Evo ja sam nadam se uskoro još jedan struja na Royalu

Neću pričat o tome da srići nema kraja, u nepuna 2 miseca sam proÅ¡a sve korake:
-prvo sam na njihovoj službenoj stranici aplicirao za poziciju Elec. Engineera (16.12.2014.)
- 15.01. mi stiže obavijest od Jassie D. i poziv na intervju, idući tjedan intervju odrađen. Neću pisat nego rečenicu jer je u temi o tom prvom intervjuu vec sve napisano, mislim da je to provjera engleskog! OpiÅ¡i mi koje su tvoje odgovornosti na brodu, kako si čuo za RCCL, ima li neko koga poznajeÅ¡ na kompaniji, edukacija? Trajalo je 5-10 minuta, moj savjet je da pripremite neko pitanje za nju o kompaniji, brodovima ili poslu čisto da pokažete interes
- nakon 10ak dana stiže mail s pozivom ''urgent interview tommorow'', sa Fernanodom koji je Electrical Superintendent, s njim sam razgovarao oko pola sata, prvo o liftovima (važno je napomenuti kako ste upoznati sa safety zahtijevima koje lift na kruzeru mora zadovaljavati); electrical propulsion!? (ja nemam iskustva s njom al sam vrlo dobro upoznat tako da sam ima o čemu pričat); bridge equipment; maintance system on your vessel? (na royalu rade s Amosom pa sigurno da je dobro znat par riči o tome); Alarm and monitoring system menangment on your vessel!? (kond mene je bio konsgberg na Å¡to me pitao koji ti je bio, K-chief 500 na sta je bilo iduće pitanje o plc-ovima, ustroj ili neÅ¡to tako); dalje me pita moje dužnosti u slučaju nužde, i to za različite situacije, od fire alarma, blackout-a itd.; joÅ¡ pitanje o glavnim motorima i to je to čega se sićam. Ja sam od tih po ure priča jedno 25 minuti, na svaki njegov spomen bilo koje opreme odma sam priča svoja iskustva i nisam čeka njegova podpitanja. Sad sam se sitia, joÅ¡ me i pita znam li koga na kompaniji na Å¡ta sam spomenuo kolegu kojeg sad neću prozivat

, ali Fernando ga zna, pita me je li na Freedomu i bili su u dry docku nedavno zajedno. Ugl meni je ovo sve do sada bilo vrlo ugodno, opuÅ¡teno i sa Jassie i s njim. Kad sam zavrÅ¡io s Fernandom rekao mi je da sam Ok i nasmija se, reka da će sad proslijedit nekoj trećoj koja će mi ponudit uvjete, i napomenuo da poÅ¡to nemam kruzer iskustva ulazna pozicija je 3rd electrician, na pitanje o plaći rekao sam da se nadam bar onoliko koliko imam sada. Nakon 30ak min nazvala me ona, čestitala i ponudila poziciju 3rd elec i plaću 3.500$ permanent, ugovori 10 weeks on,10 off. Reka joj da sam se nada bar da bude oko 4.000, može li iÅ¡ta napravit? Rekla da će vidit i javit, i javila se za dvi ure i ponudila poziciju 2nd Electrical engineer Å¡ta je dosta bolja lova i niko sritniji od mene. Hvala svim kolegama koji su podijelili svoja iskustva jer sam siguran da bez vas ne bi zna Å¡ta me očekuje u ovom cilom postupku i ne bi se zna postavit kako jesam.
Sad imam pitanje za one koji su sve ovo proÅ¡li, kakav je liječnički pregled za Royal, di se radi? Imam jedan problem i ne bi volia radi toga sad past, ne vidim nijanse nekih boja i sigurno to neću proć pa me zanima ima li iko ideju kako to rijeÅ¡it, do sad mi nikad nije bia problem al bojim se da oni rade dosta detaljan liječnički? I joÅ¡ je li se radi i kod njih liječnički po dolasku na brod? Hvala svima unaprid