TeeKay

TK trazi 1AE i C/O za LNG flotu stim da za C/O traze 3 godine sea time-a.
I motor experience za c/o isto kao za 1/ae.
Sad, ako mi moze netko iskusniji objasnit ulogu propulzije broda u poslu c/o i zasto je to odjednom krucialno bio bih zahvalan.

Mogu ja. :uzdravlje

Nije krucijalan sigurno, jer ce oni valjda nikako nac tog C/O sa 3 godine sea time a kamoli jos zahtjevat odredjeni tip broda experience. Moja predpostavka je da se radi o Q flexu sa diesel motorima i reliq plantom pa bi oni volili da je covik nekad bio na takvom brodu, bar kao junior ako nis, ali najdu li nekog sa 3 godine na pari, bit ce i taj dobar.

Evo moj Tommy ja vidio na Linkedinu oglas od TK recruitera (neke Poljakinje cini mi se) i kazu to iskustvo je krucijalno, zato sam i pitao.
Vecina firma izvode bijesne gliste sa tim zahtjevima a nude 300-400eur plus/minus mjesecne place jedne od drugih.

:D Ajde da preformuliram. Krucijalno je sve dok oni mogu nac nekoga s tim iskustvom, tj. do trenutka kad vec moraju nekog uzeti a takvog koji to sve zadovoljava nema. A vjeruj mi oni traze tih 3 godine samo i iskljucivo zbog matrixa. Ni jedan charterer ne trazi (pogotovo za palubu) iskustvo na odredjenom tipu brodske propulzije vec samo kaze Master i C/O kombinirano min 36 mjeseci u ranku na LNG-u, ili koliko vec koji charterer trazi.
A oni vjerojatno traze C/O sa tolikim iskustvom da ga mogu stavit sa novim Masterom, tek avancao.
To motor experience za C/O je samo interna stvar, i oni uvijek mogu izrotirati ljude na drugim brodovima za zadovoljit.
Pa oni salju 2/O koji nikad nije bio na Q flexu prvi put za C/O, di je njemu Motor iskustvo?

Tako da sve u svemu ako ima C/O sa 3 godine sea time bez obzira na pogon, nek se on slobodno javi.

BTW, nije poljakinja kako bi covjek pomislio po prezimenu, Skotkinja je al udana. I glavna za je u TK za svakodnevne HR stvari.

tommy, svaka cast za ovo sta pises.Potpuno si u pravu. A C.C2 - pa naravno da ce razlike izmedju firmi bit male, da su ogromne, svi mi bi otisli tamo di je najvise . Ako ti se razlika cini premala, zasto ne ostati gdje vec jesi ? A sto se bijesnih glista tice - slazem se , rade to dok ima viska ljudi, a kad nema svatko je dobar . That's life...

BaÅ¡ zabavna tema. Kada ima dovoljno mesa ili na izbor , kompanije rade Å¡to ih je volja. Naravno profil ljudi koji danas sjede u uredima oil i gas majora je pun nadrkanih , nadobudnih managera i likova koji se izgubili svaku vezu s pomorstvom , a brodovi su im točke,dotovci na google i GPS mapsima na PC ekranima.
Podsjeća me to na razgovor , intervju koji sam imao svojevremeno. Tražili su Chifa Officera za AFRAMAX od 105,000. Ja kažem ..... bio sam na 150,000 , bio sam na 70,000. A tip pita , " a da li si bio na 105,000". Ja mu odgovaram,,,,, kakva je faking poanta u tom pitanju , ako sam bio na 30 tisuća viÅ¡e i manje. Å to je to na 105,000 , a nema na 150,000 ili 70,000. Naravno intervju je zavrÅ¡io. Inzistirano je na iskustvu na 105,000.
Hoću reći sretan sam Å¡to nisam i nikad neću bit dio tih bolesnih sustava zvanih Shell , TK , Chevron, razne Gulf arapske kompanije i slično. Mislim da je to sve jedna veliko sranje u kojem su pomorci mali minorni kotačići koje se okreće kako tko god želi.

Edvine,

da pogodim, to je intervju od KOTC bio?
To je jedan od nacina na koji se "bore" da eliminiraju europljane sa firme, tj, da ih uopce ne zaposle. Crna noga radi intervju s tobom, pa preda na papiru rezultat team leaderu crnoj nogi, a on prosljedi kuvajcaninu menageru kojeg boli kita i zapravo veze nema sto se dogadja "ispod njega" u crewing departmentu, i onda donese zakljucak "No available Polish and Croatian officers on tanker market"...
Ovo je istinita prica jer pred kraj svoje roller coaster karijere na KOTC sam razgovarao sa par Kuvajtskih guzonja.
I onda uleti udarnik iz Mumbaia od 32 god, ch off, 4 godine ciste navigacije ko ch off al ne na VLCC nego produktu, posalju ga na VLCC, dobije otkaz, zapusi ga master a kolege iz firme ga prosljede na storage tanker..
Zalosno al istinito..

Ma ne , nije KOTC. Iako je i taj intervju po pitanjima i svemu bio kao nekakav reality show , tipa BB ili Farma. Tamo je pak tipu zasmetalo Å¡to sam vegetarijanske , veganske prehrane. To mu je bilo kao čudno i da se može odrazit na budget za hranu i ostale. :)

Edvine,

da pogodim, to je intervju od KOTC bio?
To je jedan od nacina na koji se "bore" da eliminiraju europljane sa firme, tj, da ih uopce ne zaposle. Crna noga radi intervju s tobom, pa preda na papiru rezultat team leaderu crnoj nogi, a on prosljedi kuvajcaninu menageru kojeg boli kita i zapravo veze nema sto se dogadja "ispod njega" u crewing departmentu, i onda donese zakljucak "No available Polish and Croatian officers on tanker market"...
Ovo je istinita prica jer pred kraj svoje roller coaster karijere na KOTC sam razgovarao sa par Kuvajtskih guzonja.
I onda uleti udarnik iz Mumbaia od 32 god, ch off, 4 godine ciste navigacije ko ch off al ne na VLCC nego produktu, posalju ga na VLCC, dobije otkaz, zapusi ga master a kolege iz firme ga prosljede na storage tanker..
Zalosno al istinito..

Ma ne , nije KOTC. Iako je i taj intervju po pitanjima i svemu bio kao nekakav reality show , tipa BB ili Farma. Tamo je pak tipu zasmetalo Å¡to sam vegetarijanske , veganske prehrane. To mu je bilo kao čudno i da se može odrazit na budget za hranu i ostale. :)
treba si mu reci da samo svinjetinu papas pa neka se hebe s tim pizdarijama oko spize

Edvin vjerovatno ti je to bia intervju za teekaya jer je mene Thomas Moor sat vremena pila da bi na kraju reka sorry but nemaÅ¡ aframax iskustvo.Moga je to odma na početku rec.
A vidi čuda a KOTC pun nekih čudnih likova sa prehranom ali ti si skrsia panatiku hahaha

Poslano sa mog Lenovo X2-EU koristeći Tapatalk

Je ....TK. Nije pomoglo ni VLCC, Suezmax, ni Panamax iskustvo, ni para ni tesko, ni 220V, ni 110V, ni Ecdis ni BMA. Nista. Kaze nemas AFRA I to je to. S obzirom na kasniji razvoj situacije, sreca moja da je tu stalo.

Nazalost tako to ispadne kad sekondo sa broda dodje raditi u ured pa radi intervju za zaposlenje C/O ili Mastera.

Cak bio i vessel manager jedno vrijeme, ali kako cujem performance mu je najlakse opisati kao "useless".

Nije vise na TK-a, sad je cini mi se na NMM presa, tako da Amnesty moga bi ga susrest. :)

A jebote sad si me tek usrečia ja taman iden na NMM.Biče da je na princmara poÅ¡to tk kupuje masovno brode a ja taman tamo iden.Je me posralo.Na faci mu vidiÅ¡ da je blesimetar

Last edited:
Novosti ... Juniorima se dizu ugovori na 4-2... Placu jos nitko ne spominje sto znaci da se smanjila samim promjenom duzune ugovora.

Novosti ... Juniorima se dizu ugovori na 4-2... Placu jos nitko ne spominje sto znaci da se smanjila samim promjenom duzune ugovora.
Prije ce napunit iskustvo za next rank.
Iako nije dobro, al sumnjam da ce se filipi i crne noge bunit...

Prije ce napunit iskustvo za next rank.
Iako nije dobro, al sumnjam da ce se filipi i crne noge bunit...
Uuu vec citam koliko se Indijci bune jer ovo nije samo povecanje ugovora nego i samnjenje place... Leave sa 22 dana pada na 15dana

Da, na cijeloj oil floti.

Back