Osg

re:osg

re:osg

podatke o osg kompaniji na Overseas Shipholding Group, Inc.. zorovic tu krca hrvate na vlcc-e. nisu u losem stanju, placa je kao sto je napisano, dakle nesto iznad prosjeka. putovanja su dugacka, pa ima vremena za sve. jedno ne i za izlaske van, to je rijetkost. ako koga sto jos konkretno, slobodno pitajte...

re C/E Glazo

re C/E Glazo

kapo, iz vasih se postova da iscitati da ste duboko nezadovoljni. posla vjerujem ima, dakle, sto vas drzi?

:kafa

da pitam jel primaju kadije na osg???
iu kuliko su ugovori??pozz
btw plaja ni bitna samo naucit delo

re:loss

re:loss

kadet, puno srece u nalazenju prvoga ugovora. mislim da je zorovic dobra agencija za start. preporucam lng brodove (osg nazalost posredstvom zorovica ne ukrcava hrvatske kadete na njih) ali svakako tankere.

valdez fala na savjetu al vec san prosle godine bil 3 mj na losinjskoj jer su jedini primalik tak kratko a zavrsi san srednju pa san isa do faksa na nju.i imam vec polozen tanker safety,znaci moren pitat zorovica

OSG - Overseas Tanabe

OSG - Overseas Tanabe

Jel iko bija ovom brodu.

Zvali su me danas iz zorovica, ukrcaj 10.12.

Ako je neko bija zanimaju me iskustva, kakav je brod, kuda plovi, kakva mi je kabina:D i kakav je kuvar.

Rekli su mi da je ukrcaj u Arubi.

JA samo znan da ti je u Arubi super a sve drugo neman pojma i da cemo se mozda trevit ode po otocima. :D

Jel iko bija ovom brodu.

Zvali su me danas iz zorovica, ukrcaj 10.12.

Ako je neko bija zanimaju me iskustva, kakav je brod, kuda plovi, kakva mi je kabina:D i kakav je kuvar.

Rekli su mi da je ukrcaj u Arubi.

neznam nista od gore navedenog, ali mozda ti ovo bude zanimljivo.report port state controla, brod je bio zaustavljen u Kini, te jedna slicica.

MEMORANDUM OF UNDERSTANDING ON PORT STATE CONTROL IN THE ASIA-PACIFIC REGION ASIA PACIFIC COMPUTERIZED INFORMATION SYSTEM

INSPECTION DETAILS
- initial inspection
name of ship: TANABE call sign: V7JB3 IMO number: 9196632
year of build: 2001
gross tonnage: 159383
deadweight: 298561
type of ship: Oil tanker
flag of ship: Marshall Islands
classification society: American Bureau of Shipping
particulars of company: OSG Ship Management (UK) Ltd
name of reporting authority: China
place of inspection: Ningbo
date of inspection: 10.11.2006
deficiencies: yes
ship detained: yes
number of deficiencies: 5 including:
--------------------------------------------------------------------------
SHIP'S CERTIFICATES AND DOCUMENTS : 1
FIRE SAFETY MEASURES : 1
LOAD LINES : 1
MARPOL - ANNEX I : 1
ISM RELATED DEFICIENCIES : 1
detainable deficiencies:
--------------------------------------------------------------------------
SHIP'S CERTIFICATES AND DOCUMENTS : 1

Tanabe ti je jedan od boljih VLCC-a koji su od OSG-a...
Uglavnom svi koji su bili na njemu kazu da je ok...kabina ti je mala,ja sam prije bio na Cathy i imao sam vecu kabinu nego ovi na VLCC...

Van jedino mozes u Arubi ili ako budete isli za Perziju...inace zaboravi:)
Gaz 21.5 - 22m kada je 98%...

Neznam dali su dizali place,rekli su da bi trebalo ici gore s lovom kao i smanjenje ugovora...ali svejedno je lova premala za tankera i to jakooo premala...

Sretno stari...

Prijo sliku sta je stavia Propuh je bas ona prava morska krmaca. Bas je OGROMAN. ;) Sta se tice porata mislim da se neces otoganagledat sad kad san procita ovi report i sta je napisa Kile da mu je gaz 22 metra. Ti ces biti happy ako kanocalom vidis porat. Ali slika je cool i brod je bas ono jeben na izgled. ( mislim velicina) :cool:

evala

evala

ja san bija na OSG-a na cak pet VLCC-a,na porte mos zaboravit a sta se tice TANABEA,bilo ih je dosta s menon sta su bili na taj brod,neki su zadovoljni neki nisu,neki zugaju za kabine da su male,uglavnon ovisi ti sve od ekipe na tim brodovima jer se brzo pobenavi jer se nemoze vanka pa je velika nervoza,i naravno o kuvaru,ja san hvala Bogu samo na jednom tom VLCCu bija gladan ali to ti ovisi od kapetana i kuvara.Neznan kako je sad tamo jer nema vise nase posade
ja san bija izmedu 6-8 miseci ali san ima sricu pa san isa sa tri tankera u Dubai u skver i zalomija bi se Singapur pa cak i Tajland

Stvarno ne kuzim ljude koji raspravljaju o veličini kabine???
Pa zar to nebi tribala biti zadnja stavka?

Kako ne kuzis?
Pa bitno mi je di cu spavat 4 miseca, provodit dio vrimena, popit stagod poslije posla itd.

Jos vaznije mi je od toga da je kuvar normalan i da zna kuvat a ne da budem gladan 4 miseca (ka na proslom brodu sa ukraincima - da bi 100$ za fetu parizera, bagra samo da im se izopijat a mogu i kamenje poist).

Jos je pogotovo bitno na ovakvom brodu koji ne ide po portima.

Chifu je vazno kakav je cargo sistem, sekondu su bitne karte, a meni kabina i kuvar :D

Tako je. Nisam mislija toliko na veličinu, koliko na stvari tipa djeljenje WCa, blizina nečega šta grije pa da mi bude 40C u kabini, nema ventilaciju i sl.

Mi smo na prošlom brodu imali čovika viška (ADD C/O) pa smo ga smistilii u pilotsku kabinu bez WCa, a triba se je ic tusirat kanizelu ispod u "owners cabin". Totalno debilno. Svi smo imali TV i satelitsku sa HRT, a on ni WC

Kabina je jednako vazna kao i sve drugo na brodu pogotovo ako ti je kabina u isto vrime i office al sta kazu,sto ljudi sto cudi.Meni je prva stvar ako iden na novi brod pogledat postelju. Nije lako zbit 202 cm i 110 kg u Kinesku kocetu.

Nisam bio na Tanabe ali sam bio na Regal Unity-u sad se zove Overseas Regal,na OSG-u nema alkohola a nisu neki ni kad si na sidru skupo im je platit prevoz do kopna pa ti izmisle posla...:udriglavom

re: st mateo i jeftina gradnja

nije mi bas jasno na sto mislis. brod je japanska gradnja, te je kao takav na vecoj cijeni, a ikao nov nije bio jeftin. brodovi iz iste serije nalaze se u vlasnistvu velikog broja kompanija. slazem se da je smjestaj nesto losiji, no brod je zato odlican.

Back