Evo da ja dam moj primjer.Imam odlican ugovor na plinu kao ETO,rotacija 3 on 3 off.Prethodno sam bio na tankerima 5 godina.Problem je sto mi je vise navrh glave i plin i tankeri i dosadni Indijci.Imam 39 godina.Odlucio sam 100 posto da cu se prebacit na kruzere,bolji ambijent i ono najvaznije, mislim da ce profesionalno biti zanimljivije,mogucnost da nesto naucim novo od drugih,nove tehnologije, mogucnost napredovanja itd.Jbga puna mi je kapa trcanja po makinji gore dole na 45 stupnjeva,veranja po jarbolu,trazenja mase,minjanja neonki i zarulja.Zelim bit 1st ETO u roku 5 godina,mada cu bit zadovoljan i sa 2nd ETO,ovisi o kompaniji.
E sad problem je kako upast na kruzere,ne ide to bas preko noci.Iz osobnog iskustva nekoliko poznanika svjestan sam da u pocetku treba prihvatit manju poziciju,losiji ugovor ali sa mojim iskustvom,znanjem i zalaganjem vjerujem da mogu vrlo brzo napredovati do bolje pozicije a i kompanije.Isto kao oni,sad se rugaju sa ugovorima 2 on 2 off ili 2.5 on 2.5 off,sa plaćom nešto manjom nego na plinu.Na kruzeru jos mogu navigat bar 10 god,na plinu jednostavno nemam zivaca vise gledat i slusat Indijce.
U mjesec i pol dana jos nema ponude za intervju,tako da cu vjerovatno morati odraditi jos jedan ugovor,zbog poreza prvenstveno,a onda cu bogami dat otkaz,u medjuvremenu se prijaviti na linkedin i jos neke stranice i jos 10 firmi. Imam cilj,znam sto zelim,netko ce reci da nisam normalan ali to je njegovo pravo.