Royal Caribbean

Kapo ima oko 9000 USD permanent + bonus. Daleko je to recimo od jedne pristojne offshore firme, ali nije ni lose obzirom da su "zivotni" uvjeti ovdje puno bolji tako da kao i svaki posao ima svojih prednosti i mana. Recimo za sekonde makine nije lose jer je razlika od prvog u placi cca 500 USD. Na kraju krajeva, ovo su brodovi kao i svi drugi i sve ovisi o maintenance-u i ljudima koji su na njemu. Ako su ljudi u k..., onda i najbolji brod ne valja. Hotelski dio izostavljam jer nema veze s nama koji tucemo gvardije i dnevnice po 12 sati i vise....

barba ima godisnje cca 40t $ bonusa + svaki misec 9200$ i po meni mu je placa k.. za ovo sta radi

totalna istina

totalna istina

ja sam trenutacno jos uvijek na Royala. I ja ti kao i jos neki mogu reci pa ako ne sve najgore , a ono, jako jako negativno. za tu firmu sam slusao bajke prije no sta sam na nju dosao. a kad sam dosao (i na royala san vec 3 i pol godine), mogu ti rec samo negativno. carnival je 100 godina ispred po svemu. da nemaju taj 1:1 sistem, gangwayi bi bili krcate ljudi i niko ne bi naviga tamo.

u potpunosti se slazem s tobom , to su samo price ja sam odradio dva ugovora i totalno se razocaro jedino ih spasavaju ugovori iplaca ja se nadam da cu naci nesto drugo jer mi se tamo ne vraca :udriglavom

preporuka

preporuka

Ako ima netko na RCCL-u kao časnik stroja zanima me preko koga ste upali odnosno kome da se javim za application . časnik sam stroja na NYK-u sa 2 ugovora iza sebe jedan kao 4th engineer i jedan kao 3rd engineer. zanima me da li imam ??anse za upad ili moram prvo na CARNIVAL ili PRINCESS

mozes upast ako imas dobru preporuku i to bez problema , ja sam uletio odma za 2nd eng. a da nisam nikad imo iskustva , plovi sam po tankerima i to ko 4rd eng. cijelo vrijeme samo trebas imati nekoga tamo kao kapo ili barba tj. senior of.;)

u potpunosti se slazem s tobom , to su samo price ja sam odradio dva ugovora i totalno se razocaro jedino ih spasavaju ugovori iplaca ja se nadam da cu naci nesto drugo jer mi se tamo ne vraca :udriglavom

nije mi jasno ti radis zbog lipog odmora na brodu ili zbog pinez ;)

Potpisujem srelecovo. Ja navigam zbog novca i niceg vise, jer ljubav je davno uvenila prema moru u smislu navigavanja

sta se ode imas razocarat, odradis ,uzmes lovu i ides doma.

Pitanje

Pitanje

Pozdrav svima
Da li netko zna da li je moguće preći sa celebrity na royala,odnosno koliko vrimena treba proć,ja sam ćua 6 miseci,pa onda godinu,pa neko 2 godine,zna li ko točno po njihovim svetim pravilima..fala unaprid

Moras godinu dana poci ca s Celebrity-a da bi dosao na RCCl. Po mojem skromnom misljenju sve ti je to ista pasta...... Sto se tice razocarenja ili ne, kada se sjetim berketa pred nekih deset godina i onog jada, Royal je i biti ce izvan ove galaksije. Ja mislim da svi mi lagano zaboravljamo koliko ima nasih kolega koji jos uvijek rade (jer moraju nazalost) kod takvih. Ovdje je i placa ok i ugovori i sve ostalo...... Godinu dana unaprijed se zna raspored, uvijek isti brod, isti pogon itd.....

tako je, godinu dana van celebrityja...potvrdio mi je C. Langlois mailom... ma bolji je royal, normalniji ugovori i nema grckog "sindikata" ko ovdje... kako se oni avancavaju i stite jedni druge to nigdje nema, cak ni kod nas...

rccl

rccl

evo ja odradujem 5 ugovor na royala,na oven brodu di san ja zivot i nije neko ludilo ali sta je reka dalmos ko vise navigaje za jubav prima moru,bitna je duljina ugovora i placa,a to je ode jos jako dobro,uvik isti brod vise naucis sve napamet tako da je i to jedna prednost.

Moras godinu dana poci ca s Celebrity-a da bi dosao na RCCl. Po mojem skromnom misljenju sve ti je to ista pasta...... Sto se tice razocarenja ili ne, kada se sjetim berketa pred nekih deset godina i onog jada, Royal je i biti ce izvan ove galaksije. Ja mislim da svi mi lagano zaboravljamo koliko ima nasih kolega koji jos uvijek rade (jer moraju nazalost) kod takvih. Ovdje je i placa ok i ugovori i sve ostalo...... Godinu dana unaprijed se zna raspored, uvijek isti brod, isti pogon itd.....

slazem se s velikim dijelom ovog citata povise. Ipak je RCCL jedna uredna firma koja ne pravi proeme s placama i koja ima dosta dobre place. Isto tako je kolega u pravu na spomen nasih ljudi koji rade i za 1500 dolara misecno a neki kao assistenti i za 500 dolara per month. Lako je sidit na stablu i pljucat odogo sve ispod ali triba uvik stajati cvrsto na toj granii dati ruku drugima ispod da i oni dodu bar na tu granu ako ne i vise. Stogaonaj ko rece da je RCCL losa firma ili je po mom osobnom sudu zbunjen ili neupucen u svjetsku pomorsku situaciju.

slazem se s velikim dijelom ovog citata povise. Ipak je RCCL jedna uredna firma koja ne pravi proeme s placama i koja ima dosta dobre place. Isto tako je kolega u pravu na spomen nasih ljudi koji rade i za 1500 dolara misecno a neki kao assistenti i za 500 dolara per month. Lako je sidit na stablu i pljucat odogo sve ispod ali triba uvik stajati cvrsto na toj granii dati ruku drugima ispod da i oni dodu bar na tu granu ako ne i vise. Stogaonaj ko rece da je RCCL losa firma ili je po mom osobnom sudu zbunjen ili neupucen u svjetsku pomorsku situaciju.

Daleko od istine da ne postoje bolje place i bolji ugovori ali nezaboravimo da dosta ljudi trazi ukrcaj na royala ali nikako da se ukrca jer je tolika navala pogotovo za casnike stroja da je to za nevjerovta,evo sada grade dva nova broda u njemackoj pa postoji mogucnost da ce se jos ljudi zaposlit ja se nadam sto vise nasih jer kao sto je dalmos reako jebena je kriza u pomorstvu i mislim da ljudi koji govore da je ode lose da zapravo firma nije bila zadovoljna sa njima pa ih je poslala na hladenje malo.Eto ja sam isto reako da zivot nije na nekom vrhuncu ali kad ti svaki misec primis 5300$ onda te i nije puno briga za neke velike zabave i doka(ku...) partije jer ipak si na brodu samo 10 tjedana i onda idi doma pa partijaj koliko ti dusa zeli.

neki ljudi nisu nikad zadovoljni a nekima je toliko dobro da zaborave da ima ljudi koji navegaju u puno gorim uvjetima. naravno da treba uvijek teziti boljemu ali svakako ne treba gaditi kruh koji te hrani.

Fala lipa na odovorima svima,znaći godina!
Iskreno meni je na Celebrity bilo super,i dobia sam ludilo apprisal,ali jednostavno me ubiva kad je stand by na grčkom i kad kur.. ne razumim,voljan sam učit ali grčki mi se ne uči..kako čitam od vas na royala je od 10 oficira,8 različitih nacionalnosti,a na CELBR. je obrnuto..ja se NE ŽALIM,ali eto tia sam znat...jos jednom fala lipa!!!!

Idući tjedan bi trebao imati video intervju sa za Royal,za mjesto chief security officer,ima li tko da radi tako neÅ¡to i puno bi mi pomoglo ako je netko obavljao takav intervju kakva pitanja bi trebao očekivati.Puno hvala

Idući tjedan bi trebao imati video intervju sa za Royal,za mjesto chief security officer,ima li tko da radi tako neÅ¡to i puno bi mi pomoglo ako je netko obavljao takav intervju kakva pitanja bi trebao očekivati.Puno hvala

Bas sam se bio lijepo raspisao i kada sam trebao pritisnuti posalji odgovor nestalo sve s ekrana pa evo pisem ponovo.

Security vodi Royal-ova firma Global Security. Pozicije su:
Security Officer
Deputy Security Officer
Guest Security Supervisor
Security Supervisor
Security Guard

Security Officer-i su vecinom Izraelci, Britanci i Ameri. Ostali 80% Indijci te nesto filipinaca, Nepalaca i ostalih. Pripazi za sto imas interview, ako je za Security Guard-a onda gledas u 8 mjeseci i 1000 i nesto sitno USD jer znam dvojicu koji su bili uvjereni da dolaze za SECO-a, a ono dosli za Security Guard-a.

Bobby, hvala na informaciji,ono Å¡to za sada znam je da bi plaća trebala biti oko 3500 $,i ugovor od 3 mj, i da brodovima upravlja TUI.Rekli su me zvati ovaj tjedan paćemo viditi.

Bobby, hvala na informaciji,ono Å¡to za sada znam je da bi plaća trebala biti oko 3500 $,i ugovor od 3 mj, i da brodovima upravlja TUI.Rekli su me zvati ovaj tjedan paćemo viditi.

Ok, TUI je Royal-ova firma kao Azamara, Celebrity, Pulmantur. Vjerojatno je nesto drugaciji ustroj, ali Nijemci je vode pa ne vjerujem da je lose. Sretno!!

Back