THOME u Zadru

Danas me zvala ženska iz Thomea Zadar da bi mi dali drugu Å¡ansu za LI test... s obzirom da uskoro ulazim u proces za američku vizu preko druge agencije, odbio sam je pa je rekla da će onda dati Å¡ansu nekom drugom. Tko god taj drugi bio, sretno!

da li je ko nedavno ima skype interview za kadeta palube? i ako je mozes li napisat kako je bilo? jel pita vise struku ili opcenito i slicno...

TEL: +38523400057 , Ovo je broj od prije 2 godine, sad su u drugoj zgradi pa neznam je li isti broj, zovi pa ćeÅ¡ viditi

Ekipa ako ikako mozete izbjec Thome u zadru a posebno BW flotu pokusajte, tj ako imate neku jos opciju pa morate birati bolju. Ne znate pola price koja se tamo događa najvj. Od filipinskih placa do indijskih ugovora, stopiranja napredovanja, a najnovije je i potpisivanje nekakvih ugovora na 5 godina s njima. Uz to sve tezak ritam na brodovima (posebno kemikalcima) a ugovor za juniore 6+\-1... secondo nekad dobije kraci ugovor, ali svakako teze da juniori budu sto duze po brodovima. Cast iznimkama kao sto su flote Marinvest i Hafnia koje ako se ne varam imaju 4 mj ugovore i malu placu, ali bar su putovanja bolja i ritam laksi. Eto pa dobro odlucite, ovo vam je 100 posto provjerena inf.

Imaju crewing za BW kemikalce,Ali nasi nemaju nikakvih privilegija I povlastica Sa norveskim BW,nego dobili smo filipinske ugovore I place preko Thome crewinga.

Firma je indijski vođena vise-manje, pool indijaca i filipinaca je ogroman i pitanje je casa kad ce nas svih zamijenit.. zato i uvjeti idu nizbrdo a ugovori uzbrdo i to vise manje svima.. u pocetku je bila prica da ce bit samo nasi casnici, ali buduci da su uveti takvi kakvi jesu onda su dosli ukrajinci, bugari, rumunji, itd.. nasa ekipa pogotovo mlađa cim skuzi kakva je situacija ide negdje drugo, a seniori su jos uvijek nekako privuceni placama, iako je i njima ajme (da ne kazem kakav je ritam portova itd)

Živilo se dugo na staroj slavi a realnost je surova, ostalo je malo firmi di su kao dobre plaće a ovo sve drugo je filipinski ugovor.
Ali ni strani brodari ne ulažu u kadar, svi bi tili samo gotove seniore i u isto vrime drže na svojoj firmi filipince sekonde po 15 godina a većina njih niti ikad namjerava biti prvi ili barba.
Sve u svemu teža zbunjoza i i za naÅ¡ kadar nema zajedničkog rjeÅ¡enja nego kao i dosad. Tko se kako snađe.

Ovo potpisujem za staru slavu.. ona firma od prije i ovo danas su nebo i zemlja! Ali to im vise nece proc, ipak nismo filipinci i indijci

Za sve to oko Thomea nekad i sada su iskljhučivo krivi ljudi koji side u Zadru u officu sada. Valeriju Skoblaru, Bori MatijeÅ¡eviću, i mnogim drugima prvacima te firme su otvoreno smetali hrvati i patili su od filipinaca a svakog hrvatskog kadeta ili juniora osim ako nije bia iz njihova sela su se trudili potirat kako su god znali. A i ideja o Fiipinskim plačam je upravo ideja samog Skoblara koji ju je prodava okolo pod pričom tražiÅ¡ posal ne pitaj za novce tako da če mu to prolazit kod ljudi bez iskustva. Volili su filipince viÅ¡e nego nas sad imaju rezultat koji imaju da in se firma slobodno može nazvat Manila ltd. S tim da na Thomea imaju Filipince i komadante i Čifove a neki dijelovi flote su in full sa njima i to več godinama tako.

Ovo potpisujem za staru slavu.. ona firma od prije i ovo danas su nebo i zemlja! Ali to im vise nece proc, ipak nismo filipinci i indijci

Last edited:
NE pise Nam se dobro...
Nije samo Thome,sljede ga Columbia shipmanagment, Bernard Shulte, SSM Split, Seatrans , a vec Su zatoreni Anglo Eastern, Modin, Sidro Dubrovnik, na Seatransu 4th engineer 1800 eura permanent ili 3600 eura samo na brodu I Sam placas doprinose,brodovi za najgore kemikalije,znam da ima ljudi bez posla Koji bi sve prihvatili, znam da agencije kazu moramo tako to he zako ponude ili potraznje, ali to je malo ipak zalosno, I onda mi norvezan zapovjednik na seatransu govori da moramo mi hrvati vise radit jer nebi volio radit s filipincima, ma aide bjezi,pa mi vec jedno na filipinskon ugovoru,jer Kao Seatrans razmatra rad s Filipima,na par brodu Su ih vec postavili. ��

NE pise Nam se dobro...
Nije samo Thome,sljede ga Columbia shipmanagment, Bernard Shulte, SSM Split, Seatrans , a vec Su zatoreni Anglo Eastern, Modin, Sidro Dubrovnik, na Seatransu 4th engineer 1800 eura permanent ili 3600 eura samo na brodu I Sam placas doprinose,brodovi za najgore kemikalije,znam da ima ljudi bez posla Koji bi sve prihvatili, znam da agencije kazu moramo tako to he zako ponude ili potraznje, ali to je malo ipak zalosno, I onda mi norvezan zapovjednik na seatransu govori da moramo mi hrvati vise radit jer nebi volio radit s filipincima, ma aide bjezi,pa mi vec jedno na filipinskon ugovoru,jer Kao Seatrans razmatra rad s Filipima,na par brodu Su ih vec postavili. ��
Za sve agencije koje si navea kostala ih je njihova pohlepa. Zaboravia si jos nabrojat 2 najjveca zla a to su Globtik i Zorovic a posebno Globtik to je KGB a ne agencija. To sta si navea na Seatransa di su ugovori 2-2 su jos odlicni uvjeti a obzirom sta znam da staThome nudi nasem svitu. Ugovor 7 miseci placa jedva 3000 $.

Poslano sa mog LG-V490 koristeći Tapatalk

Back