam doživio niti jedno "maltretiranje".

Zara, ti kao strojar nemoj mi držati govor o DP.., ja o tome znam vrlo malo, a ti moš o tome znati samo manje.

Čujete okolo izraz "DP", pa odmah idete dijeliti pamet drugima.., Tako mi je famozni Stjepo jednom, s onom ljigavom facom, color vomito, iÅ¡ao pametovat.., kaže mi "aaaaa, struja, jeste li naučili parametre".., čuo stručnjak da po brodu postoje neki parametri, negdje, i ide meni pametovat.., a sam ne zna niti značenje pojma "parametar".., i kad ga pogledaÅ¡ s prezirom eto ti problem.

Trebuje se ponaÅ¡ati u stilu ka Å¡ta kaže ono pogovorka "každiy sverčok, znay svoy Å¡estok".., pa ćemo brzo biti suglasni po svim pitanjima.

:D

Gavro

Kad san otvorija forum odma sam u sebi reka evo sad ce me gavro naljutit pa cu mu nesto reci i onda ce me odnit noc.
Medutim kako sam isa dalje citajuci svatia sam poantu isto kao i u predhodnom postu...
Ali meni ka strojaru zarulje njisu uopce napete a ni dizalice jer nema tu nikakve mudrosti...dapace 2-3cake i najveci problem noge pogotovo ako ti zafali neki alat.

Gle prijo onda si me prekinuo sa onim kad si spomenija dp...inace se ne pravim pametan i vecinu ode kad napisem vise je zafrkancija(osim onog posta di si iskreno pisa pa sam se poveo za tobom)ali dosta brodova na mojoj firmi i nema elektricara....a brod isto naviga...i rijesavali su se i kompleksni problemi...mislim da se razumimo i sa ovim dp nemas tu puno mudrosti cekirat cel ti sto prigorilo...tako da je po meni debilno dizat sebe ko san sto sam za ovako glupe stvari ka sto je brod...bija elektricar ili strojar ili pak nauticar....osobno imam kapetana koji kuzi u nekoj prici o dp ili o makini puno bolje nego neki strojari...ima svega

I opet kao strojar znam citat el nacrte i znam logicno nesto povezat sto je nekim elektricarima malo i teze jer neznaju kako radi sistem..pa tako da mislim da mogu o tome pricat a na kraju krajeva mene to i ne treba interesirat puno jer zato imam elektricara kojemu je to posa.

Gavro ti govoris kako ovo ono...i ja bi ti moga knjigu napisat...i ono o pumpama i td to je sve za malu dicu.
Naradija sam se i ja za elektricare ali zato mi ne mogu prodavat maglu...pogotovo oni u koga pocnem sumnjat u njegov rad tj njegovu pricu.

hvala bogu dobija san odlicnog naseg struju sa fakultetom koji u sekund poveze stvari i risi problem...da ne govorim kako se dobro snasa na zahtjevnom brodu i to u misec dana di je proslome cak i nakon 8miseci sve bila naucna fantastika...sve mu je bilo softvare problem.

ja se slazem da ima firmi di jednostavno nemozea virovat kakvi ljudi tamo rade i kako brod uopce vozi..bio sam na takvoj jednoj i nikad vise...tako da mi je glupo da crnis ppop ili neke kape jer nije lipo isto ko sto nije lipo od mene kad pisen o nekin elektricarima i mozda nekoga vridan sa tim ni kriva ni duzna.

I nemoj me ljutit jer cu gadat di najvise boli a to je trenutni otpust iz KPJ bez mogucnosti povratka na duznost ha ha ha

Last edited:
Dobili ste vecinu odgovora a evo da i ja malo nadodam.

Prvi je za kompresore tj cisti friziderista koji nema puno sta raditi u makini jer sekondo drzi glavni motor i sve vezano uz njega, terco drzi generatore a kompresore i separatore dijele sekondo i terco.
prvi je u gvardiji 4-8 + prekovremeni do podne otprilike.
Cijeli ugovor je gvardija.

Sto se tice situacije na brodu to su vam vec napisali ali uglavnom ce vam se cim dodjete zavuci mazaci i ostala ekipa i onda nakon 2 mjeseca ce vam ti isti fini ljudi zavuci kajlu od metra da ce se cijeli brod smijati a radio kanizela radi 0 do 24 svaki dan.

Vecinom je to ekipa koja nigdi nemoze drugo raditi nego tamo i dobro su uigrani.

Posao za prvoga nije los samo da je ekipa normalna.

Imate alfa laval servis bez ikakvog problema za bilo kakav problem i sve rijese preko maila ili dodju na brod.

Sistem je jednostavan tako i da niste friziderista za par dana ćete pohvatati sve bez problema.

Manovra je iz makine kao sto je bilo prije 50 godina.

Struja je na svakoj manovri u makini jer pise bell book.

Papira imate jako malo a za posao i djelove je program amos .

Ima kapa i prvih koji nemaju pojma o zivotu a ja nemam pojma tko im je bravete izdao a tamo prezivljavaju sa prodavanjem laznih prica i muljanjem tako da dalje ne tribam govoriti.

Novi koji dodju vecinom naprave jedan do dva ugovora i bjeze dalje.

Placa je mislim 8k $ za prvoga a 10k za kapa.

Ako vam bas treba posao a nemate bolju opciju onda probajte jer vas nista ne kosta a ako imate neku drugu opciju onda ih sa toplom preporukom zaobidjite u sirokom luku.

Inace ima i dobrih momaka na firmi i oni ce se prepoznati tako da nebi mislili da sam rekao da su svi ajme i kuku, ali nemogu naci drugu firmu pa sute i trpe pa dok traje.

Definitivno firma na kojoj vas mazac moze bez vecega problema iskrcati ali u rukavicama .

Da bi se uklopili trebali bi vas prihvatiti i trebali bi biti aktivni u druzenjima po kabinama i ostalim aktivnostima koje se rade po tim kabinama a ako niste takav tip odmah ste za njih odbaceni jer ce vam krenuti prica iz nicega .

Jos jednom moj savjet je ako nemate nigdje drugo onda probajte a ako imate bilo sto i za manji novac zaobidjite ih jer cete sebi napraviti veliki uslugu.

Ako se ipak ukrcate onda nam bar napišite dali su ovi savjeti bili ispravni i dali vam je nesto izmisljeno.

Pozdrav i sretno.

Ta firma kad ima vrsnog frižideristu skaču od sriće ka ludi. Tako da im je znanje tj stručnost tu glavna stvar. Obožavat će vas kao Indijanci Kolumba ako se stvarno razumite u frižidere. Ozbiljno mislim.

A nasmija si me sa ovim komentarom, "znanje i stručnost" na AS-a glavni kriterij :D ;) , jel to kod poglavice PaveÅ¡ka, ajde da nisam bio tamo i povjerova bi ti. .

Na kompaniji sve sami znalci i "stručnjaci" ka specijalac C/O Peraić, Slade (mini PaveÅ¡ko), guzolizac Piksi itd.

@josipsk potpis, svaka ti je na mistu!

Last edited:
Ekipa fala vam puno na informacijama... Intervju sam prosa. Ako se ukrcam obavezno vam se javim sa friskim vijestima.

A vidi Ive, moj kriterij.., ovog Å¡to si spomenija. Meni je on OK čovjek, ja bi s njim mogao navegati. Pomalo je vuncut, ali pretežno mi je bio simpatičan kao osoba. Iako je npr. meni objesio nekoliko puta upozorenja odnosno prijetnju da će me unijeti u LOG book. Jednom radi toga jer me zatekao u stubiÅ¡tu u radnim cipelama.., ja poÅ¡ao svjetlo popraviti u kaniželi i on naiÅ¡ao i vidio mi cipele na stepenicama gdje sam ih odložio i uvečer depeÅ¡a na vratima kabine.

Jednom sam ga uhvatio u kontradiktornosti.., bija iskrcaj tereta i rekao je ćifu doslovno: "Čife opustite se ja sam tu!"A nakon toga su smrzli cjevovodi i kažu svi uglas: "Gavro, ne vrti ti pumpa", i ja doli u compartment 8 sati hladiti kosti. I jopet meni depeÅ¡a, LOG book.., da sam navodno iz compartmenta iziÅ¡ao vani i nisam očistio cipele. NaÅ¡li trag, ali nisu mogli utvrditi da li je moj ili nečiji drugi trag, poÅ¡to su oni spavali dok sam ja unutra bija.

Mislim, te sitne čarke na brodu mi uopće ne smetaju, dapače to mi je folklor, a volim te folklorne stvari.., Al' hebiga, ima ovih drugih koji su toliko odvratni i pokvareni da bi im na tome zavidili i oni izopačenici, protagonisti u knjizi - 120 dana Sodome.

BTW, taj jedan drugi Å¡ta si ga spomenija, odgovoran za one detektore kad ideÅ¡ u zatvorene prostore. Zovu mene da moram dolje hitno neÅ¡to napraviti.., i nigdje nisam mogao naći detektor. Pitam ekipu s kuverte i ne znadu ni oni gdje ih je stavio. Zovem ga i pitam "gdje je stavio detektore i da moram ići u kompartment".., a on meni na to doslovno - "aaaaaa, struja, obično ja spavam u ovo vrijeme."

...pajdo spava, i ne smijem ga uznemiravati!

...moj @Gavro,te sve sitne carke tebi ne smetaju jer ti nemas toliko doticaja s njim...i ti si prvi za kojeg ja cujem da mu je Slade "simpatico"...samo procitaj ovaj svoj post jos jednom pa ga pomnozi sa x 30,u svakoj gvardiji s njim,izdrkavanje na palubi,stalno nesto slusat...jer nitko se tamo nece ubiti od posla,pa zato imaju vremena biti govna i podjebavati ljude...na provu doci sa bijelim rukavicama i po lamarinu traziti prasinu????...pa se derat na super covjeka koji je pred penziju,spanjolac....slade i par nijh tamo su sramota za sve pomorce...nitko tko ode tamo nece s ubiti od posla koliko su ljudski odnosi u ku*cu....

...moj @Gavro,te sve sitne carke tebi ne smetaju jer ti nemas toliko doticaja s njim...i ti si prvi za kojeg ja cujem da mu je Slade "simpatico"...samo procitaj ovaj svoj post jos jednom pa ga pomnozi sa x 30,u svakoj gvardiji s njim,izdrkavanje na palubi,stalno nesto slusat...jer nitko se tamo nece ubiti od posla,pa zato imaju vremena biti govna i podjebavati ljude...na provu doci sa bijelim rukavicama i po lamarinu traziti prasinu????...pa se derat na super covjeka koji je pred penziju,spanjolac....slade i par nijh tamo su sramota za sve pomorce...nitko tko ode tamo nece s ubiti od posla koliko su ljudski odnosi u ku*cu....

Struja je tamo izmisljen posao jer definitivno nema nekih vecih poslovnih aktivnosti a placa je pristojna kad se usporedi s poslom.
jedini minus je sto se u portima nemoze ici vani .

nema veze za ovu kompaniju samo mala digresija vezano za struju. Sto se tice znanja nece ti ga fakultet dati jer nam je sustav skolovanja i kvalitete na vrlo niskim granama. o praksi da i ne pricam za vrijeme skolovanja znaci sve ovisi o pojedincu i koliko je zainteresiran.
Vidim da se pise o elektronicarima/elektricarima dosta podrugljivo sto mi je krivo kao jednom ETO u offshoru. Izgleda mi da su strojari i kapi dosta ljubomorni na nas kao da im krademo placu,ali kad je problem bogami cila posada stoji i gleda kako ti rjesavas problem i osigurajes brodu charter od nekoliko miljuna godisnje. Onda kad rijesis i kazes im sta je bilo onda je obicno reakcija pa nemogu virovat koj sitnica tamo neka zicica,neki relej ili tamo neki kondezator. ali zato kad triba dobit tlak na pumpi ili nedaj boze prominit i impeler onda jd to za elaborat. a da ne govorim ako nesto ne radi prevacit isti sekund odgovornost na stuju. pa makar to bili cooleri od ulja. Necu vise jer ima i nas svakakvih ali ima i strojara/ kapa koji su mazaci zapravo bez uvrede.
Moj kapo ima Dp maintenace i High Voltage ali isto se nemoze pomirit da imam vecu placu od njega.
LP.
.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bobby1.., ma htio sam reći da me ne ljute manje čarke.., O njemu sam čuo svaÅ¡ta, ne znam da li je istina.

Npr. čuo sam da mu je neki kormilar ili noÅ¡tromo zavida Å¡amarčinu, tako žestoko da je izletija iz cipela?!

Na svakom brodu bude manjih carki...to je normalno,takav je zivot na brodu,ali sve to prodje...Slade je takav jer ima ovlasti,ja sam cuo da je doma bio predmet maltretiranja u mladjim danima...i takvi su najgori kad im das malo moci,samo sto on nije svjestan gdje se nalazi a zayebava ljude...steta,kao kompanija sto se tice posla odlicna,nece se nitko slomit od posla cak ce biti i dosade...ali ti odnosi tamo,pogotovo ovi jazavci u makini,mazaci...tipa Piksi,stari je pedofil da ga yebes...takvih se paziti najvise...poslije Skya sam se vratio na bivsu firmu,cijeli ukrcaj bio sa filipima,i mogu ti reci da sam zivce odmorio...da je izletio iz cipela,nije...ali izletit ce...

Tptlk 2 via Desire 816

nema veze za ovu kompaniju samo mala digresija vezano za struju. Sto se tice znanja nece ti ga fakultet dati jer nam je sustav skolovanja i kvalitete na vrlo niskim granama. o praksi da i ne pricam za vrijeme skolovanja znaci sve ovisi o pojedincu i koliko je zainteresiran.
Vidim da se pise o elektronicarima/elektricarima dosta podrugljivo sto mi je krivo kao jednom ETO u offshoru. Izgleda mi da su strojari i kapi dosta ljubomorni na nas kao da im krademo placu,ali kad je problem bogami cila posada stoji i gleda kako ti rjesavas problem i osigurajes brodu charter od nekoliko miljuna godisnje. Onda kad rijesis i kazes im sta je bilo onda je obicno reakcija pa nemogu virovat koj sitnica tamo neka zicica,neki relej ili tamo neki kondezator. ali zato kad triba dobit tlak na pumpi ili nedaj boze prominit i impeler onda jd to za elaborat. a da ne govorim ako nesto ne radi prevacit isti sekund odgovornost na stuju. pa makar to bili cooleri od ulja. Necu vise jer ima i nas svakakvih ali ima i strojara/ kapa koji su mazaci zapravo bez uvrede.
Moj kapo ima Dp maintenace i High Voltage ali isto se nemoze pomirit da imam vecu placu od njega.
LP.
.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema broda bez pravog struje i mehanicara...moje misljenje....

Tptlk 2 via Desire 816

Vidis Gavro...Kunac ti je isti ko Slade...i nisu jedina njih dva...izlazim iz ove debate,vise mi je dosta;)...svima koji su ili idu na AS zelim puno srece i zivaca...

Tptlk 2 via Desire 816

Josipe, šta ste vi na brodu?

O električarskom poslu je Shaby napisao manje viÅ¡e OK. Ovo vaÅ¡e miÅ¡ljenje je, po ruski rečeno - čuÅ¡ć sobačja! Na Orange Stara, koji je relativno nov brod, overholovao sam preko 30 el. motora Å¡to pumpi, Å¡to ventilatora itd. za kraće od dva mjeseca koliko sam proveo na tom brodu.., dok nisam pobjegao doma. Kada sam otiÅ¡ao doma saznao sam da je čak i ćif kuverte davao ocjenu za me riječima, navodno.., "trebalo mu je tri dana da zamijeni senzor". Neki papak gore iz Rijeke, a u Sloveniji živi. A evo kako sam iÅ¡ao doma - BTW, ovu dvojicu joÅ¡ sanjam..,

Communiqué

TO: ATLANSHIP Crewing Department
CC: Orange Star commander capt. Stijepo Ribar

Hereby, I ask to be relieved on arrival Rotterdam, and repatriated home. Please, understand me seriously, and give this matter due attention. My contract will not be completed by the time we arrive to Rotterdam. I ask for reliever knowing that well, yet. I came to this decision after having experienced feeling not to work and live in a normal and sound environment, as it should be - i.e. onboard your vessel Orange Star.

Namely, your, Atlanship Ch. Eng., Mr. Arsen Kunac maintains wrong ways of communication toward other employees . Precisely, on January 30th, afternoon, in engine control room, and right there before second and third engineers, he was severely shouting against me without any reason. He did it in a drunk man style for absolutely no reason. Engineers witnessed this ugly scene. I am not definitely in a mood of telling long story.

My decision is not subject to mind change. I would like to be relieved on fair play basis, which is to say – would you please clearly confirm that I will not pay ticket for reliever and my, and other costs whatsoever?! Definitely, it‘s not my fault if somebody thinks to be reincarnated Pharaoh.

Yet, I apologize for embarrassement, if any,

and I put,

Kind regards.

Orange Star, onboard, 30.01.2014

Electrician

C/E sam evo malo manje od 5g.

Nisam mislio uvrijediti tebe niti bilo kojeg električara jer nekad kvalitetan elektricar zlata vrijedi, ali eto recimo te el motore to je posao koji 3/e mora znati napraviti bez neke vece mudrolije , pumpe i fanove isto tako.

Ne poznam ova ljude ali mislim da imena nebi trebalo ovdi stavljati jer ti koji su u kurcu ce sami najebati prije ili kasnije , kao sto se ovdi pisalo isto za jednog njihovog dugogodisnjeg borca kojeg su sprasili po kratkom postupku a godinama je bio neko i nesto na toj firmi.

Cuvaj sebe i posao a za drugo te boli ona stvar.

Back