Scorpio tankers,AET itd.

Ali u svakom slucaju terco ce sam morat proci kroz posljedice I ja mu zelim sve najbolje. A kako se brzo ovakve stvari sire, smatram da je svim pomorcima a posebno nasima ucinio uslugu. Za Filipe se npr uvijek govorilo da potezu noz ako treba, pa jesu li zbog toga postali vise ili manje zastupljeni na brodovima? Ono sta su time dobili je da nitko s njima ne igra grubo. A niti jedna kompanija nece naciju preferirat zbog bon tona nego ce trazit zlatni omjer da cim manje plate a da im ti brodovi ipak nekako voze i prekrcavaju. Svidjelo mi se sto je rekao jedan profa na tecaju o sadasnjim brodarima koji su mahom u biti banke, kaze oni postave dva pitanja, prvo je koliki je profit, a drugo je kako moze biti veci? Veselilo me cuti nesto smisleno na mjestu visoke naobrazbe gdje se obicno od glupana s titulom cuju gluposti van realnog vremena. I na kraju nitko ne spominje noz! mozda ga je “ubo” pilotskom stolicom i to s meksom stranom di je skaj, a stampa je stampa, zive od budala koji im vjeruju...
A najvise mi se svidja ideja o Antisinom gumenom cekicu da mora biti na mostu obavezno ko u autobusu za razbit staklo. E onda ako terco upotrebi ostar predmet a imao je pri ruci gumenu alatku (opito approved), onda znamo da se radi o manijaku i treba ga odstranit, naravno cim pripremi brod za vetting

Last edited:
Ovo zadnje mi se posebno sviđa i plus je OPITO approved.

A najvise mi se svidja ideja o Antisinom gumenom cekicu da mora biti na mostu obavezno ko u autobusu za razbit staklo. E onda ako terco upotrebi ostar predmet a imao je pri ruci gumenu alatku (opito approved), onda znamo da se radi o manijaku i treba ga odstranit, naravno cim pripremi brod za vetting[/QUOTE]

Dobro, što je bilo i kakve su to situacije bile mi nemamo predodžbu, ali reakcija sigurno nije normalna. Mogu zamisliti tuču i svađu, ali ovo je pokušaj ubojstva. Nije to više da li če dobiti posao u firmi, on može završiti na dugogodišnjoj zatvorskoj kazni.

Da mi je atmosfera tako loša da sam na nekom rubu živaca, tada bih se vjerovatno iskrcao u prvom portu. Najgore je strahovati i trpjeti. Inače na mom zadnjem brodu kapetan je doveo do suza sekonda i skoro čifa. Jednostavno čovjek ima talenat za prikazivanje drugih kao nesposobnih i nabijanje tog stava ljudima na nos. I ne može mu nitko ništa jer sve radi po pravilima.

Dobro, što je bilo i kakve su to situacije bile mi nemamo predodžbu, ali reakcija sigurno nije normalna..,

Zovi to nenormalno ili kako god.., ne virujen da je to govno od kapetana bez razloga dobijo to što je dobijo!

Misli da na brodu može provoditi svoj kastovski fašizam.., ali sada je naučio valjda da - NE MOŽE.

Šta se tiče našeg momka, yeb'ga, upa' je u pizdarije, ali ne svojom krivicom. Šta ima treći spremati brod za vetting - to je posao višljih oficira i makinjista. Ima sam ja jednu takvu svinju od kapa - filip - poslije mi napisao ocjene sve jedinice (1) i maximalno minus dva (-2).., yebo on mate' svoju - imam još u kompjuteru tu njegovu črčkariju. A koliko je glup tovar bijo - ja zvao u preduzeće i kažu mi - "Ma ajde, tko yebe tu budalu, ti si ovdje već 6 godina o tebi se sve zna.., ne brini ništa:" Gle, prethodni kape englezi i norvežani mi stalno davali ocenku odličan (5) - i došla šuga filipinska i nakon 6 godina na preduzeću - Gavro (1) nije zadovoljio.

Al' moram reći da je bilo i domaće bižuterije - smradova pokvarenih - ko' šta je gospar Stjepi, pa onaj bastard iz Korčule.., a yeba'ću im majku obojici kad ih ufatim! S njima sam u minusu sam 800 evra, zato jer sam popušio avionske karte!

Tako gosparu Stjepo - sad sam upravo na juice terminalu - da znaš.., spremi 800 evra da izmirimo račune.., YEBO TI PAS MATER!!!

Last edited:
Zovi to nenormalno ili kako god.., ne virujen da je to govno od kapetana bez razloga dobijo to što je dobijo!

Misli da na brodu može provoditi svoj kastovski fašizam.., ali sada je naučio valjda da - NE MOŽE.

Šta se tiče našeg momka, yeb'ga, upa' je u pizdarije, ali ne svojom krivicom. Šta ima treći spremati brod za vetting - to je posao višljih oficira i makinjista. Ima sam ja jednu takvu svinju od kapa - filip - poslije mi napisao ocjene sve jedinice (1) i maximalno minus dva (-2).., yebo on mate' svoju - imam još u kompjuteru tu njegovu črčkariju. A koliko je glup tovar bijo - ja zvao u preduzeće i kažu mi - "Ma ajde, tko yebe tu budalu, ti si ovdje već 6 godina o tebi se sve zna.., ne brini ništa:" Gle, prethodni kape englezi i norvežani mi stalno davali ocenku odličan (5) - i došla šuga filipinska i nakon 6 godina na preduzeću - Gavro (1) nije zadovoljio.

Al' moram reći da je bilo i domaće bižuterije - smradova pokvarenih - ko' šta je gospar Stjepi, pa onaj bastard iz Korčule.., a yeba'ću im majku obojici kad ih ufatim! S njima sam u minusu sam 800 evra, zato jer sam popušio avionske karte!

Tako gosparu Stjepo - sad sam upravo na juice terminalu - da znaš.., spremi 800 evra da izmirimo račune.., YEBO TI PAS MATER!!!
Mora da ti je dott Luigi iz Caput Mundi dao neku terapiju kada je bio prije par dana na brodu?

Mora da ti je dott Luigi iz Caput Mundi dao neku terapiju kada je bio prije par dana na brodu?

Ne zove se Luigi, nego drukčije..,

Aaa, znamo se već pe-šest godina.., svake godine dolazi na brod obaviti vižitu.

Mojih godina je.., a drži se i on dobro, ali mene hvali kako mi turbina dobro radi, svi tlakovi u redu.., jedino što ne čujem dobro na jedno uvo.., al' ko' yebe uvo!!!

A ova dvojica koju sam spomenijo, ne prićeravam ništa - oba su figli delle puttane.., insomma ahime! U Santosu, kurvin sin Stjepo se derao na sekonda iz Zadra (mali Josip, dobar ko' kruh) - dere se kurvin sin na nj za vrime odvezivanja na partenci priko VHF-a i prijeti da će ga iskrcati! Mali Josip baš bijo dobio curicu prije nego se ukrcao - on bijo jedini normalan od oficira kuverte. Poslije je pobjegao doma priko doktora u Rotterdamu.., tko može s ološom živit i radit?!!!

A Stjepu, kada bih čuo da ga je netko zaklo' - obrnuo bih jagnje na ražanj - pozva'ću i tebe na feštu, uhljebe!!!

haha, samo ono sta je napisao za Filipa, pa bit ce da je problem ipak u njemu, zna se da su filipi gentileca... ja nikad nisam imao problema s njima dapache to su moji vojnici najodaniji uvijek bili.

haha, samo ono sta je napisao za Filipa, pa bit ce da je problem ipak u njemu, zna se da su filipi gentileca... ja nikad nisam imao problema s njima dapache to su moji vojnici najodaniji uvijek bili.
vodi doma te filipe kad su ti tako dobri...da vidis razlike na istom brodu kad se potiraju filipi i ukrca eu posada, pa opet za godinu dana filipi...malo sam ih dobrih i postenih upozna a vec 15 god radim s njima
a jos kad su seniori, ajme,,,

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

da legenda, nadam se i da stjepo cita ovo da zna sta ga ceka

Ne zayebajen se Nikola!

Ovaj kurvin sin drugi iz Korčule je prije par godina došao polagati Basic u ST.., tamo u vatrogasnom. I moj red bio za ići unutra - gle - dolazi baja, a ugledao je i on mene. Mislim, aj sad kad izađem s ispita zalipiti ću mu barem jednu zidarsku - položio ja i izašao, a njega nigdje.., sakrio se!

A Stjepu, može ovo prenijeti tko god ga znade - YEBAT ĆU TI MATER STJEPO - kad tad! Zato jer si zapovjednik bio - i odgovoran za red i poredak na brodu!

A na certificate of discharge mi stavio da je razlog "Breach of contract" s moje strane - to sam skužio tek kad sam doma došao!

To ćeš platiti kad tad ili novcima ili guzicom!!! Blizu sam juice terminala, bacim oko, eda ne bi uplovio - da rešimo stvar ko' ljudi!!!

Last edited:
haha, samo ono sta je napisao za Filipa, pa bit ce da je problem ipak u njemu, zna se da su filipi gentileca..,

Ma koja đentileca - filipi - ajde Jeremijo ne budali!

Bijo sam ja s njima na Gearbulka 8 godina i doktorirao sam na njima.

Niža ekipa, ajde, može se s njima živjeti, zato jer su nastrojeni tako da slušaju. Platiš im piće vani gledaju te ko' Boga!

Ali kad im dadeš vlast u ruke - ajme - pokvareni do srži! Evo, od svih oficira njihovih imao sam za 8 godina samo jednom prvog makinje koji je bio ODLIČAN. Po mom mišljenju nadmašuje i većinu naših strojara koje sam upoznao tokom karijere. Ozbiljan, zna posao i radi - saradnja i međusobno uvažavanje među nama je bilo odlično. Zvao se Cresencio Bajala.

A ćifovi kuverte - ajme - bolji bi ja ćif bio od njih!

Koja gentilezza.., to je gentaglia najgore vrste!

Biž'ća tamo Jeremijo!!!

Filipi....niza posada ok, dapace imao sam i dobrih frendova medju njima, al bilo je i i kvarenjaka....oficiri, ima dobrih al vecinom ajme budala napuhanih i bezobraznih majko mila....i da, posevili bi se za pivu....

Znas onu staru
”kakvi su kumpiri ove godine, jesu li veci nego oni od prosle godine”
”oni veci jesu a oni manji nisu”

"Misli da na brodu može provoditi svoj kastovski fašizam.., ali sada je naučio valjda da - NE MOŽE."

Jbga,navikli ljudi da imaju doma po 2-3 sluškinje pa kad dodju na brod misle da su im svi sluskinje...Prepotencija na max.Boliwood movie star.

A ima i naših na izvoz sa fašisoidnim ponašanjem ,ne fali.Atmosferu ko u konc logoru naprave.Tiranija do maksimuma...

Ulizice opet najgore.Gaze ih,ponizavaju na brodu,oni dodju u office na kraju ugovora,pitaju ih kako je bilo sa tim i tim ,ide odgovor :"Super"

I onda stoka tiranska dobije krila...

Last edited:
Jašta, to i ja kažem da su obična - đentalja!

Nu, Jeremija tvrdi da su dobri - možda ih ševi za pivu.., ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ? ?

[/QUOTE
Znam ja sta je on radio, popio bi baksu pivu i onda ih sigurno maltretirao judo potezima, imao trening na njima, a sta ce ovi bit ce nisu smjeli pisnut jel bi ih podavio ko pilice...

"Misli da na brodu može provoditi svoj kastovski fašizam.., ali sada je naučio valjda da - NE MOŽE."

Jbga,navikli ljudi da imaju doma po 2-3 sluškinje pa kad dodju na brod misle da su im svi sluskinje...Prepotencija na max.Boliwood movie star.

A ima i naših na izvoz sa fašisoidnim ponašanjem ,ne fali.Atmosferu ko u konc logoru naprave.Tiranija do maksimuma...

Ulizice opet najgore.Gaze ih,ponizavaju na brodu,oni dodju u office na kraju ugovora,pitaju ih kako je bilo sa tim i tim ,ide odgovor :"Super"

I onda stoka tiranska dobije krila...

Da bi slovo dodao.

Back