Stcw 2010

Pozdrav

Ima li kakvih vijesti od Ovih novih breveta ?

Jeli se zna ista novo?kad stupa na snagu ?koliko ce trebat navigacije ako neman VSS nego srednju elektro?.......

do 2017te je jos vise od 4 godine.. ocekuj kroz 2015 tu da ce se izdavat breveti.

Electro-technical Officers
STCW Manila Regulation III/6
Experience on vessels of at least 750 kW;

at least 36 months of approved seagoing service (credits of 6 months for a practical skills for Electro-technical Officers);

at least 6 months of seagoing service as part of approved training program for Electro-technical Officers and documented in an approved training record book; or

at least 6 months of approved seagoing service, while holding a certificate of qualification as a Provincial licensed electrician.

Certificates and Documents

CoP in:

STCW basic safety;

Survival craft & Rescue Boats other than fast rescue boats;

Advanced Fire Fighting;

Marine Advance First Aid;

Leadership & Teamworking Skills level 1

DOCUMENTARY EVIDENCE demonstrating the knowledge obtained as per Manila STCW Code Table A-III/6 and completed within the last 5 years before the application date for issuance of the certificate.

Moran polozit Rescue boats :kafa
cini se da ce bit i strucni ispit zbog ovoga da je minimalno 5 godina prije izdavanja breveta.

:confused:

Last edited:
To care to:uzdravlje

Electro-technical Officers
STCW Manila Regulation III/6
Experience on vessels of at least 750 kW;

at least 36 months of approved seagoing service (credits of 6 months for a practical skills for Electro-technical Officers);

at least 6 months of seagoing service as part of approved training program for Electro-technical Officers and documented in an approved training record book; or

at least 6 months of approved seagoing service, while holding a certificate of qualification as a Provincial licensed electrician.

Certificates and Documents

CoP in:

STCW basic safety;

Survival craft & Rescue Boats other than fast rescue boats;

Advanced Fire Fighting;

Marine Advance First Aid;

Leadership & Teamworking Skills level 1

DOCUMENTARY EVIDENCE demonstrating the knowledge obtained as per Manila STCW Code Table A-III/6 and completed within the last 5 years before the application date for issuance of the certificate.

Moran polozit Rescue boats :kafa
cini se da ce bit i strucni ispit zbog ovoga da je minimalno 5 godina prije izdavanja breveta.

:confused:

Finska iskustva u implementaciji ETO breveta

Finska iskustva u implementaciji ETO breveta

Pozdrav

Ispod je dio mail-a mog bivseg kolege koji planira poci na jahtu (dobio je vec posao),ali su ga naknadno trazili ETO brevet iz agencije.Iz prilozenoga se vidi da Finska vec pocinje sa izdavanjem ETO certifikata i da nece na temelju samo sea service-a izdavati iste.Doticni kolega je bio nekih 4,5 godina na putnickim brodovima(NCL) i ima finski ekvivalent vise ili visoke skole elektro smjera.
Samo kao ilustracija kako brzo neke administracije krecu u provodjenje konvencije.

The finnish authorities are implementing the new rules on the 1st of March 2013. But I had the problem before and was not allowed to sail on finnish flagged ships because they have always been very strict with the rules. That's why I was almost 100% sure when I applied for the endorsement that I wouldn't get it and this was the case. So if I want to get the STCW ETO endorsement from Finland then I have to go back to school for sure. They don't give out endorsement only with sea service in Finland, you also need a proper education.

Kod te manile 2010 dali ima neko da znade ili je vec napravia ADVANCED PETROLEUM TANKER SAFETY...iman vec napredni ulja i kemija ali me sad trazi ANDACO ti ADVANCED PETROLEUM TANKER SAFETY
vi sta vec baratate sa tim konvencijan daj javite sta i kako do njega jer san vec zva ministarstvo...ali tamo niko nezna nista samo ga brkaju sa onin naprednin ulja/kemija.

pozdrav...

iman friski basic safety falck nutec aberdeen
bacalo me u brod topilo u bazenu
skakali s 8 metri visine
ubacilo u kontenjer di je vatra izgasi vatru
pa left hand search nadi unesrecenog u drugi kontenjer

i sta sad mogu s tim papirom
op odobria ga je royal marine uk

oce ovi nasi veprovi iz kapetanije to priznat?
ili ostajemo domace je domace.

da se ne snervan i ne posaljem koga kvragu jos nisam bia do kapetanije

unaprijed zahvaljujem na odgovorima

iman friski basic safety falck nutec aberdeen
bacalo me u brod topilo u bazenu
skakali s 8 metri visine
ubacilo u kontenjer di je vatra izgasi vatru
pa left hand search nadi unesrecenog u drugi kontenjer

i sta sad mogu s tim papirom
op odobria ga je royal marine uk

oce ovi nasi veprovi iz kapetanije to priznat?
ili ostajemo domace je domace.

da se ne snervan i ne posaljem koga kvragu jos nisam bia do kapetanije

unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Meni dosad uvik igra samo nas ti nasi u kapetaniji ne priznaju (koliko ja znam i iman iskustva).
Ali si me lipo vratia u te dane tih vatri, vode, i sranja kao da je prava situacija, sad idem u norvesku na onaj free fall lifeboat bice i tu svega. Haha

P.S

Bas, me zanima ima li ko da mu je priznalo te brevete sta imamo koji nisu drzavni.

Pozdrav

Ispod je dio mail-a mog bivseg kolege koji planira poci na jahtu (dobio je vec posao),ali su ga naknadno trazili ETO brevet iz agencije.Iz prilozenoga se vidi da Finska vec pocinje sa izdavanjem ETO certifikata i da nece na temelju samo sea service-a izdavati iste.Doticni kolega je bio nekih 4,5 godina na putnickim brodovima(NCL) i ima finski ekvivalent vise ili visoke skole elektro smjera.
Samo kao ilustracija kako brzo neke administracije krecu u provodjenje konvencije.

The finnish authorities are implementing the new rules on the 1st of March 2013. But I had the problem before and was not allowed to sail on finnish flagged ships because they have always been very strict with the rules. That's why I was almost 100% sure when I applied for the endorsement that I wouldn't get it and this was the case. So if I want to get the STCW ETO endorsement from Finland then I have to go back to school for sure. They don't give out endorsement only with sea service in Finland, you also need a proper education.

Bit ce i nas uskoro. Zvao sam Ministarstvo i kazu da je nacrt Pravilnika uskoro gotov.
Vidit cemo sta nam donosi.

Ja mislim da ce biti ubrzana visa i za nas.. nemoguce je kad kapi i barbe imaju to i ne treba im VSS da samo struja ostane s VSS'om :kafa

Radni dokumenti za novi pravilnik-linkovi itko?

Radni dokumenti za novi pravilnik-linkovi itko?

Bit ce i nas uskoro. Zvao sam Ministarstvo i kazu da je nacrt Pravilnika uskoro gotov.

Ja mislim da ce biti ubrzana visa i za nas.. nemoguce je kad kapi i barbe imaju to i ne treba im VSS da samo struja ostane s VSS'om :kafa

Ima li netko mozda link na radne dokumente na kojima ce se temeljiti pravilnik dok isti sluzbeno ne ugleda svjetlo dana?
Zanima me dio za ETO certifikaciju,tj. ako je posebno obradjen.

Ne vjerujem da ce bit, jer ce svi elektricari onda postat elektronicari i onda vise nece znat nista radit, ovako ravnajuc se po forumu...:D:D

Evo dobia sam informaciju sa pomorskog faksa da imaju već složen program za obrazovanje električara(elektroničara?! po njihovom svaki struja sa faksom je elektroničar makar zavrÅ¡ia elektroenergetiku). Čua san da će trajat 3 miseca i koÅ¡tat će oko 60 000 kn. Da će također morat bit na brodu električar i elektroničar s time da električar drži gvardiju u makinji.

Ta tzv. ubrzana viÅ¡a triba startat sljedeće godine u prvi misec.

Eto ako ja lažem vas lagali su oni i mene.

Evo dobia sam informaciju sa pomorskog faksa da imaju već složen program za obrazovanje električara(elektroničara?! po njihovom svaki struja sa faksom je elektroničar makar zavrÅ¡ia elektroenergetiku). Čua san da će trajat 3 miseca i koÅ¡tat će oko 60 000 kn. Da će također morat bit na brodu električar i elektroničar s time da električar drži gvardiju u makinji.

moze doc ta visa jos jedna papi lova
triba namirit razno razne a mi smo poznati po tome:rolleyes:

ali da ce krcat dva elektricara tj elektronicara i to bi tia dozivit(nece to gazde bas pustit lako)
pa na skatulama od 2000-2500Teu imaju kapa prvi drugi i struju tri motormena i to je sve
tu i tamo koji mehanicar univerzalni deck/engine
sad ce jos ukrcat elektronicara i elektricara a sta ce taj radit??
pa na takvim brodima prave struje uvik daju ruku po makinji u vezi puno stvari jer cesce imaju vrimena od strojara

neki veliki tanker ili bulk da ne govorim sta ce ta dva covika radit tamo

jedino da elektronac ne preuzme odrzavanje novog diodnog svjetla jer to ipak spada pod 24volta;)

ne zaboravimo veliki diow.w. tanker fleet jos uvik nema struje ili nema potrebe u vecini vrimena

Neznan koliko ce bas bit teze nekome sa KV ili SSS nego nekome sa fakultetom. Nije bas da su lagani elektro fakulteti. Kad bolje pogledas ako ides nakon srednje odma na brod i odradis asistenturu za ETR i odradis par ugovora i na kraju polozis sta bude tribalo za ETO, ti vec nakon 3-4 godine mozes navigavat ka ETO. A ovi ostali sta su nakon srednje isli na neki od fakulteta, triba im minimum 4 godine za bit bacalarius. Posli toga asistentura tek nakon 5-6 godina (od zavrsetka srednje) dobijes brevet ETO-a. Sa time da je ovaj sta je nakon srednje isa na brod vec u prednosti jer ima nekog iskustva na brodu te ce lakse i doc do posla.

Ovo znam cisto iz svog primjera jer 2 godine vise san zavrsija u 5ipo godina a najsmisnije od svega sta san bija drugi iz svoje generacije sta je diplomira :udriglavom
Zato san vec prije i reka da mi je u neku ruku zaj sta san uopce isa na visu jer mi trenutno to ne znaci nista.

Pozdrav

Ko je bija prvi kad si ti bija drugi?

Ovo boldano moze bit samo na HR zastavi. Da nebi ovi is STCW slusali mozda sta in kaze neko iz naseg ministarstva?
Das 60 000 i ides 3 miseca u skolu i to je to.
Pretpostavljan da ce se i za ovo ucit iz male teke u zadnjen zepu.

Pozdrav, traze me Personal Safety and Social Responsibilities (PSSR) pa me za nima sta to nije nasa temeljna sigurnost???

Po meni to ti je onih 5 potvrdnica po kojima dobivaš brevet temeljne sigurnosti. STCW A-VI/1-4, STCW A-VI/1-4, STCW A-VI/1 (D2), STCW A-VI/1-2, STCW A-VI/1-3
Potvrdnice dobiješ nakon odslušanih satova ili škole…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gledajuci ovdje to je dio temeljne,jer ima stavka pri kraju teksta Personal safety and Social responsibillity VI/1-4 koji je dio temeljne.A vrag ce ih vise znat, odmah se najezim kad me pitaju za neki dodatni brevet:confused:, a imam ih i vise nego sta treba.:udriglavom

Pa ja mislim da već ima ti tečajevi za ETO. Na primjer u Adria Mare u Zadru koÅ¡ta 9000 kn. Vidio dok sam sluÅ¡ao D27.

Back