Royal Caribbean

Pozdrav ljudi.

Uskoro bi se trebao ukrcat na Azamaru Journey sestrinsku firmu od royala kao engine cadet. Ima li ko kakvih iskustava ili informacija o tom brodu. Hvala unaprijed

Poslano s KIW-L21 putem Pomorac.net

Mislin da ti je kadet/asistent isti k.... i svejedno ces radit ko "mali filip", jbg to moras proc....bitno je samo da dogovoris sta tocno da ti pisu u matrikulu(a to vjerojatno znas) da mozes izac posli na "klasu" ili sta vec za eto-a

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Ja se slazem s ovim. Bitno sta se upise matrilula i da je dnevnik prakse ispunjen.

Sent from my iPhone using Tapatalk www.pomorac.net

Ja se slazem s ovim. Bitno sta se upise matrilula i da je dnevnik prakse ispunjen.

Slazem se i ja u globalu,ali ovdje je pitanje politika firme. Puno ce vremena izgubit ako i bude avancao. Ja jos nisam cuo da je netko avancao u casnika sa pozicije ass.elec. I unutar same pozicije asistenta ima rankova: 3,2 i prvi. To je jako dug period. Ja bi radije odradio kadeturu negdje drugdje pa onda aplicirao za poziciju 4th ili 3rd el.eng. Ali to je samo moje misljenje. A misljenje je ko supak,svatko ga ima :D

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Slazem se i ja u globalu,ali ovdje je pitanje politika firme. Puno ce vremena izgubit ako i bude avancao. Ja jos nisam cuo da je netko avancao u casnika sa pozicije ass.elec. I unutar same pozicije asistenta ima rankova: 3,2 i prvi. To je jako dug period. Ja bi radije odradio kadeturu negdje drugdje pa onda aplicirao za poziciju 4th ili 3rd el.eng. Ali to je samo moje misljenje. A misljenje je ko supak,svatko ga ima :D

Kire slazen se s tebon. Ponudila mi je u pocetku poziciju 3el ass, a onda dok bi napredova tu ko zna kad bi tek posta casnik. Po meni se to isto ne isplati. Posla san zenskoj mail pa me proslijedila drugoj koja je zaduzena za el kadete, a ona kaze da za sad nemaju otvorenih mista za kadete al da ce se javit kad budu imali.
Nista sad triba trazit dalje, iako jos nesto pokusavan rjesit pa cemo vidit.

Prika..lazu da nema mista za kadete..sve skupa ima 6 kadeta struje na kompaniji..ja znam 2 primjera di su avancali ass u casnika..al ti nisi filipinac ni rumunj..bez ikakvog rasizma..ako nemas isustva i ako ti ne daju poziciju kadeta..pitaj za 4.el na oasis ili quanttum klasi!

Prika..lazu da nema mista za kadete..sve skupa ima 6 kadeta struje na kompaniji..ja znam 2 primjera di su avancali ass u casnika..al ti nisi filipinac ni rumunj..bez ikakvog rasizma..ako nemas isustva i ako ti ne daju poziciju kadeta..pitaj za 4.el na oasis ili quanttum klasi!

Nerazumin kako mislis da ce me prihvatit kao 4.el ako neman nikakvog iskustva i nisan nikad bia na brodu (je da iman 3 godine faksa al svejedno)? Valjda bi me prije uzeli za kadeta...

Nerazumin kako mislis da ce me prihvatit kao 4.el ako neman nikakvog iskustva i nisan nikad bia na brodu (je da iman 3 godine faksa al svejedno)? Valjda bi me prije uzeli za kadeta...
Smijesno ali je cak vjerojatnije. Ako imas bar malo iskustva pa makar i kao kadet mogao bi upasti.

pozdrav kolege iduci mjesec bi treba biti ukrcan na rccl, pa ako ima tko da tamo radi da mi napiše malo u detalje što i kako ? moze i na PM Hvala.

Last edited:
Znam dva primjera di su ljude bez iskustva stavili za 4EE..ta pozicija nema odgvornosti nikakve..ili si sa elektronicarem ili pomazes ovome u kuzini..sve u svemu dobra pozicija..cak i placa nije losa

Evo gledam na stranici od Royala, trenutno imaju otvorene pozicije za Electronics Engineer (EL1E) i Electrical Engineer. Koja je razlika u pozicijama.

Last edited:
Evo gledam na stranici od Royala, trenutno imaju otvorene pozicije za Electronics Engineer (EL1E) i Electrical Engineer. Koja je razlika u pozicijama.

Velika je razlika.
Elektronicar ti je vise za po broadcastu i take sheme dok je electrical engineer moze biti ono po makinji i sve Sta triba

moze li se za rccl poslati nekome mail ili se moze aplicirati iskljucivo online?

kakva je situacija sto se tice refera tamo? kakve su place i ugovori? koliko iskustvo je potrebno?

Da neÅ¡to prije razjasnimo. Kadeti su na palubi, Asistenti su u stroju. Ugovor za asistenta na Royala ti je 8mj i plaća te sa bonuson ispadne oko 1500$ NećeÅ¡ radit ko crnac, nećeÅ¡ radit niÅ¡ta, nego ćeÅ¡ minjat žarulje u prisutnosti 4. ili 3. časnika i nećeÅ¡ naučit niÅ¡ta.

Kad se vratiÅ¡ doma (u matrikuli tribaÅ¡ imat 183 dana provedena na brodu ) odnit ćeÅ¡ matrikulu u kapetaniju da ti je ovjere. Onda će te ić izmaslat da polažeÅ¡ ETR (electrotechnical rating) brevet, koji ti je po meni totalno beskoristan.

Ako oćeÅ¡ ić dalje i napredovat polaži ETO. Za ETO brevet ti triba 183 dana provedena na brodu, tribaju ti breveti D2, D12, D17, D19 i D47A. Nakon toga moraÅ¡ sluÅ¡at 98 sati čini mi se predavanja za ETO i onda polažeÅ¡ ispit. DNEVNIK NOSIÅ  U KAPETANIJU TEK PRIJE ISPITA!!!
Dobrodosao na forum kolega!! Tezak je zivot vas jadroplovaca [emoji20]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Da neÅ¡to prije razjasnimo. Kadeti su na palubi, Asistenti su u stroju. Ugovor za asistenta na Royala ti je 8mj i plaća te sa bonuson ispadne oko 1500$ NećeÅ¡ radit ko crnac, nećeÅ¡ radit niÅ¡ta, nego ćeÅ¡ minjat žarulje u prisutnosti 4. ili 3. časnika i nećeÅ¡ naučit niÅ¡ta.

Kad se vratiÅ¡ doma (u matrikuli tribaÅ¡ imat 183 dana provedena na brodu ) odnit ćeÅ¡ matrikulu u kapetaniju da ti je ovjere. Onda će te ić izmaslat da polažeÅ¡ ETR (electrotechnical rating) brevet, koji ti je po meni totalno beskoristan.

Ako oćeÅ¡ ić dalje i napredovat polaži ETO. Za ETO brevet ti triba 183 dana provedena na brodu, tribaju ti breveti D2, D12, D17, D19 i D47A. Nakon toga moraÅ¡ sluÅ¡at 98 sati čini mi se predavanja za ETO i onda polažeÅ¡ ispit. DNEVNIK NOSIÅ  U KAPETANIJU TEK PRIJE ISPITA!!!

To sta ti i ja mislimo da se asistenti stroja i elektricari zovu asistenti nije bitno. Baren sta se tice royala jer njima je asistent skala ispod kadeta, a to znan iz prve ruke od osobe koja je casnik struje na njihovom brodu. Meni je ponudilo da buden asistent sta san odbia i pita da me pribaci za kadeta. Ko asistentu mi je ponudila zenska 8mj i 930$. ETO brevet se moze odma polagat jer su mi kolege sa faksa nakon asistenture/kadeture to odma polagali bez tog ETR-a (druga je stvar oce li te kompanija uzest odma za casnika). I 98 sati slusaju samo oni sta nemaju visu, a ovi sta imaju mogu odma na ispit.
Za dnevnik i ostalo se slazen.

Kad si asistent stroja ili asistent struje i želiÅ¡ napredovat u časnika stroja ili struje onda si asistent. Kad radis na palubi ka vježbenik palube i namjeravaÅ¡ napredovat u časnika palube onda si kadet.
Na stranin kompanijama sve (asistente i kadete) zovu kadeti (šta je po meni uvreda)
Ja ti sad govorin iz prve ruke jer san ja bija na Royala, doduše ne u svojoj struci ali san se raspitiva jer san tija napredovat.
Ti kad na Royalu zavrÅ¡iÅ¡ asistenturu (njima tvoja asistentura nije bitna uopće jer oni ne gledaju Å¡ta tebi triba 183 dana nego gledaju Å¡ta tribaÅ¡ ispunit ugovor od 8 miseci) dogovoriÅ¡ se sa njima, odeÅ¡ doma zavrÅ¡iÅ¡ ETO brevet i vratiÅ¡ se tamo ko 3. tj 4. časnik struje. I to je cila filozofija a to Å¡ta ti oni govore da bi te posli asistenture avancali u kadeta je moguće, jer je to izmiÅ¡ljena pozicija i radija bi isti posal ko asistent samo bi ima malo veću plaću; 300-400$ viÅ¡e i opet bi ima ogroman ugovor.
Ti ETO brevet možeÅ¡ polagat odma ako imaÅ¡ zavrÅ¡en faks ne tribaÅ¡ sluÅ¡at predavanja. ETR ti uopće ne triba jer ETR brevet prihvaćaju samo u HR.
Kakve veze ima viza sa sa predavanjima, šta ti govoriš?

Viša kao 3 godine faksa, a ne viza ka tranzitna viza i to. Meni je ponudilo bilo EL3A, a to znaci 3. asistent, a ne kadet (za kadeta san onda pita posli pa je rekla nista za sad). Znaci da ima jos i 2. i 1. asistent. Nevirujen bas da bi te nakon toga odma stavilo za casnika i da imas ETO brevet jer ovako kad si asistent ili kadet placaju te manje, al dobro.
Tako da ukupno gledajuci po meni je bolje ic za kadeta ili odradit negdi drugdi asistenturu (po njima kadeturu) pa onda provat se uvalit na firmu, a ne ovako od 3. asistenta ic dalje.

Viša kao 3 godine faksa, a ne viza ka tranzitna viza i to. Meni je ponudilo bilo EL3A, a to znaci 3. asistent, a ne kadet (za kadeta san onda pita posli pa je rekla nista za sad). Znaci da ima jos i 2. i 1. asistent. Nevirujen bas da bi te nakon toga odma stavilo za casnika i da imas ETO brevet jer ovako kad si asistent ili kadet placaju te manje, al dobro.
Tako da ukupno gledajuci po meni je bolje ic za kadeta ili odradit negdi drugdi asistenturu (po njima kadeturu) pa onda provat se uvalit na firmu, a ne ovako od 3. asistenta ic dalje.

Normalno da bi te stavilo za časnika kad imaÅ¡ brevet hahah, kako na svin drugin kompanijama tako i tu... Prijo kad jednom zavrÅ¡iÅ¡ asistenturu to je to. Nas je bilo 3 asistenta na brodu nije niko bija 1. 2. i 3. asistent nego smo svi bili isti i kad odradiÅ¡ svoje odradija si a to dalje oće li oni tebe maslat ili neće ovisi o tebi...

p.s. Zašto mi brišu postove??

Royal Carebbian

Royal Carebbian

Normalno da bi te stavilo za časnika kad imaÅ¡ brevet hahah, kako na svin drugin kompanijama tako i tu... Prijo kad jednom zavrÅ¡iÅ¡ asistenturu to je to. Nas je bilo 3 asistenta na brodu nije niko bija 1. 2. i 3. asistent nego smo svi bili isti i kad odradiÅ¡ svoje odradija si a to dalje oće li oni tebe maslat ili neće ovisi o tebi...

p.s. Zašto mi brišu postove??

Moras se predstavit u rubrici predstavite se

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back