Bodule, pozdrav i tebi ma đe bija..,
Ja bija danas u poreznoj, i moram ovo obnaroditi usput.., a primarni razlog šta se javljam je pozdrav
Dakle, doÅ¡ao je u Poreznu i imao sam sreće kao i uvijek s njima.., naime, čekao sam samo sat vrimena. Tip je bija otiÅ¡ao marendati samo pola sata ranije nego sam ja doÅ¡ao tamo. Uglavnom, ja ispostavio sve papire i gleda on, i niÅ¡ta mu nije jasno. Ja mu objasnija gdje radim i Å¡to.., i da mi Å¡ta se tiče poreza za proÅ¡lu godinu može jedino ispumpati mjehur, onom starinskom metodom (a ne kateterom) etc. Kada je donekle skužio kaže:
"Pa Å¡ta ću ja sad s ovim tvojim papirima, koja je svrha ovoga?" Zbilja, je tako rekao.., mislio sam da me zajebaje!
Zatim gleda u matrikulu da provjeri kad sam ukrcan/iskrcan i pita: "GEN, koji je to misec?" I pri kraju pita da li sam platija porez u Italiji, kao da nikada nije čuo da je Hrvatska do Pasjaka, i 12 milja ispod Palagruže. Trebao sam mu preporučiti Raula da mu pruži dodatnu izobrazbu.
A yebenti.., svaÅ¡ta.., zbilja, kada je izlanio - Å¡ta će on s tim papirima - tija sam mu reći da ih poÅ¡alje bivÅ¡em ministru financija Å ukeru i Fikusu. Mogu im valjati kada pođu na WC.., s obzirom koliko mogu iza-srati govana i govnarskih pravila.
Al' jopet, nisam tija vriđat' institucije.., Gavro je uvijek svr'sebe i
vladati ću se kao Å¡to sugerira ovaj misaoni podsticaj: