Yahte + adrese

jeli more neko reci jeli sigurno ici na jahte priko "luxury yacht group" stranice jer su mi bratu poslali za posa,a covik je vec ima neugodna iskustva sa laznin agentima.i sad se boji a tek se ukrca na brod.

doli stoji office antibes+office fort lauderdale,telefoni i adrese

stvar je bila da je tako i prije bilo i adresa i telefona,a na kraju zajeb

jeli ko more pomoc?

hvala unaprid

jeli more neko reci jeli sigurno ici na jahte priko "luxury yacht group" stranice jer su mi bratu poslali za posa,a covik je vec ima neugodna iskustva sa laznin agentima.i sad se boji a tek se ukrca na brod.

doli stoji office antibes+office fort lauderdale,telefoni i adrese

stvar je bila da je tako i prije bilo i adresa i telefona,a na kraju zajeb

jeli ko more pomoc?

hvala unaprid

Kvalitetna stranica!

Evo malo iz prve ruke !!!

Evo malo iz prve ruke !!!

Evo statistike, vratio sam se iz Barcelone i Francuske prije 20-tak dana, gdje sam neke stvari radio vezano za ovu tematiku.

U razgovorima sa nekoliko vodećih agenata za ukrcaj na jahte i brodove koji se koriste u sport i razonodu od 25-180 metara, bio čarter ili privatni brod, sljedeće su zaključili.

Vlasnici sudjeluju u odabiru posade u omjeru od 15-20 %
Menađeri koji vode brodove u omjeru od 60 - 70 %
Ostali ( Kapetani, Kapa, Prvi, Poslovni partneri, Veze 10 - 20 %

Kako izgleda realna priča:

Vlasnik nekog svog zaposlenika koristi za ovaj vid u?živanja ( i ima u njega potpuno povjerenje, te to rijetko ??to mo?že okrenuti )
Menađeri koji se brinu u većini slučajeva za ovakve potrebe vlasnika imaju potpunu autonomiju i u dosluhu su sa kapetanima, redovito pojebu svu ?žensku posadu, a koja im promakne tu ispegla kapetan, ili sljedeći po rangu.
Ni??ta im nije bitno, nema trunke emocija i ljudskosti, samo ih interesira funkcionalnost, osobna korist i niska cijena tro??kova broda.
U praksi su Englezi i Englezice, Francuskinje - Francuzi, ? panjolci, Amerikanci i ne??to malo jada ostatak svijeta.,,, u Jedrilica je lista ne??to drugačija i Novozelanđani, Englezi, Francuzi, Holanđani dr?že primat.
Kapetanova preporuka je jako bitna, a često sam kapetan dijeli plaču i dogovara uvjete - novčane i ostale koji nekad ?život znače.
Lobi je dosta jak, i te??ko se probija zid oko njega, bez obzira da li su pojedinci u njemu zaslu?žili status ikone i sl...
Novozelanđani je na seminaru pita predsjednika udruge ( Engleskog kapetana )
za??to ba?? engleski kapetani imaju najvi??e pomorskih incidenata na moru, a on je hladno rekao da ih je najvi??e i da je razumljivo da je statistika takva kakva je, a on mu je odgovorija da ne prdi, jer svaki drugi je razbija brod, pijančina i nema pojma o međunarodnom pomorskom pravu i opčenito o brodovima.
Onda je nasta skandal, i tako dalje...
Moje osobno iskustvo mi govori ( zapovjednik jahte ) najveća od 47 metara, pa do gajete,,,,, da nismo dorasli ovoj prići, mada smo veoma kvalitetni, uz malo navigacije i iskustva bi dotakli vrh ove priće. Jednostavno kada sam preuzimao zadnji brod od engleskog kapetana, do?živio sam nervni slom, čeka me je na rivi sa kuferima, i objasnija mi da je tu 1 kuverte sa svim uputama. naravno dobija je otkaz jer su kasnili na ukrcaj vlasnika 3 dana, a ka bili su valovi od 6 metri pa kad je krenija iz Mesine prima Canesu, tribalo mu je 6 dana da dođe, jer po noći nije pametno vozit tirenskim morem - veliki je promet...
Usra se ko grlica na putu od 600 Milja, neustra??ivi Englez.
U ugovoru mu je pisalo kad ga je potpisa da je du?žan primopredat brod i uputit novog kapetana u sve bitne detalje o brodu, gorivo, kvarovi, tijek i postupci, posada, brodska kasa, luke za pristajanje, problemi i sve bitno za ovaj posao uz hrpu papira.
Mogu pohvalit nekoliko strojara koje sam upoznao na svojim putovanjima, Erika, Jakova i ostale koji podi?žu cijenu na??em radu i kvaliteti na??eg rada.
Dosta je na??ih cura koje rade i imaju veliku odgovornost za male pare.

U pogledu plača ću vam objasnit kako to funkcionira.
Čarteri :
Zapovjednici jahti do 500 Brt-a do 6000,00 Eura + sve ostalo
Strojari do 4000,00 Eura , s time da su OS
Mornari do 2000 Eura
Kuhari ( ovisno o znaju ) 2000 -4000 Eura.
Ostali, ispod 2000 Eura.

Iznad 500 Brt-a
Zapovjednici ( Njemci, Englezi, Australci, Nz, Norve?žani ) od 9000 - 20000 Eura
Ostali zapovjednici od 8000 - 10000 Eura
Strojari ( Kapo ili prvi ) ??to je u jahtama svejedno 6000 - 9000 Eura
konobari, sobarice, kuhari, Mornari ( voditelji 3000 ) 2000 eura
Prete?žno Pakistanke, indijke, Filipinke, Ruskinje, Ukrajinke one nekad rade i đ?žabe. jer u praksi slu?že ko skladi??te za spermu raznoraznih voditelja, kapetana i sl...
Doticaj sa vlasnikom je u 99.5% slučajeva nemoguć.
Iskrcalo se ljude ako nisu koristili bijele rukavice za vrijeme brisanja suđa !!!!!
Tko misli da će spavat na brodu, gadno se vara ( radi se u sezoni od 6-01,2 sata, ako ni??ta nema onda se pere i polira brod, usisaje, čisti i tako dalje.
Najgore je kad ima?? tjelohranitelje na brodu, te kad ti se oni počnu mje??at u posao, uz razne prijatelje vlasnika, kurvetine i ljude koji ?žive zato da ti sjebu ?život do kraja, bez i jednog razloga za to...
Cili ?život sam na moru, od jadroslobodne, do platformi, yahti, ronjenja, ali ovi na?? posao je zaista jedan od najte?žih na svitu, doslovno najte?žih.
Smisao posla je da onu ljubav koju unese?? u njega dobije?? nazad, ode se ni??ta ne vrača, ode sve izađe na usta !!!!!

Na kraju sam se vratija na novi brod od 37 metri, za dobrog vlasnika, razumnog, dobru plaču i doma san 7 miseci u godini, oden na brod svaki dan bacin oko, uzeja sam svoju posadu koju sam obučava 3 miseca, sad sam sve poslo?žija i ljudi imaju manje plače ( cilu godinu ) spizu, bude tu i neki dinar onako dobre ruke, ali su doma, svi smo na??i i ko familija smo...
Sritan sam, sritniji nego ijade drugih, i daj bo?že da potraje koju godinu pa ću u penziju.
Eto pročita san sve ća pi??ete, pa sam osjetija potribu da se oglasin, ali savjetujen svima mladima da krenu o Sandolina pa prima gori, doć na jedan veliki brod je moguće, ali pre?živit na njemu ravno je pogotku binga u HL..

Ako buden kome tribala pomoč, a da mogu pomoć, javite se, e-mail je u profilu.
LP
G

Dosta je naših cura koje rade i imaju veliku odgovornost za male pare.

Pretežno Pakistanke, indijke, Filipinke, Ruskinje, Ukrajinke one nekad rade i đžabe. jer u praksi služe ko skladište za spermu raznoraznih voditelja, kapetana i sl...
Ove nase isto ulaze u drugio dio teksta?

Na kraju sam se vratija na novi brod od 37 metri, za dobrog vlasnika, razumnog, dobru plaču i doma san 7 miseci u godini, oden na brod svaki dan bacin oko, uzeja sam svoju posadu koju sam obučava 3 miseca
Uz duzno postovanje barba, jebes posadu koju ima obuku samo tri mjeseca.Prava posada kao sto je moja treba imati obuku 365 dana i to za 2000€ i biti svaki dan doma, plus bozicnica, plus regres,plus putni troškovi i pet obroka dnevno od koja su 2 kuhana, plus 1/2 punomasnog mlijeka :hihi

Last edited:
ja bi se zahvalija useru ljeto2005 na ovom postu, sad ocekujem potvrdu ostalih strucnjaka iz ove branse o istinitosti gornjih navoda.. :kafa

Upitnik

Upitnik

Prete?žno Pakistanke, indijke, Filipinke, Ruskinje, Ukrajinke one nekad rade i đ?žabe. jer u praksi slu?že ko skladi??te za spermu raznoraznih voditelja, kapetana i sl...
Sad se ja pitam: Kako postat raznorazni voditelj?:uzdravlje

....Menađeri koji se brinu u većini slučajeva za ovakve potrebe vlasnika imaju potpunu autonomiju i u dosluhu su sa kapetanima, redovito pojebu svu žensku posadu, a koja im promakne tu ispegla kapetan, ili sljedeći po rangu.....
....Dosta je naših cura koje rade i imaju veliku odgovornost za male pare.

....konobari, sobarice, kuhari, Mornari ( voditelji 3000 ) 2000 eura
Pretežno Pakistanke, indijke, Filipinke, Ruskinje, Ukrajinke one nekad rade i đžabe. jer u praksi služe ko skladište za spermu raznoraznih voditelja, kapetana i sl...
Doticaj sa vlasnikom je u 99.5% slučajeva nemoguć.
....Smisao posla je da onu ljubav koju uneseš u njega dobiješ nazad, ode se ništa ne vrača, ode sve izađe na usta !!!!!....

Ja sam za slicnu dobronamjernu primjedbu glede zenskog dijela posade bio baniran mjesec dana. A samo sam zelio ukazat na potencijalne opasnosti koje vrebaju,a sto sam iscitao iz posta forumasa sa najvise iskustva u yahtingu na ovome forumu. Jednostavno nisam zelio dozvolit da se neka djevojka nadje u situaciji koja je protivna njenoj volji i moralnim nacelima.
I na kraju sto se tice ovoga da sve izadje na usta s tim se apsolutno ne slazem.Ima ih i koji gutaju.

Last edited:
Frenki meni je ovaj post gadljiv, a pogotovo sad kad se na moju primjedbu niko od jahtasa nije oglasija i demantira ovo. Postavljam pitanje, ako je ovo barem dijelom istina, kako se osjecaju supruge ljudi koji rade na jahtama. Ovo je preslo granice dobrog ukusa, i dalo mi razmislit uopce zelim li sudjelovat u ovome, jer ovo je post kojim se moraju pozabavit nadlezne sluzbe RH. Ovo je trgovina ljudima i prostitucija, a to je jos uvik kako se sicam kaznjivo po HR zakonu. I podrzavam da se baniraju permanentno ljudi koji pisu ovakve gadarije. Bili clanovi UPH ili foruma, svejedno.

nu moga netijaka. prostitucija??? a sta ti ga to dodje, glavo moja za ligu naroda? covik je napisa, ima ih ovde puno sta rade isti posal...pa neka proturijece argumentima. da je meni dosa pricat o managementu, novogradnjama, dokovima, budgetima..posla bi ga u materinu. ovako...osin prijateljeve princeze i sunseekera nisan vozija nista...ne bi stel se mesat. aj da cujemo sad, je li tamo kazin, je li se punjeta ispumpava sa OWS ili sta?? svorinjak??

boga mi,svi nesto ka ruskinje,ukrainke....bla bla bla,a niko ne spominje Hrvatice,bosanke,srpkinje....e njih gospodo trebate vidit,radija san dugo na kruzeru,a bome doma kad me vide prvi portun na ljevo od srama....ejde...i ful virujen coviku sto je napisa...

@ ljeto

ono svaka cast na postu,nije sve med i mliko...a i svidila mi se ona recenica...mores doc ali koliko ces ostat tamo....sto se tice engleza stara prica.....

kad bi ovako svi iznosili svoja iskustva bilo bi puno lakse za skuzit neke stvari...
ugl. sve je vise manje kao i sto vecina ljudi misli... samo su nekako male place za mornara, 2000 eura je malo...

Mornar na MY Eclipse ima 5000 eura, a kapo 30000 eura, sve to ovisi tko je vlasnik, udio agencija i managera pri zapo??ljavanju, te ako si ukrcan preko kapetana koju će ti on mjesečnu proviziju ubirati.

trazim kapa za 35m yahtu, rotacija 3-3 , placeno samo na brodu plus 2.5dana placena za vrijeme na brodu. 5500 eura dok si on. HITNO. treba minimum EOOW

Last edited:
relief eng za 37m yahtu dovest iz ft lauderdela, 350dolara dnevno, treba negdje od polovine 4og na 20-25 dana, treba imat B1B2,ili C1D

Edmiston

Edmiston

..... Ima li ko kakvih informacija o
Managment of Edmiston Yacht Hotel , da li je ko preko njih ukrcan
na njihovim Yachtama i kakvi su uvjeti i sve o njima ko sto zna .

Pozdrav svima ....:uzdravlje

E

E

Dajte molim Vas, ako ima ikakvu mogućnost da zna di se tra?ži mornar na bilo kakav brod, 3 strana jezika eng,njem, ita,ne pije i ne pu??i,nema tetova?ža,33 g,
YM 500 brt,first aid, D 2, napravljena matrikula, iskustva po jadranu preko 10 godina, i??a bi bilo di po svitu i na bilo koje razdoblje, ćer ne pita ima li nego samo daj, a ja neman vi??e odakle, eto toliko-unaprid svima hvala !!

..... Ima li ko kakvih informacija o
Managment of Edmiston Yacht Hotel , da li je ko preko njih ukrcan
na njihovim Yachtama i kakvi su uvjeti i sve o njima ko sto zna .

Pozdrav svima ....:uzdravlje

Bjezi od toga, nije to nikakva firma, SPAM; SPAM; SPAM!!!!

Back