• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

na kapetaniji su svi termini ispita izviseni na velikon plakatu tako da nikoga ne triba ni pitat. a ako se ne moze do kapetanije, zivimo u 21. stoljecu i ni ovo ne bi tribalo bit tesko. ali nekome triba sve na gotovo pa evo

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6142

BTW, ja san nikidan zva kapetaniju i gospodja mi kaze da ne moze sad pricat nego da ce ona mene zvat za 5 minuti, da ostavin broj. I zvala je, ima bit da mene vise voli nego ostale.

Last edited:
Koliko nobvaca dođe poručnićki za strojare. Imam temeljni brevet, prvu pomoć i prozupožarni. Šta mi je još potrbno od breveta i koliko dođu!

Unaprijed zahvaljujem!!!

Koliko je ljudi palo na poručničkom u Splitu na jesenskom roku? Nije valjda opet pomorsko pravo bilo kobno i Vinka...

Poručnički - OPET

Poručnički - OPET

Po??tovani..evo neznam od kud da krenem!

Poručnički u Rijeci je 15.02.2010., Ja imam Sve brevete osim Rukovanje brodicom ??to je tamo negdje pred kraj ovog mjeseca, i fali mi GMDSS.

Sad s obzirom da je GMDSS traje oko 15 dana, a danas 11.01.2010. sam zvao faks u RIjeci i ka?žu da neznaju kad če počet al negdje za 10 15 dana, jednostavnom računicom dođemo da je to negdje krajem ovog mjessca ??to znači da mi GMDSS te??ko mo?že zavr??iti do 15.02.2010 (Poručnički u RI) + naravno konzultacije koje počinju 02.02. - 12.02. SUdeči po svemu skoro pa je nemoguče stiči na taj datum!

SAd moj pitanje jest, da mi date savjet ??ta učiniti, iči negdje drugdje polagati, ili se strpiti do 24.05.2010 kad je slijedeči rok za polaganje?

Jo?? jedno pitanje koliko traje polaganje poručničkog?
(imam kao i opciju otič u zadar polagat, al je onda problem smje??taj)

Molim vas pomagajte, ??ta bi vi napravili? i btw jel se mo?že jo?? di polagat GMDSS osim na faksu i RI. (misim u okolici RI)

hvala

Koliko znam postoji jos jedan Training centar negdje na Grobniku, mislim da se moze stupiti u kontakt preko pomorskog ucilista u Zagrebu. Malo progoogle-aj, mislim da imas i link na Maritime conector-u, a probaj kontaktirati i AdriaMare (adriamare.net)u Sibeniku.

pardon ne adriamare, zvao sam ovo ??to si mi poslao..da isto..

ma nije mi stvart ukrcaja nego mi stvar poručničkog, nebi ba?? tio čekat do 5 mjeseca...

al ugl idem sutra vidit dolle do kapetanije..

iako mi ona isfrustrirana ?žena več dop...

odigraj malo igru sa cvićen i bajaderom toj teti u kapetaniji, prijavi poručnički uz uvjet da ti ne izdaju COC brevet dok im ne donese?? da si polo?žio GMDSS u Dbk ti ovo pali pa probaj...:uzdravlje

Porucnicki

Porucnicki

Ja sam porucnicki polagao u 6mj 2009, na porucnicki mozes ici bez gmdss, ali ti treba brodica.brevet.....bez toga neces moc......a kako sam polagao u rijeci dosta ljudi je palo porucnicki, na pismenom i usmenom, ja sam ga dao iz prve ali sam se dosta pripremao......dok mi je kolega polagao u zadru i rekao mi je da je lakse nego u rijeciiii......................sretnnooo:)

Ja sam porucnicki polagao u 6mj 2009, na porucnicki mozes ici bez gmdss, ali ti treba brodica.brevet.....bez toga neces moc......a kako sam polagao u rijeci dosta ljudi je palo porucnicki, na pismenom i usmenom, ja sam ga dao iz prve ali sam se dosta pripremao......dok mi je kolega polagao u zadru i rekao mi je da je lakse nego u rijeciiii......................sretnnooo:)

nemos izac na casnicki bez gmdss po novome,to su prominili negdi u 7 misecu,da vidis koje probleme su nam napravili za rok u 10 misec,vise od 60 ljudi je polagalo tjedan dana prije,cak su nam i odgodili casnicki jel nismo stigli rijesit gmdss i arpu

koliko vas je otprilike izašao porucnicki??

od 25 000 do 30 000kn,sa svim brevetima,opet ovisi ako si iz splita,dubrovnika ili rijeke troskovi su puno manji,smjestaj,hrana,put..bolonjcima ce biti dosta manji jer ne moraju slusat ove osnovne brevete,
sam casnicki je oko 2500kn

Last edited:
Poz Mraka,sretno na porucnickom!
Sto se tice porucnickog,zna se da je najtezi u Rijeci.
Kad sam ja polagao,palo je brdo ljudi za na popravni,a neki su odmah opalili.
Ali sta sam sve cuo tamo...boze moj......:udriglavom
Covjek ide na porucnicki polagat tako da moze na brod,ne mora bas sve znat,ali dolze ljudi koji neznaju beknut engleski....sramota.....
I oni prodju jer nastrebaju lekcije,a da ih neko pita kako se zovu na engleskom,ne bi znali odgovorit.
Dok u drugu ruku...neko ce te ic rusit zato sto nisi znaonesto iz prava ili nisi znao neku definiciju iz Astronomije.....
Tako da treba ucit,ali i srece treba imat....
Sta ces,Mraka,samo stisni zube i proc ce to......gledaj to ovako,puno su gluplji ljudi to prosli.
Sretno!:uzdravlje

Hmmm to je full dvosjekli mac
Ja sam cuo ,sad sta je istina,da i neke kompanije gledaju od kud ti porucnicki,kazem ti ne znam dali je to istina,ali to sam cuo vise puta.
Po meni ako vec moras van Rijeke,odi bilo gdje samo ne sibenik,pa sta oni nisu umali i neku aferu vezano za te certifikate?
A da je najlakse u sibeniku proc...e to se zna.
Kako god se odlucis,sretno!:uzdravlje

Hmmm to je full dvosjekli mac
Ja sam cuo ,sad sta je istina,da i neke kompanije gledaju od kud ti porucnicki,kazem ti ne znam dali je to istina,ali to sam cuo vise puta.
Po meni ako vec moras van Rijeke,odi bilo gdje samo ne sibenik,pa sta oni nisu umali i neku aferu vezano za te certifikate?
A da je najlakse u sibeniku proc...e to se zna.
Kako god se odlucis,sretno!:uzdravlje

to prvi put cujem,i nevirujem bas da firme to gledaju,ali evo moguce rijesenje:
odradis sve u sibeniku i poslje kao ono izgubio si brevet i,s potvrdom iz Sibenika o polozenom casnickom odes u LK Rijeka ili di god,i izvadis brevet..:)

Ma koje gluposti pisete.Ma firme gledaju samo znanje.Nikoga karta ne interesira niti mi je iko ikada trazija papire.Evo ja vec 10 godina navigan na vozacku,a i ona mi je bila vise u miliciji u tih 10 godina nego u mene.Firme traze samo znanje,a ne kartu zapamtite.A ja sam pametan i oko glave.

Ma koje gluposti pisete.Ma firme gledaju samo znanje.Nikoga karta ne interesira niti mi je iko ikada trazija papire.Evo ja vec 10 godina navigan na vozacku,a i ona mi je bila vise u miliciji u tih 10 godina nego u mene.Firme traze samo znanje,a ne kartu zapamtite.A ja sam pametan i oko glave.

Slazem se,naravno da je jedino bitno jel znas ili ne,ali mislim da kolega ne govori za ljude koji vec imaju posao nego za ekipu koja okolo salje aplikacije i trazi posao...

Ljudi kad smo vec kod porucnickog????

Ljudi kad smo vec kod porucnickog????

Evo zanima me jel pametno ic na konzultacije prije porucnickog ispita, gdje se ide, kod koga i sta je najbitnije koliko kostaju konzultacije, e jos nesto dal onda kad to odslusas platis kad dodes na ispit prolazis glatko mislin na porucnicki ispit ili te bacaju...ajde ako netko zna nesto vise o ovome inace za strojare me zanima...

Bog,

evo jedno misaono pitanje.

ako okines u jednoj kapetaniji da li mozes ici sljedeci mjesec na drugu i platiti sve isponova i peglaj:hihi

Refreshment porucnickog...

Refreshment porucnickog...

Dobar dan svima,

Pitanje:
1.-da li je netko isao na refreshment porucnickog (koji mi je istekao)?
2.-ako je, koliko okvirno kosta?
3.-koliko okvirno kosta pripremni tecaj (naravno da na kapetaniji gledaju da li si bio na pripremnom tecaju, iako mozes prijaviti samo ispit, ali ga proci neces)?
4.-moze li mi netko nabrojati teme/pitanja/nacin polaganja, odnosno kako se odvijao taj refreshment/ispit?

Hvala svima na vremenu.

Pozz,

ftpmget

Moj savjet - Šibenik :uzdravlje
i ja sam popušija na tom savjetu.
odsluša sam konzultacije u splitu i nisam tija polagat u splitskoj kapetaniji jer navodno ruše za poludit i na neku preporuku otiđem u šibenik a tamo od nas 8, tri prođu tri padnu i nas dvoje na popravni sa 2 komada.
BTW u Splitu je od 17 ljudi prošlo 15 , dvoje na popravni i niko nije pa.
riječ je o godini '98, tako da nikome ne želim savjetovat jednu ili drugu kapetaniju,samo iznosim iskustvo tih dana. tribalo bi i pinku sriće imat kod pitanja.
S druge strane sad na obnovi poručničkoga od nas 8, troje je palo, a od nas 5 koji smo prošli, 2 su momka bila tu po drugi put,2 čovika pred penziju koji su došli s odgovorima spremnima, jer su generacija i prijatelji ovih iz komisije, i ja kojem je od školskog kolege stari, njuška u kapetaniji, pa san i ja ima odgovore par dana prije.

za obavljanje breveta časnika, ne treba imat GMDSS, jer je moj odavno isteka,nije obnovljen i niko mi nije pri izdavanju časničkog breveta radija probleme.

p.s.- puno sriće svima koji izlaze na poručnički i na obnovu

Dobar dan svima,

Pitanje:
1.-da li je netko isao na refreshment porucnickog (koji mi je istekao)?
2.-ako je, koliko okvirno kosta?
3.-koliko okvirno kosta pripremni tecaj (naravno da na kapetaniji gledaju da li si bio na pripremnom tecaju, iako mozes prijaviti samo ispit, ali ga proci neces)?
4.-moze li mi netko nabrojati teme/pitanja/nacin polaganja, odnosno kako se odvijao taj refreshment/ispit?

Hvala svima na vremenu.

Pozz,

ftpmget
ja sam ga polaga sad u 12 misecu.
na oglasnoj ploči u kapetaniji ti stoji gradivo koje ti je vezano za sam ispit. ka ??ta nikome nije pomoglo, tako neće pomoć ni tebi kad tu pročita?? SOLAS ili MARPOL. uglavnom, gradivo ti se svodi na neke izmjene,dopune i promjene zakona, potpisane od predsjednika sabora ili vlade a objavljeni u NN. ja sam zavarija kad sam zagugla i na kraju vidija ??eksovo ime.
dakle, stoji ti naziv poglavlja na koje se pitanje odnosi i br NN u kojem je to izdano. svaki od tih brojeva NN ima?? na netu, samo zaguglaj .
za svako od tih poglavlja ima?? brdo suhoparnih stranica, smje??tenih u pravni okvir, tako da sam ja odma odusta od spremanja istoga, jer sam ima samo par dana do ispita budući sam prijavija u zadnji čas. da mi nije bilo ViP-a, nikad to ne bi obnovija.
ima?? 20 pitanja od kojih svako nudi 3 odgovora pa zaokru?žuje??. naizgled izgleda lako, vjerojatno i je ljudima koji nisu imali prekide od 5 i vi??e godina,ka i mi koji sad obnavljamo al ka?žem ti iz prve ruke da prolaznost i nije ba?? neka.
koliko znam, konzultacije za ispit obnove nitko ne dr?ži jer se ne radi o nikakvim zadacima iz stabiliteta i astronomije već o suhoparnom ??tivu koje se triba nabiflat.
nije mi te cilj bilo ubit u pojam nego samo prikazat stanje onakvim kakvo je. nadam se da će?? pronać neki model kako se dokopat svoga breveta.
puno sriće ti ?želim.
cijena ti je 987.00 kn + 70 kn takse

ovo nisan skroz razumija. vas ste tri imali odgovore??? ili mislis na one grupe pitanja sta ih daju prije ispita
ne imali smo odgovore, razumi??. vrlo jednostavno. dođe?? u čovika 2 dana ranije da ti rije??enja. nauči?? napamet 1)b 2)a,3)c....
taj koji je meni to učinija mi je reka da su ta dvojica starijih njihova kompa i di će ih bacit, dobili su sve na gotovo, ovi ostali su puvali i stenjali, ljudi su se mučili, a trojica su okinila i sad ih čeka par miseci čekanja i nervoze do slijedećeg ispita i opet velika neizvjesnost oko prolaska.
dosad sam i ja bija u ovoj kategoriji ovih ??ta se tresu,al mi se sad sasvim slučajno otvorilo i čoviku sam prezahvalan.
nije ovo nikakav presedan budući na svakom roku u svakoj kapetaniji bude ista priča. neko se trese,uči i padne a neko se samo pojavi i prođe

Last edited:
Back