Offshore Industry

ma daj,to je ?živa bijeda čak i za početak.

Ima?? pravo,prava bijeda,a tek kakvi su im brodovi,sve same karampane.Bio sam radio samo 2 ugovora u Egiptu,i rekao nikad vi??e.A vecinom ne po??tuju ni tebe kao osobu,osječa?? se vi??e kao rob.Npr,kao kapo morao sam vuči i spajati manige za teret po kuverti.
Ali za steći ne??to iskustva za off shore je ,kao ??ta si već čuo najlak??e tamo doći.

Neznam,meni je taj offshore zanimljiv samo zbog kratkih ugovora...
Tia bi nesto reć-mislin di god čovik poša da je ugovor mali da je zajebano..Niko te neće na brodu držat kratko a da je sve divno i bajno...To ja bar iz svog iskustva govorim...
Na bulku su većinom ugovori po pola godine..Zasto?-Zato što je spora navigacija,dugo se stoji u portima,4-4 h gvardije i u luci i navigaciji...ali je i lova mala...
Odi na tankera 3-3 ugovor,placa dobra ali socijalni život katastrofa..Tezeg oblika...Svi mi biramo di cemo i sto cemo...
Pogledajte Dalmosa,ima je titulu capa ma offshore,odlicne uvjete pa se opet vratia na cruisere nakon svega...
Doduše,uvijek kad počinješ u bilo čemu moraš gutat govna,to je tako..Al neka je lakše progutat a neka teže..
Neznam,mislin da je lakše bit na brodu nego na offshore...Mozda se varam al tako mi se sad ovako ćini...

zombi, donekle si u pravu. u svakom poslu ima prednosti i mana i svatko odabire ono sto mu odgovara....nije svatko za npr. tankere. duljina ugovora nema previse veze sa "tezinom" posla nego sa kompanijom, jer kako objasniti razlike u ugovorima na brodovima u istoj industriji. da li je zivot na npr. RCCL ili Gearbulku, tezi nego na Carnivalu ili Tankerskoj,pa prvi daju krace ugovore???...nebih rekao.
posao u offshoru nije nuzno tezi od duge plovidbe, ja stojim na brodu 42 dana, a posao podnosim lakse nego sto sam podnosio na tankerima gdje sam stajao 4 mj.

Triba stisnut zube i mucat dok ne dobijes DP brevet a onda ce ti biti lakse. Ja trenutno trpim debeloga indijca koji je navise mene po cinu, ali samo radi love. A kad vratim film malo unazad bio sam kapetan,lipi zivot ali ja sam na lamarinu samo radi love i nista drugo!!!Pa sad vidi sta ti je draze.

Ja sam vec dugo u off shore i stvar je navike
Lova je odlicna
Uvjeti smjestaja nisu ka prije ali je istina da papirologija ubija.
Ali zar nismo svi ovdi zbog love

Sta se tice DP braveta nema ga u nas koliko znam ali imate google i to ce Vam bit najbolja investicija u zivotu ako ga i sami platite.
London, hotel odma blizu, Ryan air = 2000 eura

to je agencija koja krca uglavnom na offshore brodove...rade u engleskoj,ali izleda da ima jedan nas lik koji radi tamo

to je agencija koja krca uglavnom na offshore brodove...rade u engleskoj,ali izleda da ima jedan nas lik koji radi tamo

pričao ja na telefon sa tim likom,i nisam ga mogao skinut jedno deset minuta.uglavnom nagovarao me da neka apliciram i polo?žim DP kurs makar o svom tro??ku,te mi jo?? naveo par likova koji su imali sreće i upali u offshore bez ikakvog prethodnog iskustva.

e sad,da li mu je vjerovati ili ne,stvarno ne znam,ali čovjek mi je u detalje ispričao sve u vezi offshore/DP te sva sranja koja treba proć dok se ne dođe do onih astronomskih plaća koje se najče??će vezuju uz taj sektor.

pričao ja na telefon sa tim likom,i nisam ga mogao skinut jedno deset minuta.uglavnom nagovarao me da neka apliciram i polo?žim DP kurs makar o svom tro??ku,te mi jo?? naveo par likova koji su imali sreće i upali u offshore bez ikakvog prethodnog iskustva.

e sad,da li mu je vjerovati ili ne,stvarno ne znam,ali čovjek mi je u detalje ispričao sve u vezi offshore/DP te sva sranja koja treba proć dok se ne dođe do onih astronomskih plaća koje se najče??će vezuju uz taj sektor.

koliko znam oni su ukrcavali na Tidewather North Sea brodove, a mislim da tu i tamo imaju neke DP specialized brodove kao padobrance. par mojih prijatelja koji su investirali u DP Induction i pokusali naci posao preko Dal-Mara ipak jos nisu dobili posao u offshore.

Ja sam im poslao CV čisto iz znati?želje,da vidim kakve su im plate ali ni nakon 10 dana nema odgovora.

A nemam pojma, u oglasima su trazili ljude....sad da li se to odnosilo samo na engleze, ne mogu rec'..ipak je bilo u Telegraphu...

Evo jos firmi koje cesto daju oglase....
- www.subsea7.com
(captains,chengs,deck officers/dpo's,eto's,bosun)
- gulf offshore
- mpi offshore (hr@mpi-offshore.com)

Nemam pojma kakvi u uvjeti i sl...samo sam skuplja oglase, pa da mogu stavit ovdi...:p

Back