Royal Caribbean

eto iden i ja ća... na Independence of the seas... REF3 na 8 miseci :confused: al dobro je...
ima li ko da ide 14.3 na isti brod?

uglavnom tia san pitat..zasto 8 miseci, jel mi kasnije spuste to na manje vrimena?
kako kasnije idu rankovi u REF-a ? place? koliko vrimena triba proc?
zna li iko ista? :rolleyes:

Evo ja sam nadam se uskoro još jedan struja na Royalu :)
Neću pričat o tome da srići nema kraja, u nepuna 2 miseca sam proÅ¡a sve korake:
-prvo sam na njihovoj službenoj stranici aplicirao za poziciju Elec. Engineera (16.12.2014.)
- 15.01. mi stiže obavijest od Jassie D. i poziv na intervju, idući tjedan intervju odrađen. Neću pisat nego rečenicu jer je u temi o tom prvom intervjuu vec sve napisano, mislim da je to provjera engleskog! OpiÅ¡i mi koje su tvoje odgovornosti na brodu, kako si čuo za RCCL, ima li neko koga poznajeÅ¡ na kompaniji, edukacija? Trajalo je 5-10 minuta, moj savjet je da pripremite neko pitanje za nju o kompaniji, brodovima ili poslu čisto da pokažete interes
- nakon 10ak dana stiže mail s pozivom ''urgent interview tommorow'', sa Fernanodom koji je Electrical Superintendent, s njim sam razgovarao oko pola sata, prvo o liftovima (važno je napomenuti kako ste upoznati sa safety zahtijevima koje lift na kruzeru mora zadovaljavati); electrical propulsion!? (ja nemam iskustva s njom al sam vrlo dobro upoznat tako da sam ima o čemu pričat); bridge equipment; maintance system on your vessel? (na royalu rade s Amosom pa sigurno da je dobro znat par riči o tome); Alarm and monitoring system menangment on your vessel!? (kond mene je bio konsgberg na Å¡to me pitao koji ti je bio, K-chief 500 na sta je bilo iduće pitanje o plc-ovima, ustroj ili neÅ¡to tako); dalje me pita moje dužnosti u slučaju nužde, i to za različite situacije, od fire alarma, blackout-a itd.; joÅ¡ pitanje o glavnim motorima i to je to čega se sićam. Ja sam od tih po ure priča jedno 25 minuti, na svaki njegov spomen bilo koje opreme odma sam priča svoja iskustva i nisam čeka njegova podpitanja. Sad sam se sitia, joÅ¡ me i pita znam li koga na kompaniji na Å¡ta sam spomenuo kolegu kojeg sad neću prozivat :), ali Fernando ga zna, pita me je li na Freedomu i bili su u dry docku nedavno zajedno. Ugl meni je ovo sve do sada bilo vrlo ugodno, opuÅ¡teno i sa Jassie i s njim. Kad sam zavrÅ¡io s Fernandom rekao mi je da sam Ok i nasmija se, reka da će sad proslijedit nekoj trećoj koja će mi ponudit uvjete, i napomenuo da poÅ¡to nemam kruzer iskustva ulazna pozicija je 3rd electrician, na pitanje o plaći rekao sam da se nadam bar onoliko koliko imam sada. Nakon 30ak min nazvala me ona, čestitala i ponudila poziciju 3rd elec i plaću 3.500$ permanent, ugovori 10 weeks on,10 off. Reka joj da sam se nada bar da bude oko 4.000, može li iÅ¡ta napravit? Rekla da će vidit i javit, i javila se za dvi ure i ponudila poziciju 2nd Electrical engineer Å¡ta je dosta bolja lova i niko sritniji od mene. Hvala svim kolegama koji su podijelili svoja iskustva jer sam siguran da bez vas ne bi zna Å¡ta me očekuje u ovom cilom postupku i ne bi se zna postavit kako jesam.

Sad imam pitanje za one koji su sve ovo proÅ¡li, kakav je liječnički pregled za Royal, di se radi? Imam jedan problem i ne bi volia radi toga sad past, ne vidim nijanse nekih boja i sigurno to neću proć pa me zanima ima li iko ideju kako to rijeÅ¡it, do sad mi nikad nije bia problem al bojim se da oni rade dosta detaljan liječnički? I joÅ¡ je li se radi i kod njih liječnički po dolasku na brod? Hvala svima unaprid
:uzdravlje

Ako ne vidis procitat brojeve iz onih knjiga sa bojama(ishihara test), to jos uvjek ne znaci da ne razlikujes boje, postoji poseban aparat za to -"anomaloskop" u specijaliziranim okulistickim klinikama na kojem se tocno ustanovi "koeficijent poremećaja kolornog vida". Ako je taj koeficijent nizak (manji od 4), ti nemozes procitati neke brojeve na testu iz knjige, ali u praksi je to zanemarivo I ne utjece na sposobnost obavljanja posla. Tako da ako ne prodjes taj test u ordinacijama medicine rada, trebaju te poslat na dodatna testiranja I onda se vratis s nalazom okuliste u kojem je ovaj koeficijent, pa ako je u granicama normale za "sluzbu stroja" na brodu, prolazis lijecnicki... Medicine rada imaju tablice za razna zanimanja koliki smije biti taj koeficijent.

Malo vise o tome ovdje:

Poreme

Company approved medical facilities

Company approved medical facilities

DUBROVNIK
Dr. Roka Misetica
Dr. Rikard Lenz
Facility Name & Address: PoliKlinika Marin Med
Dubrovnik
Dr. Ante Starcevica 45
Phone/Fax/E-Mail: Tel. +385-20-400-500,
fax : +385-20-400-501
Email : info@marin-med.com.
Comments: Home

RIJEKA
Facility Name & Address: POLYCLINIC PRO VITA
Trpimirova 2
51000 Rijeka, Croation
Phone/Fax/E-Mail: 385 51 352460
385 51 321133 (fax)
Poliklinika.pro.vita@ri.t-com.hr
Comments:

SPLIT
Facility Name & Address: ZDRAVSTVENA USTANOVA ZA MEDICINU RADA
Hrvatske Morarice 1K
21000 Split, Croatia
Phone/Fax/E-Mail: 385 21 382 986
385 21 383 066 (fax)
ordinacija@wagner.hr
Comments:

ZADAR
Facility Name & Address: POLIKLINIKA MUSTAC
Zadarskog mira 22
2300 Zadar, Croatia
Phone/Fax/E-Mail: 385 023 254 640
385 023 254 644
matemustac@gmail.com
Comments:

ZAGREB
Contact: Dr Vedran BatareloFacility Name & Address: PRIVATNA INTERNISTICKA ORDINACIJA
Vrbaniceva 56,
10 000 Zagreb
Phone/Fax/E-Mail: Tel. 01 466 3096
Mob. 098,275,509
Email: vedran.batarelo@zg.t-com.hr
Comments:

RIJEKA
Contact: Dr. Facility Name & Address: Medical Centre for Occupational Health Rijeka
Verdieva 8, Rijeka 51000
Phone/Fax/E-Mail: Telephone:385 51 213605
Mail:travel-medicina@ri.htnet.hr
Comments:

Ivane prije svega cestitan!! Morski Vuk ti je sve napisa, meni je recimo taj koeficijent 2.7, kad san upisiva BEE mora san ici specijalistu, a i kasnije san bez problema prolazija lijecnicki za mornaricu. Kazes da si do sad isto radija lijecnicki i nije bilo problema, jedino te jos moze poslati specijalistu i to je to, ocito da ne prolaze samo teski slucajevi, a to ti nisi jer vec si prosa lijecnicki...

ima li ko?

ima li ko?

imam zakazan skyp intervju za par dana sa Jassie,ajde taj prvi intervju je samo da me vidi i čuje mi kakav je engleski ali niđe nisam na forumu uspio nać da je neko reko kakav je ovaj drugi intervju sa tim nekim superintendantom ili kojim k...već,taj strukovni intervju?Inače sam apliciro za terca makinje(4th) pa ne znam Å¡ta me ima sad tu reÅ¡etat nisam nni sekondo ni čif boga ti da se mene pita neÅ¡to.....može li ko reći iÅ¡ta o tom drugom intervjuu??

Hvala ljudi i mirno more!! :uzdravlje :uzdravlje

Hvala na odgovorima. Danas sam otisa do poliklinike Wagner u st i raspitiva se za lijiecnicki, a bogami i pita vezano za boje. Rekli su mi isto kao sto ste napisali morski vuce i bace, morat cu tom specijalistu i ako bude u granicama dozvoljenim za sluzbu u stroju mogu proc lijecnicki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav ljudi..evo ja sam nadam se jos jedan buduci ass el na RCCL..zamrza sam i faks radi toga..i stvarno sam se raspit o kompanij ljudima uvjetima..ma apsolutno o svemu sam se informira..prica sa njihovim zaposlenicima..a uz to pola rodbine mi je na brodu..i nikad nisam pita nikoga njih najbanalnije pitanje..pa se nadam da ce mi netko od vas ponudit konkretan odgovor..
Sta sa pretplatom za mobitel..imam aktivnu pretplatu..sta sa tim..kako vi to rijesavate??

PomoĆ......

PomoĆ......

Jeli iko imo Å¡ansu za drugi intervju?(drugu Å¡ansu)........ovi moji me digli na brod da valja partit brzo a imam zakazan intervju sa Royalom i to ću uspjet učinit samo prvi.Ne znam Å¡ta da radim....ako ovdje gdje jesam dam pedalu a ovi me odjebu sa Royala onda sam u k..... :udriglavom a doma žena i djeca zijevaju .....Ne znam Å¡ta da rečem ovoj na intervjuu,jeli može odma drugi intervju(stručni) ili da jom kažen da imam ić na brod zbog familije(trebaju jest neÅ¡to boga ti...)a čekat me par mjeseci sigurno neće jer sigurno ima kandidata pun k..... i trista.Jeli bio neko sa njima u sličnoj situaciji,jel imaju razumijevanja prema ljudima ili si im i dalje samo broj..?? :confused: :udriglavom

Ja sam isto rekao drugi put jer sam bio u istoj poziciji prije 5g.

U ovih 5g nije bilo druge sanse

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pozdrav ljudi..evo ja sam nadam se jos jedan buduci ass el na RCCL..zamrza sam i faks radi toga..i stvarno sam se raspit o kompanij ljudima uvjetima..ma apsolutno o svemu sam se informira..prica sa njihovim zaposlenicima..a uz to pola rodbine mi je na brodu..i nikad nisam pita nikoga njih najbanalnije pitanje..pa se nadam da ce mi netko od vas ponudit konkretan odgovor..
Sta sa pretplatom za mobitel..imam aktivnu pretplatu..sta sa tim..kako vi to rijesavate??
Na kruzerima ti ima brodska GSM mreza koja normalno radi, kad je brod na moru. Roaming radi I sa nasim operaterima.
Ne znam kako je trenutno na RCCL, ali kod nas mreza je EU I cijene za razgovore I poruke su iste kao u bilo kojoj EU zemlji... Tako da ti koristi mobitel sa HR karticom. Puno je skuplje koristit ga kad je brod u portu (tada se ova brodska automatski gasi) ako si npr. na Karibima ili Americi, nego kad je brod na moru...

Last edited:
Jeli iko imo Å¡ansu za drugi intervju?(drugu Å¡ansu)........ovi moji me digli na brod da valja partit brzo a imam zakazan intervju sa Royalom i to ću uspjet učinit samo prvi.Ne znam Å¡ta da radim....ako ovdje gdje jesam dam pedalu a ovi me odjebu sa Royala onda sam u k..... :udriglavom a doma žena i djeca zijevaju .....Ne znam Å¡ta da rečem ovoj na intervjuu,jeli može odma drugi intervju(stručni) ili da jom kažen da imam ić na brod zbog familije(trebaju jest neÅ¡to boga ti...)a čekat me par mjeseci sigurno neće jer sigurno ima kandidata pun k..... i trista.Jeli bio neko sa njima u sličnoj situaciji,jel imaju razumijevanja prema ljudima ili si im i dalje samo broj..?? :confused: :udriglavom

Ako imas intervju vjerojatno ces upast, sredinom treceg mjeseca isplovljava Anthem pa im treba ljudi, tako da su ti trenutno sanse velike. Meni je strucni intervju bio u roku par dana od prvog. Sretno.

zna li, odnosno, ima li tko ko je u ovom sustavu salary at sea? kako funkcionira to, ocemo moc slat pare misecno na racun doma'

ProÅ¡ao prvi intervju za Royala kod Jassie,objasnio da me za dva dana čeka ukrcaj ako može da zakaže Å¡to prije tehnički intervju,rekla da će da učini sve Å¡ta može.kasnije izmjenili koji mail,kaže da sam ok da imam sve potrebne ulazne kvalifikacije,vidi čak i preporuku ali od intervjua tehničkog joÅ¡ niÅ¡ta tako da mi se svakakve crne misli motaju po glavi.......ima li ko da mu se nisu javili nikako poslje prvog intervjua da su ga zaboravili??

Back