Evo doÅ¡o prvi put sa strane komp.doma(proÅ¡li put sa naÅ¡e i to je to),preselio se u zagreb i promjenio osobnu.....gdje ja sad imam ić u koju poreznu,jeli u zagreb ili na prijaÅ¡nju adresu(dbk) i Å¡ta moram sve ponjet.imam mjesec i 7dana u 2015 plovidbe.....niÅ¡ta meni nije jasno....pomoć molim vas!?
Jura.., vaš je problem heben.., paz'vako eda te ne zayebu gore u Zagrebu...
Ako si promijenio prebivaliÅ¡te prema gore, mislim da bi trebao gore sve obaviti. Å ta se tiče poreza, prije je postojao neki minimum koji je bio neoporeziv. Dakle, ako si bio samo mjesec dana na vaporu, istraži da li taj minimum zarade joÅ¡ važi i koliko iznosi. Jer, ako te ufate u đir najebati ćeÅ¡ (npr. jedan prvi strojar, kolega, lani su ga nategli 70 tisuća kuna).
To je Å¡ta se tiče poreza, a osiguranje zdravstveno i mirovinsko ja mislim da moraÅ¡ plaćati bez obzira koliko si bio na brodu. To možeÅ¡ platiti đe 'oćeÅ¡ - vidi gdje je provizija najjeftinija. Svakako izbjegavaj Rvacku poÅ¡tu - oni najviÅ¡e deru.
A možeÅ¡ skoknuti tamo na Ministarstvo, pa neka ti rastumače stvari.., imaju oni tamo krasnih pomorskih stručnjaka.., ako ti triba Å¡togod oko breveta, javi'se Å¡ibenskom panćofaru Roku Mrvici i Nevenki Ćoso..,
Eo, triba sam i ja u poreznu jutros al' zaboravija se probuditi..,
Vidite moju situaciju: Sve plaćeno u Italiji i porez i staž i zdravstveno i moram gubiti živce ovdje.., mamu im pokvarenu.
Nisu mi čak poslali ni onu potvrdu o danima, morao sam jučer dolje da mi je isprinta.
Al' odyebat će gavro sve te njihove prijave i potvrde uskoro!