Prosvjedni skup

meni je zena rekla da ni slucajno nebi isa bez nje i dice a dovescu bar jos 4 pomorca s familjon pa cemo u splitu ucinit demonstrancjun ca bi reka po??ćer bonbi??ta:uzdravlje

Sretan DAN ZENA!!!

Sretan DAN ZENA!!!

meni je zena rekla da ni slucajno nebi isa bez nje i dice a dovescu bar jos 4 pomorca s familjon pa cemo u splitu ucinit demonstrancjun ca bi reka po??ćer bonbi??ta:uzdravlje

Evo kolega kad si vec spomenija svoju ZENU ja cu iskoristiti prigodu da njoj i svim ostalim zenama nasih kolega CESTITAM DAN ZENA!!! Znam da je sada vise u modi Valentinovo i sve oko njega ali eto svima onima koji drzu do ovoga dana u svoje i u ime sviju nas saljem cestitku.Narvno cestitka se odnosi i na sve zene pomoraca koji su clanovi i ovog foruma i koji nam daju podrsku u svim nasim akcijama.......jos jednom SRETAN DAN ZENA!!!

Financiranje Udruge

Financiranje Udruge

Evo posto vidimo da nam se sve vise clanova prikljucuje i iznosi svoje ideje htio bih nastaviti u tome tonu a radi se o "dodatnom financiranju nase Udruge". Posto u ovoj fazi i u svim aktivnostima koje nam prethode ce nam trebati dosta financijski sredstava (tu prvenstveno mislim na prosvjedni skup) moja ideja je da odredena sponzorska sredstva zatrazimo od nasih agencija koje nas ukrcavaju jer ja mislim da bi tu mogli najvise naici na razumjevanje, uostalom sve one i zive od nas pa ne vidim razlog da nam ne izadu u susret.Mislim da bi se tim putem mogla skupiti znatna sredstva,mozda i veca nego sva clanarina,tako da bi sredstva od clanirane mogli usmjeriti isljucivo u neophodne troskove za organizaciju i rad udruge.Da odma napomenem da bi se novac iskljucivo uplacivao na racun Udruge tako da nitko nebi posumnjao da se bilo sta radi ispod stola ili da bilo tko moze zlorabiti ulogu nekoga tko okolo kupi pare po Agencijama.Mozemo napraviti i spisak svih Agencija koja se bave sa ukrcajem pomoraca i onda poslati sluzbeni mail sa objasnjenjem tko smo,sta smo,za sta se borimo i tako dalje.Sve iznose koji se uplate ja bih javno stavio na ovaj forum pa da onda stvarno vidimo koliko je nekome stalo do nas!!!Mislim da sada kada smo postigli da se za nas cuje mozemo nastupiti sa tom idejom i neka nam to bude sljedeci potez jer ZELJEZO SE KUJE DOK JE VRUCE!!

Veliki pozdrav i Sjeverozapadnoj hrvatskoj i hvala na podrzci.....ako ne mozete doci posaljite nam koji Kulen pa cemo mi prosvjedovati i za vas jer kad udremo po kulenu i pivi a vanka vruce bit ce svasta:D:D:,Zivili:uzdravlje

Ma ko nemoze doc....doci cemo jer ima nas vise koji navigamo u VZ....jedino ako budem na brodu?

pa mogu ti rec da si u zicu pogodija i zivo me zanima oce li ko sta dat i koliko

Ja mislim da je to dobra ideja jer svi smo mi po njihovim pricama LJEPI,KRASNI,BAJNI,NEZAMJENJIVI i sve ostalo da ne nabrajam pa ajmo stvarno viditi koliko je tko spreman pomoci.Sto god dali nama ce dobro doci a s obziroma na kolicinu pomoraca koja posjecuje ovi forumu i sami sebi dizu reputaciju i ugled medu nama,znaci interes je OBOSTRAN.Pazi ne trazimo mi sada "dio njihovog" velikog kolaca, mi smo skromni ljudi koji cese zadovoljiti i "mrvicama"

Pogotovo danas firme i sponzori jedva cekaju da im netko pokuca na vrata i zatrazi novac a jos kad cuju da smo pomorci mislit ce da ih zezamo jer mi smo NARAVNO PUNI PARA!!! Ja sam za to da sve provamo izgurati bez ikoga pa ako triba dat cemo jos love,koliko tko moze jer necemo sada tu ljudima raditi harac!
Provajmo to izgurati sami pa cemo viditi kako ce se situacija razvijati, rekla je ona UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE!!

E moj Panco, prvo si me ispizdija kad sam predlozija sponzorstvo, pokrija sam se usima jer sam to napisa, a sad to isto predlazes.

E moj Panco, prvo si me ispizdija kad sam predlozija sponzorstvo, pokrija sam se usima jer sam to napisa, a sad to isto predlazes.

Ma prijatelju da ti budem iskren u tome momentu sam samo mislija na ove hrvatske firme a ne na nase Agencije koje nas krcaju ali svakako ja se izvinjavam ako je sada ispalo da sam ja tebi UKRAO IDEJU jer to mi nije bila namjera!!! Neka oni samo uplatu sredstva i da se nas naum ostvari a jeli to predlozija dalmatinac2007,pancho ili netko drugi ja mislim da je manje bitno...bitno je da mi svi skupa provamo izvuci sta veca financijska sredstav od njih.Ako mislis da cu ja ili ti dobiti orden casti od Udruge radi ove ideje onda ti ga ja prepustam i jos jednom ti se IZVINJAVAM AKO SAM UZROKOVAO DALJNJE RAZVIJANJE OVE SPONZORSKE TEME.......nadam se da prihvacas moju ispriku?!
Zivija

takoder na Agencije nisam odma ni promislija a sto se tice moga slogana UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE mislim da nam te nase Agencije nemaju sto niti prigovoriti,niti se buniti jer mi smo u neku ruku i njihovi uposlenici jer svi smo manje-vise njihovi uposlenici direktno ili indirektno.Shavtimo ovo kao da pitamo svoju firmu za nesto sto nam je neophodno jer oni nam na KRAJU I NE MOGU NISTA PRIGOVORITI a sve ostale firme koje nisu iz nase branse nam sigurno nebi nista dale kad bi rekli tko smo i za ciju se stvar borimo!!! Zivija

Krivo si me shvatija, nije bitno cija je ideja nego nacin na koji ljudi poklapaju jedni druge. Iako mi nije ime i prezime napisano nego pseudonim isto se zacrvenim kad napisem neku pizdariju, pa me neko poklopi. Naravno da nema veze ko je sto predlozija, bitno je da smo slozni i da idemo naprid. Zivija, placam cugu za ovaj nesporazum.

Krivo si me shvatija, nije bitno cija je ideja nego nacin na koji ljudi poklapaju jedni druge. Iako mi nije ime i prezime napisano nego pseudonim isto se zacrvenim kad napisem neku pizdariju, pa me neko poklopi. Naravno da nema veze ko je sto predlozija, bitno je da smo slozni i da idemo naprid. Zivija, placam cugu za ovaj nesporazum.

Ma nema problema prijatelju,nesporazumi i kriva tumacenja se uvik desavaju i toga je bilo i toga ce biti......svi se mi nekad izletimo pa posli vidis da si malo zabrlja ali dok mi svi skupa pusemo u isto IDRO i radimo za istu stvar NEMA TU LJUTNJE NA NIKOGA!! Ma prvi ja pisem svega i svacega pa ima nesto glupog a nekad i ubodem nesto pametno ali kako sam reka SVE ZA NASU STVAR!!
Necu ti proturjeciti to u vezi cuge jer da se nebi za sankom desilo ..."ma ja cu platiti, ma neces ti nego ja, ma ja sam prvi zva na cugu, ma ti ces drugi put kad se vidimo itd.:D:D Znas kako to ide kad su Pomorci na sanku...TI PLACAS!!:uzdravlje

Ma ljudi (i pomorci), kakvo okupljanje, necete nista s time postic!
Ova drzava je radila i veca sranja ljudima, koji su onda zbog toga prosvjedovali ... i nikome nista. Sve ce se zaboravit nakon jedne pobjede Hajduka!
A i nece se skupit ni 1% ljudi sto bi dosli da je koncert nekog drogiranog divljaka.

Evo mog prijedloga sto treba ucinit:
1) kao sto je vec navedeno na ovom forumu, pare van iz "nasih" banaka. To ih najvise boli.
2) Predlazem da svi pomorci koji jos uvijek plove na nasim brodarima (Tankerska, Atlanska, Uljanik itd...) skinu FOC i objese hrvatsku zastavu na krme tih brodova! I to po mogucnosti u nekoj luci gdje su kazne visoke. Jer ako mi hrvatski pomorci moramo biti "u sustavu", analogno i hrvatski brodari trebaju biti "u sustavu" i brodove registrirati u hrvatskim lukama! Npr, zasto tanker "Frankopan" nebi vijao hrvatsku zastavu umjesto liberijsku?
3) Ako vam bas treba posrednik kod ukrcaja, izbjegavajte ove nase pancofare (Globtik, Zorovic, Euros, SSM itd...) Idite direktno na brodara, ili ako ima ugovor sa stranim posrednikom. Oni vas nece nikome prijavljivati.
4) Prestati placati clanarinu hrv. sindikatu pomoraca! Sve su nam ovo oni smjestili, tj Brazzoduro. Od kad ima mora, pomorce se nije diralo! Bili smo gradjani drugog reda i to nam je odgovaralo. U Jugoslaviji smo imali i carinske povlastice i beneficirani radni staz. I onda se pojavio neki Brazzoduro, koji je poceo cackati macku mater kako bi pomorci usli "u sustav" mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Vlada je to jedva docekala da nam nakalemi ovaj porez. I sada taj isti Brazzoduro pise neku ustavnu tuzbu, da bi opet pomogao nama pomorcima... crno nam se pise! Brazzoduro, ostavi se olovke i odi navigat. Baci se po krmi!

Mirno more.

Nigerijac;11931Evo mog prijedloga sto treba ucinit: 1) kao sto je vec navedeno na ovom forumu said:
1. Od sutra, napravio
2.N/A
3.Sla?žem se - direktno u kompaniju, bez posrednika
4.Nikad nisam radio.
Postotak plaće (ma da ne bi ?!?) nekom tko se li?že s Magazinovićem i sličnima, ni u ludilu

dirnice njih prosvjed jer koliko ja kontan u to vrime ce i ostat bez love,ovo sta ste rekli u vezi svega ostaloga stoji ali dojdite sa nama,lovu smo digli svi koji smo ovde iskreno,imamo crnu goru za pobic ako ne slusaju i nismo jedini koji smo nezadovoljni ovin hostaplerima na vlasti,ali smo jedni od neovisnih o njima a sta je za njih najgore,imamo lovu a njih jedino to zanima,ako ste barba,ne znan na koju ste firmu ali mozda mozete pomoc tako da na vasu firmu svi brodi imaju internet (ako vec nema)jer vi i na taj nacin mozete pomoc

1. Od sutra, napravio
2.N/A
3.Sla?žem se - direktno u kompaniju, bez posrednika
4.Nikad nisam radio.
Postotak plaće (ma da ne bi ?!?) nekom tko se li?že s Magazinovićem i sličnima, ni u ludilu

1.davno,cin se reklo,
2.N/A
3.svejedno mi ako mi je dobro ali bi bilo bolje bez posrednika
4.zasto placat bilo sta onima koji nam nista nisu dali osim staza i socijalnog koje smo posebno prisiljeni placat a nemamo nista od toga,kad dojden u diversa i kazu mi trebate polozit advance oil koji je kosta 3200 +20 za salu od ispita i to ce van platit drzava na osnovu doprinosa koje ste dali ili kad ocu zavrsit vanrednu visu za jedno 60-80 iljada kn koje ce mi drzava platit,onda mozda mozemo pricat,iman 14 breveta koje vucen sa sobon na svaki brod,svaki me toliko otprilike kosta,sve san sam platija,od toga je drzava dobila pdv,sta nas vise jebu,dosta je

Ma ljudi (i pomorci), kakvo okupljanje, necete nista s time postic!
Ova drzava je radila i veca sranja ljudima, koji su onda zbog toga prosvjedovali ... i nikome nista. Sve ce se zaboravit nakon jedne pobjede Hajduka!
A i nece se skupit ni 1% ljudi sto bi dosli da je koncert nekog drogiranog divljaka.

Evo mog prijedloga sto treba ucinit:
1) kao sto je vec navedeno na ovom forumu, pare van iz "nasih" banaka. To ih najvise boli.
2) Predlazem da svi pomorci koji jos uvijek plove na nasim brodarima (Tankerska, Atlanska, Uljanik itd...) skinu FOC i objese hrvatsku zastavu na krme tih brodova! I to po mogucnosti u nekoj luci gdje su kazne visoke. Jer ako mi hrvatski pomorci moramo biti "u sustavu", analogno i hrvatski brodari trebaju biti "u sustavu" i brodove registrirati u hrvatskim lukama! Npr, zasto tanker "Frankopan" nebi vijao hrvatsku zastavu umjesto liberijsku?
3) Ako vam bas treba posrednik kod ukrcaja, izbjegavajte ove nase pancofare (Globtik, Zorovic, Euros, SSM itd...) Idite direktno na brodara, ili ako ima ugovor sa stranim posrednikom. Oni vas nece nikome prijavljivati.
4) Prestati placati clanarinu hrv. sindikatu pomoraca! Sve su nam ovo oni smjestili, tj Brazzoduro. Od kad ima mora, pomorce se nije diralo! Bili smo gradjani drugog reda i to nam je odgovaralo. U Jugoslaviji smo imali i carinske povlastice i beneficirani radni staz. I onda se pojavio neki Brazzoduro, koji je poceo cackati macku mater kako bi pomorci usli "u sustav" mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Vlada je to jedva docekala da nam nakalemi ovaj porez. I sada taj isti Brazzoduro pise neku ustavnu tuzbu, da bi opet pomogao nama pomorcima... crno nam se pise! Brazzoduro, ostavi se olovke i odi navigat. Baci se po krmi!

Mirno more.

Postovanje kolega...

Sve ono sto ste vi naveli i ono sto predlazete mi u velikoj vecini vec znamo ali svakako svaka nova ideja je dobro dosla i mi je prihvacamo.Udruga koju mi pokusavamo osnovati i koja je u tijeku registracije ce i sluziti onome sto ste vi ovdje iznjeli (iako se da budem iskren sa svime i ne slazem ali svatko ima pravo da iznese svoje misljenje)tj. da svatko iznese svoj prijedlog rjesenja odredenog problema koji je tada aktualan.Da bi nas kao Udrugu netko ozbiljno shvatio i zamjetio PROSVJEDNI SKUP je NEOPHODAN!!!! i bez obzira kakve rezultate polucio mi moramo pokazati da postojimo i da nas ima.Sve ono sto vi predlazete,vjerujte mi da na kraju nebi imalo odjeka kao sto ce imati prosvjed.Predlozili ste skidanje FOC zastava i postavljanja hrvatskih zastava a ja cu vam reci da te ljude takoder netko treba organizirati da to naprave jer jedno je kad to predlozi "Mate" i obavjesti sve svoje kolege da to napravu i onda na kraju jedini on to napravi i bude iskrcan ili zavrsi u zatvoru......za takve i slicne poteze je neophodno osnivanje Udruge.Od kada sam poceo navigavati od nasih ljudi samo cujem "grintanje na racun drzave,sindikata,firmi" i svega ostalog vezano uz pomorstvo ali nitko se do sada nije usudio u NASOJ POVIJESTI organizirati PROSVJED POMORACA (svi dobro znamo sto se desava sa SPH) jer kako sam vec rekao "ljudi samo grintaju i onda ih prode volja za par dana" Mi smo pomorci kao i "nas covik" posebna sorta ljudi i ja mislim da smo generalno VELIKI POZITIVCI ali smo takoder i JAKO neorganizirani i ova je Udruga sansa za sviju nas skupa i zato jos jednom pozivam vas i sve ostale kolege UDRUZIMO SNAGE NA OVOME PROSVJEDU I POKAZIMO SVIMA DA SE ZNAMO BORITI ZA SVOJA PRAVA!!!Nemojte misliti da ja sada tu vama solim pamet ili nesto slicno (mozda ste stariji i imate vise iskustav i ja to postujem i cijenim) ali osnivanje Udruge i organiziranje Prosvjednog skupa su dvije NEOPHODNE STVARI za nasu zajednicku buducnost, te se nadam da cete se i vi osobno prikljuciti ovome pokretu i Udruzi!!:uzdravlje

Back