crta zara
New member
Ne slusaj ti sto ti ovi pricaju, to je samo ljubomorna raja koja se nije sjetila ici u offshore u pocetku svoje karijere nego im je sad na pragu mirovine puklo iz guzice u glavu da su od pocetka mogli dizati pare i imati kratke ugovore umjesto sto su po svim svjetskim morima i vukojebinama ponosno pleli svoje zlatne trakice po ramenima. E sad bi oni kratke ugovore i puno para ali ne ide, nitko ih nece jer nemaju iskustva u offshoreu nego su samo pisljivi kapetani, cifovi i upravitelji sa kontejnera, cruisera, vlcc-a a to ti u offshoreu stvarno nista ne znaci. A i ne vole ih jer se cesto vole praviti pametni i znaju komplicirati s nepotrebnim stvarima kojima u offshoreu nikako nije mjesto. Ti budi pametniji od njih i odmah odi u offshore. Zasto bi se valjao po oceanima, koji ce ti klinac mjerenje devijacije magnetskog kompasa i odredjivanje pozicije sekstantom, stabilitet, draft survey i slicno. Da ne govorim kakve sve bolestine mozes pobrati po lukama, lako se navuces na blud i nemoral, a cesto nema ni interneta na takvim brodovima. A i ugovori su im nenormalno dugi. Budi pametniji i ne slusaj one koji ti pricaju da to moras proci da bi bio dobar pomorac. Odmah u glavu i ne zajebavaj se sa ovim malim firmama nego pucaj odmah na drilling. Evo ja sam isto gresku napravio pa me sad nikako nece na taj drilling jer kazu da imam previse iskustva na ovim kantama od suplajera i da kako ce oni mene nauciti voziti drillshipove kad ja znam samo sa malim brodovima. I btw, korisnik Bilic ti je tako nekako krenuo, on ti ima dobra iskustva i neke kontakte s nekim njemackim drilling firmama koje su mu kasnije bile odlicna referenca za car i livestock carriere (on kaze da je tamo buducnost) pa mozda moze pomoci.
Sretno!
Mislin da ovo sto si napisa nije lipo i omalovazavajuce za dosta pomoraca,a i onih koji ne mogu raditi u offshoru zbog x faktora,a ima i onih koji nemogu podnit valjnje.....ja sam osobno zaradiva strikice na skoro svin vrstama broda,a sad evo na offshoru gledan momke(kadete a posli trece)koji nauce otvorit 2 ventila i misle da znaju sve,a onda kad zacrni iz cimunjere pa se cude zasto se minjaju sprice.....lipo je tu radit i to se slazem,ali nekog iskustva triba imat i mislim da se postepeno treba napredovat u karijeri,to pucanje na drilling bi moglo bit kobno jer nakon dugog cekanja doma,neznan sto more bit dobro,ipak mislim da je bolje za pocetak uzet posa bilo di,a i nezelin podsicat kako dosta mladih odi na forumu cekaju misecima doma.8