Posebni program obrazovanja pomoraca PPOP

Postovanje,

Samo da kazem, ne virujem da cu sad bas cesto biti na forumu, hebate jarac pa imamo nastavu u jutro i popodne, danas san srija i Guca, on je jos uvik na predavanjima, po pogledu sam mu skuzija da me gleda nekako tupo :confused:, sto ce tek meni biti nakon 2 miseca, uglavnom, htio sam se samo pohvaliti da san sad "brucos" :kafa i da moran uciti :udriglavom

Dobru su odluku donio iz vi??e razloga, evo jedan:

Slabije obrazovani ljudi br?že stare od onih s vi??om spremom

:D

Postovanje,

Samo da kazem, ne virujem da cu sad bas cesto biti na forumu, hebate jarac pa imamo nastavu u jutro i popodne, danas san srija i Guca, on je jos uvik na predavanjima, po pogledu sam mu skuzija da me gleda nekako tupo :confused:, sto ce tek meni biti nakon 2 miseca, uglavnom, htio sam se samo pohvaliti da san sad "brucos" :kafa i da moran uciti :udriglavom

Brzo si uteka s izborne nastave,prije nego se zavrtila četvrta tura pića.

Brzo si uteka s izborne nastave,prije nego se zavrtila četvrta tura pića.

A vidija si da nisu imali Colu Zero, samo obicnu :udriglavom

@Bellboy

Maksimalno izlaze u susret, tako ako i zakasnis malo, nema problema, pa i ja sam zakasnio tjedan dana.

Hello ekipa ??kolaraca :D

I ja bi u ??kolu samo me zanima dali ide tko u Rijeci i kada počinje tečaj,ja bi i??ao ali tek u 9-om,moram malo na Atlantik 3 mjeseca.....:cool:

Koliko znam druga generacija je krenula u Splitu i Rijeci ,ali samo strojari nautičara nema dovoljno. Tako ako ste čekali ili niste mogli prvi put nije ba?? ispalo ,a ni upalo :udriglavom.

U Splitu se uglavnom prolazi bez problema i nema govora o nekakvim repeticijama. Ono nemo?? ko tuntle :confused: doć da ba?? nezna?? beknit ,ali uglavnom se cijeni trud i uz pravo zalaganje se mo?že doći do dvice u većine profesora. :cool:

? to se tiče papirologije barem za faks u Splitu se netribate nervirat. Mo?žete donit kad uspijete. Nije da će vas odbit upisat jer je onima u kapetaniji tribalo tri dana da izdaju potvrdu o navigaciji, samo polako.:cool::cool::cool:

Last edited:
Znači u Rijeci nema nautičare a onda cu obradovat ?ženu pa joj najavit da se na neodređeno selimo ju?žnije....ima ko kakav stan za iznajmit :D

Provjerit ču ja to sutra na faksu pa napi??em o rijeci

Koliko znam druga generacija je krenula u Splitu i Rijeci ,ali samo strojari nautičara nema dovoljno. Tako ako ste čekali ili niste mogli prvi put nije ba?? ispalo ,a ni upalo :udriglavom.

U Splitu se uglavnom prolazi bez problema i nema govora o nekakvim repeticijama. Ono nemo?? ko tuntle :confused: doć da ba?? nezna?? beknit ,ali uglavnom se cijeni trud i uz pravo zalaganje se mo?že doći do dvice u većine profesora. :cool:

? to se tiče papirologije barem za faks u Splitu se netribate nervirat. Mo?žete donit kad uspijete. Nije da će vas odbit upisat jer je onima u kapetaniji tribalo tri dana da izdaju potvrdu o navigaciji, samo polako.:cool::cool::cool:

Ko ka?že da u Splitu nema nautičara.Skupilo ih se čak 11 i krenuli su 15.04. mislim...ovi mi jedan ka?že da za sada nema problema, svi su već dali po par ispita, da su prof. maximalno fleksibilni (jer fakultetu treba lova, a pripali se da će im svi otić u Zadar ) ...

Pozdrav svima. Bija sam jucer u Rijeci na Pom.fax i raspita se malo za taj alternativni tecaj.....pa to je smijesno....kazu priznace vam ispite koje ste polozili (naravno samo ovdje na Pom.faxu u Ri....nikakve Sorbone, Oxforti itd. ne dolaze u obzir) ali na taj nacin da morate prisustvovat svim predavanjima i onda na kraju cekati milost profesora da vam taj predmet pizna....a mozda i ne prizna pa vas natjera na ispit....ali nema frke vi ste vec bili na predavanjima i onda cete sve to bez problema opet polozit :hihi:hihi....nevijerojatno ali istinito.....u prijevodu u Ri bi htijeli nasu lovu a onda gnjavaza kao i prije......dakle polaganje i studiranje u nedogled. Jos i ova.....predavanja iz Engleskog pocinju u devetom misecu jer ce navodno njegovu visost prof.vis.skol Luzera konacno poslat u staro zeljezo.....program preuzima prof.Prichard.....ali nesmije prije da nebi uvrijedili Luzera. Danas cu zvati malo Zadar i Split da vidimo kako je tamo....kao sto cujemo u Splitu nema nekih vecih problema.....a dali zna ko kakav je Engleski u Zadru? Kao u Rijeci nije sigurno :udriglavom Pozdrav svim kolegama.

A bas krenuo dolje,hvala na info,ma oduvjek su pametovali na tom faksu tako nece ni imati ljudi za program,valjda im ne treba lova...a ljepo cemo u ju?žnije krajeve...kao ??to rekoh juče....
??ivili:uzdravlje

Rijeka je znači opet specijala.
U Zadru priznaju sve polo?žene predmete,bez obzira gdje je odrađeno(u ex Jugi).
Izuzetak su neki predmeti za koje profesor mo?že tra?žiti program po kojem su odradjeni.Razlog je taj ??to su neki predmeti prominili koncepciju sadr?žaja pa čak i ime.
Koliko ja znam,do sada nitko nije ima problema.
Polo?žene predmete nije obavezno opet slu??ati.
Astronomsku je po?željno odslu??ati jer je program direktna priprema za ispit na kapetaniji.
Engleski je takav da ako naviga?? i slu?ži?? se njime već zna?? dovoljno za duju.

Ma nema frke za update,samo malo nerviraju kada se u vecini slucajeva na njihovim predavanjima ucila povjest navigacije a profesori kadeti od Columba....malo ??ale,pa ih pita?? za??to se neke stvari uče kada se vi??e ne upotrebljavaju a ovaj se naduri...dobro sve u svemu ako ih zakon stisce onda ce morat,pa hebemu misa sakupit ce nas se deset ili dvadeset koliko nas treba... mozda i mi njih nesto naucimo...ipak navigamo i radimo taj posao za razliku od njih koji citaju po raznim magazinima o novitetima:o....

Ekipa zivili :uzdravlje trebalo bi do place kupit sta za rucak:D

Postovanje,

Ako je ovo istina za Rijeku sto se pise, ja ne mogu virovati koji to maloumnici tamo rade, pa sve sto je lose u pomorstvu, dolazi iz Rijeke, samo se Rijeka protivi svemu sto ide u prilog vecini pomoraca, koji su to debili tamo.

BTW, cuo sam danas da Tankerska nece avancavati casnike koji ovako steknu najvisa zvanja, ma zamisli koje su to face (iako sam volio Tankersku, sad su mi se zamjerili ako je ovo istina) hebate jarac, pa ovim oni omalovazavaju kolege sa fakulteta koji nam predaju, di ce pisati razlika izmedju mene kad steknem najvise zvanje i nekog tko je slusa 2 godine u Sloveniji za vrime ex Yuge, osobno znam za neke koji nikad nebi polozili da su isli u Rijeku ili neki drugi Hrvatski grad, pa su zato isli tamo, jer se govorilo Piran=Kotor

A nisi moga odolit da ne poentiras je li??? Ovo mu je draze nego da je dobija na lotu. Aj mozes mirno spavat Sibenik je preuzeja od Zadra ulogu grada slucaja.

Postovanje,

BTW, cuo sam danas da Tankerska nece avancavati casnike koji ovako steknu najvisa zvanja,

Mislim da je ovo nemoguce Casper jer kad ides na brod nepita te netko imas li dvi vise nego imas li brevet za barbu/kapa i to je to . A to ako napravi Zadarska onda je na taj nacin sama sebi iskopala jamu u koju ce godinama sama upadati samo zbog toga sta ce pomorci jedan drugom govoriti da je to firma ovaka, onakva i slicno. Stoga ako ovo nemas potvrdeno do direktora zadarske ( a znam da mozes doci do njega lako) mislim da je to samo glasina od nekog proizasla.

Lip pozdrav

Mislim da je ovo nemoguce Casper jer kad ides na brod nepita te netko imas li dvi vise nego imas li brevet za barbu/kapa i to je to . A to ako napravi Zadarska onda je na taj nacin sama sebi iskopala jamu u koju ce godinama sama upadati samo zbog toga sta ce pomorci jedan drugom govoriti da je to firma ovaka, onakva i slicno. Stoga ako ovo nemas potvrdeno do direktora zadarske ( a znam da mozes doci do njega lako) mislim da je to samo glasina od nekog proizasla.

Lip pozdrav

Nije potvrdjena informacija, samo glasina, ovo sto si ti napisa i ja sam danas isto reka, a boze moj, nije ni Tankerska jedina firma na svitu.

Rijeka je nazalost oduvijek bila kamen spoticanja i oduvijek kocila sve ovo za sto je se UPH borila i izborila.....a to je ovo sto imamo danas. U Rijeci momentalno vlada misljenje da ce ovaj program brzo umrijeti i da ce se pomorci ponovo zaplesti u njihove mreze beskonacnoga studiranja, a oni ce naravno pomalo kao sto rade svi paraziti (kapetanije i ostali) sisati krv nama jadnim pomorca.....dakako vodeci racuna da zrtva ipak ne ugine jer onda puca sav prehrambeni lanac......taj sistem su doveli do savrsenstva. Zbog toga im ide u prilog mada izgledalo glupo da se cim manje pomoraca prijavi na ovaj alternativini tecaj. Zato mislim i da puno lazinih glasina putem medija sponzoriraju upravo oni. Nikad nisam navigao na Tankerskoj plovidbi iz Zadra ali od vremena Jugolinije od kad sam poceo navigat to je bila kompanija na dobrome glasu (medu nama pomorcima) i zato stvarno nemogu vijerovat da jedna takva kompanija moze reci da nece zaposljavati pomorce koji dobiju bravete preko ovoga nacina studiranja......to je skakanje samom sebi u stomak. Sta bi onda rekli na to da je Rijecka Jugolinija u samom usponu snage kad je brojala 89 brodova slala svoje oficire da zavrse visu pomorsku u Piranu.....a ne redovnu u Rijeci odakle je i sama kompanija.Niti jedna velika Jugolinija nije mogla suradivat sa mozgovima iz Pom.Fax.Ri....sta reci dalje. Vijerujte mi da u Rijeci jos prodaju price u stilu da ako zavrsis visu i Rijeci ili polozis klasu, da ti taj bravet puno vise vrijedi nego u Sibeniku, Splitu itd....stvarno neznam kome jos mogu takve gluposti prodavat. Ali znamo dobro da se utopljenici hvataju i za najtanju slamku....tako i Pom.Faf.Ri.....grebu se rukama i nogama da vrate ono sto ocigledno vise ne mogu vratiti. Ali ocigledno svi nisu tako sljepi.....drugi fakulteti su se pomirili sa cinjenicom i prilagodili se novonsataloj situaciji....zato puna moja podrska Zadru i Splitu....a i Dubrovnik mislim da nije los.

Back