Prosvjedni skup

E, to je dobro pitanje zašto bi zavirivali u takuin. A jedini razuman odgovor na to bi bio da žele vidjeti koliki se novac vrti, pa ako im zatreba dogodine da promjene zakon da više nema veze 183 dana, nego da svi plaćaju porez, jer što je njima zakon malo izmjenit ako im zatreba. Jer tko nama može garantirati da će ovakav zakon ostati i dogodine, možda je ovo samo početak. To je moje mišljenje, možda ima i neki drugi razlog zašto bi i zanimalo tko koliko zarađuje, ali ja drugi razlog nevidim.

LJudi ko je 183 dana ne podlijeze nikakvoj poreznoj prijavi i nema njemu sta ko virit u takuin. Ujendo ko zna koliko zaradi recimo neki tenisac ili nogometas i slicno. Ako si manje od 183 dana onda podlijezes prijavi i donices za tu godinu primanja i platititih 5 posto.

LJudi ko je 183 dana ne podlijeze nikakvoj poreznoj prijavi i nema njemu sta ko virit u takuin. Ujendo ko zna koliko zaradi recimo neki tenisac ili nogometas i slicno. Ako si manje od 183 dana onda podlijezes prijavi i donices za tu godinu primanja i platititih 5 posto.

Dragi Dalmos moje misljenje da bi forum moga biti samo malo fleksibilniji za ljude koji ne djele misljenje sa vecinom jer i oni ako ne vrijedjaju ne krse sam ugovor ovog foruma, a mislim da je i zanimljivo vidit svakojaka misljenja ne vezano slazemo li se ili ne.Cak i ona koja su protiv prosvjeda ako takvih uopce ima. Ja o tebi imam vrlo visoko misljenje i hvala ti za sve sta si napravija i jos pravis na ustrb svog vremena.
Jedna mala ispravka: ako imas i vise od 183 dana koliko ja znan, a tako su mi objasnili u poreznoj, tokom ove godine svako od nas mora ispunit formular o visini dohotka za proslu godinu uz predocenje potvrde iz firme bez obzira da li imas vise ili manje od 183 dana. Ja sam to odbija dat, ali doc ce to, kad tad na dnevni red. Tako da ce sanader ipak malo cirnit u takujin da vidi koliko svabo ili holandez placa.:) Lijep pozdrav!

ma ja san sve po propisu napravija,diga lovu i sad iden na brod i vidimo se 1.7.,ali bilo koje povecanje ili novi pokusaj pljacke i ja iman boraviste u Crnoj gori,pa neka se slikaju,nista mi dali nisu,sve sta iman sam san napravija,placan pdv i zdravstveno dok san na brodu,ako to dignu ne isplati se navigat pa cu vadit iz kasice prasice i primat socijalno,a povremeno ucinit vijad da osvjezin kasicu da ne znaju

a sto je na primjer s kolegama koji su ove godine proglaseni viskom u svojim firmama (navodno zbog krize)? sto ako u ovoj godini ne ispune obvezu od 183 dana provedena na moru?

pa ovin hostaplerima iz vlade ce omogucit da dobiju svoje velike place za nista,bankrotirace,kad se idu ponovo ukrcat tribace in neki novi breveti koje su izmislili ,nece imat love pa ce propast,vazno da su od onoga sta su radili platili njima da ne bi imali problema:uzdravlje:o:kafa:udriglavom

a sto je na primjer s kolegama koji su ove godine proglaseni viskom u svojim firmama (navodno zbog krize)? sto ako u ovoj godini ne ispune obvezu od 183 dana provedena na moru?

Njima ce nasa porezna uprava izaci u susret tako da ce svoj dug moci prenjeti i u iducu godinu i to po jako povoljnim kamatnim stopama ali to pitanje ce rjesiti SPH kao i sve do sada u svezi ovog zakona;):D Takoder kolega nemoj mo zaboraviti niti Kapetana Laptala jer on isto spada u tu "izvanrednu skupinu" i nebi se zacudio da i on dobije "cestitku" od porezne uprave,Zivija!

Dragi Dalmos moje misljenje da bi forum moga biti samo malo fleksibilniji za ljude koji ne djele misljenje sa vecinom jer i oni ako ne vrijedjaju ne krse sam ugovor ovog foruma, a mislim da je i zanimljivo vidit svakojaka misljenja ne vezano slazemo li se ili ne.Cak i ona koja su protiv prosvjeda ako takvih uopce ima. Ja o tebi imam vrlo visoko misljenje i hvala ti za sve sta si napravija i jos pravis na ustrb svog vremena.
Jedna mala ispravka: ako imas i vise od 183 dana koliko ja znan, a tako su mi objasnili u poreznoj, tokom ove godine svako od nas mora ispunit formular o visini dohotka za proslu godinu uz predocenje potvrde iz firme bez obzira da li imas vise ili manje od 183 dana. Ja sam to odbija dat, ali doc ce to, kad tad na dnevni red. Tako da ce sanader ipak malo cirnit u takujin da vidi koliko svabo ili holandez placa.:) Lijep pozdrav!

Prika moj ja se bar pokusavam boriti a sta ce uspiti ja pojma nenam, Ujedno ako moramo ispunjavati kao sad moramo a sta ja tu mogu ali ja kazem da je moje misljenje takvo kako san napisa. :uzdravlje

Evo za ovu temu o kojoj cu sad napisat nema otvorenog threada ali ce se uklopit u nasu problematiku i da vidite koliko sluha ima sistem za nas.
NAime pomorac na brodu prilikom dizanja tereta dozivi ukljestenje zivca i ukoce mu se ledja.Kako je nesposoban za daljnji posao a ima ic doma za 2 dana sredi odlazak isti dan i krene za RH bez da je na brodu i u toj zemlji napravio ikakav pregled.Dođe doma i kontaktira svog doktora radi daljnih pretraga i otvaranja bolovanja jer se radi o ozljedi na radu.
Doktor opce prakse mu ne moze otvorit bolovanje za ozljedu na radu jer je takav zakon vec treba ic u ordinaciju medicine rada.Odlazi u jednu koja ga salje u fizijatra koji mu odrapi za pregled 300 kuna jer u drzavnog bi dosao na red za 10 dana te mu ovaj postavlja dijagnozu.Sa dijagnozom se vraca u ordinaciju rada te mu dotkor odgovara da prema postavljenoj dijagnozi od strane fizijatra se radi o bolesti a ne o ozljedi te da bi se njemu ukocila bila ledja i da je bija doma.Tada ga vrace u njegovog dotkora opce prakse koji mu otvara bolovanje ali to bolovanje ima neku sifru koja nema veze s ozljedom na radu jer se radi o bolesti prema dijagnozi fizijatra.
Sada se postavlja pitanje ako pomorac ostane doma 3 miseca a ovi dani se ocito nece priznat kao lijecenje propustit ce smjenu i na kraju gdine imat ispod 183 dana.
Pored toga fizijatar ga salje na CT za koji bi na red trbao doc za neka 3 mjeseca u drzavnoj ustanovi.Jasno radi se o tome da i taj pregled treba platit jer nema vremena cekat 3 mjeseca.I sad Vas pitam placamo zdravstveno,platio fizijatra 300 kuna platit ce i CT iz svog zepa te pored toga ovo mu se ne tretira kao ozljeda na radu jer ozljeda je lom i slicno.Znaci da te na brodu uvati slipo crivo i dojdes doma nemas pravo na bolovanje jer bi te to uvatilo i doma.I ko je ode sad lud.Posjedujem cjelokupnu dokumentciju o ovom slucaju tako da nije nikakva hipoteza.
Moli bi misljenja kolega o ovom pitanju???

Cijenjeni kolege Dalmos i Fox,
To je jedna bitna stvar za trazit u zahtjevima.
Vidim da nije potpuno jasno,jer kolega Dalmos misli da u slucaju viska dana
ne tribamo nista prijavljivat,sto bi bilo logicno,a kolega Fox kaze da oni ipak oce znat koliko si zaradija(tako sam i ja cuja).Pitanje je koje se zadnje namjere kriju izad toga.
Posto se ipak radi o vrlo perfidnim umovima spremnim na sve da bi ti oteli
sto vise nebi se iznenadio kad bi izmislili jos kakva davanja koja se ne moraju zvat porez(sto ne bi bilo duhu europske prakse) ali moze se zvat npr.(naknada,pristojba,dodatak na.....)Jer jednom kad vide koliko je takujin
dubok ili plitak znaju koliko mogu zagrabit.
Znaci zakljucak duze od 183 dana... FUCK OFF... nikakve prijave itd.

Cijenjeni kolege Dalmos i Fox,
To je jedna bitna stvar za trazit u zahtjevima.
Vidim da nije potpuno jasno,jer kolega Dalmos misli da u slucaju viska dana
ne tribamo nista prijavljivat,sto bi bilo logicno,a kolega Fox kaze da oni ipak oce znat koliko si zaradija(tako sam i ja cuja).Pitanje je koje se zadnje namjere kriju izad toga.
Posto se ipak radi o vrlo perfidnim umovima spremnim na sve da bi ti oteli
sto vise nebi se iznenadio kad bi izmislili jos kakva davanja koja se ne moraju zvat porez(sto ne bi bilo duhu europske prakse) ali moze se zvat npr.(naknada,pristojba,dodatak na.....)Jer jednom kad vide koliko je takujin
dubok ili plitak znaju koliko mogu zagrabit.
Znaci zakljucak duze od 183 dana... FUCK OFF... nikakve prijave itd.

Prika ja se slazem s tebom da nebi tribalo gledati u bustu onom ko ima vise od 183 dana ali zaon je takav da i onaj ko ima vise od 183 dana mora pokazati primanja. Moj prika koji ima 187 dana je ipak morao prikazati primanje kad se prijavio samo sta je on njima reka da 6 miseci godisnje neprima placu pa je prikazao samo 6 a ustvari je na permanent placi. Sta znaci da in mozes pokazati samo pola primanja.

Ponavljam da je zakon takav pa mi nemozemo nista tu prominiti dok se ne promini zakon

Pozdrav

Kolega Dalmos,
Upravo o tome ja i govorim,da je zakon u ku..u,a koliko sam shvatija ovdi mi i govorimo o tome kako trazit izmjene odredbi toga zakona koje su u ku..u a
mozda cak i neustavne.A u krajnjoj liniji i gradjanski neposluh i ignoriranje
takvih zakona.
Pozdrav

Kolega Dalmos,
Upravo o tome ja i govorim,da je zakon u ku..u,a koliko sam shvatija ovdi mi i govorimo o tome kako trazit izmjene odredbi toga zakona koje su u ku..u a
mozda cak i neustavne.A u krajnjoj liniji i gradjanski neposluh i ignoriranje
takvih zakona.
Pozdrav

Neznam dali si procitao nasih 13 zahtjeva? Ako jesi onda ces viditi da je to dosta bolje nego ovo pljackanje sta se sad vodi nad nama.

Kako sam tek par dana na forumu,nisam bas sve uspija procitat,ako mi mozes rec pod kojom se temom i na kojoj stranici nalazi bio bih zahvalan

Dragi kolege, meni se cini da iza inzistiranja nase vlade na prijavi dohotka u onom obrascu EPOM stoji zelja da nasa vlada sazna koliko mi zaradjujemo pa da nam prvom prilikom SVIMA, i onima koji imaju onima koji nemaju 183 dana, naplate porez kad im zaskripi. Mene samo zanima dali oni isto traze od drugih grupacija stanovnistva koji zaradjuju vani (sportasa, pjevaca, teta koje beru sparoge i jagode po Njemackoj i cuvaju starce po Evropi). Svaka cast Kostelicima, Ivanisevicu i drugima ali kako vlada nijma odredjuje 183 dana? Kako odredjuje tetama sto beru sparoge po njemackoj kad je njoj pocelo teci 183 dana 4 dana prije nego ubere prvu?

Kako sam tek par dana na forumu,nisam bas sve uspija procitat,ako mi mozes rec pod kojom se temom i na kojoj stranici nalazi bio bih zahvalan

Mi, Hrvatski Pomorci (koji se okupljamo oko portala pomorac.net nas oko 1250) građani Republike Hrvatske trazimo:
1. Trazimo da se porezna olaksica po danu od 400kn povisi na 1.800kn po danu.
2. Valutni tecaj se mora gledati i obracunavati na dan primitka place, a ne na dan predavanja porezne prijave.
3. Za dokaz o primanjima uzimati individualni ugovor kojeg Pomorac ima s doticnom firmom i to osnovica place, te platne liste ako ih Pomorac dobija. Bonusi i svi ostali dodaci se izostavljaju (to su osobne priznate naknade i nagrade svakog pojedinog Pomorca i pravila poslovanja brodarskih kompanija na koja R. Hrvatska i njezini zakoni nemaju utjecaj).
4. Dane putovanja od kuce do ukrcaja na brod racunati svaki ukrcaj i iskrcaj po 4 dana. ( neovisno o mjestu ukrcaju i danima putovanja)
5. Lijecenje Pomoraca priznaje se bez obzira kada je pocelo, bez limitiranja i s mogucnoscu prijenosa u iducu godinu kao visak dana iz prethodne godine (pogotovo profesionalne bolesti).
6. Skinuti limit s dana provedenih na specijaliziranim pomorskim tecajevima tijekom cijele godine, jer to su doskolovanja za nasu pomorsku struku, koja su vazna da zadrzimo posao (upravo te tecajeve najvise traze strane kompanije na kojima radimo). Zato i ti dani zakonski su ubrojani kao visak dana i ne smiju se izostavljati ili limitirati te moraju biti prijenos viska dana iz prethodne godine, jer to je nase profesionalno usavrsavanje.
7. Definirati izraze "nezaposleni Pomorac" i "Pomorac na godisnjem odmoru", jer po sadasnjem zakonu dolazi u koliziju jedno sa drugim i regulirati sva radna prava i prava nezaposlenih koja iz toga proizlaze kako i za ostale gradjane Republike Hrvatske (nezaposleni Pomorac je Pomorac bez posla) .
8. Stope poreza na dohodak za Pomorce smanjiti na jedinstvenu stopu od 5%, jer mi svoj dohodak ne zaradjujemo u Republici Hrvatskoj i drzava bi trebala to uzeti u obzir i ovo shvatiti kao jednu povlasticu prema svojim gradjanima Pomorcima te isto tako vratiti mogucnost povlastice za pomorce.
9. Ukinuti prijavljivanje u L. Kapetanije u roku 10 dana. Taj rok treba biti fleksibilan do jednog mjeseca.
10. Sve pomorske certifikate priznavati na temelju stecene navigacije i napredovanje u struci u skladu sa STCW konvencijom.
11. Uvesti Beneficirani radni staz za Pomorce i uvesti starosni limit za Pomorce od 55 godina za umirovljenje.
12. Reviziju stjecanja pomorskih zvanja na temelju STCW konvencije na pravednijoj osnovi i skolovanje Pomoraca, po uzoru na siru svjetsku praksu i s obzirom na veliku pomorsku kadrovsku krizu u Svijetu i brodarstvu.
Takodjer, trazimo lakse zaposljavanje Pomoraca sa VS i VSS u Pomorskim srednjim skolama i Pomorskim fakultetima, koji zele stati sa navigacijom i zele ostati u struci i raditi za struku, po uzoru na naprednije pomorske nacije.
Ovu tocku treba usmjeriti na direktno pregovaranje SPHa sa Ministarstvom Pomorstva i Ministarstvom prosvjete i sporta uz prisustvo Pomoraca.
13. Pomorske pripravnike (Kadete palube, asistente stroja, asistente elektrike, asistente elektronike) osloboditi placanja poreza na dohodak i socijalno/mirovinskih placanja doprinosa i osloboditi placanja osnovnih pomorskih tecajeva u smislu stimuliranja zaposljavanja mladih ljudi koji zele postati Pomorci.
Ta placanja trebaju preuzesti na sebe ili Ministarstvo Pomorca kao subvenciju ili brodarska kompanija (ako je Hrvatska firma bez obzira na zastavu) sa kojom je Pomorski pripravnik potpisao ugovor.

S ovim stavom dokazujemo gradjansku lojalnost i da zelimo biti dio sustava, ali na posten nacin, a ne da nas sprijecavaju normalno zivit u nasoj zemlji i da investiramo svoj novac u njoj.
--

Fala Dalmos ,
vec san bija pronasa,
Sta se tice tocke 7.po meni mi kad smo doma smo nezaposleni,jer nam je
iskrcajom presta ugovor o radu,i teoretski oni te nemoraju nikad vise zvat.

Evo proslo je dosta vrimena od kako sam zadnji put bila na forumu ali eto posla ko u prici pa se ne stigne . Ako sam dobro shvatila skup je organiziran za 01.07.2009 . Bravo Dalmos , svi smo uz tebe i ja se iskreno nadam da cu uspiti dobiti slobodan dan i doci u Split na prosvjed jer sam od srca sa Vama. Da sad ne listam po forumu da li ima skup i negdi drugdi ili je zamisljeno tko moze da se prikljuci u Splitu ? I ideja da se salje po brodovima obavijest o skupu je Super i izvedivo je....
A sto se tice dostojanstva i ponosa ja mislim da ga pomorci imaju i previse ( sorry nikad ga nije previse ) i da se ne trebamo bojati da ce biti drugaciji skup nego miran i dostojanstven.....
Pozdrav svima koji su u doticaju sa morem ,a deckima koji su sad na moru zelim sigurnu i mirnu plovidbu :) :)

Evo proslo je dosta vrimena od kako sam zadnji put bila na forumu ali eto posla ko u prici pa se ne stigne . Ako sam dobro shvatila skup je organiziran za 01.07.2009 . Bravo Dalmos , svi smo uz tebe i ja se iskreno nadam da cu uspiti dobiti slobodan dan i doci u Split na prosvjed jer sam od srca sa Vama. Da sad ne listam po forumu da li ima skup i negdi drugdi ili je zamisljeno tko moze da se prikljuci u Splitu ? I ideja da se salje po brodovima obavijest o skupu je Super i izvedivo je....
A sto se tice dostojanstva i ponosa ja mislim da ga pomorci imaju i previse ( sorry nikad ga nije previse ) i da se ne trebamo bojati da ce biti drugaciji skup nego miran i dostojanstven.....
Pozdrav svima koji su u doticaju sa morem ,a deckima koji su sad na moru zelim sigurnu i mirnu plovidbu :) :)

Evala luce i dobro dosla nazad. Prosvjed je u Splitu i ko moze da dode neka dode. Ujedno nadamo se da ce prvi put pomorci uciniti nesto slozno u smislu SVI ZA JEDNOG A JEDAN ZA SVE

Pomorci su najbolji hrvatski izvoz!

Pomorci su najbolji hrvatski izvoz!

Misljenja sam da ovo prijavljivanje poreza odnosno love ima samo jednu jedinu dobru stvar a ta je sta bi se na taj nacin sprijecilo pranje novca.
primjer. Zaradujete lovu na brodu ali imate jos dodatne izvore love legalne i nelegalne dilate drogu npr.
na racunu imate 100 000 000 a od navigacije ste zaradili 50 000.
U svin ostalin slucajevima ovo je ka da ti neko viri u stan da vidis koju TV koji kompjuter imas itd.
mislin da je problem u USTAVU RH.
Niko ti ne garantira nicim da sutra nece opet doc nekakva nacionalizacia i sve ce bit drustveno ( od drugova).
Iman susida koji mi je prica da mu je 60-tih godina dosla neka ekipa u stan
i rekla da kako to on sam zivi u stanu od 65 kvadrata a covik je sve sam krvavo zaradija da ce oni njemu dovest neku familiju tu u stan da nemoze on bit sam!!!
Ma zamisli ti idiotarije!
nazalost necu bit na prosvjedu jer san taman koji dan prije na rasporedu za ukrcaj.
Al poslacu par priajtelja zenu i njene s foruma bice ih bas ka sta triba bit 10 za 1!
Zivili mi i onaj ko smatra da ovo nece urodit plodon neka ne dolazi jazavci nan ne tribaju!

Back