Royal Caribbean

NIJE ROYAL, AL ETO.............

Deck & Engine
1st, 2nd and 3rd Officers
3rd and 4th Engineers
Electrical Engineers
Electronics/Automation Engineers
Security Officers
If you are interested in applying for a Deck and Engine postion, please send your CV and/or resume to Deck & Engine Recruiter at dcl.jobs@disney.com

nikad neznas sto tebe ceka i kakva te nevolja moze snac, stoga se suzdrzi od takvih komentara!!!!!

Potpisujem struja......ocito je da imamo malo nezrelog clana foruma jer koliko vidim sve do jednog posta su mu malo nezreli,ali ima vremena,jos je zelen,malo ce pozutiti a onda moze i pocrveniti......dalmos zna to urediti.

Da nebi ispalo da meni nije sija Edward pa san ga izabra za maltretiranje to nije istina. Posto imas opomenu a ode si opet napisa k?r?c i malo si grub a to se vidi i iz postova drugih forumasa jer te svi opominju . Pa ja ti sad zbog toga, jer san dobre volje nisan uvalia ban odma nego samo skinia postove ali to je sad i vise nikad ( mislim progledati kroz prste) stoga kolega zato su ti postovi izbrisani a ako nastavis dalje ide oma zuti i ban 7 dana. :mad:

Last edited:
Da nebi ispalo da meni nije sija Edward pa san ga izabra za maltretiranje to nije istina. Posto imas opomenu a ode si opet napisa k?r?c i malo si grub a to se vidi i iz postova drugih forumasa jer te svi opominju . Pa ja ti sad zbog toga, jer san dobre volje nisan uvalia ban odma nego samo skinia postove ali to je sad i vise nikad ( mislim progledati kroz prste) stoga kolega zato su ti postovi izbrisani a ako nastavis dalje ide oma zuti i ban 7 dana. :mad:

čekaj malo,na koga se sad ovo odnosi?mislim da sam se izjasnio u vezi mojeg odnosa prema forumu.

nikad neznas sto tebe ceka i kakva te nevolja moze snac, stoga se suzdrzi od takvih komentara!!!!!

ako je ne??to crno,ja to ne mogu nazvati bijelime,mogu li?

nisam imao namjeru nikoga vrijeđati,niti sam ikoga prozivao,a to ??to će se netko osjećati prozvanime je isključivo njegov problem.

on topic,hvala svima na informacijama,pomoglo je,ono ??to me zanimalo sam saznao

:uzdravlje

ja sam na carnivalu vec 5 godina dobro je ne zalim se avancali me za prvoga, ajde reci sto je bilo tako lose na royalu da se vracas jer uvijek ima dobrih i losih iskustava u zadnje vrijeme dosta se ljudi vratilo carnivalu upravfo sa kraljevske

rccl-carnival

rccl-carnival

i ja sam dugo na carnivalu ,ali osobno misljenje koje imam je skupljeno na bazi informacija mojih kolega koji plove na rccl,od zapovjednika i upravitelja (hrvata sta je najvaznije jer ih na carnivalu nema i tko zna kada ce biti )pa do prvih palube i sekonda makinje.10 tjedana je ugovor svi izlaze vanka kao i ja opusteni ,zezanja i 10000 usd misecno pocetna placa.nije to mali novac carnival nema toliko za drugog makinje a radio 9 ili 10 sati dnevno ista stvar jer si na brodu ali razlika je biti 70 dana ili 130 dana.sta vi mislite marineris sta ti mislis

i ja sam dugo na carnivalu ,ali osobno misljenje koje imam je skupljeno na bazi informacija mojih kolega koji plove na rccl,od zapovjednika i upravitelja (hrvata sta je najvaznije jer ih na carnivalu nema i tko zna kada ce biti )pa do prvih palube i sekonda makinje.10 tjedana je ugovor svi izlaze vanka kao i ja opusteni ,zezanja i 10000 usd misecno pocetna placa.nije to mali novac carnival nema toliko za drugog makinje a radio 9 ili 10 sati dnevno ista stvar jer si na brodu ali razlika je biti 70 dana ili 130 dana.sta vi mislite marineris sta ti mislis

U potpunosti se slazem s Refulom. RCCL je firma koja trenutno vodi na trzistu placa i ugovora na cruiserima.

E pa ja se ne slazem, jer ja ipak imam vecu placu nego neki moj kolega (Ch Elect) na Royalu. Svi seniori (3 i po strike i vise) ovdje na NCL-u sa vise od tri-cetri godine na kompaniji imaju vece place nego isti na Royalu.
Problem je samo sto su na Royalu place transparentne i zna se tko koliko ima, dok kod nas imamo tri vrste senioritija koji se dodaju na osnovne place pa onda konacna cifra ispadne dosta veca nego izgleda u onim tablicama.
Npr. meni su cak sve one senioritije koji su otprije bili 250 dolara za svaku godinu na kompaniji za rank Automationa, pretvorili u senioritije po 500 dolara pa sam samo na tome za 3 godine na firmi plus dva dodatna koja smo dobili svi u cetvri mjesec ove godine profitirao za dodatnih 1250 dolara. Jer ukupno imam 5 senioritija po 500 dolara plus jos cetvrta kolona u tablici.To cak po onim tablicama i ne bi trebalo biti tako (ovi na NCL znaju o kojim tablicama se radi) ali nisam se bunio.

pa ajde recimo placa je najvazniji dio price i meni je na carnivala 6300 e cisto sto je oko 9500 usd po sadasnjem tecaju, sto se rada tice ne treba niti usporediti rad sa talijanima ili sjevernjacima. ja sam se bogu hvala nakon dugo godina naviknuo na pastare prihvatio njihov nacin rada i ide dobro, puno dima a vatre nigdje i iskreno nebi to sada mijenjao. u svakom slucaju od kolega znam da je zaista sto se rada tice carnival penzija (a meni se bas i ne radi).
jedini su problem ugovori u nacelu je 4/2 iskreno 4 nisam bio vec jako dugo bude i 5 i malo vise, nema ljudi a ne primaju nove. u makini je malo bolje i drze se donekle rasporeda. nikad neznas koji je sljedeci brod a ima i dosta transfera za vrijeme ugovora ja sam zadnji put promijenio 3 broda za jedan ugovor (5mjeseci). eto nije ni najbolje ni najgore samo sto sam se vec naviknuo.

U potpunosti se slazem s Refulom. RCCL je firma koja trenutno vodi na trzistu placa i ugovora na cruiserima.

nije placa jedina stvar vecini ljudi koji su na putnickim brodovima, budimo realni (ne mislim tu na curice i partijanje), na carnivalu nema zabranjenih zona oficirima, zivot je ipak laksi i lagodniji nego na ostalim velikim cruise kompanijama, u stvari atmosfera je svima ugodnija i svi lakse zive a to cini dobru atmosferu.
onima koji gledaju samo zaradu naravno carnival nije dobar izbor ne zbog visine place nego zbog atmosfere kojoj vecina na kraju popusti pa ubije dobar dio place. a recimo realno kroz 12 mjeseci moja zarada i kolege sto radi na royalu je skoro pa identicna on digne 500 eura vise sto u godini dana i ne cini razliku, doduse pol godine radi a pol odmara dok je meni prosjek 9 mjeseci godisnje na brodu (sranje)

E pa ja se ne slazem, jer ja ipak imam vecu placu nego neki moj kolega (Ch Elect) na Royalu. Svi seniori (3 i po strike i vise) ovdje na NCL-u sa vise od tri-cetri godine na kompaniji imaju vece place nego isti na Royalu.
Problem je samo sto su na Royalu place transparentne i zna se tko koliko ima, dok kod nas imamo tri vrste senioritija koji se dodaju na osnovne place pa onda konacna cifra ispadne dosta veca nego izgleda u onim tablicama.
Npr. meni su cak sve one senioritije koji su otprije bili 250 dolara za svaku godinu na kompaniji za rank Automationa, pretvorili u senioritije po 500 dolara pa sam samo na tome za 3 godine na firmi plus dva dodatna koja smo dobili svi u cetvri mjesec ove godine profitirao za dodatnih 1250 dolara. Jer ukupno imam 5 senioritija po 500 dolara plus jos cetvrta kolona u tablici.To cak po onim tablicama i ne bi trebalo biti tako (ovi na NCL znaju o kojim tablicama se radi) ali nisam se bunio.

A da vidite sta je na Disney Cruise Lineu, place se daju na osnovi zastave koju imas na name tagu.
Recimo ovako najvecu placu imaju Englezi iza njih su Nizozemci, pa Talijani pa Grci pa onda negdi dolaze Hrvati pa iya nas sljede Rusi,Ukrajinci,Rumunji.........
Uglavnom osjecas se totalno sugavo jer jedna Engleska lincina za istu poziciju ima 25% vecu placu od tebe a ti za 10% imas vecu placu od svog kolege iz Ukrajine.
Totalno rasulo u meduljuskim odnosima je na toj kompaniji.
Pri 4 godine bilo bi nas po 15 Hrvata na kuverti i u makini a danas neznam bili ih nasa 4 tako da ti to sve govori o toj kompaniji.

Mozes ti reci da imas vecu placu od CEL na RCCL-a ali ja govorim o pocetnim placama. RCCL ima bolje pocetne place od svih drugih firmi. Znaci prvi ukrcaj na RCCL ili na NCL je velika razlika. Ujedno RCCL je zajeba jer je ukinia seniority. Da zakljucim bolje ce proci covik koji upadne na RCCl nego onaj na NCL jer dok ti uvatis u plac iovog na RCCL-u proce par godina a tu je on vec poprilicno zaradia, Dok druge firme nemozemo ni racunati jer samo RCCL,NCL i Crystal daju 6 miseci godisnje odmora
mariniris sta se tice zivota na brodu nije carnival niti trunke bolji od Princessa ja san tamo provea 3 godine i mogu ti reci da neznam ima li ti takvog ludila ka na Princessa. pogotovo na starim brodima.

rccl-ccl

rccl-ccl

ne znam o cemu mi govorimo bez obzira sta sam dugo na carnivalu i na lijepoj poziciji,ali istina je jedna jedina da rccl ima najbolje ugovore ,najbolje place to je sigurno ,a najvaznije je da ima hrvatskih zapovjednika ne puno,ali ima,upravitelja dosta i da ce cijela sadasnja generacija staff captain i staff ch eng ili ch.eng junior jedan dan biti unaprijedenja ,a njih ima kao u prici dok na ostalim cruise line nasa nacije nije nikako popularna i to ce ostat jos za dugo vremena. recite mi drugu cruise kompaniju sa par nasih zapovjednika i upravitelja ne postoji ni sa jednim ,a ne sa par.

Onda postavimo stvari ovako : ja sam na NCL dosao prije 3 godine kao Elect Eng. a jedan moj prijatelj je dosao na RCCL prije 5 i po godina.
Isli smo skupa na visu i mislim da smo otprilike isti kapacitet u poslu.
Ja sam od tada unaprijeden dva puta on jednom.
Ja sad na NCL-u imam oko 35% vecu placu od njega na Royalu.
Ako on i dodje na poziciju Ch Elect. jos uvjek je iza mene za vise od 1000 USD na mjesec. Uz to on tek od nedavno ima ugovor 10 tjedana dok sam ja ovdje skoro stalno bio na 9 tjedana ili 2 mjeseca ON - OFF.
Ali sama pocetna pozicija danas na NCL-u ili pocetna na Royalu je velika razlika samo za 2nd eng koji tamo startaju sa 10 000 USD a ovdje sa 7800 USD. Vec Elect Eng nemaju tako veliku razliku jer je Royal bolji za nekih cca 800 dolara sta se nadoknadi vec nakon godinu dana (pogotovu doda li se NORDBEN). Ovdje svima u prosjeku seniority ide oko 500 dolara vise svake godine dok nama seniorima ide oko 800. Nema razlike u placama po nacionalnostima, sve se svodi na te razne senioritije i tu profitiraju Skandinavci jer su duze na kompaniji pogotovu profitiraju oni sa vise od 10 godina otkad je ove godine uvelo dodatni senioriti za takve (8+ itd).

Kako se ukrcat na RCCL, NCL i sl.? Trenutno sam 3. makine na kontejnerasima i razmisljam o prelasku na cruisere.
Hvala unaprijed.

Back