Royal Caribbean

Upozorenje

Upozorenje

Hi,

We have become aware that there is an individual calling himself Brian Trunkfield, who claims to be the Hiring Manager of a non-existent company called Maritime Recruitment Co. Ltd & Travelling Consultancy Inc.

He has posted an advert for jobs with Royal Caribbean Cruise Lines on a jobs board in the UAE (GNAds4U.com) - claiming to be acting as their authorised agents. An agency fee of $550 is requested during the recruitment process.

To make it look like a legitimate company, this criminal has forged our office address, web site address and registered company number in correspondence. However, they are using the following free e-mail addresses:

marinerecruitmentagency@gmail.com
marineapplication@gmail.com

They are also using the following free telephone and fax numbers :

Tel: +44 7045-707-362
Fax: +44 7045-707-363

On contacting the company that has supplied them with the above numbers, they have confirmed that both numbers were being diverted to Nigeria. However, on being informed that these numbers were being used to commit a crime, they have both been disconnected.

We have informed Royal Caribbean Cruise Lines and the jobs board in the UAE who have taken the vacancy down. However, until such time as the jobs board has a policy of authenticating new clients and refusing to do business with people hiding behind free e-mail accounts, they will continue to be targeted by criminals.

We have also reported this crime to the police.

If anyone has been affected by this crime, please contact us.

To avoid becoming a victim of these advance fee frauds:

* Never deal with a so called 'company' that hides behind free e-mail addresses and telephone numbers
* Never pay any upfront fees. The company is responsible for your travel costs, pre-employment medicals and visas etc. It is also illegal in most parts of the world for agencies to charge you a fee. Their services are paid for by the shipowner.
* Avoid using jobs boards that do not authenticate their clients and allow them to hide behind free e-mail addresses.
* Bear in mind that the 'company' you are dealing with may have copied the addresses, registration numbers, web site addresses and logos of legitimate companies from information that is in the public domain to make themselves look genuine.
* Read the small print of any job offers carefully. Apart from poor grammar and wholly unrealistic salaries for un-skilled positions, these job offers usually include other ridiculous perks - e.g.:

Pet Insurance
And in this case...
'Since one of the Greatest advantage of Royal Caribbean cruise employment is the travel incentives, it gives an opportunity for employees and their family to spend a New Year cruise travel around the world without paying......'

In an unsolicited job offer from another crook, one of the vacancies was for a Lobster!

Remember - If it sounds too good to be true, it probably is.

Here at Marine Recruitment we authenticate all new clients and refuse to do business with so-called 'companies' that hide behind free e-mail addresses. As a result we have been successful in preventing criminals and sub-standard agencies from using our site.

Best regards,

The Team at Marine Recruitment Co. Ltd

Hosting za zahtjevne - Avalon hosting

Dobio sam neku ponudu,ovo bi mi bio prvi ukrcaj na brod,jos nemam nikakvog iskustva,detalje mi jos nije rekla,i ako sam je ja pitao,rekla mi je samo da bih isao 7 mjeseci kao wiper.
I ako sam ja trazio za asistenta,ali koliko sam shvatio oni ih nemaju,i rekla mi je da im je ovo ulazna pozicija za "engine room".
Htjeo bih da me vi kao mnogo iskusniji u ovom poslu od mene posavjetujete da li da prihvatim ponudu,ili da cekam neku drugu priliku kako bih otisao kao asistent stoja?

Dobio sam neku ponudu,ovo bi mi bio prvi ukrcaj na brod,jos nemam nikakvog iskustva,detalje mi jos nije rekla,i ako sam je ja pitao,rekla mi je samo da bih isao 7 mjeseci kao wiper.
I ako sam ja trazio za asistenta,ali koliko sam shvatio oni ih nemaju,i rekla mi je da im je ovo ulazna pozicija za "engine room".
Htjeo bih da me vi kao mnogo iskusniji u ovom poslu od mene posavjetujete da li da prihvatim ponudu,ili da cekam neku drugu priliku kako bih otisao kao asistent stoja?

Pa neznam za RCCL sad da oni krcaju asistente kao cistace? Mislio sam da su tamo ti rangovi pokriveni sa filipima. Ima tu dosta ljudi s RCCL-a koji mugu reci koju pametnu. Jer koliko ja znam sa NCL-a to im nije obicaj. Inace i sam sam 1996 isao na asistenturu a ukrcan sam kao cistac ali mi se pisalo ass. makine ali je to bio teretni brod nije bio niti blizu firme kakva je RCCL. Tko da to u jednu ruku nije uopce cudno a u drugu nisam znao da to radi RCCL.

Pozdrav i sritno sta god odlucio

Last edited:
Sa Claudia Martin.. Evo ovo mi je napisala

Good afternoon,

Wiper is our entry level position for Engine room, if you were to be hired as Wiper, your seaman's book will be filled in as per position you've hired for.
In cruise ship industry the officers are fully certified and with many years of seatime. The company has very high standards when it comes to qualifications.
You might want to compromise on salary and position if you would like to consider cruise ships the industry of your career.

Last edited:
Sa Claudia Martin.. Evo ovo mi je napisala

Good afternoon,

Wiper is our entry level position for Engine room, if you were to be hired as Wiper, your seaman's book will be filled in as per position you've hired for.
In cruise ship industry the officers are fully certified and with many years of seatime. The company has very high standards when it comes to qualifications.
You might want to compromise on salary and position if you would like to consider cruise ships the industry of your career.

Nije bitno sta ti je napisala, nego s koje adrese si dobia mail?

Bok,

Claudia Martin je u Officu u Miamiu vidi dali ti je mail dosa sa adrese CMartin@rccl.com
Ako nije zajeb je .

"Claudia Martin has moved into a new role as the Recruiter for Marine Officers for both Deck and Engine for all brands. "

Wiper ulazna pozicija za engine room????? Vjerovatno da ali za posadu tj filipince i za placu oko 500-600usd
Engine Cadet ti je pozicija koju trazis na royala!!

Claudia Martin
Recruitment/ Scheduling for Engine Dept
Celebrity Cruises, Azamara Cruises, TUI Cruises
Shipboard HR Strategy & Services
1080 Caribbean Way
Miami, FL. 33132-2096
Ph: 305 982 2253
Mobile: 786 389 9099
Email: ClaudiaMartin@rccl.com

Claudia Martin
Recruitment/ Scheduling for Engine Dept
Celebrity Cruises, Azamara Cruises, TUI Cruises
Shipboard HR Strategy & Services
1080 Caribbean Way
Miami, FL. 33132-2096
Ph: 305 982 2253
Mobile: 786 389 9099
Email: ClaudiaMartin@rccl.com

ovo si dobia ponudu za celebritya, na royala nema nasih mazaca dok asistenata ima skoro na svakom brodu.

Moguce,rekao sam gore da mi nije rekla koji brod i koja kompanija,al po adresi sam sto bi bilo logicno,zakljucio da je royal..
Ne znam zasto izbjegava da mi kaze koji je brod i kompanija,a ni platu ne pominje...Vidjecu danas sta ce mi odgovoriti,pa cu znati valjda sve tacno..

Moguce,rekao sam gore da mi nije rekla koji brod i koja kompanija,al po adresi sam sto bi bilo logicno,zakljucio da je royal..
Ne znam zasto izbjegava da mi kaze koji je brod i kompanija,a ni platu ne pominje...Vidjecu danas sta ce mi odgovoriti,pa cu znati valjda sve tacno..

Celebrity ide pod Royalov menagment, tj. cilj je totalno prebacit tehnicki i crew menagment na Royalov office, i to u sta kracem roku. I takodjer zele zaminit Grke s Bugarima i Hrvatima. I najbitnije, steze se remen u svakom pogledu i svakoj prilici...prosla su vremena izobilja...
Sretno

Jos jednom je p.net rijesio misterij maila. Kao i do sad iz prve ruke se javu ljudi s firme i sve je rijesno.

Bravo decki.

to ti je celebrity 100%

ovo ti je ponuda za celebrity, i neznan ja na tvon mistu i ne bi bas za wipera, jer neces nista naucit.....oni su dejmeni znaci od ujutro 8 do uvecer 8 ili ranije malo, samo cistis, i imas posla i kurcu, nije tesko jer nemas nikakvu odgovornost nego mopu u ruke i deri, tu i tamo malo teze ako se radi wartsila ili nesto, provaj joj objasnit i zamolit je za poziciju oilera, jer da trebas iskustvo u radu, a ne samo cisti ukrcaj, a ako ti gori ajde ka wiper a tamo svaki slobodan moment se pristekaj na motormena, terca ,,,,,,, eto bija san ti tamo prvi put ka ass makine, a drugi put ka motormen ....bajdvej ona je rumunjka i gura svoju gamad nemilice, mene nije tila ukrcat tj nije mi odgovarala na mejlove misec dana (za drugi ugovor), ali san se malo ka pozalija na nju marianu celanu i otisa u roku od 10 dana na brod ....eto ukratko:hihi:D:D:D

Back