• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

zavrsia sam fax, inace sam iz zd , bio sam na brodu pa nisam stiga na ovaj rok u 3 misecu, sad je ri i du 24.05 i st 14.06. najradije bi u st. jos moram polozit gmdss i arpu na radnoj razini. i ja sam cuo za to izdavanje bravete međutim cini mi se da u zd se to sve placa i polaze, jer sam u cet plati i polozio spasilacku brodicu a imam 12 mjeseci navigacije i sa faxa potvrdu da sam odslusa.

i ja sam se prijavio za arpu..pocet ce tecaj u dubrovniku najvjerovatnije 26.5.

jesi tu brodicu polago isti dan kad si prijavio?

ne znam za ovaj gmdss, jedino ako bude gdje pocetkom 5. onda ga stignem poloziti do porucnickom.

ja bi volio polagat u dubrovniku, jer tu zivim, a cuo sam da je veca prolaznost nego u splitu.

i ja sam se prijavio za arpu..pocet ce tecaj u dubrovniku najvjerovatnije 26.5.

jesi tu brodicu polago isti dan kad si prijavio?

ne znam za ovaj gmdss, jedino ako bude gdje pocetkom 5. onda ga stignem poloziti do porucnickom.

ja bi volio polagat u dubrovniku, jer tu zivim, a cuo sam da je veca prolaznost nego u splitu.
a meni je svejedno kad nisam doma, mislim da je u rijeci najteze bar tako pricaju, al mislim kad smo fax zavrsili onda mozemo i to jer to svi poloze. brodicu sam polaga sutra dan, zasto?

a meni je svejedno kad nisam doma, mislim da je u rijeci najteze bar tako pricaju, al mislim kad smo fax zavrsili onda mozemo i to jer to svi poloze. brodicu sam polaga sutra dan, zasto?

moram je i ja polozit..zato pitam

fale mi brodica, arpa i gmdss..od ovih osnovnih.

mozda i djegod drugo bude prije gmdss za polagat...ali dugo tecaj traje, a najblize moguce mi u splitu.

Iako neki govore da postoji mogucnost da izadjes na porucnicki iako ti neki brevet fali, ako se s njima u kapetaniji dogovoris, pa ti oni izdaju klasu kasnije kad polozis brevet.

sve pise na mmpi.hr

sve pise na mmpi.hr

Časnik plovidbene stra?že na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1)
Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti

Vi??e od 18 godina starosti

Zavr??eno srednjo??kolsko obrazovanje nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili

Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili

Zavr??en preddiplomski studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika

Polo?žen ispit sukladno programu iz Priloga C6

Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe kao vje?žbenik palube, od čega najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe mora biti ostvareno na brodovima od 3000 BT ili većima u međunarodnoj plovidbi
*
Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Napomena: - Pristupnik koji tijekom obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D2(temeljna sigurnost), D6B(ARPA radna razina), D12(Fire Fighting), D17(Advance FF), D19(Osp. za pru?žanje Med. Prve pomoci) du?žan je prije pristupanja ispitu sukladno programu iz Priloga C6 savladati odnosne programe.
- Pristupnik je, prije pristupanja ispitu za stjecanje ove svjedod?žbe, du?žan savladati program iz Dodatka D, dio D9(GMDSS sa ogranicenom ovlasti) ili D11(GMDSS sa opcom ovlasti i ovaj se odnosi na vas).

Časnik plovidbene stra?že na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1)
Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti

Vi??e od 18 godina starosti

Zavr??eno srednjo??kolsko obrazovanje nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili

Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili

Zavr??en preddiplomski studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika

Polo?žen ispit sukladno programu iz Priloga C6

Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe kao vje?žbenik palube, od čega najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe mora biti ostvareno na brodovima od 3000 BT ili većima u međunarodnoj plovidbi
*
Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Napomena: - Pristupnik koji tijekom obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D2(temeljna sigurnost), D6B(ARPA radna razina), D12(Fire Fighting), D17(Advance FF), D19(Osp. za pru?žanje Med. Prve pomoci) du?žan je prije pristupanja ispitu sukladno programu iz Priloga C6 savladati odnosne programe.
- Pristupnik je, prije pristupanja ispitu za stjecanje ove svjedod?žbe, du?žan savladati program iz Dodatka D, dio D9(GMDSS sa ogranicenom ovlasti) ili D11(GMDSS sa opcom ovlasti i ovaj se odnosi na vas).

kolega svaka cast na trudu i informacijama, ali tu postoji jos jedan problem.
zavrsio sam pomorsku skolu i pomorski fakultet nautickog smijera naravno jer ode i pisemo o nautici!!! nakon diplomiranja sam dobio 5 cuvenih breveta od kojih su mi uedno izdali 3 (Advance FF, advance medical care i GMDSS), ostala dva nisu napravili, a radi se o arpi upravljackoj razini i rukovanje spasilackom brodicom. ta dva nisu napravili iz razloga sto nemam radnu razinu arpe, a za brodicu mi fakultet nedava potvrdu jer tecaj za nju ne postoji.
a pazi ovo, prijatelj dode nakon mjesec dana s broda i ide izvadit iste te brevete i njemu daju upravljacku arpu, bez obzira sto nema radnu!!!
u tih mjesec dana ja sam pohađo tecaj za radnu arpu i izvadio brevet, sad je u tijeku izrada upravljacke!!!
na pitanje dali mi advance medical care i upravljacka arpa mogu pokrit osnovnu prvu pomoc i radnu arpu dobio sam odgovor da moze, dok je kolega dobio za isto pitanje negativan odgovor. stvar je u tome sto u dubrovackoj kapetaniji nemaju pojma nego nagadaju. zvao sam splitsku kapetaniju jer su oni imali prije mjesec dana porucnicki i pito sam sto mi treba za porucnicki od breveta i rekla mi je jedna nervozna gospođa sve sto si ti napisao u postu povise. s tim da upravljacka arpa moze pokriti radnu, ali advance medical cere ne pokriva prvu pomoc!!!!!!

kolega svaka cast na trudu i informacijama, ali tu postoji jos jedan problem.
zavrsio sam pomorsku skolu i pomorski fakultet nautickog smijera naravno jer ode i pisemo o nautici!!! nakon diplomiranja sam dobio 5 cuvenih breveta od kojih su mi uedno izdali 3 (Advance FF, advance medical care i GMDSS), ostala dva nisu napravili, a radi se o arpi upravljackoj razini i rukovanje spasilackom brodicom. ta dva nisu napravili iz razloga sto nemam radnu razinu arpe, a za brodicu mi fakultet nedava potvrdu jer tecaj za nju ne postoji.
a pazi ovo, prijatelj dode nakon mjesec dana s broda i ide izvadit iste te brevete i njemu daju upravljacku arpu, bez obzira sto nema radnu!!!
u tih mjesec dana ja sam pohađo tecaj za radnu arpu i izvadio brevet, sad je u tijeku izrada upravljacke!!!
na pitanje dali mi advance medical care i upravljacka arpa mogu pokrit osnovnu prvu pomoc i radnu arpu dobio sam odgovor da moze, dok je kolega dobio za isto pitanje negativan odgovor. stvar je u tome sto u dubrovackoj kapetaniji nemaju pojma nego nagadaju. zvao sam splitsku kapetaniju jer su oni imali prije mjesec dana porucnicki i pito sam sto mi treba za porucnicki od breveta i rekla mi je jedna nervozna gospođa sve sto si ti napisao u postu povise. s tim da upravljacka arpa moze pokriti radnu, ali advance medical cere ne pokriva prvu pomoc!!!!!!

ti si bar dobio gmdss...

meni ne daju...

s ovim da u dubrovniku nemaju pojma slazem se u potpunosti jer sam ih ja morao jutros upoznat s time da je gmdss osnova za poručnički...oni ka?žu prvi put čuju

nisam ja dobio gmdss, jer nisam bio na 100% predavanja, i to su neke gluposti samo da platis tecaj. ne znam za gmdss jeli uvjet, ali za ukrcaj ti sigurno treba!!!!

Ovako, ja sam to polagao u dbk prije kojih 4-5 godina i tada GMDSS nije bio uvijet, falila mi je ARPA i dali su mi brevet od porucnika nakon sto sam polozio ARPU. Za GMDSS sam bio cekao i cekao, ali nikako se skupiti dovoljan broj ljudi i na kraju sam ga polagao u Zadru (super ljudi, sve za 5). Moras imati GMDSS ako se hoces ukrcati za terca pa tako ti dodje da ga svakako moras poloziti. Na porucnickome nas je bilo oko 25 od tih smo polovica pali po jedan ili dva predmeta, mislio sam da sam falio astronomiju a receno mi je da sam falio stabilitet, ali isto ti dodje. Neko je napisao da je Carevic ok, ali po meni te nema ko drugi baciti osim njega. Netrebas nista puno uciti osim za pismene koje moras znati, a stabilitet i navigaciju usmeno bi vec nesto morao znati iz iskustva a ionako ce te pitati pitanja koja su njemu u glavi i koja vjerovatno neces naci i da negdje citas. Procitaj pravo par puta, a sada meterologiju i neznam odrzavanje broda te nece baciti, jedino styo je glupo jer te on nesto pita a ti blejis pred njime. Brodica se u moje vrijeme polagala bez tecaja, samo dodjes na ispit i on te pita koja je oprema, nista posebno. Nekoga opet neka pitanja koja neces nigdje naci, zavisi sto ga potrefi.

Bog! jel neko polaze porucnicki u rijeci 24.05? inace sam iz zd pa bi mi svaka informacija bila dobro dosla. za uvjet mi jos triba gmdss i arpa. danas sam zva kapetaniju u rijeci pa su mi rekli da zovem oko 20.04 jer bi navodno taj tjedan tribao bit gmdss a za arpu neznaju jos nista e i kako to kod vas ide sa konzultacijama...?

konzultacije drzi pomorski fakultet pa se tamo prijavi. Ali oni drze samo ako se skupi dovoljan broj kandidata, tako npr za prosli porucnicki ih nije bilo na faksu. Takoder, drze se i konzultacije u pomorskoj skoli Bakar, pa nazovi njih i pitaj tj prijavi se ako si odlucio ici na konzultacije. Sretno na ispitu!

Evo brojeva i ostalih kojima se mo?že javit za pripreme za poručnički. Samo se raspitajte tko radi solo s tko u grupama..

Kondić 098/500-560
kap. R. Jurić 021/462-153 , 091/527-5490
Batistić 021/532-798
Baljak 091/380-7024, 098/961-8933
Petar 091/762-9762
kap. N. Juri??ić 022/339-656 , 023/381-890 (samo ? I i ZD)
kap. M. Klarin 023/301-541 , 023/317-622 (samo ZD)
kap. Č. Klarin 091/500-4320 (samo ZD)

roko jurić mi se čini kao najbolji izbor

Neznam zasto uzimat instrukcije poslje zavrsene srednje skole ili vise. meni osobno je trebalo 5 dana pripreme za porucnicki tj da se podsjetim a sve sam imao u biljeznicama i nikakve frke. Jedino za neke ljude koji su pravili pauzu od zavrsetka skole. A vidio sam i ekipe koji su i placali instrukcije pa padali porucnicki i kapetanski. Par njih je imalo i prituzbe na prof Batistica, a jedan je rekao i da je platio i onaj sok i kolace na instrukcijama:uzdravlje

aj aj,triba i 2 zrna soli u tikvi,to je najbitnije,pa ti svi moru puvat na jedno misto.Sićan se kad sam ja polaga,pojavija se neki na konzultacije u okvir4u ??kole.
ka?že,ja bija kadet na stranca.jebate odjelo,akltovka...pojam.Mi se stisli ka mi??i,ko će s njim.U ono vrime bit kadet na stranca,ajaj.....
kad ono puf.pa jedan,pa drugi pa i treći,aj ća

Ma stvarno na porucnickom pitaju osnove, al mali problem je trema i ono da si izgubio na brzini kod rjesavanja stabiliteta a kad gdjegod zapnes oni te poguraju pa tako da to nije strasno. A sad davat puste solde na repeticije, bogami ja sam to shvatio bolje da sjednem i ponovim tako cu zaradit 3000 kn.
:uzdravlje:uzdravlje

Porucnicki RIJEKA 20.09.2010.

Porucnicki RIJEKA 20.09.2010.

Pozdrav svima,

Ukoliko mi netko moze dat par info bio bi mu jako zahvalan.
1. Da li je Draft survey jedan od zadataka na porucnickom?
2. Da li trebam imat sve zadatke rijesene u Dnevniku? I cujem da se pregled dnevnika placa na kapetaniji?? Koliko?
3. Koliko dana traju ispiti u Rijeci? Cuo sam 10 dana, a drugdje 5.. ???
4. Da li mogu imat sablone (postupak zadatka) za stabilitet i astronomsku na ispitima?

Ide li tko od vas clanova foruma na jesenski rok?

Hvala na odgovoru

Pozdrav svima,

Ukoliko mi netko moze dat par info bio bi mu jako zahvalan.
1. Da li je Draft survey jedan od zadataka na porucnickom?
2. Da li trebam imat sve zadatke rijesene u Dnevniku? I cujem da se pregled dnevnika placa na kapetaniji?? Koliko?
3. Koliko dana traju ispiti u Rijeci? Cuo sam 10 dana, a drugdje 5.. ???
4. Da li mogu imat sablone (postupak zadatka) za stabilitet i astronomsku na ispitima?

Ide li tko od vas clanova foruma na jesenski rok?

Hvala na odgovoru

1. nema draft survey-a
2. bilo bi po?željno, izmisli ne??to i napi??i
3.zadatci ti traju 3 dana + engleski 4. dan, a drugi tjedan tako usmeni (4 dana)
4.more se sve imati na ispitima, samo se nesmi pričati

1. nema draft survey-a
2. bilo bi po?željno, izmisli ne??to i napi??i
3.zadatci ti traju 3 dana + engleski 4. dan, a drugi tjedan tako usmeni (4 dana)
4.more se sve imati na ispitima, samo se nesmi pričati

Tnx mate!

Dnevnik vjezbenika palube

Dnevnik vjezbenika palube

Da li mi tko moze reci da li se placa pregled dnevnika i koliko..? Pokusavam dobiti kapetaniju cijelo jutro ali nitko se ne javlja..

Koliko ja znam, mislim da se ne placa, odnosno ja nisam cuo nikad do sada da se ovjera placala. Nadam se da ne grijesim :D.

Ja planiram 20.09. u Rijeci polagati iako, nekako me strah da necu stici sve nauciti.

BTW, ako mi moze napisati netko tko je bio, jel' se mora uciti sve bas jako u detalje, kao da se sprema za ispit na faksu (pa za dobru ocjenu) ili je dovoljno znati nesto o pitanjima koja su se dobila? Takodjer, jel' pitaju nesto izvan pitanja koja se izvuku ili samo sto se dobije? Nauco sam kako znaju iz astronomske cesto pitati Napierovo kolo, ali nisam to vidio u pitanjima.

Takodjer, jel' se trebaju znati i izvodi i formule napamet, npr. u pitanju za opis visinske metode ili je dovoljno objasniti?

Hvala ;) ...

Back