Atlanship

nema veze za ovu kompaniju samo mala digresija vezano za struju. Sto se tice znanja nece ti ga fakultet dati jer nam je sustav skolovanja i kvalitete na vrlo niskim granama. o praksi da i ne pricam za vrijeme skolovanja znaci sve ovisi o pojedincu i koliko je zainteresiran.
Vidim da se pise o elektronicarima/elektricarima dosta podrugljivo sto mi je krivo kao jednom ETO u offshoru. Izgleda mi da su strojari i kapi dosta ljubomorni na nas kao da im krademo placu,ali kad je problem bogami cila posada stoji i gleda kako ti rjesavas problem i osigurajes brodu charter od nekoliko miljuna godisnje. Onda kad rijesis i kazes im sta je bilo onda je obicno reakcija pa nemogu virovat koj sitnica tamo neka zicica,neki relej ili tamo neki kondezator. ali zato kad triba dobit tlak na pumpi ili nedaj boze prominit i impeler onda jd to za elaborat. a da ne govorim ako nesto ne radi prevacit isti sekund odgovornost na stuju. pa makar to bili cooleri od ulja. Necu vise jer ima i nas svakakvih ali ima i strojara/ kapa koji su mazaci zapravo bez uvrede.
Moj kapo ima Dp maintenace i High Voltage ali isto se nemoze pomirit da imam vecu placu od njega.
LP.
.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prijo virujen da je post bija osvrt na moj...koji sam napisa jer po gavri bi covik reka da bi brod bez njega potonija....tj malo je isa podrugljivo prima strojarima pa san reagira inace jako cijenim dobroga i iskusnoga elektricara ili elekrtonicara...nazalost ja sam ima ovog rusa(nije jedini)i jako lose iskustvo sa njim pa je nakraju odlicno ispalo da je osa u drugu smjenu..dok je meni dosa novi nas decko i clan je foruma i super suradujemo.
Negdi san procita da neko pise o nekoj ljubomori i to mi ke stvarno smisno...i ja to jos nisan dozivija

boby je odlicno napisa.

Last edited:
Ne poznam ova ljude ali mislim da imena nebi trebalo ovdi stavljati jer ti koji su u kurcu ce sami najebati prije ili kasnije , kao sto se ovdi pisalo isto za jednog njihovog dugogodisnjeg borca kojeg su sprasili po kratkom postupku a godinama je bio neko i nesto na toj firmi. Cuvaj sebe i posao a za drugo te boli ona stvar.

Josipe kad se vole igrat sa sudbinom i egzistencijom drugih ljudi, namjeÅ¡tanje pedale sa kompanije, liječenje vlastith frustracija i mobbing nad drugima itd. neka im se znaju imena.

Josipe, šta ste vi na brodu?

O električarskom poslu je Shaby napisao manje viÅ¡e OK. Ovo vaÅ¡e miÅ¡ljenje je, po ruski rečeno - čuÅ¡ć sobačja! Na Orange Stara, koji je relativno nov brod, overholovao sam preko 30 el. motora Å¡to pumpi, Å¡to ventilatora itd. za kraće od dva mjeseca koliko sam proveo na tom brodu.., dok nisam pobjegao doma. Kada sam otiÅ¡ao doma saznao sam da je čak i ćif kuverte davao ocjenu za me riječima, navodno.., "trebalo mu je tri dana da zamijeni senzor". Neki papak gore iz Rijeke, a u Sloveniji živi. A evo kako sam iÅ¡ao doma - BTW, ovu dvojicu joÅ¡ sanjam..,

Communiqué

TO: ATLANSHIP Crewing Department
CC: Orange Star commander capt. Stijepo Ribar

Hereby, I ask to be relieved on arrival Rotterdam, and repatriated home. Please, understand me seriously, and give this matter due attention. My contract will not be completed by the time we arrive to Rotterdam. I ask for reliever knowing that well, yet. I came to this decision after having experienced feeling not to work and live in a normal and sound environment, as it should be - i.e. onboard your vessel Orange Star.

Namely, your, Atlanship Ch. Eng., Mr. Arsen Kunac maintains wrong ways of communication toward other employees . Precisely, on January 30th, afternoon, in engine control room, and right there before second and third engineers, he was severely shouting against me without any reason. He did it in a drunk man style for absolutely no reason. Engineers witnessed this ugly scene. I am not definitely in a mood of telling long story.

My decision is not subject to mind change. I would like to be relieved on fair play basis, which is to say – would you please clearly confirm that I will not pay ticket for reliever and my, and other costs whatsoever?! Definitely, it‘s not my fault if somebody thinks to be reincarnated Pharaoh.

Toxic workplace - Wikipedia, the free encyclopedia

JohnnyC.., sve mi je jasno u ovom citatu. Ali u slučaju Atlanshipa pored toksičnih pojedinaca postoji i defekt u organizacijskoj strukturi. Drugim riječima toksični pojedinci uživaju zaÅ¡titu od pojedinaca s viÅ¡ih hijerarhijskih levela koji su uglavnom falÅ¡ija kao i ovi toksični.., i opet se radi o naÅ¡im yebivjetrima.., da se razumijemo.

A ovaj iz communique-a je bija alkoholičar.., to nije nikakva tajna. To sam čuo za njega prije nego sam ga upoznao. Nisam slučajno stavio u Communique da je sve to bilo alla "drunken man style", nego kao implicite sugestiju da se tovara eliminira. Sve u svemu, spasila ih je okolnost, da sam imao obzira prema čovjeku zahvaljujući čijem imenu sam upao tamo. Da nisam imao obzira u tom smislu, onda bi cijelu stvar rijeÅ¡io River Police u Rotterdamu i legalne vlasti.

Inače, na Atlanshipu žive u uvjerenju da su "naj" kompanija i da "vlasti" ne smiju njih dotaći.

:kafa

Prema alkoholnoj karti svijeta, najbolje navigat s Arapima, a najgore s Rusima i Germanima. Mi smo tu negdi u sredini.

Long-term effects of alcohol consumption - Wikipedia, the free encyclopedia

Na Atlanta se ljudima biće zgadija juice! :uzdravlje

Pozdrav kolege...

Evo prelista sam sve postove ali nikako skužit koliki su ugovori seniorima i kolika im je plaća...da li ima tamo kakav internet,skype,viber i slično....

pozdrav kolege i mirno more ko je na brodu a ko je doma dobar odmor!!

Kakvo je sada stanje na kompaniji, je se situacija sta popravila s obzirom sta su neki clanovi pisali? Vidim na stranici da imaju 2 nova broda.

Cujem da je redikul Kunac u zadnje vrime pocea cesce iskrcavat nase strojare, a popit ce batine od nekoga..

Pozdrav
Kakav je brod orange blossom 2 i kakva je ekipa na njemu te kakav je sistem iskrcaja tereta? Dali ima kao produkt tanker svaki tank svoju pumpu ili kao crude ili nesto trece?

Pozdrav
Kakav je brod orange blossom 2 i kakva je ekipa na njemu te kakav je sistem iskrcaja tereta? Dali ima kao produkt tanker svaki tank svoju pumpu ili kao crude ili nesto trece?
Odlican brod .... bitno je samo da ti se naranče ne pregriju 😂

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Odlican brod .... bitno je samo da ti se naranče ne pregriju 😂

Lako se tebi zajebavat ali nemogu svi na chevronu bit neko mora i na juice tankere i za placu od 5500 dolara sta je i vise nego solidno. A za brod pitam jer se cini ok prema onim ragama sta su imali. I da nepitam za sebe jer ja dolazim na tvoju firmu al na drugu vrstu brodova.

Lako se tebi zajebavat ali nemogu svi na chevronu bit neko mora i na juice tankere i za placu od 5500 dolara sta je i vise nego solidno. A za brod pitam jer se cini ok prema onim ragama sta su imali. I da nepitam za sebe jer ja dolazim na tvoju firmu al na drugu vrstu brodova.
Ma nema beda jer ja uvijek bacim na zajebanciju ....

Neznam di se proizvodio taj brod ali ima ovdje ekipe sa te firme pa ti mogu napisati koju rijec....

Last edited:
Pozdrav, dali netko zna kakvo je sada stanje na as-u,dali je jos uvijek atmosfera katastrofa na brodu? Hvala unaprijed na odgovorima.

Pozdrav, dali netko zna kakvo je sada stanje na as-u,dali je jos uvijek atmosfera katastrofa na brodu? Hvala unaprijed na odgovorima.
Pozdrav,evo meni je prvi ugovor ovdje na firmi,(dosao sam kao 3. Palube) i mogu ti rec da sam dosta zadovoljan,s obzirom sa kakve Å¡upske firme sam doÅ¡ao ovdje. Atmosfera je ok,al opet to sve zavisi kakvi su ljudi trenutno na brodu.ja nemam nikakve primjedbe.Hrana izvrsna,plaća viÅ¡e nego solidna i na vrijeme.Firma ima visoke standarde održavanja i svoj režim rada,tako da svatko zna Å¡ta mu je posao i nema frke.ImaÅ¡ 3,4 porta,uvijek iste rute,po 15 dana navigacije,tako da je sve to rutina kad uđeÅ¡ u Å¡emu. Dosta sam čitao ovdje na forumu o firmi i brodovima (sve negativno),tako da sam mislio da je ovo katastrofa prije nego sam dosao ovdje..Eto nadam se da sam pomogao malo,ako te jos sta zanima pitaj.FF ;)

Pozdrav,evo meni je prvi ugovor ovdje na firmi,(dosao sam kao 3. Palube) i mogu ti rec da sam dosta zadovoljan,s obzirom sa kakve Å¡upske firme sam doÅ¡ao ovdje. Atmosfera je ok,al opet to sve zavisi kakvi su ljudi trenutno na brodu.ja nemam nikakve primjedbe.Hrana izvrsna,plaća viÅ¡e nego solidna i na vrijeme.Firma ima visoke standarde održavanja i svoj režim rada,tako da svatko zna Å¡ta mu je posao i nema frke.ImaÅ¡ 3,4 porta,uvijek iste rute,po 15 dana navigacije,tako da je sve to rutina kad uđeÅ¡ u Å¡emu. Dosta sam čitao ovdje na forumu o firmi i brodovima (sve negativno),tako da sam mislio da je ovo katastrofa prije nego sam dosao ovdje..Eto nadam se da sam pomogao malo,ako te jos sta zanima pitaj.FF ;)
Kakav im je juice ?

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk

Neznam sad situaciju jer imaju I neke kontejnerske brodove. Unazad 4-5 god kad Sam bio tamo jako se slabo avancavalo..ali u svakom slucaju treba bit vrlo sposoban a Jos vise se gazdama dopadat....

Back