Atlanship

Svi ste udarili po rh i ajde ok, jer su se trebali zauzeti za svoga drzavljanina.

A sta je sa firmom?
Izbacili su ga kao vrecu gnjilih mandarina i nikome nista, glavno da je brod produzio za japan.

Sta nije po nekom minimumu obavezno da master i c/o budu na brodu da brod uopce moze ploviti ili je taj tamo staf kapetan pa onda on moze i bez cifa?

Ja mislim da je c/o imao ugovor sa atlantshipom i da su se oboje obvezali nesto sa tim ugovorom i oboje ga moraju postivati.

Vjerojatno ima negdi sitnim slovima napisano da c/o mora sve raditi sto ga spada i da se nikako nesmije razboliti.

Fuj na hr, ali proliv na kompaniju !!!

Pozdrav , ekipi

Ma nije to niÅ¡ta svatko se od nas pomoraca može sutra naći u sličnoj situaciji, ja sam samo htio da pomognemo ako treba familiji da ne brine da ga posijetimo I pitamo ako mu treba Å¡to dok je u Bolnici, kad ovi Å¡upci iz konzulata u Pretoriji to nisu kadri napraviti.

BaÅ¡ smo neko veče bili ovdje u Durbanu na večeri sa naÅ¡im shipschandlerom koj je Rus I na toj večeri su bili joÅ¡ jedan kapetan I prvi palube sa jednog broda ruskoga prevozili su neku ribu misli lignje sa Falklanda I prvo se zaustavili u Cape Townu da naprave bunker ali je bi neki problem pa su bunker radili tu u Durbanu. Tamo su već radile vlasti problem Masteru da nije neÅ¡to uredu sa papirima od tereta iako je u tranzitu , uglavnom htijeli su ga zatvoriti već u Cape Townu ali je reko da može samo uz prisutnost Ruskog Ambasadora ili konzularnog predstavnika da on neide sa broda jer je to Ruski Teritorij. Nakon toga su odustali ,ali priča nije gotova po dolasku u Durban na bunker opet problem, ali uspjeli su ga na prevaru izvuči sa broda kao da ode do carine da naprave neke dodatne papire. Kad su ga doveli strpali su ga u zatvor. Prvi palube je zvao ovoga shipschandlera koj je 25 godina u durbanu I radio je neke stvari za Rusku ambasadu. Uglavnom svi skupa izvukli su ga u roku od 2 sata iz zatvora kamo su ga strpali ovi u Durbanu. E sada vas ja pitam Å¡to bi bilo u slučaju da je na tom mjestu bio neki Hrvat Å¡to bi se dogodilo I ko bi ga izvuko iz zatvora u roku 2 sata, to je ono najzaloÅ¡nije Å¡to naÅ¡a država gleda samo kako bi nas ogulila za naÅ¡e novce a kad nam trebaju neÅ¡to pomoći onda ko vas da izvinite j..e. Fuj, Fuj, Fuj

Svi ste udarili po rh i ajde ok, jer su se trebali zauzeti za svoga drzavljanina.

A sta je sa firmom?
Izbacili su ga kao vrecu gnjilih mandarina i nikome nista, glavno da je brod produzio za japan.

Sta nije po nekom minimumu obavezno da master i c/o budu na brodu da brod uopce moze ploviti ili je taj tamo staf kapetan pa onda on moze i bez cifa?

Ja mislim da je c/o imao ugovor sa atlantshipom i da su se oboje obvezali nesto sa tim ugovorom i oboje ga moraju postivati.

Vjerojatno ima negdi sitnim slovima napisano da c/o mora sve raditi sto ga spada i da se nikako nesmije razboliti.

Fuj na hr, ali proliv na kompaniju !!!

Da. Em je kompanija dužna popratit slučaj do god pomorac ne dođe kući, em je ta bagra u ambasadi dužna bit ns usluzi svom građanu. Ostaje vidjet da li ce se čovjek (kojem je to prvi ugovor na AS) opet ukrcat. Ali ovo s veleposlanstvom je van mozga. Ta osoba bi trebala bit poslana nazad u Hr ili byby.

Izbacili su ga kao vrecu gnjilih mandarina i nikome nista,

Bok ljudi, evo prijahao doma, pa mi je upala u oko ova loša vijest..,

Otvorio sam članak u NL da vidim tko je zapovjednik i gle - upravo govno na koje sam pomislio! Mogu zamisliti koliko se taj zauzeo za ovog nesretnog kolegu, kao i bižuterijska kompanija Atlanship. Bez pretjerivanja, ne bi ih preporučio ni najljućem neprijatelju. Uglavnom, na tim brodovima viÅ¡e vrijedi kanta soka nego život člana posade.

Taj isti debil je i mene iskrcao. BTW bio sam u Rotterdamu par puta s ovom novom kompanijom i uvijek odem u patrolu tamo do River Police ne bi li ufatio nekog s crne liste. A yebenti.., možda više nisam normalan.., nakon toliko vremena prosto sanjam da naletim na te majmune gore u Rotterdamu!

Tada sam kontao da će kompanija stati na moju strani, ali sam falio u procjeni. Ja popuÅ¡io ni kriv ni dužan, izgubio posao i odbili mi novac za karte. Moram nekoga naprokidati zbog toga! Joj, mamu im y.... kakvu su poluciju napravili jednom, a ja pizda nisam slikao!!!!!

Last edited:
Bok ljudi, evo prijahao doma, pa mi je upala u oko ova loša vijest..,

Otvorio sam članak u NL da vidim tko je zapovjednik i gle - upravo govno na koje sam pomislio! Mogu zamisliti koliko se taj zauzeo za ovog nesretnog kolegu, kao i bižuterijska kompanija Atlanship. Bez pretjerivanja, ne bi ih preporučio ni najljućem neprijatelju. Uglavnom, na tim brodovima viÅ¡e vrijedi kanta soka nego život člana posade.

Taj isti debil je i mene iskrcao. BTW bio sam u Rotterdamu par puta s ovom novom kompanijom i uvijek odem u patrolu tamo do River Police ne bi li ufatio nekog s crne liste. A yebenti.., možda više nisam normalan.., nakon toliko vremena prosto sanjam da naletim na te majmune gore u Rotterdamu!

Tada sam kontao da će kompanija stati na moju strani, ali sam falio u procjeni. Ja popuÅ¡io ni kriv ni dužan, izgubio posao i odbili mi novac za karte. Moram nekoga naprokidati zbog toga! Joj, mamu im y.... kakvu su poluciju napravili jednom, a ja pizda nisam slikao!!!!!

triba sve slikati

Poštovanje dobri ljudi.

Dobro ste me isprepadali s komentarima ali Å¡ta je tu je, teÅ¡ko se krca za kadeta a meni je to bitno jer mi triba joÅ¡ 6 miseci te famozne duge plovidbe. Sređivan sve papire za ukrcaj na orange blossoma oko 1.12 pa me zanima malo opÅ¡irnije neke stvari van toga Å¡ta ste napisali poviÅ¡e. Znači, ima li brod ikakvu moguću rekreaciju(osim naravno baustele :mad:), di obično putuje blossom(iz navedenog san uvidio da su obično na istim rotama). Jesu oficiri voljni neÅ¡to i pokazat, volia bi neÅ¡to i naučit van bauÅ¡tele :mad: ? Jel mornar uspije u portu izać do wifi i shoppinga ili je dužan cilo vrime bit na brodu? I naravno da se nepokon odlučite jel se triban držat one ne mogu oni naprtit koliko ja mogu nosit :hihi ili to ipak nije toliko straÅ¡no?

Unaprid fala :D

Poštovanje dobri ljudi.

Dobro ste me isprepadali s komentarima ali Å¡ta je tu je, teÅ¡ko se krca za kadeta a meni je to bitno jer mi triba joÅ¡ 6 miseci te famozne duge plovidbe. Sređivan sve papire za ukrcaj na orange blossoma oko 1.12 pa me zanima malo opÅ¡irnije neke stvari van toga Å¡ta ste napisali poviÅ¡e. Znači, ima li brod ikakvu moguću rekreaciju(osim naravno baustele :mad:), di obično putuje blossom(iz navedenog san uvidio da su obično na istim rotama). Jesu oficiri voljni neÅ¡to i pokazat, volia bi neÅ¡to i naučit van bauÅ¡tele :mad: ? Jel mornar uspije u portu izać do wifi i shoppinga ili je dužan cilo vrime bit na brodu? I naravno da se nepokon odlučite jel se triban držat one ne mogu oni naprtit koliko ja mogu nosit :hihi ili to ipak nije toliko straÅ¡no?

Unaprid fala :D

Kad ti fali 6 miseci onda moras izdrzati.
sve o firmi ti je napisano vec tako da nevjerujem da se sto promjenilo.

Samo procitaj temu ispocetka i sve ce ti biti jasno.

Wifi jedino ako imas antenu sa 12 000 milja dometa.

Mislin na wifi u portima, po kafićima i tako. Valjda toga imaju u americi i boljim portima ;). Sve san ja ovo pročita pa san zato i reka van toga svega Å¡ta ste napisali. Ako neko zna sve te pojedinosti nek napiÅ¡e, plaćan kavu u splitu :hihi

Mislin na wifi u portima, po kafićima i tako. Valjda toga imaju u americi i boljim portima ;). Sve san ja ovo pročita pa san zato i reka van toga svega Å¡ta ste napisali. Ako neko zna sve te pojedinosti nek napiÅ¡e, plaćan kavu u splitu :hihi

Koja vrsta broda je taj blosom?
Tanker ili vodonosac?

Ponesi tableta za mucninu, gastala i slicno a na brodu ce valjda biti konopa za ricati stvari po kabini.

Kad dobro izvalja onda zaboravis da postoji wifi........hahaha.

Uglavnom 6 mjeseci izdrzi pa ce biti lakse jer svima je na pocetku tesko bilo :-)

Tako da se dobro psihicki spremis i nece biti problema

Koja vrsta broda je taj blosom?
Tanker ili vodonosac?

Ponesi tableta za mucninu, gastala i slicno a na brodu ce valjda biti konopa za ricati stvari po kabini.

Kad dobro izvalja onda zaboravis da postoji wifi........hahaha.

Uglavnom 6 mjeseci izdrzi pa ce biti lakse jer svima je na pocetku tesko bilo :-)

Tako da se dobro psihicki spremis i nece biti problema

Blossom je možemo reć vodonosac, hladeni juice. a pretpostavia san da će ga izvaljat dobro kad san vidia kako izgleda. Do sada nisan ima problema s valjanjem pa ćemo vidit. Amo dalje, ima li ikakve rekreacije na brodu?

Bio sam na Skyu '02,jedan ugovor opalio i rekao nikad vise...jesu jos vrata na skali i zvono :banghead:...sa rotirkom:rolleyes:?...ja ih postavljao...bio je jedan prvi palube,Slade,dole okolo Dubrovnika...govno...sta je taj radio ljudima,samo da se svabi uvuce u guzicu..izmisljao price.grebao se ici za CO...nije dobro prosao s nama koji smo bili tada(hrvati,spanjolci i ukrajinci)...ali da mi ga je doma jos srest koji put...

Tptlk 2 via Desire 816

Ma znan da ne iden na godiÅ¡nji tamo i da iden ostavit muda na podu, ali taako bi mi bilo svugdi pretpostavljam s jednom iznimkom da ode ipak iman pristojnu plaću za kadeta jer kad se iskrcan iman pun klinac breveta za platit i instrukcije za poručnički također. Rečeno mi je da se ukrcavan na blossoma ali da je moguće da me i pribace nakon nekog vrimena pa ćemo vidit. A biće gavro digdi na moru :O

Jadni ljudi koji tamo navigaju...radije cu doma biti nego tamo...jesu jos vrata na skalama?

Tptlk 2 via Desire 816

@bobby1

Jest, vrata su jos na skalam :-) , slader visoko kotira kod Paveshija, posta mu je desna ruka, a uglavnom se voza na starom Blossumu i Bebedouru (vrh za njega). Ima masu likova tamo ka Slader, Piksi itd.

Da,i Piksi...vrata zivi smijeh,sramota za pomorce...sladi sam takvu samarcinu zalijepio pred svima u cargo room,da je odletio sa stolice,na isteku ugovora...nitko rijec nije rekao...dosao sam se pozdravit sa svima osim njega,okrenem se izadjem,i cujem ga kako kaze,nek si hebe majku hrvatsku ???....blackout...

Tptlk 2 via Desire 816

@bobby1

Jest, vrata su jos na skalam :-) , slader visoko kotira kod Paveshija, posta mu je desna ruka, a uglavnom se voza na starom Blossumu i Bebedouru (vrh za njega). Ima masu likova tamo ka Slader, Piksi itd.

Jeli to Piksi koji curicama mladjim od 14g kupuje bombone i lize?

Back