• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

Procitao sam cijeli topic prije nego li sam postao no, nisam nasao odgovor na moja pitanja :). Ovo za sablone, ima li draft survey itd. sam znao, no ja pitam opcenito o "izgledu" usmenog ;) ...

Last edited:
Procitao sam cijeli topic prije nego li sam postao no, nisam nasao odgovor na moja pitanja :). Ovo za sablone, ima li draft survey itd. sam znao, no ja pitam opcenito o "izgledu" usmenog ;) ...

Pitanja izvlači?? sa papirića ko na drugim ispitima u kapetanijama, a sigurno ti neko od ekipe na ispitu ima dvi skripte na kojima su rije??ena sva pitanja sa usmenog iz svih predmeta. a te?žina odgovaranja odgovara pribli?žno faksu, tj. ako nezna?? pitanje postavlja podpitanja i tako sve dalje i dalje ako nezna??, ali ako malo pročita?? i malo zdrave logike nebi tribalo biti problema ( ja san iz zadra, pa san bez problema polo?žija u rijeci.) Samo nabavi te skripte, malo se raspitaj među ljudima na poručničkom. Sritno!

Hvala na informacijama xoox ;). Tako nesto me i zanimalo znati. Ja se sam spremam doma ali, svaki put kad vidim koliko toga ima mislim kako nema sanse da sve stignem dobro nauciti. Nabavio sam samo par skripti, ostale koje pitam, nitko nema vise.

Pozdrav ...

Poručnikčki Zadar - Konzultacije

Poručnikčki Zadar - Konzultacije

Nadam se da će mi netko moći od vas pomoći, naime radi se o prijatelju iz Rijeke koji ima poručnički u Zd 12.10. ove godine i tra?ži informacije o konzultacijama tamo. Zna li tko ljude koji dr?že konzultacije i njihove brojeve?

Unaprijed hvala!

strojari polažu klasu, a prema najsvježijim informacijama poručnički je u zadru odgođen s 11.10, na 25.10. zbog puno interesa za tečaj radio operatera koji je uvjet za poručnički

ej kolega, odakle ti ta informacija da je porucnicki u zadru odgođen sa 11 na 25.10:rolleyes: a i to da ima dosta ljudi za tecaj radio operatera je ok, ne vidim zasto bi radi njega bio odgođen, jer koliko ja znam tecaj ide na vrime tj vec je zapoceo. jedino sto mi pada na pamet da ih je tako puno da ne mogu odrzati sve u jednoj grupi, jel to razlog?

Daj molim vas a jeli ko cua sta vezano za porucnicki u Splitu? Taman san dosa sa broda iman 12 miseci ali fale mi Arpa GMDSS i brza brodica... Koliko to traje polaganje... Spasi???

Za brzu brodicu ti je uvjet 6 mjeseci navigacije. Arpa i GMDSS se ne sjecam koliko traju. Mislim da je GMDSS 2 tjedna ili tako nesto ali iskreno, stvarno ne znam tocno :( ...

Dilema za polaganje poručničkog

Dilema za polaganje poručničkog

Pozdrav svima,razmi??ljam između polaganja poručničkog u Splitu,i Zadru,moze li mi ko dat inf. iz prve ruke kakva je situacija trenutno?
Hvala unaprid!

....koliko sam ja cuo situacija je sljedeca.....tko god nauci prolazi, a oni koji ne nauce padaju...sada koliko ima istine u ovome neznam ali je ovo dojava iz prve ruke....

Pozdrav, 25.10. je poručnički u Zadru, a uvidom u prija??nje postove razvidno je da ba?? i nema krucijalnih informacija (a sve vrvi od preucavanja i pametovanja) bitnih za strategiju pristupa polaganja pismenih ispita na istom. Stoga mene zanima:
1. koliko bude zadataka na pojedinim pismenima (stabilitet, terestrika, astronomija),
2.koliko je potrebno točno rje??iti za dobiti prolaznu ocjenu, te
3.??ta konkretno bude na ispitu iz terestričke navigacije osim ortodrome i loksodrome?

mnogo hvala

Last edited:
Porucnicki

Porucnicki

Evo bio na porucnickom odnosno "Ispit za časnika plovidbene stra?že od 500 BRT i većim" u ? ibeniku.
Statistika: 16 kandidata, 3 palo. ostali na popravni iz Stabiliteta + neki jos Meteorologija ili Pravo.

Svi pali Stabilitet na pismenom, osmi jednog koji je kasnije pao na usmenima!
1. zadatak racun centracije sa puno masa u tankovima, 2. uzduzna stabilnost (tip zadataka - bellatrix krece na putovanje od 20 dana troseci dnevno...) 3. zadatak - brod XXX, podaci o gazevima, LPP, MTC, LCF i XG forepeaka od glavnog rebra (izgleda tezak no ustvari nije, iz podataka se izvuce trim stvarni, udaljenost LCF i XG forepeaka, zadan je trim zeljeni, MTC pretvoriti i ubaciti u formulu.

Da li netko zna tko daje zadatke za pojedini rok, kapetanija koja drzi ispit ili je to na drzavnom nivou? Malo mi je cudno sto nitko nije prosao.. Uvijek postoji mogucnost da zeznes u racunanju na kalkulator ali provjeravao sam racun centracije 3 put, a ostalo je interpolacija i ubacivanje podataka u sablonu..

Popravni za mjesec dana:cool:

Samo naprid, ja zasad prosa sve i pravo i metereologiju. dobro sam napisa i sve kontrolne a sad.. ko zna,mozda sam i zglajza negdi, ??teta ??ta cemo znat sve tek u petak na usmenima. Jos triba progurat sutra??nji dan engleski i manevriranje i onda bi moga reci da sam na konju. A za minuse se ne sekiraj ti se minusi u petak odlucuju, hoce li ostat minusi ili ne, samo polazi .
Ono ??to sam ja imao prilike vidjeti dosad ekipa u kapetaniji VRLO je fleksibilna, svaka im ćast.

Sta vam se tice usmenih ako ste pismene rijesili bez greske onda po starom nepisanom pravilu bi trebali biti oslobodjeni usmenog iz tog predmeta

Stabilitet na porucnickom

Stabilitet na porucnickom

Da li mi netko moze odgovorit na pitanje u vezi ispita iz stabiliteta?

Kod slobodnih povrsina u tankova, koliko moze faliti mase u tanku a da se uzme da je tank pun??? npr. ako je kapacitet tanka 120,8 tona, a u tanku se nalazi 120,1 tona, da li se uzima moment slobodnih povrsina za taj tank ili ne?

Hvala!

Back