Prosvjedni skup

Otac mi naviga 34 godine i bit ce doma u to vrime. Nismo se vidili vec 2 godine ali sam rekao zeni i materi sto se dogadja. Iman i kcer od 2 ipo godine. 1.7. u 9 uri ce svi biti na rivi u Splitu, jedino, ne daj Boze da ko umre do onda.

Zivili ljudi..
Evo Kolega je to sve lipo srocija i napisa a o svim sitnim detaljima i planom/programom oko Prosvjeda cemo se jos detaljno dogovoriti ali sve triba biti isplanirano u minutu i do zadnjeg detalja.....nista ne prepustamo slucaju!! Najvaznije je da smo svi skupa slozni i onda nema zime za uspjeh skupa, bit ce sve to na nivou i pokazat cemo svima TKO SMO I STA SMO!!
Kolega, ja cu viditi sa ovim covikom sta ce raditi majice takoder i za prosvjedni materijal, tipa letaka,obavjesti i ostaloga ali to mogu viditi tek kad dodem doma....uostalom ako i ne uspijem priko njega ima stamparija po Splitu i to cemo lako rjesiti jer kako je netko vec spomenija glupo je da to netko rjesava iz drugog grada i onda donosi u Split.....to cemo mi rjesiti i to nije problem.Takoder jos cu jednom ponoviti AGANZMAN POMORACA IZ SPLITA JE OD VELIKE VAZNOSTI TE SVE ZAINTERESIRANE POZIVAM DA SE JAVU I POMOGNU KOLIKO MOGU....Pozdrav i :uzdravlje:uzdravlje

Dragi Kolege ,novi sam u svemu ovome,ali dovoljno dugo da shvatin da sve ovo ima velikoga potencijala!
Moramo izraziti šta nas muči i tišti ,jer znate onu mater se siti diteta tek onda kad zaplače!
Iako mi nećemo plakati,mora nas se čuti i viditi!

Moje mišljenje je da bi više vridilo 3 kvalitetne minute na tv-u nego tri dana vikanja na rivi!!!
Nemojte mislit da solin pamet nekome ali dobro bi bilo znati da če mediji to popratiti!

I samo bi volija uputiti apel tri miseca unaprid onima koji mislu tamo vikat svakakva sranja da se toga suzdrže jer ako se na to srozamo ovo ništa ne vridi!!!!
Budimo dostojanstveni i civilizirani!!!

U ST 01.07.

Muž mi je otiša na brod i evo sad ja preuzimam nick, članarinu, prosvjed...smislila sam i šta ću malom napisat na majici na prosvjedu.MOJ TATA NAVIGAJE DA BI HRANIO MENE, A NE ŠUKERA!

prosvjed

prosvjed

pozdravljan vas sve. Sla?žem se 100% sa green-go. a po mom misljenju prosvjedovat bi trebalo ili u Zg ili putem tra?ženja primanja kod nekog u zg ali meritornog. prosvjed u st nece donijet nista..isto i da je u Ri ili bilo gdje drugdje. ali bolje i to nego nista. mi moramo shvatit , i zati svaka cast ovom svemu, da smo jako jako sitna populacija u RH i nismo niti atraktivna tema niti sire poznati da bi bili interesantni ili dosli u medije pogotovo elektronske samo tako. ipak RH je primorska , A NE pomorska zemlja.
s nama se radi kako s ta hoce. a najzanimljivije je da i nasi bivsi kolege se prema nama ponasaju kao da nisu nikad plovili ili nemaju pojma kakav je kruh na moru. ponavljan za 99% hrvata , pogotovo kontinentalaca (njih 100%) to zban iz prve ruke , mi smo neki koji tulu silnu paru i prosvjeduju. cujte treba to jako jako jako dobro odigrat jer danas ljudi u RH su na rubu i sve je u banani a cuj neko ko ima par milaj eura i ide prosvjedovat , mora to dobro jako dobro potkrijepit. u svakom slucaju sretno vam

@edvine
Vidim odma pozitivu u tvom postu od samog pocetka(prosvjed u St nece donit nista).S obzirom da si dalekovidan moliaja bi te da mi kazes koji ce brojevi bit izvuceni u slijedecem kolu lota.
Bez obzira ja mislim da smo jako interesantni jer nas inace ne bi pokusavali uvuc u sistem,nismo interesantni ali smo ipak dospili u novine( u skoro sve novine u RH u vrlo kratkom vremenu).Netko ko ima par milja erla ide prosvjedovat.Stvarno interesantna izjava.Daj mi molim te adresu od svoje firme jer ja vidim da radim za brokve pa bi to rado prominija.Pored toga ode se radi od par milja erla koje nikome nisu ukradena nego su posteno zaradjena krvavim radom VAN Hrvatske.Svidja mi se i ovaj sretno Vam na kraju iz kojega iscitavam da ti ili nisi jedan od nas ali nam ipak zelis srecu i ja ti se zahvaljujem na tome,ili si ipak jedan od nas ali izgleda da su ti sve lađe potonule pa vise ne vidis ni svijetlo na kraju tunela.Pesimizam te je skroz obuzeo.Bilo kako bilo sretno i tebi druže.

ma svaka cast. ja udrugu podrzavam i namjeravan se i sam uclanit. U SPH placam clanarinu od 1998. pa cu vjerojatno promjenit jer od SPH nema prave akcije. Evo o ovome i danas citan u Novom listu, i podrzavan...Dalmosa znam i privatno, tako da Frankie na stranu taj tvoj sarkazam , samo iznosim moje skromno misljenje u vezi prosvjeda. Ja i dalje tvrdim da je prosvjed trebao bit u zg.

Dobro nam dosa u Udrugu.Je da Zagreb djeluje zvucnije,ali Split je, budi uvjeren, dovoljno dobar za pocetak.Step by step.Nitko i ne ocekuje da ce se nakon Splita bas ODMAH sve pocet rjesavat.:uzdravlje

@Edvin
Za nesto sta podrzavas iznosis previse negativnosti i skepticizma.Sto se tice mog sarkazma to je jednostavno takav izricaj.Razlozija sam ti tvoj post i da odgovor na svaku izjavu posebno.Uvredljiv nisam bija ni u kom pogledu.Sto se tice tvog poznanstva sa Dalmosem onda bi iz nekakvog respekta prema njemu pisanje trebalo biti svedeno na mjeru da ne provocira vec da odrzava pozitivan duh foruma jer netko tko vidi tvoj post vidi ga kao provokaciju i da ja sam jedan od tih.Ako sami vec utuvimo sebi u glavu da od toga nema nista onda od toga nista nece ni biti.Onda je cijela ta stvar gubitak vremena,a ja ne gubim vrijeme na nesto u sta ne vjerujem.Dosa sam na skup u starog mornara i ono sto sam vidija mi se svidilo.Znam da mozemo i hocemo,a da li cemo dobit podrsku ostalih pomoraca nadam se da hocemo.Ako ne vec ce se nekako ova manjina snaci a ovi sta gledaju iz prikrajka njima ce uvijek ostati ona psi laju karavane prolaze.Kao sto je Peter Matthiessen napisao u ‘The Snow Leopard’, “…the holy Grail is what Zen Buddhists call our own true nature; each man is his own saviour after all
Na stranu sve ostalo o organizaciji prosvjeda i di bi treba bit ali i tu si isto kontradiktoran i promasio si ceo fuzbal jer kazes kontinetalci pojma nemaju kakav je nas kruh pa koja je onda poanta prosvjedovati gore(usput u Zg se vec odavno ne moze prosvjedovati na Markovom trgu).Bilo kako bilo ne zelim da ova rasprava eskalira pa bi je rado zavrsija.Na kraju bi te jos zamolija da mi posaljes adresu od tih firmi sta placaju te puste miljune erla.No hard feelings.

Ponovo zahvaljujem svima na podr??ci i pozivam na uključenje u organizaciju.

Kolega vidim da si ti to potanko razradija,ako ima sta konkretno u cemu ti
mogu pomoc javi,inace ja 15.4.iden na brod i na prosvjedu necu moc bit,ali
saljem izaslanstvo i inace cilo ovo vrime sirim glas medju prijateljima i kolegama da se skupi sta vise ljudi.
Jebi ga,takvi nam je posal da vise nismo nego jesmo(prisutni).
Bice to dobro.

decki di god prosvjed bija bit ce to pun pogodak,jer ako za pocetak ne otvorimo oci vladajucima,barem cemo nasim dragim kolegama pomorcima,a kad nas se skupi jos i vise a onda moremo i u zg,mirno prosvjedovat(sto se mene tice i drzavni udar moja obitelj sadrzi 4 pomorca i to luda od svega),smatram da odi prepucavanje triba bit izostavljeno,sto se mene tice ja iden na brod za 3 dana ali zato saljem obitelj i prijatelje na prosvjed

decki di god prosvjed bija bit ce to pun pogodak,jer ako za pocetak ne otvorimo oci vladajucima,barem cemo nasim dragim kolegama pomorcima,a kad nas se skupi jos i vise a onda moremo i u zg,mirno prosvjedovat(sto se mene tice i drzavni udar moja obitelj sadrzi 4 pomorca i to luda od svega),smatram da odi prepucavanje triba bit izostavljeno,sto se mene tice ja iden na brod za 3 dana ali zato saljem obitelj i prijatelje na prosvjed

Jeben ti kapulu, cili vrh Udruge će bit na brodu... Ajde ekipa nikad se vi??e od četiri pomorca nisu skupili na jedno misto osim da bi se napili i najili, a mi ćemo, ako Bog da dignit barem par stotina pomoraca na okup. Ka ??ta vidite, dvi-tri ure su u pitanju konkretnog prosvjeda i ako I NIJE ČLAN UDRUGE po meni svaki pomorac bi triba doć i barem se pro??etat Rivom. Nije bitno di je prosvjed, bitno je da poka?žemo da se i mi mo?žemo skupit I DA MISLIMO OZBILJNO, te da MO??EMO I ??ELIMO dr?žavi pomoć da donosi bolje Pomorske zakone i odluke vezane za pomorce.

Zato - akcija i podr??ka. To je ono ??ta nam treba.

Pozdrav svima sa aerodroma u Abu Dhabi-u. Kolega svaka cast na svemu. Ja sam sa kontinenta pa ti ne mogu bas pomoci. Ako bog da trebao bih biti doma 01.07. pa cu doc sa familijom i ponesti transparente sa sobom. Inace mogli bi otvoriti thread za ideje sa sloganima za transparente koje bi svako sam izradio i donio sa sobom. Takodjer mislim da bi to diglo malo vise prasine u medijima i vjerovatno izazvalo neku reakciju nasih politicara (mozda se koji nadje u Splitu na putu za otoke), trebalo bi barem usporiti ulaz vozila u putnicku luku i putnicima podijeliti par letaka na hrvatskom i engleskom jeziku kad budemo isli zahvaliti kolegama sa Jadrolinije na zvucnoj podrsci.
Sto se tice clanarine i pristupnice to ce moja "jabuka" doma rjesiti jer cu ja biti na brodu do kraja 5. mj.
@Edwin Ne misle svi kontinentalci tako kao sto ti pretpostavljas. S kim god sam doma razgovarao iznenadjen je s nebulozama nase vlade prema nama.
Ajde zivili i stajte mi dobro.
I have plane to catch.

Pozdrav svima sa aerodroma u Abu Dhabi-u. Kolega svaka cast na svemu. Ja sam sa kontinenta pa ti ne mogu bas pomoci. Ako bog da trebao bih biti doma 01.07. pa cu doc sa familijom i ponesti transparente sa sobom. Inace mogli bi otvoriti thread za ideje sa sloganima za transparente koje bi svako sam izradio i donio sa sobom. Takodjer mislim da bi to diglo malo vise prasine u medijima i vjerovatno izazvalo neku reakciju nasih politicara (mozda se koji nadje u Splitu na putu za otoke), trebalo bi barem usporiti ulaz vozila u putnicku luku i putnicima podijeliti par letaka na hrvatskom i engleskom jeziku kad budemo isli zahvaliti kolegama sa Jadrolinije na zvucnoj podrsci.
Sto se tice clanarine i pristupnice to ce moja "jabuka" doma rjesiti jer cu ja biti na brodu do kraja 5. mj.
@Edwin Ne misle svi kontinentalci tako kao sto ti pretpostavljas. S kim god sam doma razgovarao iznenadjen je s nebulozama nase vlade prema nama.
Ajde zivili i stajte mi dobro.
I have plane to catch.

Evo jedan veliki pozdrav kolegi koji nas nije zaboravija niti sa aerodroma prilikom ukrcaja na brod.....hvale vrijedno :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Po??tovanje ekipa!

Evo ovako, nisam otvara novi thread, jer ovaj je dovoljno dobar i molim vas svih skupa, a osobito skore članove Udruge da ovo shvate ozbiljno i da se aktiviramo prema mogućnostima.

Naime, ja već nekoliko dana skupljam informacije vezane za organizaciju prosvjeda 01.07. i mogu Vam samo kazat da je organizacija zahtjevna i neće se desit sama od sebe. Veliki gubitak je i taj ??ta Dalmo?? 19.04. ide na brod i neće ga bit sve do ??estog miseca, a ako očemo imat prosvjed kakav Bog zapovida, do tada sve treba bit rje??eno i poznato!

Udruga će za par dana imat MB i račun i započet će uplate članarina. Odma da Vam ka?žem: ukoliko se u Udrugu učlani onaj broj ljudi koji joj je ode da glas potpore, a to je zasad oko 220 ljudi, imat ćemo dovoljno novaca za vrhunski prosvjed + jo?? neke promotivne stvari (ogla??avanje, nekakav prostor mo?žda, već kako se dogovorimo...)

Vezano za organizaciju: puno je papirologije i dopisa u pitanju i ja se nadam da ću to izgurat uz pomoć usera Pancha i njegove IZVANREDNE veze s kojom najvi??e i kontaktiram.
Ima i tehnikalija. FYI: bina ko??ta oko 6000kn, razglas isto toliko. Treba nam i ??tand sa materijalima sa strane bine (pristupnice, majice, iskaznice + kutija prve pomoći i malo vode za osvje?ženje).... Moja računica - UGRUBO - je da ćemo za sam prosvjed tribat 4000-5000US$. To je dakle 50 ljudi. U samom IO, NO i SUDU ima nas već skoro 15!!!! Dakle IMAMO PROSVJED!

Prosvjed u mojoj glavi izgleda ovako i zasad ga tako i organiziram (MOLIM MI? LJENJA):

01.07. 09:00 - pomorci sa familijama i prijateljima su ispred bine i točno u 09:00 čuju se sirene sa Jadrolinijinih trajekti(ovo ćemo probat u?žicat od na??ih kolega sa tih brodova). Nakon toga sa razglasa ide muzika - NA? A (Milo, Daleka, Mi??o, Mladen, Gustafi - ??irom nacije!)

09:30 - čekamo da se skupe i oni ??ta vole spavat, a onda par uvodnih poruka i govora sa bine - prema prijavi i smisleno (nečemo urlikat ko konji)

oko 10:15 - Kap. LAPTALO na binu i uručivanje pokazne iskaznice te zahvala za podr??ku. Ako čovik oće reč par riči neka ka?že, ako ne ??IVIJA ON NAMA STO GODINA. Čovik je potvrdija dolazak i nadajmo se da će 01.07. jo?? uvik bit doma i voljan doć...

Nakon toga jo?? malo govorancije, pa dvi-tri pisme LIVE Marijan Ban morska tematika naravno - i on je potvrdia dolazak, naravno opet triba čekat 01.07.

U 11:00 - prosvjedni MIRNI mar?? prema Lučkoj Kapetaniji, tamo bacit pismu-dvi, koju parolu, pa nastavit prema trajektnoj luci, uzvratit pozdrav Jadrolinijinim pomorcima i u 12:00 razlaz na RADNI RUČAK:D, koji će unaprid bit organiziran za zainteresirane sudionike. Tamo ćemo se zabavit prema starim pomorskim običajima:uzdravlje:hihi:D!!!

Eto kolege moje. Lipo san ja to napisa - AL TRIBAT ĆE MI POMOĆ. I savjetom i konkretna (neko mo?že uzet letke na sebe, Sonny i Pancho će majice i jo?? neke stvari, neko mo?žda nekoga zna, neko mo?žda mo?že ovo neko ono). NAIME SAD JE MOMENAT DA SE UKLJUČITE FULL I DA POKA??EMO JESMO LI ILI NISMO. Ja ću nakon svega ovoga uvik moć kazat da sam ne??to barem POKU? A prominit, a nadam se i velika većina Vas. Sad je tren da se maknete od tastatura i poka?žete ??ta mo?žete.

Ja u nedilju iden u Boston na brod, al već 16.04. san nazad (danas sam sazna), al mi je to dobro do??lo jer ću tako 01.07. BIT SA VAMA NA RIVI (a nisan triba, jer sam triba već 15.06. bit u Koreji u ??kveru).

Molim Vas da ovaj thread odsad koristimo za savjete, dogovore i konkretna rje??enja. Sutra je 01.04. JO?  TRI MISECA!:udriglavom

Amo to organizirat kako triba i osvitlat obraz svih nas zajedno!

Pozdrav:uzdravlje

Čekam na Reply svih one by one...:kafa

Pozdrav svima! Evo quota sam vlastiti post, za sve koji ga dosad nisu pročitali. Napominjat ću i radit ovo sve do samog prosvjeda, jer je svaka reklama i svaki plan, te svaki savjet zlata vrijedan.

Udruga grabi ogromnim koracima prema naprijed, Dalmos vam je iznia sve vezano za osiguranje, ima jo?? iznenađenja, al neka bude 100%, pa će i obavijesti o napredovanju...

Dakle vidite da se nismo ??alili i vidite da se mo?že. SVE SE MO??E AKO SE U TO VJERUJE I ULO??I TRUDA. Samim tim ??to smo u??li u partnerstvo sa Croatiom, te se pregovara s jo?? nekim faktorima, pokazuje da su pomorci INTERESANTNI, al se do sada nisu prikazivali u ovom dru??tvu kako treba. Zato sada imamo Udrugu koja će se brinit o imageu i statusu pomoraca na način na koji oni to i zaslu?žuju.

Dakle sad Vam je svima jasno da će PROSVJED 01.07 bit točka na "i" i konačan pečat osnutku UPH. Stoga sljedeći tjedan kad otvorimo račun i započmu učlanjenja, obavijestite sve prijatelje i neprijatelje, znane i neznane, te omasovimo Udrugu i pomozimo sebi i drugim Kolegama.

I svi skupa dođimo na prosvjed 01.07.!!!

Uključite se....Pozdrav

Nekako mi se čini da se malo piše o prosvjednome skupu u zadnje vrime,pa bi volija znati ako neko ima informacije da li ide sve po planu i ima li kakvih promjena u odnosu na ono šta je iznija Kolega!!!
Ipak če taj prosvijed biti test za sve nas,nešto kao kamen temeljac udruge!!!

Nekako mi se čini da se malo piše o prosvjednome skupu u zadnje vrime,pa bi volija znati ako neko ima informacije da li ide sve po planu i ima li kakvih promjena u odnosu na ono šta je iznija Kolega!!!
Ipak če taj prosvijed biti test za sve nas,nešto kao kamen temeljac udruge!!!

Promjena nema i sve za sad ide po planu. cim skupimo dovoljno clanarina krecemo s placanjem majica.bine,razglasa ,iskaznica,ekipe za prvu pomoc na prosvjedu i dosta drugih stvari. Kolega je trenutno na brodu i dolazi ovi tjedan pa ce staviti jos koji update jer ipak mi svi navigamo i to nam je osnovni nacin zarade pa zbog toga nekad nemamo vrimena za forum svaki dan po uru a kamoli par uri.

pozdrav

Last edited:
Back