Shell

nikad mi nece bit jasna ta zelja za teretanom na brodu,ja san uvik trazija najudobniju stolicu,a skale su i viska po brodu,kad nema lifta

Shell - električari

Shell - električari

Molio bih lijepo ,ako ko od ljudi zaposlenih na Shella ko ima volje i vrimena da mi ukraktko napi??e , proces zapo??ljavanja tamo , eventualno zaposlenje te uvjeti za struje . Mislim-ugovor, koliko na brodu , plaća iostalo..Unaprijed zahvalan , Chorke !!

Molio bih lijepo ,ako ko od ljudi zaposlenih na Shella ko ima volje i vrimena da mi ukraktko napi??e , proces zapo??ljavanja tamo , eventualno zaposlenje te uvjeti za struje . Mislim-ugovor, koliko na brodu , plaća iostalo..Unaprijed zahvalan , Chorke !!

Chorke, Netijak ti je doktorira na Shellu, ako ti on ne objasni sve sta te zanima, a i vise onda nece niko.

:

Prijavi se u Globtika, o njima prvo ovisi da li će te zvati na interview, ako si iskusan električar ima?? velike ??anse upasti po??to je Shell kratak sa električarima, to odmah znači da će ti ugovori, biti malo dulji zbog smjena. Ugovori su ti četiri mjeseca, sa pravom 22 dana leava po mjesecu provedenom na brodu, mada se zbog gorenavedenog ostaje i dulje od pet mjeseci. Plača ti je oko 4500$ permanentno, mo?žda koja stoja $ gore-dole. Posla za struju ima na pretek, za to se nemora?? bojati:), a ekipa od broda do broda. Nema ti zajebancije da će se neko i?življavati nad tobom, ali ni nekog socijalnog ?života, posli posla manje vi??e svak u svoju kabinu. Dvi pive dnevno mo?že?? popiti. Ima?? "12 life saving rules" i ako i jedan prekr??i?? ide?? doma. Uglavnom kako kome, nekome se sviđa način posla, nekome ne.Dosta papirologije, prije posla imamo ujutru imamo "work meeting" pročita ti se posao za taj dan, ako ima?? ??to pitati pita??, ispuni?? permite ako je potrebno za tvoj posao i udri kume. Ako ima?? ne??to napravititi a nije na "work planu" ne dira?? dok ne obavjesti?? seniore, onda oni to razglabaju na poslijepodnevnom "work meetingu" i sutra te to čeka i to ti je to otprilike, ako te jo?? ??to zanima pitaj....?živio

Kolega Chorke toplo preporucam Shell.. mislim da je vec kolega Al Debeel sve objasnio, nemam sto nadodati, a iskustvo provedeno tamo moze vam samo koristiti, nikako odmoci.. ako ste jos u dvojbi, skrolajte malo prema dole, obratite pozornost na Al Debeelov avatar i neke stvari ce vam odmah biti puno jasnije..:kafa

Al Debeel zahvaljujem !!
Sve jasno!!!
Netijak ima onaj jedan sa avatarom " POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL "

Last edited:
A je objasnija mu je u detalje,a bilo je dovoljno da je napisa da se na Shellu mlati prazna slama.Mislim oni lnacun bi ja sveja na ovakav jedan zajednicki nazivnik.

Slu??aj Frankie, nije ba?? prazna slama, ovisi o kojem kutu gleda??, nekome sa strane mo?ža jest prazna slama i jest da i mene nekad raspizde work meetinzi i papirologija, ali uzmi sad ovako. Ti si kapo i po??alje?? mene kao trečega makine da ne??to napravim i desi se nekakva pizdarija. Tebi će kao upravitelju normalno bit u interesu da za??titi?? sebe i reći če??:"Ma to je onaj Debeel ne??to zajeba", a opet sa moje strane ja ću htjeti da za??titim sebe i bit će:" Onaj kreten me je poslao da napravim to i to a ja sam npr. već obavjestio prvoga makine da je to u kurcu. E da bi se to izbjeglo, ja krivim tebe ti krivi?? mene, kompanija krivi nas obadva, ima?? work meeting di se prije posla pretresu sve moguće posljedice i uticaji tvog posla na djelovanja cijelog broda kao jedinice i zato postoje permiti.Da sve za??tite, a to znači ako se desi pizdarija,da se mogu istra?žiti uzroci toga a ne samo da se pojdinac optu?ži i napuca sa kompanije bez istrage i da se u budučnosti to izbjegne. Reci mi Frenkie koliko si kao junior puta mo?žda nepravedno optu?žen da si zajeba ne??to, a ti ni kriv ni du?žan. Npr ja masu puta, ima?? prvoga makine degena koji zasere i onda nasamo Kapu puni glavu , ma to ti je treći ne??to tamo prčka, e radi toga ti Shell nedopu??ta da radi?? i??ta ??to nije na work planu, i zato inzistiraju na work permitima....?živio

Evo za svekoliko pučanstvo ovoga foruma jedna mala priča sa Shell-a, načinu rada i po meni debilnog razmi??ljanja ??to me je mo?žda i malo otrijeznilo i navelo na zaključak da je bolje promjeniti konja (napustiti firmu).Čitajte ovo pa?žljivo pa mi recite va??e mi??ljenje
Sad zadnji ugovor bio sam na LNG Bayelsi, sedam godina starom brodu, ruta nam je bila:ukrcaj u Nigeriji, iskrcaj uglavnom u Europskim portima.Pro??le godine je napravljena modifikacija u dry dock-u na sustavu te??kog goriva, tako da se mo?že goriti LSDO u kotlovima kad smo u Europskim portima. Modifikacija se sastoji od dodatne dvije LSDO pumpe (pored dvije pumpe za HFO) i troputnog ventila koji prebacuje sistem goriva sa HFO na LSDO.Jo?? je tu bilo modifikacija na automatici ali za ovu priču nije bitno.Nakon ??to sam se ukrcao u Brazilu, i??li smo na ukrcaj u Nigeriju pa za Europu.Pred dolaskom u porat u europi prebacili smo kotlove na LSDO i sve super, samo ??to su Kapo i prvi makine ostavili HFO pumpu da i dalje vrti, kako sam bio tek tri tjedna na brodu, nisam ba?? obračo pa?žnju, ali prije same partence iz porta, HFO pumpa propi??a na mechanical sealu.Pumpa zaustavljena, a st-by HFO pumpa startana
Sutra meni prvi makine da posa da skinem tu pumpu i zamjenim je kompletnom rezervnom pumpom(koja je bila reparirana ranije i ostavljena na stranu).Napravio sam to i gotovo. Slijedeći iskrcajni porat u Europi, opet pred kraj iskrcaja tereta, HFO pumpa koja je vrtila propi??a.Odem do purifier rooma di su sve pumpe smje??tene i sad me počelo kopkati je li to slučajnost ili ima ne??to radi čega pumpe crkavaju.Počnem malo razgledavati cjevovod i vidim da je instaliran electric tracing, ne steam tracing, a pumpa vrti i svo gorivo cirkula preko pressure control ventila, sve u svemu mo?žda 60 do 70 litara goriva cirkula od discharga preko pressure control ventila pa ponovo na usis. Poku??a da taknem pumpu, ne da je vrela, nego se mo?že ispeći janjac iznad nje.Otrčim u control room i obavijestim, prvoga makine da je pumpa ponovo propi??ala i ??to sam vidio i na??a i pitam ga da za??to pumpa mora vrtiti, kad ne koristimo HFO, a on meni da je tako Kapo naredio i da tako mora bit i da čemo je nakon iskrcaja i partence skinuti i napraviti overhaul.Odem do spare gear stora da provjerim imamo li rezervni mechanical seal, kad tamo pustinja, nema ničega osim oil seala, čak niti rezervnih o-ringova za pumpu.Odem prvome i ka?žem mu da nemamo ni??ta od rezervnih dijelova, a on meni da nebrinem da to nije moj problem.Normalno ja sam dobio zadatak da skinem pumpu i da vidim mo?že li se ??to napraviti.Kad sam je otvorio, le?žaj se raspa, o-ringovi od mechanical seala se ugljenisali, oil seal također, jedino ??to su baze od mechanical seala ostale u odličnom stanju.Odem prvome opet i rećem mu da imamo rezervni le?žaj i oil seal, ali za mechanical seal nemam o-ringove, a on meni da nađem neke i da ih stavim unutra.Sad mene počinje prati lagano paranoja, ??to ako stavim neke o-ringove i npr pumpa opet pri nekom iskrcaju (jer ih ovi debili ne gase) propi??a i desi se pizdarija(po?žar) i počne recimo istraga i dođu do programa za odr?žavanje di sam stavio da sam ja napravio overhaul pumpe i da sam stavio nekakve o-ringove. Ko će biti kriv tu:, a)ja jer sam stavio nekakve o-ringove, b)drugi makine jer je to naredio(mada je to njegova rijeć koja nije nigdje zapisana) ili c) Kapo jer nema orginalnog rezervnog dijela kojega nije naručio ili koji nije stigao. Odem i rećem to prvome makine i Kapu da to nije safety (jo?? sam bio za nefaliti i safety officir tada), a oni meni da nebrinem da će ionako ta pumpa bit st-by.Nađem neke o-ringove od purifiera, po??to ih ima masu raznih veličina i napravljeni od VITONA, stavim ih u mechanical seal i sastavim pumpu, testira pumpu, sve dr?ži ali to je na otprilike 60 stupnjeva Celzijusa, dok smo gorili HFO iz settling tankova.Nakon dva tjedna Kapo je po??a ća i do??a je Kapo Englez i ja u priči ispred novog Kapa i prvoga makine počnem namjerno govoriti o tome, a ovaj prvi makine mi sta davati mote da ne govorim.I tada mi je sve bilo jasno. Bilo ??to da se desi ja bih bio jedini krivac za to, svi bi se oni nekako oprali, a ja bih najeba mo?žda ko ?žuti. E jebem ti takvu firmu koja me tjera da nosim kacigu, očale, da popunjavam beskonačne papiru??tine tipa (512, BBS) da nesmijem koristiti polovni ili o??tečeni alat a u spare gear storu nema jednog jebenog mechanical seala i jo?? kad hoće?? reči istinu papci te u??utkuju.

Evo za svekoliko pučanstvo ovoga foruma jedna mala priča sa Shell-a, načinu rada i po meni debilnog razmi??ljanja ??to me je mo?žda i malo otrijeznilo i navelo na zaključak da je bolje promjeniti konja (napustiti firmu).Čitajte ovo pa?žljivo pa mi recite va??e mi??ljenje

E moj Al Debeel,da nije istinito bilo bi zalosno a ovako je primjereno ljudima sa kojima si bio na brodu.
Jos jedan dokaz da Shell ne cini Shell nego ljudi cine Shell,samo sto se toplo nadam da tako nije na svakom Shellovom brodu jer naravno nisu ti isti ljudi na drugome brodu.
Mozda Netijak moze potvrditi da li je to praksa na Shellu ili je to bio samo slucaj na tvome brodu.

Al Debeel. Slusaj nesto mi nije jasno. Ovdje sam procitao svasta o tom Shell-u da je ovakav da je onakav da ima puno papirologije pusira se safety itd.
Sada mene zanima ako si ti radio pumpu ne bi li trebalo na pumpu staviti targetu na kojoj pise tko je radio pumpu, kada i tko je nadgledao posao. Znaci ti si radio pumpu tada i tada a posao je nadgledao prvi. Mi ovdje na svaku pumpu/blower itd stavimo targetu sa bitnim detaljima bas zbog toga da se vidi tko je i kada radio posao. U infoshipu se vidi koji si dijelove koristio itd....
Uglavnom samo me zanima koristi li Shell takav sustav.
Pozdrav.

Al Debeel. Slusaj nesto mi nije jasno. Ovdje sam procitao svasta o tom Shell-u da je ovakav da je onakav da ima puno papirologije pusira se safety itd.
Sada mene zanima ako si ti radio pumpu ne bi li trebalo na pumpu staviti targetu na kojoj pise tko je radio pumpu, kada i tko je nadgledao posao. Znaci ti si radio pumpu tada i tada a posao je nadgledao prvi. Mi ovdje na svaku pumpu/blower itd stavimo targetu sa bitnim detaljima bas zbog toga da se vidi tko je i kada radio posao. U infoshipu se vidi koji si dijelove koristio itd....
Uglavnom samo me zanima koristi li Shell takav sustav.
Pozdrav.

Imamo program za maintenance, znaći kada ne??to napravi?? neplanirano, stavi?? to kao report i u tom programu se logira?? pod svojim rankom, a Kapo to na kraju "potpi??e" ,uz to tu je datum tako da se lako mo?že upratiti ko je bio treći, ko Kapo, ko Prvi. ??to hoću na kraju reći, sa onim postom, da i pored tolikog safety-a, pančofarije i neprofesionalizma ima na pretek, ?žalosno ali istinito.

Aaaa, puno lipi post Al Debeel, puno lipi ma ja ne razumin da koje to mišljenje oćeš od nas za pasa i tovaricu. Šta bi ti tija čut i jeli uopće postoji nešto šta već nismo rekli... :udriglavom Kad čovik sve ovo lipo proštije, doje do zaključka da ima bit da znaš upotrebit tu svoju "mashala" glavinu i tu leži tvoj najveći problem. Glava sa upotrebljivin mozgon nije "shell approved tool".. dakle She(a)llova glava je tipa "magistarska", nešto ka Woody ili Mraka.. žišku..
znaš da ih Dave Kameni zna izabrat, vridniji su od tartufa :hihi
Mani pumpe i pogone na teško gorivo, čuvaj zdravlje

Last edited:
Aaaa, puno lipi post Al Debeel, puno lipi ma ja ne razumin da koje to mišljenje oćeš od nas za pasa i tovaricu. Šta bi ti tija čut i jeli uopće postoji nešto šta već nismo rekli... :udriglavom Kad čovik sve ovo lipo proštije, doje do zaključka da ima bit da znaš upotrebit tu svoju "mashala" glavinu i tu leži tvoj najveći problem. Glava sa upotrebljivin mozgon nije "shell approved tool".. dakle She(a)llova glava je tipa "magistarska", nešto ka Woody ili Mraka.. žišku..
znaš da ih Dave Kameni zna izabrat, vridniji su od tartufa :hihi
Mani pumpe i pogone na teško gorivo, čuvaj zdravlje

Ovo sam napisa za kapetana Odiseja, da ne reće da širimo dezinformacije, sve što sam napisa može se provjeriti.

Last edited:
@Al Debeel
Nije bitno za koga si ovo napisa i nemoj spustat p[ostove na osobnu razinu jer od toga nema napredka.Onda ce se javit kapetan Odisej i odgovorit 3. makine Al Debeelu i tome nikad kraja.
Ne znam jesi li vidio post od nekidan sto je napisao High Voltage na brodskim elektricarima i sto sam boldao i kvotirao. Takav odnos prema poslu i safetiju ide dokle se ne dogodi sranje.Predmjevam da je Shell SSM-om pokriven ako se u critical equipment ugradjuju dijelovi koji ne da nisu originalni vec nisu niti za isti equipment. To ti je dovoljan odgovor na ovo tvoje.
Ako mislis da si u pravu i da nesto nije safety odnosno cak i ako si u nedoumici odbij/fermaj posal. Ja mislim da Shell ima stop policy sto znaci da svatko moze zaustavit neki posal ako misli da nacin i rezultati istoga ne zadovoljavaju sigurnost.

Last edited:
@Al Debeel
Nije bitno za koga si ovo napisa i nemoj spustat p[ostove na osobnu razinu jer od toga nema napredka.Onda ce se javit kapetan Odisej i odgovorit 3. makine Al Debeelu i tome nikad kraja.
Ne znam jesi li vidio post od nekidan sto je napisao High Voltage na brodskim elektricarima i sto sam boldao i kvotirao. Takav odnos prema poslu i safetiju ide dokle se ne dogodi sranje.Predmjevam da je Shell SSM-om pokriven ako se u critical equipment ugradjuju dijelovi koji ne da nisu originalni vec nisu niti za isti equipment. To ti je dovoljan odgovor na ovo tvoje.
Ako mislis da si u pravu i da nesto nije safety odnosno cak i ako si u nedoumici odbij/fermaj posal. Ja mislim da Shell ima stop policy sto znaci da svatko moze zaustavit neki posal ako misli da nacin i rezultati istoga ne zadovoljavaju sigurnost.

Imaju stop policy ali što ti to vrijedi kad Kapo koji je idiot na "telephone conferency" se može žaliti officu da sam ja ovakav ili onakav, ukurcu, neposlušan itd. Odnosno može iskriviti sliku o meni kako on želi i što onda?Pokrij se ušima i radi kume. i da se taj stop policy primjenjuje striktno, ništa im ne bi radilo, odnosno ništa se ne bi napravilo, jer kao što sam naveo na brodovima im fali dosta rezervnih dijelova.

Last edited:
Al debeel na nekim firmama imas CAR-corective action request na koji mozes komodno ispisati ako nesto nije safety, meni TSI isa u dok deset dana s drugim brodom nije javio da je brod preuzea njegov back up odma CAR je isa i sutra je dosla fleet direktiva, procedura mora ici i ako imas malo soli u glavi za zastititi svoju guzicu stancas ih ako treba ka marke, sta te briga fali essential spare parts narudjeba ide sa svim sta fali pa ako je oni iz firme posalju stvar rjesena ako ne ima papir da si narucia, nek se oni u firmi misle sta gdje kuda i kako, djelovi za bojler i danfoss system 85000 eura kazu skupo mi njima mi narucili jer ne radi za popravak pa vi odlucite u officu jel skupo ili nije

@Al Debeel
pazi sada, ne razumijem nesto, pumpa vam radi kad ne treba rekao si dva iskrcaja , a niko na to ne obraca paznju niti zna zasto?
Pa koliko tu iam debila u igri?
Ti ko 2. makine bi trebao obilaziti pogon i znati sto ti radi a sto ne i sta treba raditi a sta ne.
Ja isto popizdim na moju ekipu koja hoda po makini kao u zombilandu i gledaju samo svoje stvari.
Ali sa druge strane gledano barem su ugradili Low Viscosity pumpe, eto mi vec 5. iskrcaj vrtimo HFO pumpe na MGO i prije par dana je blokirao flow meter sto je dosta da pobrka svu automatiku bojlera( no oil flow ), i jedini moguci rad je ditrktno na bojleru-emergency.
A o Shellu vise ne zelim pricat, zadnje sam rekao Netjaku pa me ono kao opra, ali neka mlad je a sad je shvatio(jebate ka plavusa je)
:uzdravlje

@Al Debeel
Ako mislis da si u pravu i da nesto nije safety odnosno cak i ako si u nedoumici odbij/fermaj posal. Ja mislim da Shell ima stop policy sto znaci da svatko moze zaustavit neki posal ako misli da nacin i rezultati istoga ne zadovoljavaju sigurnost.[/QUOTE

Ja bih se s ovim slo?žia. Nije to uvik lako napravit, a nepopularno je naravno, osobito ako ima?? posla s takvim kapom i prvim, al najbolje ih je na takvim firmama ubit upravo njihovim oru?žjem: SMS-om, pravilnicima, safetyjem, manualima, risk assesmentom, itd...

On tebe ko kapo mo?že utopit, to stoji, ali ako zna?? odigrat "prljavu" igru, prikupit dokaze da te se jebe i da se kr??e pravila, a pogotovo ako se time firmi nanosi ??teta, onda će?? u najgoru ruku bit prebačen na drugi brod, a mo?že?? i profitirat. Ne savjetujem ja ovakve eskapade, niti ih volim, al bio sam svjedok sličnim situacijama, di doslovno drugi časnik palube ispizdi barbu isprid kompanije toliko da je ovaj na kraju ispao totalni glupan, jer se zapetljao u vlastitim la?žima, a u biti iskusan i manje-vi??e OK kapetan. Samo se namirio na tvrdoglavijeg i u ovom slučaju malo "prefriganijeg" 2/O - sada C/O!

@Kolega
Pa nismo mala djeca.Danasnje moderne tehnologije omogucavaju da se bilo kakvo odbivanje posla da na verbalni nacin onako dosta naivno i onda pustis cipla da ti radi o glavi,a na mobitelu imas tijek razgovora.Jedan nas kolega je na taj nacion pao u New Orleansu. Filipinac ga prijavio Coast guardu,kostalo kompaniju 2 milje zelenih,a njemu globa i zabrana ulaska u USA na 5 godina.Cijeli razgovor snimljen na mobitel.

Back