SSM - frka

Osim sta je pisan u 3. licu jako dobar CV.Umijece je napisat kratak CV i ovako se dobro nahvalit.Narocito mi je zapelo za oko ono Youngest Chief enginer in Croatia.Pitam se je li to po WBA?

Gubis vrijeme bezveze.Ovo sta si dala u novine pomazes da novinari zarade svoju placu,a to ce ti bit vijest 2 dana,a nakon toga oni ce i dalje bit u Gabonu samo 48 sati kasnije,sa jos manje vode i hrane. Smisli plan vidi kako iz Gabona izac koji je najblizi aerodrom i neka ti se muz kupi doma.
Od svih ovih tlapnji,novinara,sindikata i sl. nema nista osim gubitka vremena.
Pokusaj stupit u kontakt sa obiteljima ostalih 7 pomoraca( kazem 7 mada ne znam ciju stranu ce zauzest barba i kapo) i pocmite poduzimat korake.
Karta iz Gabona do Frankfurta(dalje je lako) je 800 dolara sa etiopian airlinesom preko adis abebe.Putovanje 7.7. da imas vremena organizirat da se izvuku sa broda i prime lovu.
2:15 pm Depart Libreville (LBV)
Arrive Frankfurt am Main (FRA) 5:50 am +1 day Wed 7-Jul
Duration: 14hr 35mn Ethiopian Airlines 905 / 1612
Connect in Addis Ababa (ADD)

Sla?žen se s Frankijem, mu?ž ti samo gubi vrime i zdravlje a ti si na iglama...
bila sam u sličnoj situaciji 1993. kad mi se mu?ž preko Jurička ukrca na neko smeće od broda.Uglavnom nije bilo hrane, ni vode, pantagane po brodu, brod na sidru negdi oko Floride.Najprije je mora ukrast svoju putovnicu iz kapetanova ureda, onda se uspija pribacit na kopno, sve pare ??ta je ima 200$ da je za taxi do aerodroma, a ja sam mu odavde uplatila kartu...da ti ne pričam kako sam naravno lovu posudila od matere, jer je onda 1500 DM bilo veliko ka kuća (plaća u Hrvatskoj je bila 100 DM), kako je bilo ratno vrime, nisi moga poslat lovu, nije bilo kartica, mobitela, a ni jeftinih avionskih karta...to je bilo 24 h agonije, i dan danas ih pamtim ka najdu?že u ?životu...ali bitno da je stiga doma ?živ i zdrav, od Jurička sam posli utirala lovu za kartu i vratio je 700 od 1000 DM koliko smo mu platili za ukrcaj...ovi ??ta su ostali iza njega, bili su jo?? misec dana, hranili ih sa okolnih brodova, sindikat im platio put, lovu i plaće nikad nisu vidili jer je Juričko zbrisa za Canadu...
Nema?? ??ta čekat, nego se baci u organizaciju bijega..

Evo kako govno prezentira samoga sebe.

Na slici pari ko filipinac, a i pod znanstvenim i tehnickim radovima mu je pridnu ekipa jaka odma se vidi skim posla imas.:kafa
:uzdravlje

Ta ekipa ako je stvarno do guse u gabuli ako se sloze mogli bi to sve ako se moze rasprodat pa i brod, potplatit sto treba i pedala doma ionako tu nema zakona pa kome ce i odgovarat. Drzim im fige to je sve sta mogu i nadam se da ce se sve to sretno svrsit.:uzdravlje

Last edited:
Ne znam je li istina ali cujem navodno da su se gabonci osigurali da se brod ne ostavi napusten stavljanjem broda pod karantenu.Nera je li to istina???

Postovanje svima,

Mislija san se ne ukljucivat u raspravu, ali nije mi vrag da mira :( , mada se rijetko slazem sa Frenkijem i Zrilom :p , ovaj put moram reci da su u pravu, jednom nasem sa Bourbona je prije misec dana ukralo putovnicu u Angoli i dobio je sve potrebno za poc doma, ali preko ambasade u Egiptu, ne preko JAR-a, navodno su u JAR-u, ajme majko (a di nisu), nadalje, bolje da im se to dogodilo u Zapadnoj Africi nego u Istocnoj, e tamo bi tek hebali jezu mamicu, Gabon i nije toliko los, skoro pa najbolji, uz Camerun i Ganu, a nije lose ni u Congu, mislim za Africke prilike, bolje je jedino u Maroku, Tunisu, Egiptu i mozda u Alziru, dalje, virujem da to nisu pomorci koji su tek poceli ploviti, a znamo svi da se u Africi sve i svatko moze podmititi, dakle ako slucajno nemaju putovnicu kod sebe, Kapetan siguro zna di su, podmititi agenta da ih donese natrag na brod, kad kazem podmititi, mislim pri tom, prodati sve sto se prodati da na brodu, ako ne prodati onda pokloniti, nadalje, lovu od Afrikanaca siguro nece dobiti za to sto prodaju, dakle savjetujem ti da mu ti (NERA) uplatis kartu od doma, a on nek se podmicivanjem snadje do Aerodroma.
Slazem se da bi Kapo i Master mogli stati na Bozicevu stranu, u tom ti slucaju (NERA) nudim svoje usluge - besplatno, a moje usluge se sastoje o, poznavanju Tajlandskog Boksa, Kick Boxinga, Jiu Jitsua, Krav Mage, Boksa, itd., jer u ne malo slucajeva su bas ta dvojica stali na vlasnikovu stranu, ali u vecini slucajeva se radilo o ljudima rodjenim od 1930 do 1950.
Dalje, ovakvi slucajevi Hrvatskih pomoraca su se desavali 1990-tih godina, kad nismo imali di, cudim se da im se to moglo dogoditi danas, kad imaju UPH, forume itd., jer svi znaju tko su Bozic, Dolinsek, Stiv, Magazinovic, itd., dakle, nakon jedne neprimljene place, bjezis doma, sad je kasno za bilo sto, osim za spasavanje sebe, budu li cekali na SPH, bojim se da bi mogli i kosti ostaviti u Gabonu. Sorry na poduzem postu, ali nadam se da ces poslusati savjet nas nekolicine, najgore je da cekas pomoc od SPH-a, ako je situacija tako alarmantna.
Ako je ovo istina sto je Frenki gore napisa, samo dokazuje moju tezu da Gabonci nisu glupi i da jesu ispred ostalih Africkih drzava.

Aloooo Kalmeta, alooo Mario Babiću ..... di ste sad kad vas ljudi tribaju. Koliko van je kapnilo da produ?žite Bo?žiću licencu.

Ista je to klapa.

A jeli moguce da organiziramo clanove za brzinsko okupljanje na Ravnim Njivama, malo prosvjeda ko je u blizini... :cool:

A jeli moguce da organiziramo clanove za brzinsko okupljanje na Ravnim Njivama, malo prosvjeda ko je u blizini... :cool:

Koliko čujem telefoni im ne pristaju zvoniti. Svi zovu i nisu niti malo uljuđeni. ? to se tiče okupljanja, dobra ideja, na ?žalost ja nisam u Splitu inače bi već kampirala sa dicom gori. istina je za karantenu, ali to je osiguranje da brod neće pobići. ( jedino na vesla bi mogli) Bo?žić je portu du?žan 200 000$ i jo?? 160 000$ agentu

agentu isto duzan? ajme!! a pasosi u njega!! onda mu posada taman sila ka taoci...a ovi bradonja ne more nista dok ne plati....

agentu isto duzan? ajme!! a pasosi u njega!! onda mu posada taman sila ka taoci...a ovi bradonja ne more nista dok ne plati....

Paso??i su kod lučkih vlasti isto ka i vlasnički list od broda. Jutros su im uplatili 10 000kn preko western uniona za spizu i vodu. A samo barka do kraja im ko??ta 250$. Znači opet mrvice da pre?žive jo?? koji dan. Agent i ??ip ??ander ne dolaze u obzir jer agent sve ??to po??alju sebi ostavi. Sad barba i kogo spisak, pa u spizu po lokalnim pijacama.

Da je kod nas kako triba bit,a nije,drzava bi tribala platit da izvuce ljude,lupeza na Bilice,razjebat mu sve ako je sto ostalo i sebe refundirat.
Ovako,bojin se da ce poduze ljudi boravit u Gabonu.
Ako je istina da mu je toliki dug,nikakvo podmicivanje nece proc,predebela je to suska.

Da je kod nas kako triba bit,a nije,drzava bi tribala platit da izvuce ljude,lupeza na Bilice,razjebat mu sve ako je sto ostalo i sebe refundirat.
Ako je istina da mu je toliki dug,nikakvo podmicivanje nece proc,predebela je to suska.

Istina je za dug. Potvrđeno i od strane uposlenika ssm.

Istina je za dug. Potvrđeno i od strane uposlenika ssm.

SSM je odgovoran. Pa sad treba stisnut SSM da izvuce ljude. A to mozete u Splitu pa se okupite i pritiscite ih. Nek pociste sta su zasrali. Jel jedino to oni i mogu rijesit. Samo im treba dat volje.:mad:
:uzdravlje

A sta ces govorit da je kod nas drugacije.Kod nas bi se svi igrali "poduzetnika"ali iskljucivo sa tudjim ili pokradenim parama,a kad to dogori svojom vlastitom imovinom i imovinom familije ne garantiraju i nisu odgovorni za nista,zato triba pokrast i "svoj privatni doo."i lovu pribacit na sebe osobno i clanove obitelji.:mad::mad:Lako je s tudjim ku.... po draci mlatit.:mad::mad:

Sad bi se mogao dogodit slijedeci scenarij znajuci kako u nas operira sudstvo,drzava i politika.Sve je to jedna velika sprega.Moglo bi se dogodit da odjednom svih onih 26 kaznenih izadju iz ladice pod pricom kako je drzava konacno odlucila zastitit svoje pomorce i da nece podrzavat nepravdu i kriminal koji im se nanosi.
NA kraju dana sve je to mlaka voda i jeftino sakupljanje politickih poena.Onaj mlatimudan od Bracadura danas saziva konferenciju za novinare radi SSM-a.Pitam se na koji nacin ce to pomoc pomorcima.Opet jeftino politikanstvo.Bolje je bilo da su se skupili i uputili jednu molitvu. A sta ces kad u nas nema vizije i bolje ne moze kad su se gluperde usidrile u svim strukturama

Haha,pokusavan zamislit Don Brazzadura u mantiji kako predvodi molitvu.Nastoja bi zavrsit sto prije da bi ovlazija grlo misnim vinom.

evo dobre sanse za ove nase juniore, jer kako vidin sve se stara garda okupila ovde. a buduci treci, kadeti...koji cesto zalaze ovde sa pitanjima, di, sta kako...bar bi mogli proc priko bozicevog officea prije nego idu na more i frcnit dva tri jaja ili pome u lastre (pazite da vas mater ne uvati dok kredete iz frizidera). oni brzi mogu i bovancic!

Back