• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Prijava poreza,split

Ja sam suprugu izračunala sama,a formula glasi:

mjesečna primanja se podjele sa 30,dobije se dnevna zarada,taj dio se pomnoži sa danima u prvom ugovoru koji se vide na DPOM,puta srednji tečaj dolara ili eura,ovisi u kojoj je valuti plaća i dobije se ukupna zarada za 1.ugovor u 2015.

Ljudi moji, ja ne znam Å¡ta komplicirate oko ovoga - ispuniti poreznu prijavu. Može se to ispuniti za dvije minute. Ja potroÅ¡im najviÅ¡e vrimena da nađem svoj OIB i da se sjetim kako se zovem. I onda po običaju neÅ¡to naÅ¡krabam i eto im neka se yebu oni i njihove govnarije.

Jednom mi kažu da trebam prevesti platnu listu. Ja kažem njoj na to "ja je razumijem, a tebi ako ti treba prevod priporučujem ti dr sc Moranu Čale".

I na tome ostalo.

pozdrav, ako netko ima iskustva s poreznom molim pomoć, predajem poreznu prijavu ,imam 292 dana u 2015, ali nedostaju mi dvije platne liste
za dva mjeseca, uzeo bi izvod iz banke to nije problem,ali ne znam da li bi bio problem jer mi kompanija plaću isplaćuje na Ocean pay,karticu u SAD, a onda ja to prebacujem na svoj račun u RH, pa će na izvodu vjerojatno pisati moje ime kao uplatitelja a ne kompanija

triba ti samo jedna platna lista,epom,dpom i onaj obrazac prijava poreza na dohodak,kojeg mozes i isprintat s neta

preda bez platne liste. odoka upisa koliko zaradija. najbitnija je potvrda dana s kapetanije. Naravno sve ovisi s kim imate posla nasuprot. Lp

Sent from my iPhone using Tapatalk

preda bez platne liste. odoka upisa koliko zaradija. najbitnija je potvrda dana s kapetanije. Naravno sve ovisi s kim imate posla nasuprot. Lp

I ja isto medjutim dosa papir doma da je prijava nepotpuna jer fale platne liste ili izvod iz banke i da im to posaljem u roku 7 dana m.Osobno odnija kopije platnjih lista i sve ok.

Jedno brzo pitanje, do kad je rok za prijavu da li se moze kao I prije kad se vratis s broda u roku 7 dana predate prijava?

Da, može se kao i prije kad se dodje doma. Ja samo kopiram zadnji iskrcaj u matrikuli i to priložim da ne bude zabune

pozdrav, ako netko ima iskustva s poreznom molim pomoć, predajem poreznu prijavu ,imam 292 dana u 2015, ali nedostaju mi dvije platne liste
za dva mjeseca, uzeo bi izvod iz banke to nije problem,ali ne znam da li bi bio problem jer mi kompanija plaću isplaćuje na Ocean pay,karticu u SAD, a onda ja to prebacujem na svoj račun u RH, pa će na izvodu vjerojatno pisati moje ime kao uplatitelja a ne kompanija

Danas,predao prijavu, nedostaju dvije platne liste ali nisu pravili problem, a na izvodu iz banke piše moje ime kao uplatitelj a ne kompanija ni tu nisu pravilki problem, ali najvažnije je bilo da imam 292 dana plovidbe u 2015.g. pa neme poreza pa onda je sve prošlo,

Evo doÅ¡o prvi put sa strane komp.doma(proÅ¡li put sa naÅ¡e i to je to),preselio se u zagreb i promjenio osobnu.....gdje ja sad imam ić u koju poreznu,jeli u zagreb ili na prijaÅ¡nju adresu(dbk) i Å¡ta moram sve ponjet.imam mjesec i 7dana u 2015 plovidbe.....niÅ¡ta meni nije jasno....pomoć molim vas!?

Evo doÅ¡o prvi put sa strane komp.doma(proÅ¡li put sa naÅ¡e i to je to),preselio se u zagreb i promjenio osobnu.....gdje ja sad imam ić u koju poreznu,jeli u zagreb ili na prijaÅ¡nju adresu(dbk) i Å¡ta moram sve ponjet.imam mjesec i 7dana u 2015 plovidbe.....niÅ¡ta meni nije jasno....pomoć molim vas!?

Jura.., vaš je problem heben.., paz'vako eda te ne zayebu gore u Zagrebu...

Ako si promijenio prebivaliÅ¡te prema gore, mislim da bi trebao gore sve obaviti. Å ta se tiče poreza, prije je postojao neki minimum koji je bio neoporeziv. Dakle, ako si bio samo mjesec dana na vaporu, istraži da li taj minimum zarade joÅ¡ važi i koliko iznosi. Jer, ako te ufate u đir najebati ćeÅ¡ (npr. jedan prvi strojar, kolega, lani su ga nategli 70 tisuća kuna).

To je Å¡ta se tiče poreza, a osiguranje zdravstveno i mirovinsko ja mislim da moraÅ¡ plaćati bez obzira koliko si bio na brodu. To možeÅ¡ platiti đe 'oćeÅ¡ - vidi gdje je provizija najjeftinija. Svakako izbjegavaj Rvacku poÅ¡tu - oni najviÅ¡e deru.

A možeÅ¡ skoknuti tamo na Ministarstvo, pa neka ti rastumače stvari.., imaju oni tamo krasnih pomorskih stručnjaka.., ako ti triba Å¡togod oko breveta, javi'se Å¡ibenskom panćofaru Roku Mrvici i Nevenki Ćoso..,

Eo, triba sam i ja u poreznu jutros al' zaboravija se probuditi..,

Vidite moju situaciju: Sve plaćeno u Italiji i porez i staž i zdravstveno i moram gubiti živce ovdje.., mamu im pokvarenu.

Nisu mi čak poslali ni onu potvrdu o danima, morao sam jučer dolje da mi je isprinta.

Al' odyebat će gavro sve te njihove prijave i potvrde uskoro!

Božića'mi lipo si inkasirao u proÅ¡loj godini. Svaka čast :D

Ja te prebacija samo jedan dan tj. 293.

:uzdravlje

E ove će biti puno manje, a vidićemo koliko se dana može prenijeti u ovu godinu od ovih 108 viÅ¡ka

RijeÅ¡io sve uspjeÅ¡no nema plaćanja poreza za 40 dana.Do 68000kn je neoporezivo,ja zaradio manje plus olakÅ¡ice na djecu.....gospođa super ljubazna i morao sam je častit najvećom čokoladom ;)

Back