Sindikat Pomoraca Hrvatske

Ljudi moji zaludu plakanje. Treba proucit njihov statut ako je potrebno angazirat pravnika za vidjet kako tu bagru maknut. Valjda se i oni biraju ili imenuju od nekoga uletit odnosno penetrirat se unutra masovno i preuzet kontrolu.

Npk..,

A ne znam Å¡to da kažem kolega?! Jest, to bi bio jedan od mogućih načina djelovanja. Ući unutra i izvrÅ¡iti čistku i provesti lustraciju tih spodoba, najvećih lažova u Hrvata ikada. Statut nije tajna, imam ga ja u kompjuteru, ne vidim niÅ¡ta posebno u statutu. Problem je u brkajlijama.., žućkaste brčine i žućkaste face.., boja bljuvotine.., ahime, che schiffo!

Uzurpirali su naÅ¡e ime i služi im isključivo za njihov prehrambeni lanac.., piggly-wiggly!

Evo upravo pišem depešu novom ministru pomorstva vezano za nešto drugo..,

i spomenija sam fikusnog tajnika koji je jednom, ne tako davno,

izbacija u opticaj sintagmu - frustrirani sredjoškolci.

A sad bi tija da ga pomorci proglase blaženikom zaštitnikom pomoraca?!

:kafa

Ma to su uhljebi koji nista ne rade, svakoj se vlasti dodvoravaju i zive dobro sisuci krv pomorcima. Trik je kako se uspijevaju odrzati na tim pozicijama toliko dugo skoro svi do mirovina kao da su preplaceni na te funkcije. Tko njih bira ili imenuje to sigurno pise u statutu, ako je to clanstvo onda se svi trebamo uclanit doc na skupstinu, predhodno naci pravnu podlogu u statutu kako predlozit protukandidate za njihove funkcije dobro se dogovorit i usaglasit i legalno izabrat one koje zele pomorci da ih predstavljaju.

Malo sam prelisto statut. Glavni tajnik se bira tajnim glasanjem. Hahaha

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

tkz.sindikatu ocito dobro ide evo,sele se u centar Rijeke.Posto je nova adresa na 6 katu zelim im od sveg srca da im crkne lift pa da se bar na taj nacin oznoje za plate

Last edited:
nastavak na moj zadnji post tkz. sph trazi dostavu podataka pomoraca kako bi pučka pravobraniteljica mogla istražiti nejednako postupanje prema pomorcima u usporedbi s drugim građanima Republike Hrvatske prilikom odlaska u mirovinu.koga zmija ugrize i gusterice se bolji i zato postovani kolege ne dostavljajte im apsolutno nista.pouceni "brigom" tkz.sph prema pomorcima ovdje samo mozete ocekivati kakav novi namet i harac u reziji tkz.sph.isto su nas svih tako prije izvjesnog vremena popisivali navodno radi poboljsanja prava pomoraca a onda nam uvalili kajlu sa svim mogucim i nemogucim nametima i elegantno se izvukli da kusamo kasu koju su zakuhali ....btw jos uvijek traje njihova borba za nasa prava ......25 punih godina.

Jedina stvar koja se nije prominila u 25 godina je vodstvo sindikata a sve drugo je svake godine sve gore i gore. Vodstvo nas je unistilo svojom borbom i molim boga da se vise nikad ne bore za nas ali oni su ako nista drugo stvarno upisani u povjsti kao ljudi koji s neznanjem i gustom unistavaju svoju bransu.

A buduci novo-peceni pomorci ce vjerovatno biti uglavnom los kadar bez i malo volje za rad i ucenje. Na fakultetima ih uce svemu sta ne triba. Na cilon fakultetu u Splitu imaju 3 prava pomorca, a studenti vide da nije lose bit profesor, ministar i sl. pa bi svi tili to jer ne zahtjeva vjestinu, znanje i rad (cast iznimkama). Pogledaj te centre i skole po Filipinima i Indiji...

Potpis! ovako je na svim učiliÅ¡tima kod nas, srednje Å¡kole i fakulteti..

Nemojte sad udarat po sph
Na godisnjem su
Pocet ce im se štucat
Javit ce se oni,6.12 imaju zakazano u Novom listu

Poslano s SM-J320FN putem Pomorac.net

tkz.sindikatu ocito dobro ide evo,sele se u centar

Mogu se preselit i u centar uskok-a, a nadam se da će se i to jednom dogodit... s obzirom koji su biznis napravili s npr. ovim "članarinama" preko HR agencija.

Pozdrav Braci i ekipi u uskok....ovom sph :uzdravlje

... s obzirom koji su biznis napravili s npr. ovim "članarinama" preko HR agencija.

Ico.., njih je ispravno zvati - udruženje makroa - i oću da ih tako zoveÅ¡ ubuduće.

I nije samo to.., jema sam neÅ¡to čuti.., međutim nisam joÅ¡ provjerio -

Naime reče mi prije neki dan jedan kolega da je kao pomorac tražija naknadu za nezaposlene i odgovor je bija - da mora plaćati članarinu ili pretplatu udruženju makroa, kojem je glavni tajnik Bracdzzaduro! Ako je ovo istina onda zbilja nemam riječi.

Inače radi se o nekoj naknadi tipa "sića" i vjerujem da je godiÅ¡nja članarina za udruženje makroa barem duplo veća po iznosu od onog Å¡to bi dobio za mjesec dana kao naknadu za nezaposlenost.

Zna li netko više o ovom?

:kafa

Last edited:
Sindikat pomoraca Hrvatske je sindikat pomorskih profesionalaca koji okuplja pomorce bez obzira kod kojeg brodara, pod kojom zastavom i na kojoj vrsti broda plove. Mi pregovaramo s poslodavcima o visini plaća, uvjetima rada, radnim satima da bi osigurali ugovor koji prepoznaje vjeÅ¡tine i iskustvo članova.

Back