Osg

Je i tamo ti ima chartko system sve ti je u funkciji to ti je na ciloj floti takav system i oni waipointv3.0.sta se tice carga cuja san da neki vlcc imaju flotere a neki saab tank radar na cathy ti je saab.Sta se tice mosta sve su ti papiri sređeni zadnja 2-3 vettinga nismo imali niti jedan remark na mostu!!ubiti nigdi nismo ih imali..brod je u odlicnom stanju

hvala popaj..sretno i nadam se da cemo se srest na nekom brodu.
jel bilo sta izlazaka, jer neki barba iz rijeke ...usput kakav je ... i terco su najebali u nekoj prometnoj..terco ima smjenu,a za ovog valjda nemaju covika.eto malo traca

osg

osg

Je istina bas san se sad cuja sa ovim sekiem mi smo se iskrcali skupa iz amerike,brod je isa za venezuelu tamo je triba doc barba i terco pa su imali prometnu,terca nesto muce leđa pa ce doma..al nista ozbiljno sva srica.
Sta se tice izlaska svugdi di san bia izasa san al seki bi izasa tu i tamo je bi ima posla crta bi rutu jos bi bija u ccr.

Sada je OSG kod Zorovica. Mislim da ima dosta nasih. Znam da zena od Zorovica sad to drzi i uglavnom da su se poprvili jer je puno ljudi sa Stene otislo na osg dok je prije bilo obrnuto, ugovor je koliko znam 3 mj

pozdrav

pozdrav

pozdrav ciloj ekipi

evo upravo sam procita novitete vezano za osg. Naime, bia san tamo dok je globtik drza, i na regalu, i na majesticu, i na cathy. nadan se da je ona vreca za boksanje na cathy i dalje ziva buduce da je potekla iz moga dzepa.
Nakon toga san uteka na mitsuija i moram priznat da je to bila jedna pogreska, ali sta ces.
Mislim da cu i ja vjerovatno nazad na osg,oko 15tog ovog mjeseca san predviden, zasada sam cua da su ugovori 3-3, i da od nove godine place idu na bolje. eto toliko za sada.
pozdrav svima

tare zasto ti je pogreska bila sta si isa na mitsuija kolko san cuja nije los?? mozes malo detaljnije rec sta ti nije pasalo hvala

jos jednom pozdrav

jos jednom pozdrav

Evo ovako:

kada san otisa sa overseas cathy bia san vec secondo palube. Umjesto da san ostao i ceka lancament odlucia san se ici na mitsuija. Tada san ima na osg-a 3300 dolara, a vamo je secondo ima 3700 eura, i normala, i to je presudilo. Vec san napravia 3 broda na mitsuija, i dalje san secondo. jednostavno, trebas ispuniti matricu-normu za ici dalje, plus sta san im ka mlad. da se razumimo, do mene nije, jer san vec sada spreman preuzet brod ka chief, ali eto, malo me godine zezaju jer sam amo rec za japance jos mlad. a broj dva, tu je i vjecita borba za smjenu, tj tesko da se mozes iskrcati. prvi put su me namaslali dobro, p?  sam umisto 4 miseca osta 5 i po, a zadnja dva puta bilo je gadno i dosta se prasine dizalo oko smjena. jednostavno, ne daju ti smjenu, traze od tebe da budes fleksibilan, ostanes jos koji voyage ili pola voyage, da bi te na kraju doveli na gotov cin-zao nam je, iz arabije nema smjene, moras cekati japan......tako da nema smisla. inace, mitsuije je dobar ako se mozes zadovoljit dugogodisnjim istim polozajem na brodu, place su ok, brodovi vecinom novi, ali brate mili, dugo se ceka na promaknuce, i tesko silazis sa broda a to meni nikako ne ide u prilog. I to mi je bila greska. Eto to vam je ukratko o tome.
inace, i njima danas fali ljudi, tako da vam je danas tamo upasti lako.
Sta se tice mene, ici cu nazad na osg jer san ipak tamo stari macan, il kako se vec kaze, i cekat priliku. Plus ako je ovo istina sta su mi rekli da i juniorima ide ugovor na 3-3 e onda to meni vise odgovara nego mitsui.
eto nadan se da sam bia od pomoci

Pozdrav svima,
Evo vidim forum o OSG-u. 7 godina sam proveo tamo. od terca do c/m-a.
I ja sam bio dok su bili pod Globtikom, prosao sam sve njihove brodove.
Onda je jedina prednost te firme bila sto je ovancavanje islo jako brzo. meni je placa za sekonda bila 2200 usd dok su moje kolege na MOL London tukle i 5000. Sad cujem da se sve promijenilo, dolaze ljudi sa dobrih kompanija tamo raditi, tako da ne vjerujem da je vise i napredovanje tako jednostavno.
Ako se zeli brzo ovancavanje treba traziti kompanije sa malim novcima, od tamo se bjezi i mjesta se uvijek otvaraju.
A sto se tice duzeg ostanka na brodu, izgleda da je svugdje isto. kriza svugdi...

Pozdrav

moram priznat da si u pravu, spinut-st. kamo srice da san i ja bia te pameti i da nisam isa, ali sta ces. ide se dalje.

kazu da su puno bolji uvjeti.....
-----------------------------
Rank: 2nd Engineer
Company: OSG
Vessel Type: VLCC
Tour of duty: 3 months
Leave ratio (vacation): 3 months
Salary: EURO currency permanent
Joining date: 10.10.2008.
Trade: World wide
Crew nationality: Croatian Officers & Filipino ratings
Additional info: n/a

Osg - Prava Kompanija

Osg - Prava Kompanija

Kao prvo ja sam Kapo sa OSG-a i ako ste stvarno zainteresirani o OSG-u kazite, ja cu vam rec sve sta vas zanima i nije tako bajno kao sta pisete ovdje na ovom forumu, zato sam se i ukljicio

Električar na OSG-u

Električar na OSG-u

Kapo pozdrav,

fala ??ta ste se javili i evo ja bi volio doznati par informacija iz prve ruke. Kakvi su ugovori na OSGu za električare i koji su novci u pitanju? Dodu??e, ja moram tek asistenturu odraditi, a OSG je isto u kombinaciji pa da znam ??to mogu očekivati nakon asistenture.

Hvala i pozdrav.

Struja, ostavite e-mail pa cu vam poslat uvjete ugovora sa tekucim placama.
Kao prvo place su ispodprosjecne na trzistu i kako dolar bude jacao a jacat ce sigurno vrlo brzo one ce se sve vise srozavat a ovi preko kojih se ukrcava ne misle to slijedit!!!! Kao drugo ugovor jos nije 3 mjeseca na brodu nego 4 jer 3 mjeseca nisu jos nigdje na papiru.
Kao trece u sadasnje vrijeme prakticno nisam imao pravi telefon na brodu da se mogu javit jer je sve islo preko zastarjelog Mini M-a a tek na moje inzistiranje i desetine prepiske dobili smo novi sistem al i dalje jako skup za danasnje pojmove. O Internetu da ne govorimo, to ce kod njih bit za 20 godina.
Hrana je bila odlicna, nikad bolja u ova 24 broda koja sam do sad napravio a valjda zato jer je i nas kuhar.
Sa njima treba sve do u tancine dogovorit jer neceju platit nista extra a imaju profit sada oko 170000 dolara/dan!!!!!
Kapo i Barba im putuju ekonomskom klasom, dok danas vecina malo boljih kompanija salju vec prve buisiness clasom.
Ne postoje performance bonusi jer su oni (a ko drugo nego Englezi) dosli do zakljucka nakon pazite ovo pomnog istrazivanja da novac kvari ljude nego da ce ti brodovi imat pravo vijat zastavicu a kapo i barba ce moc stavir screensaver!!!!!!!!!! Recite, dok ide Englesko licemjerje...
Ako netko ne vjeruje mogu mu poslat taj mail iz Juna di su tako pisali o performance bonusima.
Sad valjda vidite o kome se radi, ovdje vidim najvise prisu drugi i treci a oni nek se uvrede moraju jos dosta izvaljat svoju guzicu dok nece shvatit neke stvari kako to funkcionira prije nego pocnu o tome pisat!!!!!
Ocjena kompanije zajedno sa posrednikom: 2+
Ima toga puno vise al to cu na privatni mail ili telefon jer nije sve za postanje

Dobro govori kapo,ugovori su vam jos 4 mjeseca a ne 3,te su slobodni dani 24 po mjesecu a za juniore 18.Rade na tome da se digne za jedan dan.Brodovi su vam losi a povecanje placa zaboravite.......njihovi bonusi su milijonski za menagerske pozicije......uglavnom momci trazite dalje.
Nakon 4 godine provedene s njima nista mi se dobro nije desilo.Sto se tice Zorovica oni su ustvari samo postari jer sve ide preko engleza koji su malo je reci spori.

Dobro govori kapo,ugovori su vam jos 4 mjeseca a ne 3,te su slobodni dani 24 po mjesecu a za juniore 18.Rade na tome da se digne za jedan dan.Brodovi su vam losi a povecanje placa zaboravite.......njihovi bonusi su milijonski za menagerske pozicije......uglavnom momci trazite dalje.
Nakon 4 godine provedene s njima nista mi se dobro nije desilo.Sto se tice Zorovica oni su ustvari samo postari jer sve ide preko engleza koji su malo je reci spori.

I to zamislite oce dat 1 dan povecanje place, to bi mi ispalo 173 Eura vise, pazi novaca!!! Dobro ste informirani, tocno je tako, brodovi uzasno lose odrzavani a vecinom ne stariji od 10 godina, sve je unistila ekipa preko Magazine, kao i pivicu koja se mogla popit kolko oces dok se njegova ekipa nije skoro zaletila u lavica ispred Spora, malo im je falilo, da nije makina uvatila full krmom evo ti Magazinove ekipe kod Mustafe u shopingu!!!!!
A da zaboravio sam, mozda ste culi za Enviromental policy i 36 miliona razloga zasto je to tako kod njih... Al to je savim druga prica o kojoj bi se mogao raspisat na dugo i siroko

I to zamislite oce dat 1 dan povecanje place, to bi mi ispalo 173 Eura vise, pazi novaca!!! Dobro ste informirani, tocno je tako, brodovi uzasno lose odrzavani a vecinom ne stariji od 10 godina, sve je unistila ekipa preko Magazine, kao i pivicu koja se mogla popit kolko oces dok se njegova ekipa nije skoro zaletila u lavica ispred Spora, malo im je falilo, da nije makina uvatila full krmom evo ti Magazinove ekipe kod Mustafe u shopingu!!!!!
A da zaboravio sam, mozda ste culi za Enviromental policy i 36 miliona razloga zasto je to tako kod njih... Al to je savim druga prica o kojoj bi se mogao raspisat na dugo i siroko

...pozdrav kapo...kako je bilo do kraja na chrisu? kad ste se iskrcali?daj le talijan isao doma ili je jos ostao? pozdrav od kadeta....

...pozdrav kapo...kako je bilo do kraja na chrisu? kad ste se iskrcali?daj le talijan isao doma ili je jos ostao? pozdrav od kadeta....

Pozdrav,

Talijan je dosao doma prije nekih 10 dana, u kontaktu smo, ja sam se iskrcao krajem sedmog mjeseca i uzivam doma na godisnjem,

Evo i moj post nakon 4 mjeseca,nixa i ja u hotelu skupa,kapo je napisao sve tocno kako je,covjek kaze stvari onako kako treba...
Od sada su Hrvati sam na VLCC,mi smo imali kompletan crew change,sada samo Filipsi na brodu,bilo nas je samo 4 Hrvata zadnja 2 tjedna,sada samao dva.pricam za Chaty...

Uglavnom puno se pricaju bajke za OSG,dobra firma...i tako to,ali ja cu vam reci karijeru radite na nekoj drugoj firmi i cuvajte zivce...

Back