Promjena broda, iden ipak na Orange skya. Jel neko bia možda?
tamo je ludilo.
imas bazen, teretanu, bar, satelitsku tv i nisam siguran jesu li stavili ps4 po kabinama.
nikad laksu lovu neces u zivotu zaraditi ;-)
I jos imaju dobar juice
Promjena broda, iden ipak na Orange skya. Jel neko bia možda?
tamo je ludilo.
imas bazen, teretanu, bar, satelitsku tv i nisam siguran jesu li stavili ps4 po kabinama.
nikad laksu lovu neces u zivotu zaraditi ;-)
I jos imaju dobar juice

Imam ponudu za prvoga makinje na Atlanshipa. Vidim po prijasnjim postovima da sam odgovoran za frizidere, pa me zanima strada li tu prostata? Jel se prvi makinje satare tu od posla. Vidin da nema 4th eng na brodu. Jel ipak ja imam skoro 60 god...
Ako ima ko neku info iz prve ruke neka mi pojasni. Unaprijed zahvaljujem
Druže, ti dajeÅ¡ pomalo pauÅ¡alne ocenke. Neću sad ulaziti u ideoloÅ¡ki konflikt s tobom.., ali ne povlačim niti jednu besjedu iz prethodnog posta. BaÅ¡ bih volio napraviti s tobom jedan ugovor čisto da te vidim na djelu..,
TrebaÅ¡ imati v vidu da je banderaÅ¡ samo jedan na brodu, a vas je preko nekoliko u makinji ili na kuverti. Nisam baÅ¡ imao prilike u praksi uživati stručnu pomoć niti makinjista, a joÅ¡ manje kuvertaÅ¡a. Ta pomoć se svodi uglavnom na "ogovaranja", a kada postoji doista problem onda je po vaÅ¡im interpretacijama "kriva neka žičica ili osigurač", a glupi banderaÅ¡ najčeÅ¡će ne zna niÅ¡ta.
Pazi, ne pravdam ja banderaÅ¡e, niti smatram sebe "stručnom elitom". Uostalom, na većini kompanija banderaÅ¡ nema status oficira. I Å¡to hoćete od njega?! Evo, ovim majmunima s Atlanshipa, treba banderaÅ¡ dežurati na mostu i paliti svjetla.., i slučaj koji sam spomenija nisam izmislija.
A ima sam slučaj, da mi se prvi makinje verao po dizalicama i krcavidom zavrtao trimere za namjeÅ¡tanje brzine i razdesio safety funkcije samo da meni napakosti i nadao se da to gavro neće "reÅ¡it". Zajebo se jedino Å¡to je takao pogreÅ¡nu karticu, koju je gavro i ostali banderaÅ¡i uvijek imao barem jednu rezervnu i podeÅ¡enu. Takvi majmuni poput njega ne prihvaćaju istinu da ono Å¡to on ne razumije - prosječni električar ima u malom prstu. JoÅ¡ me jednom budio noću da mu ne radi booster pumpa goriva za glavnu makinju, kaže "otiÅ¡a motor". A on prije par dana pravio overhaul pumpe s trećim i nisu napravili kako treba pa pumpa blokirala i motorna zaÅ¡tita se aktivirala. Ja u makinju u dvije ure iza ponoći, a isti pajdo otiÅ¡ao u krevet..,
Evo ako se sjetim imena ovog zadnjeg majmuna, staviti ću ga pa neka se javi i opovrgne ovo Å¡to sam spomenija. I nemoj misliti da se ja pravim pametan ovdje.., držim da sam potpuno normalna osoba i nemam problema u komunikaciji i timskom radu s normalnim ljudima. Problem je u tome kad naletiÅ¡ na Å¡uge od ljudi..,
Sjetio sam se i jednog naÅ¡eg banderaÅ¡a s kojim sam se mijenjao i stalno je "pisao karakteristike o meni". Mogao bih iz humora staviti to piskaranje, pa da vidiÅ¡ tko smo i Å¡to smo. Imam sve u kompjuteru. BTW, zadnji brod sam učinio s talijanima i za tri mjeseca nisam doživio niti jedno "maltretiranje".
Zara, ti kao strojar nemoj mi držati govor o DP.., ja o tome znam vrlo malo, a ti moš o tome znati samo manje.
Čujete okolo izraz "DP", pa odmah idete dijeliti pamet drugima.., Tako mi je famozni Stjepo jednom, s onom ljigavom facom, color vomito, iÅ¡ao pametovat.., kaže mi "aaaaa, struja, jeste li naučili parametre".., čuo stručnjak da po brodu postoje neki parametri, negdje, i ide meni pametovat.., a sam ne zna niti značenje pojma "parametar".., i kad ga pogledaÅ¡ s prezirom eto ti problem.
Trebuje se ponaÅ¡ati u stilu ka Å¡ta kaže ono pogovorka "každiy sverčok, znay svoy Å¡estok".., pa ćemo brzo biti suglasni po svim pitanjima.
![]()
Ta firma kad ima vrsnog frižideristu skaču od sriće ka ludi. Tako da im je znanje tj stručnost tu glavna stvar. Obožavat će vas kao Indijanci Kolumba ako se stvarno razumite u frižidere. Ozbiljno mislim.
A vidi Ive, moj kriterij.., ovog Å¡to si spomenija. Meni je on OK čovjek, ja bi s njim mogao navegati. Pomalo je vuncut, ali pretežno mi je bio simpatičan kao osoba. Iako je npr. meni objesio nekoliko puta upozorenja odnosno prijetnju da će me unijeti u LOG book. Jednom radi toga jer me zatekao u stubiÅ¡tu u radnim cipelama.., ja poÅ¡ao svjetlo popraviti u kaniželi i on naiÅ¡ao i vidio mi cipele na stepenicama gdje sam ih odložio i uvečer depeÅ¡a na vratima kabine.
Jednom sam ga uhvatio u kontradiktornosti.., bija iskrcaj tereta i rekao je ćifu doslovno: "Čife opustite se ja sam tu!"A nakon toga su smrzli cjevovodi i kažu svi uglas: "Gavro, ne vrti ti pumpa", i ja doli u compartment 8 sati hladiti kosti. I jopet meni depeÅ¡a, LOG book.., da sam navodno iz compartmenta iziÅ¡ao vani i nisam očistio cipele. NaÅ¡li trag, ali nisu mogli utvrditi da li je moj ili nečiji drugi trag, poÅ¡to su oni spavali dok sam ja unutra bija.
Mislim, te sitne čarke na brodu mi uopće ne smetaju, dapače to mi je folklor, a volim te folklorne stvari.., Al' hebiga, ima ovih drugih koji su toliko odvratni i pokvareni da bi im na tome zavidili i oni izopačenici, protagonisti u knjizi - 120 dana Sodome.
BTW, taj jedan drugi Å¡ta si ga spomenija, odgovoran za one detektore kad ideÅ¡ u zatvorene prostore. Zovu mene da moram dolje hitno neÅ¡to napraviti.., i nigdje nisam mogao naći detektor. Pitam ekipu s kuverte i ne znadu ni oni gdje ih je stavio. Zovem ga i pitam "gdje je stavio detektore i da moram ići u kompartment".., a on meni na to doslovno - "aaaaaa, struja, obično ja spavam u ovo vrijeme."
...pajdo spava, i ne smijem ga uznemiravati!
...moj @Gavro,te sve sitne carke tebi ne smetaju jer ti nemas toliko doticaja s njim...i ti si prvi za kojeg ja cujem da mu je Slade "simpatico"...samo procitaj ovaj svoj post jos jednom pa ga pomnozi sa x 30,u svakoj gvardiji s njim,izdrkavanje na palubi,stalno nesto slusat...jer nitko se tamo nece ubiti od posla,pa zato imaju vremena biti govna i podjebavati ljude...na provu doci sa bijelim rukavicama i po lamarinu traziti prasinu????...pa se derat na super covjeka koji je pred penziju,spanjolac....slade i par nijh tamo su sramota za sve pomorce...nitko tko ode tamo nece s ubiti od posla koliko su ljudski odnosi u ku*cu....
Bobby1.., ma htio sam reći da me ne ljute manje čarke.., O njemu sam čuo svaÅ¡ta, ne znam da li je istina.
Npr. čuo sam da mu je neki kormilar ili noÅ¡tromo zavida Å¡amarčinu, tako žestoko da je izletija iz cipela?!
nema veze za ovu kompaniju samo mala digresija vezano za struju. Sto se tice znanja nece ti ga fakultet dati jer nam je sustav skolovanja i kvalitete na vrlo niskim granama. o praksi da i ne pricam za vrijeme skolovanja znaci sve ovisi o pojedincu i koliko je zainteresiran.
Vidim da se pise o elektronicarima/elektricarima dosta podrugljivo sto mi je krivo kao jednom ETO u offshoru. Izgleda mi da su strojari i kapi dosta ljubomorni na nas kao da im krademo placu,ali kad je problem bogami cila posada stoji i gleda kako ti rjesavas problem i osigurajes brodu charter od nekoliko miljuna godisnje. Onda kad rijesis i kazes im sta je bilo onda je obicno reakcija pa nemogu virovat koj sitnica tamo neka zicica,neki relej ili tamo neki kondezator. ali zato kad triba dobit tlak na pumpi ili nedaj boze prominit i impeler onda jd to za elaborat. a da ne govorim ako nesto ne radi prevacit isti sekund odgovornost na stuju. pa makar to bili cooleri od ulja. Necu vise jer ima i nas svakakvih ali ima i strojara/ kapa koji su mazaci zapravo bez uvrede.
Moj kapo ima Dp maintenace i High Voltage ali isto se nemoze pomirit da imam vecu placu od njega.
LP.
.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Josipe, šta ste vi na brodu?
O električarskom poslu je Shaby napisao manje viÅ¡e OK. Ovo vaÅ¡e miÅ¡ljenje je, po ruski rečeno - čuÅ¡ć sobačja! Na Orange Stara, koji je relativno nov brod, overholovao sam preko 30 el. motora Å¡to pumpi, Å¡to ventilatora itd. za kraće od dva mjeseca koliko sam proveo na tom brodu.., dok nisam pobjegao doma. Kada sam otiÅ¡ao doma saznao sam da je čak i ćif kuverte davao ocjenu za me riječima, navodno.., "trebalo mu je tri dana da zamijeni senzor". Neki papak gore iz Rijeke, a u Sloveniji živi. A evo kako sam iÅ¡ao doma - BTW, ovu dvojicu joÅ¡ sanjam..,
Communiqué
TO: ATLANSHIP Crewing Department
CC: Orange Star commander capt. Stijepo Ribar
Hereby, I ask to be relieved on arrival Rotterdam, and repatriated home. Please, understand me seriously, and give this matter due attention. My contract will not be completed by the time we arrive to Rotterdam. I ask for reliever knowing that well, yet. I came to this decision after having experienced feeling not to work and live in a normal and sound environment, as it should be - i.e. onboard your vessel Orange Star.
Namely, your, Atlanship Ch. Eng., Mr. Arsen Kunac maintains wrong ways of communication toward other employees . Precisely, on January 30th, afternoon, in engine control room, and right there before second and third engineers, he was severely shouting against me without any reason. He did it in a drunk man style for absolutely no reason. Engineers witnessed this ugly scene. I am not definitely in a mood of telling long story.
My decision is not subject to mind change. I would like to be relieved on fair play basis, which is to say – would you please clearly confirm that I will not pay ticket for reliever and my, and other costs whatsoever?! Definitely, it‘s not my fault if somebody thinks to be reincarnated Pharaoh.
Yet, I apologize for embarrassement, if any,
and I put,
Kind regards.
Orange Star, onboard, 30.01.2014
Electrician